Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Ale każdy ma prawo wpisywać się w różne zakładki i wyrażać swój pogląd. Ale co to ma do rzeczy w powyższej sprawie? Czyli wyrażanie swojego zdania to rozpieprzanie zakładki? Poza tym pisałem tylko w 2 wątkach gdzie twierdzono, że analog jest lepszy niż cyfra. Czy w zakładce Analog były tylko te 2 wątki? Ja myślę, że jest tam kilkadziesiąt wątków.To jak wpisując się w tylko 2 można rozwalić całą zakładkę? Myślałeś w ogóle nad tym co napisałeś?

Rozpieprzałeś zakładkę Analog miesiącami opowiastkami, że masz gramofon, a u audiofili, u których byłeś niemal codziennie nic tylko szumi i trzeszczy?

A nie szumi i nie trzeszczy? Nawet faluje!

Tak z ciekawości pytam.

To że się przyzwyczaiłem i to nie jest jakoś specjalnie uciążliwe jak także kiedyś szum taśmy to nie znaczy ze tego nie ma i nie słychać!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Poczekają aż się wygadamy i zmęczymy i z czasem dalej będą nami kręcić i mącić .

Jeśli już stawiasz takie zarzuty to proszę stawiaj je pod adresem konkretnej osoby - bo stawianie ich pod adresem wszystkich moderatorów uważam za krzywdzące i nieprawdziwe, zwłaszcza że nie poparte konkretnymi przykładami działań manipulacji i matactwa.

Wiem że na forum istnieją wątki pełne niestworzonych historii, teorii spiskowych, opowieści o UFO tudzież zjawiskach nadprzyrodzonych - ale tam dyskusja przebiega na poziomie dywagacji ezoterycznych - podczas gdy tutaj staramy się raczej twardo stąpać po ziemi i operować konkretnymi przykładami i faktami - i bez przytoczenia takowych trudno Twój zarzut traktować serio.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To zależy czy kupisz gniota z targu za 5 zł czy nie :)

Falowanie nie jest korzystne bo zmienia VTA. Da się to opanować nie kupując chłamu.

Ale nawet taki potrafi zaskoczyć przestrzenią i naturalnością czy tam fizjologią brzmienia :)

A nie szumi i nie trzeszczy? Nawet faluje!

Tak z ciekawości pytam.

To że się przyzwyczaiłem i to nie jest jakoś specjalnie uciążliwe jak także kiedyś szum taśmy to nie znaczy ze tego nie ma i nie słychać!

Ale każdy ma prawo wpisywać się w różne zakładki i wyrażać swój pogląd. Ale co to ma do rzeczy w powyższej sprawie? Czyli wyrażanie swojego zdania to rozpieprzanie zakładki? Poza tym pisałem tylko w 2 wątkach gdzie twierdzono, że analog jest lepszy niż cyfra. Czy w zakładce Analog były tylko te 2 wątki? Ja myślę, że jest tam kilkadziesiąt wątków.To jak wpisując się w tylko 2 można rozwalić całą zakładkę? Myślałeś w ogóle nad tym co napisałeś?

Twoje wyrażanie zdania było na granicy percepcji moderacji. Albo wręcz cieszyło moderację. Podkurwianie na granicy. Takiego sformułowania bym użył. Podoba mi się Twoje samopoczucie, ale spowodowałeś o wiele więcej obiekcji niż StaryM. Mimo to...

Ogarniasz?

Falowanie nie jest korzystne bo zmienia VTA. Da się to opanować nie kupując chłamu.

Nie wiem co to VTA mam napęd ramienia radialny.

Ale czym można podkurwić fana analogu? Jak rozumiem, gdy napiszę że słyszałem trzaski i dla mnie jest to nie do przyjęcia to wtedy się wkurwiasz? Ale dlaczego? Bo uświadamiasz sobie, że jest tak jak piszę? Zaczynasz też słyszeć trzaski czy o co chodzi?

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Toje wyrażanie zdania było na granicy precepcji moderacji. Albo wręcz cieszyło moderację. Podkuriwanie na granicy. Takiego sformułowania bym użył.

Sorry frywolny nie sądzisz, że przeginasz pałę z tymi posądzeniami moderacji o chęć destrukcji zakładki Analog, a cóż oni, moderatorzy mieliby na tym zyskać ?

Kompletnie nie rozumiem Twojego toku rozumowania.

Akurat tak się składa, że ja wraz ze sly30'stym byliśmy w opozycji do analogu z tym, że nie była to nienawiść do analogu co raczej racjonalna dysputa.

Sorry frywolny nie sądzisz, że przeginasz pałę z tymi posądzeniami moderacji o chęć destrukcji zakładki Analog, a cóż oni, moderatorzy mieliby na tym zyskać ?

Kompletnie nie rozumiem Twojego toku rozumowania.

Taki Transrotor czy inny Dynavector nie zamieścił w związku z tym na forum reklamy i o to moderacji chodziło :)

do pięt nie dorasta

Już wystarczy, nie rozmawiasz z żółtodziobem w tej dziedzinie, wiem w którym miejscu jest Hyuna, moje wyróżnienie nie dotyczy jej urody fizycznej stricte, zaznaczyłem to na początku tematu, lecz powiązania wszystkich elementów, psychofizycznych emocjonalno-duchowych, talentu, pracowitości, nastawienia i w końcu wynikających z tego umiejętności owocujących określonym efektem.

Jest najlepsza.

Na ten rok ma pięć nominacji do nagrody World Music Awards.

Trzeci rok z rzędu jest jedyną nominowaną z Korei.

Proszę nie próbować więcej używać argumentacji która deprecjonuje takie osiągnięcia, dziś był festiwal interwizji, nie widzę nawet cienia czy śladu konkurencji dla supergwiazdy z Korei.

<br />Zaczynasz też słyszeć trzaski czy o co chodzi? <br />

Zaczyna słyszeć ile ten dobry analog zaczyna kosztować żeby nie słyszeć :)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

W związku z niezastosowaniem się do wielokrotnych próśb, (naprawdę wielokrotnych) o zaprzestanie personalnych przepychanek w wątku do tego nie przeznaczonym. I w zwiazku ze zignorowaniem formalnego ostrzeżenia ze strony moderacji, użytkownicy: hi_aro, sly30, jamówię, frywolny trucht otrzymali ostrzeżenia i zapowiadaną restrykcję regulaminową.

Proszę nie polemizować z Ich postami, gdyż przez najbliższe 3 dni nie będą mogli odpowiedzieć.

Jednocześnie informuję, że wspomniane ostrzeżenie:

http://www.audiostereo.pl/propozycje-i-uwagi-dotyczace-forum_40730.html/page__view__findpost__p__3154724

dotyczące zaprzestania personalnych przepychanek, pozostaje nadal w mocy.

W związku z niezastosowaniem się do wielokrotnych próśb, (naprawdę wielokrotnych) o zaprzestanie personalnych przepychanek w wątku do tego nie przeznaczonym. I w zwiazku ze zignorowaniem formalnego ostrzeżenia ze strony moderacji, użytkownicy: hi_aro, sly30, jamówię, frywolny trucht otrzymali ostrzeżenia i zapowiadaną restrykcję regulaminową.

Sławek wyluzuj albo przynajmniej jak to jest w tradycji moderacji wykasuj, nie rób nam Krakusom opinii ze to buce.

Panowie, to, co piszecie jest tak naprawadę mało istotne. To, co naprawdę wazne to przezywanie stanu oburzenia - to naturalny wstep do wyzwolenia umysłu. Oburzenie jest poczatkiem drogi do wolności.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Taki Transrotor czy inny Dynavector nie zamieścił w związku z tym na forum reklamy i o to moderacji chodziło :)

Sugerujesz, że to dzięki sly30 i mnie ? nie posądzasz nas przypadkiem o zbyt wielki wpływ na działania reklamodawców ?

Sugerujesz, że to dzięki sly30 i mnie ? nie posądzasz nas przypadkiem o zbyt wielki wpływ na działania reklamodawców ?

Tak Obie firmy poszły bezpośrednio do Sly, mało kogo czytajacego to forum stać na zakup takich topowych zabawek ;)

Panowie, to, co piszecie jest tak naprawadę mało istotne. To, co naprawdę wazne to przezywanie stanu oburzenia - to naturalny wstep do wyzwolenia umysłu. Oburzenie jest poczatkiem drogi do wolności.

Oburzyłem się niesłychanie,poczułem się wolny w zwiazku z tym umyłem zęby i idę spać.

Dobranoc :)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Sławek wyluzuj albo przynajmniej jak to jest w tradycji moderacji wykasuj, nie rób nam Krakusom opinii ze to buce.

"Luzowałem" nie raz, nie dwa i nawet nie trzy, gdzie cierpliwie prosiłem i ostrzegałem, aby zaprzestali przepychanek w wątku do tego nie przeznaczonym. Ileż można "luzować".

Folgujemy takiego offtopowi, napieprzają się bez opamiętania, nic sobie nie robiąc z próśb i ostrzeżeń. A później, jak szambo się przelewa i przychodzi do sprzątania i zdiagnozowania, kto był winien śmietnikowi.....To na kogo wskazują, jako winnego? Ano na moderację, która "zniszczyła nam wątek/dział/forum". Starczy więc tego "luzowania" :-(. Dorosłym ludziom powinno starczyć jak się ich prosi o przystopowanie, 4 albo 5 razy. A jeśli nie starczy, no to trzeba schłodzić emocje inaczej.

Również życzę spokojnej nocy wszystkim.

Po raz kolejny uprasza się dyskutujących o zaprzestanie personalnych przepychanek i złośliwości. Wątek "propozycje i uwagi" nie jest do tego właściwym miejscem.

Jeśli macie ze sobą do pogadania "od serca" róbcie to na priva i tam rozwiązujcie personalne problemy między sobą.

Jeśli chodzi o wypowiedzi moderatorów w tym wątku, to jak słusznie niektórzy zauważyli, moderatorzy przestali w nim uczestniczyć. Dotychczasowy rozwój sytuacji i nastawienie dyskutujących, nie sprzyjało i nadal nie sprzyja rzeczowej dyskusji. Ludzi ponoszą złe emocje. I jakakolwiek rzeczowa dyskusja nie jest możliwa.

I nie ma w tym żadnych "niecnych celów" jak to niektórzy sugerują. Po prostu nie chcemy dokładać się do "bicia piany", które zastąpiło w wątku rzeczową dyskusję.

I to jest sentencja problemu. Trzeba wykazać bardzo dużo złej woli /albo co innego , zaraz wyjąśnię/ żebyś mógł pisać tylko o biciu piany.

Jest tu sporo a nawet bardzo dużo uwag merytorycznych , konkretnie propozycji.

DO ŻADNEJ SIĘ NIE USTOSUNKOWALIŚCIE.

Dla przykładu , vlado którego pierwszy post po "powrocie " jest niczym innym jak propozycja i nie widziałem aby wdawał się biciopianowe dyskusje.

Proszę odpowiedź dlaczego żadna z propozycji nie spotkała się z najdrobniejszym komentarzem Waszej strony?

Więc albo stosujesz manipulację , typu :

omijamy rzeczowe wpisy i propozycje, czekamy na kłótnię bo na jej podstawie udowodnimy że nie macie nic do powiedzenia

Albo co gorsza jesteś tak skupiony na pisaniu dużej ilości zdań że już nie czytasz co inni mają do powiedzenia.

Tym razem pisze to szczerze i bez zgryźliwości.

Zapewniam, że zmiany będą dość kompleksowej natury. Właściciel, administracja i zespół moderatorski uważnie przeczytał już wszystkie uwagi i postulaty. Proponuję więc zaprzestać dalszego bicia piany i podsycania niezdrowych emocji. Bo zaczyna to wyglądać jak najzwyklejsza próba "wyżycia się i "ulżenia sobie" kosztem innych, a nie jak rzeczowa dyskusja.

SławeR, tu pełna zgoda, wyżycie się kosztem innych, tj. użytkownicy kosztem moderacji, a moderacja kosztem użytkowników . Po równo.

I to jest sentencja problemu.

Sentencja problemu jest taka, że panowie frywolny i jamówię mają swoje wymarzone forum,

którego tak nie mogli się doczekać, a mimo to nadal tu siedzą tylko po to, żeby prowokować i wszczynać awantury.

Nikomu już się nie chce tego czytać, ani tym bardziej odpowiadać na debilne zarzuty wiecznie z wszystkiego niezadowolonych.

Czemu nie pójdziecie już w [usunięto] i nie dacie ludziom spokoju, skoro tak wam tu źle i niedobrze, to na [usunięto] tu jeszcze siedzicie

i z premedytacją [usunięto] wszystkich pozostałych, którzy ciepłym moczem olewają wasze smutki i żale?

Nie możecie sami do drzwi trafić? No to w takim razie moderator was odprowadzi. Do widzenia i zabierzcie swoich kumpli.

Ileż można do nędzy się użerać z wrednymi dzieciarami, które na łeb człowiekowi wejdą i [usunięto] jak im pozwolić.

---

[Edit MLB]: niedppuszczalne stosowanie wulgaryzmów, ostrzeżenie.

[Edit SlawekR], do ostrzeżenia MLB dodaję zapowiadaną restrykcję w postaci 3 dniowego urlopu. Identyczną jaką otrzymali pozostali uczestnicy kłótni personalnej.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość _avw_

(Konto usunięte)

Zniklismy jakieś posty? :)

Jeśli dobrze pamiętam znikli posty offtopowe dotyczące dyskusji mojej i starego beja na temat występów z festiwalu Eurowizji. Posty te zostały przeniesione do tematu

"EUROWIZJA - prestiż, szmira czy może ..."

http://www.audiostereo.pl/eurowizja-prestiz-szmira-czy-moze_63841.html/page__st__30

Tak przypuszczam, nie było informacji od moderatora.

Przecież to jest oczywiste że jeśli w wątku obok toczy sie dyskusja na temat eurowizji to posty powędrowały właśnie tam.. Czy to tak trudno sprawdzić we własnym profilu?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jednym wolno być wulgarnymi, innym nie. Oto sedno.

Bo to jest pożyteczna wulgarność, słuszna w dobrej sprawie.

PS. Poza tym dobra prowokacja, lepiej "służb" tutaj nikt nie ośmieszył :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.