Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Forum w którym jakiś matoł (konkretnie jacuś) blokuje mnie w każdym zakładanym przez siebie wątku jest bez sensu. Na tej zasadzie nie mam tu czego szukać, bo wieśniak założy sto wątków na sto tematów, na "dzień dobry" zablokuje mnie w każdym z nich i co??? Mam zakładać swoje i zaśmiecać forum?

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy

Dziś dodaliśmy nowy moduł galerii. Wszystkie nowe arty i newsy powinny mieć ładne miniaturki i wygodne przeglądanie galerii. Kolejne zmiany wkrótce. :-)

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

1. Wkurzające jest MANU w ogłoszeniach. Np. rozstrzelone są kolumny podłogowe i standowe (rozstrzelone znaczy daleko od siebie (zupełnie nielogicznie...).

Czy nie można by zrobić tego spisu np. spisu alfabetycznie ? Albo tematycznie ?

2. No i przeglądarka forumowa po fotkach - też bym taką chciał :)

• Administratorzy

Na razie dokończymy moduł galerii, potem przyjdzie czas na kolejne sprawy. Mamy jeszcze kilka pomysłów, więc trzymajcie rękę na pulsie.

• Redaktorzy

Na razie z widocznych zmian wszystkie zamieszczone na forum zdjęcia dorobiły się firmowego znaku wodnego.

ps. Pomarudzę - szkoda, że "roboczogodziny" Admina idą na kosmetykę i pudrowanie zamiast na realną poprawę funkcjonalności forum

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Administratorzy

A co rozumiesz poprzez realną poprawę funkcjonalności? Spokojnie będzie jeszcze sporo nowych rzeczy w niedalekiej przyszłości.

Realną poprawą jest realnie działająca wyszukiwarka, o której wielu trąbiło, nawet ja. Bo dziś pomimo, że wyszukiwarka coś znajduje, to i tak przerzuca Cię do ostatniej strony 1000-stronowego wątku, a nie do znalezionej frazy. I szukaj sobie sam przez CTRL+F klikając każdą stronę pojedynczo, bo "wszystkie" nie ma...

Pozdrawiam

www.myspace.com/loszmi

Między innymi nowością jest "a" w ikonce strony. Nie pamiętam co było wcześniej, ale dlaczego samo "a"? W prawdzie to ma wymiar 50x50 (o ile dobrze pamiętam), ale może dało by się zrobić "as"?

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

• Redaktorzy

dskrzypczak, 15 Sty 2010, 15:33

>A co rozumiesz poprzez realną poprawę funkcjonalności? Spokojnie będzie jeszcze sporo nowych rzeczy

>w niedalekiej przyszłości.

na przykład:

- akceptacja html'a dzięki czemu będzie można wrzucać linki do shostowanych na zewnętrznych serwerach plików graficznych

- poprawienie/modyfikacja/wdrożenie narzędzi do wyszukiwania oraz moderacji.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

>Fr@ntz

>Na razie z widocznych zmian wszystkie zamieszczone na forum zdjęcia dorobiły się firmowego znaku wodnego.

Tylko po co? PO CO?! Konsultował to ktoś z FORUMOWICZAMI?! Jak to wygląda? Powiem: niezłe gówno nam wcisnęliście na siłę! To logo jest fatalne, psuje każde foto! A co ze schamatami i rysunkami PCB? Zostaną w ten sposób zniszczone. Jakim prawem ingerujecie w zamieszczane przez Forumiowiczów zdjęcia? Ja sobie tego nie życzę! Czy administracja już naprawdę nie ma co robić, tylko wymyślać takie głupoty?! Dno!

• Redaktorzy

Przepraszam bardzo. O wprowadzeniu znaku wodnego dowiedziałem się po fakcie wchodząc na forum. O chęci wprowadzenia takiego "udogodnienia" ani Redaktor (z tego co pisał),ani moderatorzy nie byli poinformowani

Fr@ntz

"I am an audiophile"

>Frantz,

tu nie chodzi o Ciebie (autora wspisu na ten temat) ani o Redaktora, a o administrację. Wiem, że wy tego nie porgramujecie, a jedynie np. komunikujecie. Niemniej jednak, dobrze byłoby zastanowić się jaki skutek mają takie nieprzemyślane posunięcia, jaki jest ich cel i czy są one na miejscu. Sygnatura sugeruje bowiem, że fotki zostały wykonane przez pracowników audiostereo i do nich należą prawa autorskie oraz w przypadku chęci wykorzystania to do audiostereo.pl należałoby zwrócić się o pozowlenie na ich wykorzytanie. Tak jednak nie jest, prawa autorskie do zdjęć pozostają w rękach ich autorów i są niezbywalne.

aby cos doszło do zakutych pał moderujacych to forum to trzeba zrobic bojkot wpisów , inaczej nikt nawet nie wysłucha

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Redaktorzy

Witam

Mam nadzieję, że poniższa informacja, którą otrzymałem od Administracji ucieszy forumowiczów:

"Znaki wodne zostały już usunięte ze zdjęć. W przyszłości stworzymy opcję

"dodaj znak wodny", po zaznaczeniu której na zdjęcie nałożony zostanie znak

wodny Audiostereo. Użytkownicy będą mogli sami decydować czy chcą aby na ich

zdjęciach było widoczne logo Audiosteereo, czy nie."

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Cieszy, dziękuję!

Propnuję też wstępnie przedstawić projekt takiego logo (rozmiary, treść lokalizacja) forumowiczom, by uniknąć kolejnych nieporozumień w tej sprawie. Ze swojej strony sugeruję rozszerzenie dodawanego foto o kilkunastopikselowy biały pasek z opisem i logo Audiostereo oraz np. nickiem zamieszczającego użytkownika tak by nie ingerować w treść, co powinno usatysfakcjonować obie strony i w równy sposób chroniło ich prawa.

Nie wiem, czy ta propozycja była już dyskutowana, ale w związku z przyrostem pytań o akustykę pomieszczeń i porady w tym temacie wydaje mi się, że dobrze byłoby może utworzyć osobny dział 'Akustyka' i tam zamieszczać wszelkie dyskusje nt. adaptacji akustycznej pomieszczeń, materiałów najlepiej nadających się do tego, etc. Wiele osób podkreśla na forum znaczenie akustyki dla finalnego efektu, więc utworzenie takiego działu mogłoby pomóc także w walce z błędnym stereotypem, że dla audiofilów liczą się jedynie klocki.

Powrót po dłuższej przerwie...

W moim firefoxie nie widzę wyszukiwarki forumowej i opcji "dodaj nowy wątek" czy jakoś tak.

Prawdopodobnie zablokowałem jedno i drugie z rozpędu w trakcie blokowanie reklam adblockiem. Czy wiecie jakie filtry należy usunąć z adblocka, żeby te 2 elementy pojawiły się ponownie?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Wystarczy przemóc lenistwo i poszukać w regułach filtrów Adblocka wpisów mających "audiostereo" w nazwie i deaktywować je.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Czy nie można zablokować tematów za każdym razem wyciąganych przez powracającego chorego człowieka o znanym nicku atopos czy też jego gromadki "wydymanych artystów."

Czy mozna wreszcie prosic o definitywnewyrzucenie z forum

trzech prymitywnych chamow : jaccha, wladza i modrzewia47,

zasmiecajacych swoim prostactwem oraz chamstwem

niemal kazdy powstajacy watek ?!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.