Skocz do zawartości
IGNORED

McIntosh MA6900 ...

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

gagacek>

>Czy cos w tym dziwnego?

Dla mnie tak, bo zawsze stanowczo twierdziłeś ze takie brzmienie Tobie nie odpowiada, a w tym co napisałem nie było żadnych podtekstów.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

gagacek, 7 Maj 2008, 17:57

Stanowczo nie odpowiada mi brzmienie znanego nam obydwu modelu CD Audio Note. I tego tyczyła się moja uwaga.

Z moich (niewielkich co prawda) doswiadczeń z McIntoshem MA 6900 i 6850 wyniosłem wrażenie że dzwięk jest owszem ocieplony ale nie zatrąca tak ciepłym pluszowym misiem jak wyżej wzmiankowayny Audio Note.

PS

Oczywiście nie wykluczam takiej mozliwości, że jutro spadnie mi cegła na głowe wskutek czego zmienię swoje zdanie co to rzeczonego CD AN ; )

no i od wczoraj E550 gości w salonie - obawy co do "tylko" 30Watt rozwiały się zupełnie, praktycznie nie słucham z potencjometrem powyżej "godziny 9tej" (wytłumiony pokój ok. 18m2 + B&W 804N)

na razie b. mi się podoba.....

to dobry wybór accu jest świetny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie sądzę abym go za miesiąc puszczał dalej - trochę kasy wubuliłem jednak... i cierpliwośc żony by się skończyła - co chwila od nowa muszę ją uczyć co i jak się obsługuje ;-)))

rochu

>Z moich (niewielkich co prawda) doswiadczeń z McIntoshem MA 6900 i 6850 wyniosłem wrażenie że dzwięk jest owszem ocieplony ale nie zatrąca tak ciepłym pluszowym misiem jak wyżej wzmiankowayny Audio Note.

Widzisz, jest pewien problem. Najpierw weź go do domu i porównaj, bo możesz się zdziwić. A ten wzmiankowany "pluszowy miś" wbrew pozorom jest ostry, ale jak podłącza się go do zestawu zestrojonego jak na dyskotekę albo kino domowe, to różnica może zaboleć, to prawda. Uszy wymagają akomodacji... To tylko kwestia preferencji, ja szanuje Twoje.

Strasznie ambicjonalnie i - co tu dużo pisać - głupio odebrałeś to co popełniłem kilka linijek wyżej. Stonuj waść, jeśli cos Cię gniecie: pomysl, pisz, taka kolejnośc jest własciwa.

Trochę sensu poproszę.

rochu, po prostu napisz po ludzku co Cię gniecie, najlepiej na PW, bo coś jest na rzeczy, aż mi sie wierzyć nie chce ze mój luźny wpis

gagacek

7 Maj 2008, 16:06 wywołuje taką czkawkę...

Trochę sensu poproszę.

gagacek ty masz doświadczenia z chińskim MHujZeSem a nie z Macem . Idz dalej chwalić swoją chinszczyne bo miała grać lepiej niż wszystko dookoła.Puść sobie na chinskim playerze i chińskim wzmacniaczu i na kolumnach przerobionych przez McGyvera Isis Gee...

marcinku, pomyliłeś sobie ludzi, i to mocno. Troszkę zdziwiłbyś się, ale biorąc pod uwagę twoje iq mnie to nie dziwi, pa.

ps. Im mniej pieniędzy w kieszeni tym ciekawsze wpisy, ale to akurat nie dziwi.

Trochę sensu poproszę.

>co do poruszenia tematu pieniędzy to chyba jesteś młodym/../

A dlaczego, czym miałbym niby być sfrustrowany? Dziękuję za opinie o wieku, tak się własnie czuje. Napisz coś jeszcze, a jeszcze lepiej - pomyśl i nie pisz. Po prostu choć raz pomyśl co czynisz, jaki to niesie sens i co chcesz osiagnąć. Inaczej: co sobą stanowisz. Z mojej strony adieu.

Trochę sensu poproszę.

E550 się wygrzewa wciąż - w przenośni i dosłownie. W zimie chyba kaloryfery wyłączę w pokoju - tak się to diabelstwo grzeje.

Kurcze bezpośrednie porównania do Krella trudne. Różnica klasy. Dżwięk cieplejszy, przyjemniejszy w odbiorze. Powiedziałbym, że mam wrażenie mniejszej przestrzeni i mniejszej ilości "powietrza", ale być może ta percepcja wynika z tego, że Krell będąc bardziej "chłodny" tym własnie wrażenie przestrzenności powoduje. Za to dźwięk z 550ki - bardziej kremowy, gęściejszy. Trochę jak mleko skondensowane z puszki. Mniam ;-).

Accuphase - wrażenie większej głośności. Nie wiem czy to klasa A tak działa.

W trakcie odsłuchów w Nautiliusie dla porównania poprosiłem o podłączenie E350. Po 2-3 minutach szybko mi to odłączyli bo moje uszy odmówiły słuchania. Przepaść.

Ale cokolwiek bym nie napisał - jeśli używany Krell kosztuje ok. 6tys (jedna z najlepszych propozycji na rynku za te pieniądze moim zdaniem - oczywiście jeśli oryginalny 220v) a nowy e550 ok. 21-23K to nie oszukujmy się - Krell jest dużo ciekawszą propozycją ;-)))))

"Ale cokolwiek bym nie napisał - jeśli używany Krell kosztuje ok. 6tys (jedna z najlepszych propozycji na rynku za te pieniądze moim zdaniem - oczywiście jeśli oryginalny 220v) a nowy e550 ok. 21-23K to nie oszukujmy się - Krell jest dużo ciekawszą propozycją ;-)))"

Spróbuj Ushera 1.5 tez coś 6 000zł używany ,ale nowy nie wiele więcej ;-)

Najlepszy wzmak-końcówka mocy do 15000 moze 20000zł - kapcie ci spadna,

mojego MACa 6850 załatwiła !!!, a on kosztował 3 razy tyle ;-) !!!!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jakie zestawy głosnikowe mają szanse zagrać z MA6900?

Wiem że integry Maca zestawia się z raczej szczęśliwym skutkiem z B&W, Audio Physic, niektórymi Sonusami, czasem Focalami. Zoller jest chyba też dobrym typem.

Co jeszcze?

ja już nic nie szukam - teraz słucham i się cieszę ;-)

powinienem wkrótce mieć Merlin Klimo w domu to z ciekawości sprawdzę jakby się końcówka mocy tej 550ki (czyli praktycznie A30) sprawdziła z high-endowym pre lampowym.....

-> Rochu

Sonus Faber Cremona, względnie Elipsa, Audio Physic Virgo III lub Virgo V (Avanti mogą dla 6900 być nieco zbyt trudne). Sądzę, że całkiem miły efekt dałoby się osiągnąć z Wilson Benesch, tutaj typowałbym podłogówki z serii Square (ok. 10-12 kzł), bardzo dobry duży monitor Discovery albo Curve (te 2 ostatnie propozycje są jednak dość drogie). Ciekawy efekt można pewnie też osiągnąć z von Schweikertami IV Jr, aczkolwiek nie próbowałem.

Z innej beczki - warto spróbować nowych Focali z serii Electra.

Patrząc na parametry, spróbowałbym też Harpii oraz Argosów. Argos to nie jest do końca neutralne brzmienie, pisał na ten temat ich konstruktor, jednak głośniki są IMO dość ciekawe.

Najlepiej brzmiący MA 6900, jaki udało mi się usłyszeć, to zestaw z Sonus Faber Cremona oraz Meridian 588. Jednak podłączenie zestawu MC402+C42, pokazało, że z Cremony i Meridiana można jeszcze trochę wycisnąć...

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.