Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Za młodu większość z nas chciała być policjantem lub strażakiem a trzeba było myśleć o zawodzie dentysty czy okulisty. Dwa bezpieczne zawody, można je wykonywać do końca swojego żywota. I na Confidence 60 bez problemu by starczyło ? Na godny dla nich salon też. 

Edytowane przez Adam 38

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

26 minut temu, rambo54 napisał:

Dynaudio nie jest marką na zwykłego zjadacza chleba

Tańsze modele są cenowo dla każdego ale brzmieniowo Dynki nie dla każdego

Myślę że jest wielu posiadaczy Confidence, ale się nie lansują na forum. Tylko my „zwykli zjadacze chleba” spędzamy tutaj czas rozpisując się i rozbijając na atomy konstrukcje, gusta i zawiłości. Okuliści i dentyści słuchają Confidenców w swoich wypasionych salonach.

Edytowane przez jaxcek
Godzinę temu, jaxcek napisał:

Myślę że jest wielu posiadaczy Confidence, ale się nie lansują na forum

a kto się tu według Ciebie "lansuje?

Posiadacze której innej serii ?

2 godziny temu, Adam 38 napisał:

Za młodu większość z nas chciała być policjantem lub strażakiem a trzeba było myśleć o zawodzie dentysty czy okulisty. Dwa bezpieczne zawody, można je wykonywać do końca swojego żywota. I na Confidence 60 bez problemu by starczyło ? Na godny dla nich salon też. 

Co Ty dzisiaj tak płaczesz, słońca nie ma i domu musisz chyba siedzieć ? Wiele jest dobrych kolumn, a starsze i używane można kupić za kilka tysięcy i przy dobrym zestawieniu dźwięk jest bardzo satysfakcjonujący i nie potrzeba milionów. To,  że ludzie na publicznym forum nie pokazują swoich domów to jest w większości zrozumiałe, bo to jednak odsłanianie prywatności. Jak ktoś to już robi to raczej odstępstwo a nie reguła. Chyba, ze czymś handluje, to inna motywacja. Na zamkniętych forach i z ograniczona anonimowością już szybciej... 

16 minut temu, Roxi napisał:

Co Ty dzisiaj tak płaczesz, słońca nie ma i domu musisz chyba siedzieć ? Wiele jest dobrych kolumn, a starsze i używane można kupić za kilka tysięcy i przy dobrym zestawieniu dźwięk jest bardzo satysfakcjonujący i nie potrzeba milionów. To,  że ludzie na publicznym forum nie pokazują swoich domów to jest w większości zrozumiałe, bo to jednak odsłanianie prywatności. Jak ktoś to już robi to raczej odstępstwo a nie reguła. Chyba, ze czymś handluje, to inna motywacja. Na zamkniętych forach i z ograniczona anonimowością już szybciej... 

Roxi nie ma co się dziwić, każdy miałby chęć gdzieś pojechać, a trzeba siedzieć w swoich czterech ścianach.  Dawno już nie spędzałem majówki w domu, a dzisiaj płot maluje ? mmasakra. 

Kabelki się rozgrzewają ? ?

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

32 minuty temu, Roxi napisał:

Grają jak złoto ?

Cieszę się, że jesteś zadowolony. ? a kto wie czy hifi cub nie podniesie cen tak jak to horn zrobił. Więc jest szansa, ze troszkę zostało Ci w kieszeni. Idę dalej malować.

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

44 minuty temu, Roxi napisał:

"Pitolisz" ale Cię rozumiem, jednak dzisiaj nie popiszemy  ?

Słuchał ktoś z Was nowych Confidence 60, chociażby w Nautilusie? Faktycznie brzmienie, które nie pozostawia żadnego "ale" ? 

1 minutę temu, Adam 38 napisał:

"Pitolisz" ale Cię rozumiem, jednak dzisiaj nie popiszemy  ?

Słuchał ktoś z Was nowych Confidence 60, chociażby w Nautilusie? Faktycznie brzmienie, które nie pozostawia żadnego "ale" ? 

Adam wierzysz w takie cuda? Jeszcze nikt na tym Świecie nie zrobił czegoś co by wszystkim dogodził, a już tym bardziej w audio, gdzie ile ludzi to potrafi być tyle różnych opinii o tym samym produkcie.

6 minut temu, lolek126 napisał:

Adam wierzysz w takie cuda? Jeszcze nikt na tym Świecie nie zrobił czegoś co by wszystkim dogodził, a już tym bardziej w audio, gdzie ile ludzi to potrafi być tyle różnych opinii o tym samym produkcie.

Dobra, ale miałeś przyjemność przy nich (Confidence 60) spocząć i troszkę je poznać? Nawet tak z czystej ciekawości czy sympatii do Dynaudio? 

22 minuty temu, lolek126 napisał:

Cieszę się, że jesteś zadowolony. ? a kto wie czy hifi cub nie podniesie cen tak jak to horn zrobił. Więc jest szansa, ze troszkę zostało Ci w kieszeni. Idę dalej malować.

Trawa, płot na mnie też czekają ? Dzisiaj jednak dobra książka, a później wino i muzyka ? 

Godzinę temu, Adam 38 napisał:

Dobra, ale miałeś przyjemność przy nich (Confidence 60) spocząć i troszkę je poznać? Nawet tak z czystej ciekawości czy sympatii do Dynaudio? 

NIe, nie widziałem nawet na oczy, tylko jakoś nie chce mi się wierzyć, że byłyby kolumny i to bez względu na Producenta, które wszystkim się podobają. Czasem zdarza mi się coś posłuchać, nawet jeśli to coś nie jest z mojego pułapu zarówno pod względem finansowym jak i wielkości salonu, ale teraz nie mam czasu, a do tego jestem na etapie szukania firmy remontowej do zrobienia remontu parteru i szkoda gadać.. wirus wszystko popie.. 

Natomiast wracając do 60 tek wierzę, że grają wybitnie , patrząc jak już grają 30,  ale to inna liga .. i myślę, a nawet jestem przekonany, że nie wszystkim te kolumny podejdą, bo to jest ciężkie do osiągnięcia bez względu czego takie porównanie by dotyczyło. 

1 godzinę temu, Adam 38 napisał:

Tutaj są ładne monitory dla Ciebie. Rozdzielcze, dynamiczne i pięknie wykonane. Za wiele tez na nich nie stracisz jak dostaniesz rabat. Jak Japończycy grają w takich jak Twój pokojach z podłogowymi JBL, to też przeżyjesz ?

https://www.q21.pl/dynaudio-contour-1-4-le.html

24 minuty temu, Roxi napisał:

Tutaj są ładne monitory dla Ciebie. Rozdzielcze, dynamiczne i pięknie wykonane. Za wiele tez na nich nie stracisz jak dostaniesz rabat. Jak Japończycy grają w takich jak Twój pokojach z podłogowymi JBL, to też przeżyjesz ?

https://www.q21.pl/dynaudio-contour-1-4-le.html

Nie, nie, nie. Ty mnie tutaj nie mieszaj w głowie i przecież ja nie pytałem o Dynaudio dla mnie ? Q21 lubię z wzajemnością ( prawda? ? ) ale oni chyba nie kochają tak jak my Dynaudio, wolą inne muzyczne atrakcje i tego akurat nie pojmuję heh.

Mam swoje X14 i powiem Ci w tajemnicy, że jak widzę tę ostatnią, nową, białą parę X14 w Nautilusie to, to... Podobają mi się małe, białe monitorki od Dynaudio. 

A z drugiej strony moje mają dopiero 4 lata a co to jest dla Dynaudio 4 lata, nadal są młodzieniaszkami i nie wyglądają jakby w ciągu najbliższych 10 lat coś im się miało stać. 

Pytałem o Confidence 60 ponieważ fajnie byłoby w Klubie pogadać o najwybitniejszych paczuszkach Dynaudio. Ale chyba się nie uda. No cóż, może kiedyś Nautilus pojawi się też w Poznaniu. Miasto bardzo szybko rozwijające się, nowoczesne, nie wiem na co jeszcze szef Nautilusa czeka ?

30 minut temu, Adam 38 napisał:

Pytałem o Confidence 60 ponieważ fajnie byłoby w Klubie pogadać o najwybitniejszych paczuszkach Dynaudio. Ale chyba się nie uda. No cóż, może kiedyś Nautilus pojawi się też w Poznaniu. Miasto bardzo szybko rozwijające się, nowoczesne, nie wiem na co jeszcze szef Nautilusa czeka ?

Na dzień dzisiejszy chyba szybciej nawiążesz kontakt w jakiś zamkniętych grupach na Facebook. Taka chyba nawet ma Nautilius? Anonimowość powoduje, że ludzie zachowują się napastliwie i bezczelnie, a dodatkowo czasy koleżeństwa na takich forach to historia. Przynajmniej w Polsce. Teraz to bardziej miejsce do generowanie leadow handlowych i to jeszcze wg określonych zasad, bo inaczej dostaniesz bana. Tak wiec ktoś tam może z budżetówka błyśnie, a reszta pomijając ukrytych handlowców za wiele nie napisze. Takie moje zdanie...

Edytowane przez Roxi
6 minut temu, rambo54 napisał:

to raczej fun page dystrybutora, jak klub miłośników marki..

Masz racje Rambo, to FP. Możesz założyć grupę w takim razie, bo nie ma ?

10 minut temu, rambo54 napisał:

ale już są ?

międzynarodowe do tego ?

facebook.com/groups/299086150443864/

facebook.com/groups/17970974358/

No i git ?
Z tym, że jakiś polski klub by nie zaszkodził. Ty jesteś Rambo wielki miłośnik marki i czasem coś przyhandlujesz tak wiec taka grupa by się Tobie przydała ?

2 minuty temu, rambo54 napisał:

Ty też trochę bolidów ze stajni miałeś ! ?

Myśle, że Ty z Twoim dorobkiem forumowym i wiedzą fachową jesteś bardziej godny tytułu ojca założyciela. Ja zresztą jestem bardziej na celowniku, a Ty uchodzisz za niezależnego usera ?

• 2 tygodnie później...

Witam właścicieli Dynaudio i nie tylko.Mam pytanie ,czy miał ktoś styczność ze special 40?

Pytam,ponieważ mam zamiar pożyczyć na odsłuch,ale wcześniej chciał bym zapytać czy musical m6si będzie dobrym partnerem i czy w 10m pokoju ,przy cichych odsłuchach,będzie dobrze?

pokój dobrze zaadaptowany ,muzyka przeróżna.Teraz mam kef r3 i czas na zmiany.

Wiem,napiszecie,posłuchaj sam,bo nikt nie będzie słuchał,tylko Ty.?

Chodzi mi o Wasze wrażenia i jakiś kierunek.

Dziękuję i pozdrawiam.

Edytowane przez izapat
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.