Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli to było twoje doświadczenie z polipropylenem to gorzej nie mogłeś trafić - faktycznie musiało być traumatyczne przeżycie.

Teraz rozumie Twoje uprzedzenie do tego materiału.

Ale przynajmniej już wiem że musisz dyń koniecznie posłuchać

No niestety prawda... z tymi Para cośtam;-)

Dynki to inna (lepsza) bajka, ale też nie dla każdego;-)

Trzeba bardzo dobrego towarzystwa, zwłaszcza mocnego wzmacniacza, ale warto!

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

ale też nie dla każdego;-)

Dlatego właśnie moje zdanie podsumowałem :

Nikt rozsądny nie zaryzykuje konfrontacji swojego doświadczenia z Twoim gustem...

Musisz wybrać sam - słuchając.

Kolega był trochę zawiedziony ale myślę że jakoś to przełknie.

No niestety prawda... z tymi Para cośtam;-)

Dynki to inna (lepsza) bajka, ale też nie dla każdego;-)

Trzeba bardzo dobrego towarzystwa, zwłaszcza mocnego wzmacniacza, ale warto!

Dużo o tym czytałem, ale dopiero jak sam doświadczyłem zmiany piecyka na mocniejszy i usłyszałem różnicę to uwierzyłem.

Dużo o tym czytałem, ale dopiero jak sam doświadczyłem zmiany piecyka na mocniejszy i usłyszałem różnicę to uwierzyłem.

Witam. Wzmacniacz mam dość konkretnej mocy, tak sądzę - NAD C 356 bee. Myśli Pan, że wystarczy, żeby napędzić dynaudio dm2/6 i czy NAD i Dynaudio to dobre połączenie czy będzie lipa?.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Panowie wracając do mojego pytania odnośnie kabli , co powiecie na temat van den hula the wind mk2 ? Mogę nabyć go za rozsądne pieniądze.

Soczysty , płynny , analogowy - eksponuje wokale , dużo detali na wysokich tonach ale finezyjnie podanych.

Bas mocny i szybki - ultraprecyzyjny obrys nie był kluczowy stawiano na jego barwę.

Plastyczna i trójwymiarowa scena dżwiękowa.

Różnice kimber 4tc vs the wind

kimber - konturowy , szybki , bezpośredni - braki w wypełnieniu i potędze , sucha i konturowa średnica i eksponowana góra pasma w stosunku do VDH.

the wind - nasycony, plastyczny, aksamitny - nie tak szybki i precyzyjny , instrumenty jawią się jako bryły 3D a nie wycięte płaskie plansze , dżwięk bliżej nas w stosunku do kimber 4tc.

Edytowane przez Firewall 1

dopiero jak sam doświadczyłem zmiany piecyka na mocniejszy i usłyszałem różnicę to uwierzyłem.

Tak to właśnie jest, i nie ma lepszej metody niż spróbować i doświadczyć tego samemu;-)

Witam. Wzmacniacz mam dość konkretnej mocy, tak sądzę - NAD C 356 bee. Myśli Pan, że wystarczy, żeby napędzić dynaudio dm2/6 i czy NAD i Dynaudio to dobre połączenie czy będzie lipa?.

Do wysterowania na pewno wystarczy, ale ja nie słuchałem Dynaudio z NAD. Choć z opisu na tym forum wynika, że NAD promuje bas, a w tych głośnikach o których piszesz też jest go dużo. Ale trzeba posłuchać samemu.

Tu niekoniecznie chodzi o same waty... ważniejsza jest wydajność prądowa i umiejętność kontroli basu, bo ten w Dynkach nie jest demonem szybkości...

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam. Przymierzam się do porównania Dynaudio Focus 140 z B&W CM5s2 jestem umówiony na 28.03 proszę mi powiedzieć czego moge się spodziewać po takim teście??? zastanawiam się pod co by mi to mogli podłączyć marantz 8005/ nad 356bee/ rotel 1570/ yamaha 2100/ accuphase e-260??? Wiem że 140 dynek już się nie produkuje ale mają je na stanie i chciałbym chociaż troszeczkę nakreślić sobie brzmienie jak będą grały 160 których nie maja i które kosztują 2tys. euro a 140 tylko 1300 euro dodam że test będzie za granicą w Niemczech gdzie obecnie mieszkam. i pytanie z innej beczki czy warto tymi kolumnami sie interesować??? pokój 25mk2 muzyka wszelaka od Davisa po pink floyd aż po nowsze brzmienia typu celin dion , jason derulo , armin van buuren obecny sprzęt sony modele szkoda pisać kolumny b&w 601s1. najpierw zmiana kolumn potem osprzęt

Słuchałem 140 tydzień temu z moim coplandem i było naprawdęc dobrze.Wczoraj zaskoczyly mnie nowe cm6 warto posłuchać bo między cm5 ktore kiedyś mialem a tymi jest przepaść

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Witam. Przymierzam się do porównania Dynaudio Focus 140 z B&W CM5s2 jestem umówiony na 28.03 proszę mi powiedzieć czego moge się spodziewać po takim teście??? zastanawiam się pod co by mi to mogli podłączyć marantz 8005/ nad 356bee/ rotel 1570/ yamaha 2100/ accuphase e-260??? Wiem że 140 dynek już się nie produkuje ale mają je na stanie i chciałbym chociaż troszeczkę nakreślić sobie brzmienie jak będą grały 160 których nie maja i które kosztują 2tys. euro a 140 tylko 1300 euro dodam że test będzie za granicą w Niemczech gdzie obecnie mieszkam. i pytanie z innej beczki czy warto tymi kolumnami sie interesować??? pokój 25mk2 muzyka wszelaka od Davisa po pink floyd aż po nowsze brzmienia typu celin dion , jason derulo , armin van buuren obecny sprzęt sony modele szkoda pisać kolumny b&w 601s1. najpierw zmiana kolumn potem osprzęt
Witaj napisz jakie modele elektroniki Sony a w szczególności jaki wzmacniacz bo jesli jakiś słabeusz to z dymkami 140 które są trudne do pociągnięcia będzie straszna lipa. Kupując Dynki musisz mieć dobry wydajny piec wiec musisz o tym myślec rownolegle.
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Wzmacniacz to ta-va8es papierowo ma 3x120watt+2x50watt ale jak dla mnie może mieć jakieś 3x80+2x30 cd to cdp-x202es. jak wcześniej już pisałem jest to budrzetowy sprzęt na który nie zwracam uwagi choć z 17-letnimi Bowersami gra zacnie. Obecnie na kolumny mam 1,5tys euro do tego zakup kabli do 50euro za metr(5metrów). w następnym czasie będzie zmiana wzmacniacza i cd. Dodam że nie zamierzam słuchać plików Flack itp. szukałem coś z sonego w klubach ale tam polecali mi stare wzmaki na v-wetach z lat 70-80. szukam brzmienia po ciepłej stronie średnicy z dobrym punktowym szczegółowym basem, delikatnej, szczegółowej nie sypiącej symbilanty góry

Wzmacniacz to ta-va8es papierowo ma 3x120watt+2x50watt ale jak dla mnie może mieć jakieś 3x80+2x30 cd to cdp-x202es. jak wcześniej już pisałem jest to budrzetowy sprzęt na który nie zwracam uwagi choć z 17-letnimi Bowersami gra zacnie. Obecnie na kolumny mam 1,5tys euro do tego zakup kabli do 50euro za metr(5metrów). w następnym czasie będzie zmiana wzmacniacza i cd. Dodam że nie zamierzam słuchać plików Flack itp. szukałem coś z sonego w klubach ale tam polecali mi stare wzmaki na v-wetach z lat 70-80. szukam brzmienia po ciepłej stronie średnicy z dobrym punktowym szczegółowym basem, delikatnej, szczegółowej nie sypiącej symbilanty góry

To raczej nie ze 140. Tam (szczególnie w mniejszych pomieszczeniach) bas był wyolbrzymiony, ciężko było nad nim zapanować. Lepiej przysiąść do 160, albo poszukać wcześniejszych np 52SE.

jak będą grały 160 których nie maja i które kosztują 2tys. euro a 140 tylko 1300 euro dodam że test będzie za granicą w Niemczech gdzie obecnie mieszkam. i pytanie z innej beczki czy warto tymi kolumnami sie interesować??? pokój 25mk2 muzyka wszelaka od Davisa po pink floyd aż po nowsze brzmienia typu celin dion , jason derulo , armin van buuren

Jeśli stać Ciebie na większy wydatek to odpuść sobie te 140 i wejdź od razu w 160. Jeśli chcesz wydać mniej to też odpuść sobie 140. Dużo lepiej będzie kupić używane, w idealnym stanie starsze modele Dynaudio. Co do basu to świetnym basem dysponują Audience 50, które odpowiednio zestawione są wybitnymi kolumnami w swojej obecnej cenie sh (300-400 Euro). 140 IMO nie udały się firmie Dynaudio. Mają przewalony bas. Dlatego wiele z nich sprzedawały sklepy w promocyjnych cenach co jest rzadkie jeśli chodzi o kolumny Dynaudio.

Druga sprawa to wzmacniacz. Nie ma sensu kupować monitorów Dynaudio pod pierwszy lepszy wzmacniacz.

Spróbuj posłuchać Dynaudio z Accuphase 260 jak masz taką możliwość.

25m2 to może lepiej jakieś kolumny podłogowe?

Sluchałem 140 i contour s1.4 ze swoim coplandem dwa tyg. temu w prawdzie w dość duzym salonie ale absolutnie nie było podbitego basu w tych focusach.zagrały świetnie .Dziś po ich odsłuchu kupił bym je od ręki do moich 18m2 a opinie o ich przebasowieniu delikatnie mówiąc bym przemilczał.Kapitalny głośnik!

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Sluchałem 140 i contour s1.4 ze swoim coplandem dwa tyg. temu w prawdzie w dość duzym salonie ale absolutnie nie było podbitego basu w tych focusach.zagrały świetnie .Dziś po ich odsłuchu kupił bym je od ręki do moich 18m2 a opinie o ich przebasowieniu delikatnie mówiąc bym przemilczał.Kapitalny głośnik!

To jest sedno. Kwestia wielkości i odpowiedniej akustyki jest tu kluczowa. U mnie w 15m2 nie opanowałem basu.

Witam. Ponawiam pytanie, czy ktoś miał przyjemność słuchać lub posiada zestaw audio składający się z wzmacniacza NAD C 356 i Dynaudio dm 2/6 ? Czy takie połączenie to dobry pomysł, czy raczej nie powinienem łączyć tego NAD-a z Dynaudio dm?

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Witam. Ponawiam pytanie, czy ktoś miał przyjemność słuchać lub posiada zestaw audio składający się z wzmacniacza NAD C 356 i Dynaudio dm 2/6 ? Czy takie połączenie to dobry pomysł, czy raczej nie powinienem łączyć tego NAD-a z Dynaudio dm?

Witaj.

Słyszałem to połączenie kiedyś w sklepie (uniwex) i uważam że ten wzmacniacz napędza te dynie pod całościowym względem kompletnie... IMHO.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

No zakup będzie i tak na raty :) Obecnie nie posiadają na stanie Dynaudio Focus 160, maja chyba 220 o ile mnie pamięć nie myli oraz excite x32. Podłogowe moga być jak najbardziej tylko czy te 25 m2 nie będzie dla nich za mało. Po głowie chodzi mi też kupno B&W CM9 ale nie s2. Maja w stanie idealnym za 1380euro, Co korci bo obecnie s2 kosztują 2800euro, no i z tego co czytałem recenzje to na średnicy było by tak jak bym chciał ,bas też punktowy kiedy trzeba potrafi przyłożyć no i wysokie delikatne ale jednocześnie mają delikatne skłonności do symbilantów. Hmm ... Co robić??? Wiem że Dynaudio jak i B&W to dwie różne szkoły brzmienia. Na oku miałem też jeszcze focale aria926 ale zrezygnowałem z nich.

• 3 tygodnie później...

A Dynki tym ładniej grają im bardziej dobraną elektronikę dostają. Piszę bo przez święta słucham swoich Dynek z Octave V 70 SE. Dla mnie system stworzony do muzyki poważnej. Bajkowo. I przyłączam się do życzeń świątecznych.

Witaj.

Słyszałem to połączenie kiedyś w sklepie (uniwex) i uważam że ten wzmacniacz napędza te dynie pod całościowym względem kompletnie... IMHO.

I właśnie mam w domu dm 2/6 pod NAD-em 356 i jest lipa po całości. Duuuużo lepiej zagrały Castle Knight 2 z moim wzmacniaczem i dlatego to one zostaną ze mną.

McIntosh 402 i Dynaudio Contour 1.8 mkII ...gra lepiej niz z KRELL'em 400xi

U mnie zupełnie odwrotnie - miałem wzmacniacze MC 402 i MC 602 i żadna z tych konstrukcji nie chciała zabrzmieć w satysfakcjonujący sposób w połączeniu z Dynaudio C1. Według mojego smaku, Dynaudio i McIntosh to zupełnie nie pasująca brzmieniowo do siebie kombinacja. Lubię natomiast zestaw MC 602 i B&W 802N - w takim połączeniu było bardzo dobrze.

Parker's Mood

tez myslalem ze beda cieple kluchy... a tu niespodzianka...

na Dino Saluzzzi Group - El Valle de la Infancia, wszystko bardzo ladnie "szeleści" ... prawie jak na Thiel CS3.7 w HiFi Clubie

bas pod kontorla i jest muzykalnie, mozna sluchac godzinami... Krelll 400xi nie dawal rady jednak :)

nowsza seria, np Dynaudio CONTOUR S3.4 juz tak nie gra z McIntoshem, już coś jest nie tak :(

I właśnie mam w domu dm 2/6 pod NAD-em 356 i jest lipa po całości. Duuuużo lepiej zagrały Castle Knight 2 z moim wzmacniaczem i dlatego to one zostaną ze mną.

A co jest nie tak? Napisz coś więcej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.