Skocz do zawartości
IGNORED

ROTEL cd 1072 WARTO?

hexx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Mam mozliwosc kupienia w/w cd rotela za 1100 w bdb stanie ,czy warto? wiem ze jest pare tematow na temat tego cd na forum, ale mialoby to grac z audiolabem 8000a i na razie z bronze 1 a w przyszlosci jakies podlogowce. Dziekuje za wszelki uwagi.

https://www.audiostereo.pl/topic/41387-rotel-cd-1072-warto/

>hexx

A zakup z pewnego źródła, znasz gościa albo czy jest on potem ewentualnie odszukiwalny? Czy też to transakcja na zasadzie spotykacie się na dworcu, robicie wymianę cd-kasa i tyle się widzieliście? Bo sprzęt może być sprawny ale np podprowadzony i tu może się kryć tajemnica niskiej ceny, aby szybko wziąć kasę i zniknąć.

Miałem Rotela 991. 1072 zagra bardzo podobnie. Moja propozycja: umów się na odsłuch /czytaj - być może muszę wpłacić zadatek - ryzykując jego stratę/, przynieś własne płyty i zobacz jak spisuje się napęd w cd. Cena jest okazyjna - cokolwiek to miałoby znaczyć.

>arek67

Detektywi detektywami;). Chodzi o to Arek, że gdybym miał poważne podejrzenia, że ten Rotel był świśnięty komuś, to nie kupiłbym go nawet za 200zł. Nieświadomie można oczywiście czasem wejść w posiadanie sprzętu z takiego "źródła" ale gdybym miał jednak prawdopodobne podejrzenia, to raczej nie mógłbym potem spokojnie cieszyć słuchaniem muzyki na nowym nabytku.

Ale to kwestia podejścia do życia.

"... gdybym miał poważne podejrzenia, że ten Rotel był świśnięty komuś, to nie kupiłbym go nawet za 200zł"

Sorry, wraziłem się wyżej niezbyt precyzyjnie. Precyzując nie wziąłbym go nawet za darmo.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

1072 i 991 to kompletnie inne konstrukcje. 991 zrobiony jest na 20-bitowym PCM 63 a 1072 juz na bardziej nowoczesnej ale niekoniecznie lepszej kosci. 1072 byl tez dosc sporo tanszy. 991 to ciepelko i muzykalnosc 1072 przezroczystosc i dynamika. Co kto lubi.

zildjian, 28 Mar 2008, 13:14

>na pewno ? jeśli 18-bitowa (bo chyba o taką tam chodzi) jest nowoczesna

o którym mówisz?

rotel rcd 991 jest na PCM63 (multibit) - ten ma 20 bitow

rcd 1072 na PCM1732 (delta-sigma) - 24 bity

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.