Skocz do zawartości
IGNORED

Tact / Lyngdorf - KLUB

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, szczypior88 napisał:

Super! Ściągaj koncowke SDA 2175. Mega fajne granko, leciutko docieplone. Bardzo wydajna i ładna ?

2175 w dobrym stanie sam bym kupił 

Generalnie to chodzi mi tylko o to czy można przepuścić przez takie combo, pliki DSD. Z tego co mi wiadomo to nie, ale być może się mylę. Millenium czyta do 192khz ale tylko pcm, natomiast max na wyjściu dpa to 96. Jak podłączam cd1 w upsamplingu do 192, millenium wtedy to łyka. Jak idzie przez dpa, wyświetlacz w millenium pokazuje 96.

1 godzinę temu, Enzo79 napisał:

Generalnie to chodzi mi tylko o to czy można przepuścić przez takie combo, pliki DSD. Z tego co mi wiadomo to nie, ale być może się mylę. Millenium czyta do 192khz ale tylko pcm, natomiast max na wyjściu dpa to 96. Jak podłączam cd1 w upsamplingu do 192, millenium wtedy to łyka. Jak idzie przez dpa, wyświetlacz w millenium pokazuje 96.

DSD tylko przez USB lub I2S, tego DPA-1 nie ma. Na wyjściu masz 96kHz (instrukcja str. 9) bo na takich parametrach pracuje DSP, obawiam się, że mimo upływu lat we wszystkich Lyngdorfach i pewnie Stainway-ach mamy też 96 kHz. Więc kupowanie bardziej gęstych plików: DXD, DSD a nawet 192 kHz niewiele wnosi ? Format DSD możesz posłać np. przez Coaxial po konwersji programowej. Ja mam wejście USB i widzę na wyświetlaczu np DSD 128, lub 384 kHz, ale co z tego wynika?

8 godzin temu, Enzo79 napisał:

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale chciałbym Cie podpytać jak gra Millenium? Co napędzasz nim? ?

Napędzam nim euphonie ms5 

21 godzin temu, mojave napisał:

DSD tylko przez USB lub I2S, tego DPA-1 nie ma. Na wyjściu masz 96kHz (instrukcja str. 9) bo na takich parametrach pracuje DSP, obawiam się, że mimo upływu lat we wszystkich Lyngdorfach i pewnie Stainway-ach mamy też 96 kHz. Więc kupowanie bardziej gęstych plików: DXD, DSD a nawet 192 kHz niewiele wnosi ? Format DSD możesz posłać np. przez Coaxial po konwersji programowej. Ja mam wejście USB i widzę na wyświetlaczu np DSD 128, lub 384 kHz, ale co z tego wynika?

No właśnie nic nie wynika. Też mogę przepuścić sygnał po downsizingu DSD do pcm bo mój cambridge ma taką funkcję i wtedy millenium łyka bez problemu. Tak tylko pytałem czy może ktoś by miał jakiś inny pomysł. Generalnie że swojego systemu jestem zadowoly i chyba szukam dziury w całym. 

14 godzin temu, szczypior88 napisał:

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale chciałbym Cie podpytać jak gra Millenium? Co napędzasz nim? ?

Nie chce się wymądrzać ale gra naprawdę przyzwoicie. Długo już nie słuchałem innych klocków oprócz cronusa magnum, którego też, tak się składa, mam na stanie i wymiennie sobie plumka. Oba dają radę napędzić przyzwoicie ms piątki. 

23 minuty temu, Enzo79 napisał:

Napędzam nim euphonie ms5 

No właśnie nic nie wynika. Też mogę przepuścić sygnał po downsizingu DSD do pcm bo mój cambridge ma taką funkcję i wtedy millenium łyka bez problemu. Tak tylko pytałem czy może ktoś by miał jakiś inny pomysł. Generalnie że swojego systemu jestem zadowoly i chyba szukam dziury w całym. 

Nie chce się wymądrzać ale gra naprawdę przyzwoicie. Długo już nie słuchałem innych klocków oprócz cronusa magnum, którego też, tak się składa, mam na stanie i wymiennie sobie plumka. Oba dają radę napędzić przyzwoicie ms piątki. 

Dziękuję za odpowiedź. Mój tata tdai 3400 napędza ms4?

15 godzin temu, szczypior88 napisał:

Mp50, 5x sda2400, millenium na fronty przez dpa1 jako końcówka mocy w kinie, w stereo przez dpa1 z Room Perfect, rozłącznie (jakby ktoś potrzebował mogę podrzucić ustawienia jak tego dokonać ?). Kolumny cały set euphonii, ms5, cs4, as2, rs3 i sufi focal dome 

10 minut temu, Enzo79 napisał:

Mp50, 5x sda2400, millenium na fronty przez dpa1 jako końcówka mocy w kinie, w stereo przez dpa1 z Room Perfect, rozłącznie (jakby ktoś potrzebował mogę podrzucić ustawienia jak tego dokonać ?). Kolumny cały set euphonii, ms5, cs4, as2, rs3 i sufi focal dome 

?????????

Piękny setup

1 minutę temu, maciekplacek napisał:

Jakie są zalety takiego sda2400, czy chodzi tu tylko o moc?

U mnie tylko jako końcówki do poszczególnych kanałów działają 

24 minuty temu, Leszekgiertych napisał:

Bylem u Enzo, oj plumka, plumka. Zapomniałeś jeszcze dodać MP50 i SDA2400 :):):)

Było, było napisane Leszku ??

Godzinę temu, szczypior88 napisał:

Dziękuję za odpowiedź. Mój tata tdai 3400 napędza ms4?

Mogę tyle napisać, że  byłem kiedyś napalony na 3400, już wtedy miałem millenium, ale jak mi go odpalili w demo roomie w hi fi klubben na bałwankach to stwierdziłem że nie ma sensu pozbywać się millenium. Dostał upgrade do prawie Mk4, bo zmienili co tylko się dało i zmieściło w paczce ?. Ze starego tacta została skrzynka i logo. 

16 godzin temu, maciekplacek napisał:

5x SDA2400 to pewnie mocy Ci nie brakuje  

No masz rację, nie brakuje. Chociaż lyngdorf ogólnie ma to do siebie że nie buduje sprzętów na dyskoteki ?. Jest wystarczająco mocy do nagłośnienia 30m2 w dość dobrej jakości. Za rok planuje przeprowadzkę do trochę większej przestrzeni i zobaczymy czy taki set sobie poradzi. 

No masz rację, nie brakuje. Chociaż lyngdorf ogólnie ma to do siebie że nie buduje sprzętów na dyskoteki . Jest wystarczająco mocy do nagłośnienia 30m2 w dość dobrej jakości. Za rok planuje przeprowadzkę do trochę większej przestrzeni i zobaczymy czy taki set sobie poradzi. 

No zobaczymy, zobaczymy. Ja też się już nie mogę doczekać jak to zagra w większej przestrzeni
17 godzin temu, maciekplacek napisał:

5x SDA2400 to pewnie mocy Ci nie brakuje  

Tak to widać 

IMG-20210112-WA0002.jpg

Trzeba będzie nasłuchiwać ??

20 minut temu, Leszekgiertych napisał:

No zobaczymy, zobaczymy. Ja też się już nie mogę doczekać jak to zagra w większej przestrzeni emoji23.png

1 minutę temu, maciekplacek napisał:

Enzo79, no pięknie. 

To po lewej stronie z wyświetlaczem to?

Masz do tego jakiś sobwoofer? 

Centralny stoi na subie as2, a po lewej z wyświetlaczem?.. Chodzi Ci o to w środku szafki? To mp50 lyngdorf, a na środku po lewej millenium 

Teraz, Enzo79 napisał:

Centralny stoi na subie as2, a po lewej z wyświetlaczem?.. Chodzi Ci o to w środku szafki? To mp50 lyngdorf, a na środku po lewej millenium 

Chodziło mi o to co w środku i nie zauważyłem w pierwszej chwili że centralny stoi na siebie.

Zawsze miałem sentyment do kina dlatego zawsze w stereo brakowało mi później subwoofera. 

Może po tej pandemii bym się jakoś wprosił na kilka minut aby posłuchać jak to brzmi.

4 minuty temu, maciekplacek napisał:

Zawsze miałem sentyment do kina dlatego zawsze w stereo brakowało mi później subwoofera. 

Może po tej pandemii bym się jakoś wprosił na kilka minut aby posłuchać jak to brzmi.

Uwierz mi na słowo, że do stereo z ms5 nie potrzeba suba ??

Też z ciekawości kombinowałem żeby podpiąć ale to już zaa dużo tego basu było. U mnie nawet w kinie nie potrzeba suba 

A daleko mieszkasz od Krakowa? 

49 minut temu, Enzo79 napisał:

Uwierz mi na słowo, że do stereo z ms5 nie potrzeba suba ??

Też z ciekawości kombinowałem żeby podpiąć ale to już zaa dużo tego basu było. U mnie nawet w kinie nie potrzeba suba 

A daleko mieszkasz od Krakowa? 

ok raczej nie wpadnę, jestem z Warszawy ?

Teraz, maciekplacek napisał:

ok raczej nie wpadnę, jestem z Warszawy ?

Ja rozumiem że Warszawa i Kraków trochę rywalizują ?, ale to nie jest powód żeby się nie lubić ?. Leszekgiertych też mieszka w Warszawie i wrócił cały do domu ?. Poza tym z Krakowa do mnie jest jeszcze z pięćdziesiąt ?

1 godzinę temu, Leszekgiertych napisał:

No zobaczymy, zobaczymy. Ja też się już nie mogę doczekać jak to zagra w większej przestrzeni emoji23.png

LeszekGiertych, a Ty w końcu coś kupiłeś?

12 minut temu, Enzo79 napisał:

Ja rozumiem że Warszawa i Kraków trochę rywalizują ?, ale to nie jest powód żeby się nie lubić ?. Leszekgiertych też mieszka w Warszawie i wrócił cały do domu ?. Poza tym z Krakowa do mnie jest jeszcze z pięćdziesiąt ?

Leszek, jest z Wilanowa a ja z Ursynowa a wiec rzut beretem.

Edytowane przez maciekplacek
54 minuty temu, maciekplacek napisał:

LeszekGiertych, a Ty w końcu coś kupiłeś?

Leszek, jest z Wilanowa a ja z Ursynowa a wiec rzut beretem.

No to kiedyś jak będziesz przejazdem w pobliżu to zapraszam w takim razie. Mi plandemia nie straszna więc jeżeli o to chodzi to luz. My już przechorowali covida 

Jak wytrzymasz do końca roku to będzie już na nowym lokum, ok 450m3 kubatury, bo teraz to się trochę dusi, kolumny za blisko ścian bocznych. Niby room Perfect pokazał tylko 9procent, ale zawsze lepiej jak jest więcej przestrzeni wokół kolumn, liczę że jeszcze bardziej będzie przestrzennie 

14 minut temu, Enzo79 napisał:

Jak wytrzymasz do końca roku to będzie już na nowym lokum, ok 450m3 kubatury, bo teraz to się trochę dusi, kolumny za blisko ścian bocznych. Niby room Perfect pokazał tylko 9procent, ale zawsze lepiej jak jest więcej przestrzeni wokół kolumn, liczę że jeszcze bardziej będzie przestrzennie 

U mnie też trochę więcej miejsca by się przydało.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.