Skocz do zawartości
IGNORED

Kupno nowego CD Denon 700ae lub Xindak

ciechu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w tytule zastanawiam się nad kupnem jednego z powyższych odtwarzaczy mam wzmacniacz Xindaka A06 i powinienem kupić cdka tej firmy ale czytałem o problemach z cdrami oraz długim urachamianiem się po włączeniu przycisku sieciowego a Denon ma np.mp3 które raz na jakiś czas wykorzystam. Ale czy warto zmieszac te dwa klocki czy trzymać się jednej firmy Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/41970-kupno-nowego-cd-denon-700ae-lub-xindak/

Dlaczego? To dobry cedek w swojej cenie. Przede wszystkim bezawaryjny. Szczerze mówiąc to słucham go ostatnio dość często na głośnikach komputerowych, z wygody po prostu. Nie można w nim zmienić sieciówki, więc kolejne pieniądze możemy wydać na coś mądrzejszego niż audiopodniety.

Odtwarzacz CD ma przede wszystkim bez problemów odczytywac płyty, a z tym Denonki radza sobie znakomicie. Co z tego że kupisz audiofilski CDek z super mega brzmieniem, skoro będzie czytac tylko niektóre płyty i to tylko tłoczone oryginały? Po jakimś czasie (rok-dwa) stanie się kapryśny nie do zniesienia, a ty bedziesz mieć na półce szpanersko wyglądający zbieracz kurzu. Mój werdykt: zdecydowanie Denon.

<><

Użytkuję tego Denona od niedawna i jestem zadowolony. Nie miałem możliwości posłuchania tego Xindaka, dlatego powstrzymam się z wszelkimi porównaniami. DCD700 użytkuję z PMA700AE. Przeczytałem gdzieś w sieci, że zestaw dobrze sprawuje się połączony VdH the name. Tak też zrobiłem i potwierdzam, brzmienie uspokoiło się nie gubiąc detali. Odtwarzacz jak na swoją cenę jest wykonany znakomicie i podejrzewam, że prędzej zmienię wzmacniacz niż cd. Ale i tak uparcie twierdzę, że trzeba samemu posłuchać przed zakupem, posłuchać ze wzmacniaczem i głosnikami z którymi cdek będzie współpracował. A tak na marginesie, do tej pory lekceważyłem znaczenie kabli w zestawie... może "lekceważyłem" to za dużo powiedziane ale nie doceniałem ich wpływu. W przypadku tego Denona zmieniłem zdanie.

Xindak audiofilski ? on jest po prostu poprawny w rozumieniu lat 90 tych i nic więcej .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Miałem u siebie i Xindaka i Marantza. Został Denon 700AE, dlaczego? - bo czyta wszystkie płyty, nie wpada w wibracje i w porównaniu z Marantzem dla mnie ma lepszy dźwięk w szczególności po włączeniu pełnego trybu Pure Direct. Co prawda ma mało przydatne dla mnie: mp3 i zmianę szybkości odtwarzanego CD, kiepską dziurkę słuchawkową, za to jest pancerny i wiem, że pokręci krążkami ładnych parę lat (sama gwarancja to 3 lata). Jego dźwięk jest uniwersalny, nic nie świszcze i bas się nie rozłazi po kątach, jest detaliczny. Oczywiście nie jest to mistrzostwo świata, ale w swojej cenie (mnie kosztował ok. 1.200 zł) jest ok. Wydaje mi się, że jest to "bezpieczny" zakup, jednak zawsze należy kierować się zasadą: dotknąć, powąchać, polizać. Wszystkie CDP w tych cenach po prostu grają poprawnie, niej lub bardziej.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Rolandsinger

22 Kwi 2008, 00:10

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 624 / 1512 / 10

Dlaczego? To dobry cedek w swojej cenie. Przede wszystkim bezawaryjny. Szczerze mówiąc to słucham go ostatnio dość często na głośnikach komputerowych, z wygody po prostu. Nie można w nim zmienić sieciówki, więc kolejne pieniądze możemy wydać na coś mądrzejszego niż audiopodniety.

Do glosnikow komputerowych w sam raz:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

marek-1969

22 Kwi 2008, 10:40

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 989 / 418 / 0

Xindak audiofilski ? on jest po prostu poprawny w rozumieniu lat 90 tych i nic więcej .

Co to znaczy poprawny w rozumieniu lat 90-tych?:) To jakis Twoj wlasny neologizm:) Audiotechnika stp adamhienda po jego upgrade byla poprawna w rozumieniu lat 80-tych (1984)a bila na glowe wiekszosc konstrukcji poprawnych w rozumieniu XXI wieku w tym Wadie i Lektora IV. Mielismy okazje to sprawdzic w Krakowie. Tak ze bzdury Wasc pleciesz i tyle. Owszem jest kategoria poprawnosci ale w znaczeniu ogolnym bo plyta jest nadal 16-bitowa.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

tartuffe

22 Kwi 2008, 09:11

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 10 / 4 / 0

Użytkuję tego Denona od niedawna i jestem zadowolony. Nie miałem możliwości posłuchania tego Xindaka, dlatego powstrzymam się z wszelkimi porównaniami. DCD700 użytkuję z PMA700AE. Przeczytałem gdzieś w sieci, że zestaw dobrze sprawuje się połączony VdH the name. Tak też zrobiłem i potwierdzam, brzmienie uspokoiło się nie gubiąc detali. Odtwarzacz jak na swoją cenę jest wykonany znakomicie i podejrzewam, że prędzej zmienię wzmacniacz niż cd. Ale i tak uparcie twierdzę, że trzeba samemu posłuchać przed zakupem, posłuchać ze wzmacniaczem i głosnikami z którymi cdek będzie współpracował. A tak na marginesie, do tej pory lekceważyłem znaczenie kabli w zestawie... może "lekceważyłem" to za dużo powiedziane ale nie doceniałem ich wpływu. W przypadku tego Denona zmieniłem zdanie.

Skoro nie miales mozliwosci posluchania Xindaka to po co sie odzywasz?:) Polaczenie PMA 700 AE i DCD 700 AE to IMHO jeden z najgprszych zestawow choc w tej kategorii cenowej i nie tak nie ma co szukac. Ale jak mowie to tylko moje zdanie.

mówie o konstrukcji i zastosowanych elementach , zresztą chinole same jeszcze nic nie wymysliły ! Dla mnie dzwięk jest za mocno " cyfrowy " i chaotyczny . Po doswiadczeniach z "700" oraz "6002" teraz kupił bym niemłodego .... Teac C-1D Nadal jest w ofercie wyprzedażowej Top HIfI za 1000 zł ( jezeli mówimy o przedziale cenowym do 1500 zł + fabrycznie nowy )

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Co do denona serii 700, to moj skromy Piano gra lepiej..wiec ciut przeplaciles. Ja bym polecil cos takiego, napewno lepiej gra niz ten Denon.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Odsłuch to jedno, ale trzeba też sprawdzic jak sobie dany CDP radzi z trudnymi płytami, np. zapodać jednemu i drugiemu jakiś porysowany CD-R marki hipermarketowej, nagrany z prędkością 52x :)

<><

>marvis

Faktycznie, nie zauważyłem ;)

Choć powiem Ci, że sam jestem ciekaw jak brzmi rzeczony Xindak. Nie miałem okazji go słuchać, ale mając najgorszy zestaw na rynku pewnikiem zagra lepiej ;))

• 1 rok później...

Właśnie przymierzam się do zkupu Xindaka C-06. Mam pytanie do użytkowników ( nie teoretyków) czy te napedy sa bezgłośne? Często słuchm cicho muzyki i nie bardzo mi sie uśmiecha słuchać w tle pracę napędu. Nie mam gdzie osobiście sprawdzić na wlasne uszy jak to z tym hałasowniem ( opinie przeczytane w sieci) jest. Od razu pozwolę sobie jeszcze zapytać : jeśli nie Xindak C-06 to co innego o podobnej barwie do 2000pln ? Trochę przed zakupem Xindaka studzą opinie o awaryjności tego sprzętu. CD podłączony będzie z Marantzem PM6002 + Mission m32i

Posłuchaj ze swoim zestawem, bo może się okazać zbyt ciepło, miło i trochę kluchowato. Co do głośności to 06 jest dość cichy, znacznie głośniejsze odtwarzacze są z serii Muse.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Aktualnie gra Technics SL-PG590 i jest za ostro (szczególnie góra) i to nawet bardzo, dlatego padło na Xindaka ze wzgledu na cieplą barwe dźwięku. Wiem , że najlepiej byłoby podłaczyć do reszty i posłuchać ale na to nie ma szans.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.