Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do znawcow odtwarzaczy. Niedawno sprzedalem swoje zlote 1550AR. Dzis zadzwonil do mnie klient ze odtwarzacz nie chce wczytac zadnej plyty. Nie wiem jak to jest mozliwe skoro u mnie chodzil jak burza ponad rok, a ostatnio jeszcze lepiej, bo wyczyscilem mu soczewke i przesmarowalem prowadnice. Wyslalem calkowicie sprawny sprzet, a raptm doszedl nie sprawny. Czy jakis silny wstrząs, upadek paczki moglby w nim uszkodzic glowice lasera? Bo chyba tylko taka opcja wchodzi w gre. Chyba ze kupujacy sam cos schrzanil i chce wyrwac odemnie kase.

?👈

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

witam chce zamienic cd nada 5425 na cd denona i mam pytanie na jakim poziomie ten nad gra? chcialbym cd denona kupic jakis uzywany zeby o klase wyzej zagral niz rzeczony nad co mi polecacie? napiszcie bo mi zalezy na zmianie odwarzacza a sie denerwuje i szukam i sam zgupialem czy warto ...

Edytowane przez zbyniu 360

Witam wszystkich miłośników Denona,

Prośba moja dotyczy opinii na temat końcówek POA 6600 w połączeniu z kolumnami Audio Physic Avanti. Kolumny te są dość wymagające odnośnie wzmacniacza a rekomendowana moc końcówek wskazuje na być może udane zestawienie.

W jakich konfiguracjach te końcówki są sprawdzone lub w jakich zestawach ich używacie?

Dzięki za podzielenie sie uwagami.

Mam pytanko gdyż ostatnio stałem się posiadaczem PMA920 jest to Optical Class A do tego mam DCD 3520, który posiada wyjścia digital optyczne i coaxial oraz analog jak na zdjęciu. Jak podłączyć CD z PMA aby wyciągnąć jak najwięcej;) W chwili obecnej mam na analog variable bo mogę używać pilota;) Co polecacie i doradzacie, zaintrygowała mnie ta Optical Class A;) a nie miałem z tym sprzętem predzej do czynienia:)

tu fotki wyjść w CD

post-30725-0-56568200-1320186431_thumb.jpg

Mam pytanko gdyż ostatnio stałem się posiadaczem PMA920 jest to Optical Class A do tego mam DCD 3520, który posiada wyjścia digital optyczne i coaxial oraz analog jak na zdjęciu. Jak podłączyć CD z PMA aby wyciągnąć jak najwięcej;) W chwili obecnej mam na analog variable bo mogę używać pilota;) Co polecacie i doradzacie, zaintrygowała mnie ta Optical Class A;) a nie miałem z tym sprzętem predzej do czynienia:)

tu fotki wyjść w CD

Optical Class A;) - to był zwrot marketingowy Denona w latach 90 tych . Chodzi tylko o designe !

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

tu fotki wyjść w CD

Zostaw tak jak jest, ew. kup porzadniejszy IC.

?👈

ew. kup porzadniejszy IC.

Właśnie mam zamiar kupić jakiś IC tymczasowo;) a planuję wykonać kopię srebrnego IC Kondo, zobaczymy tylko czy nie będzie to przerost formy nad treścią i czy będzie to opłacalne;)

Pozdrawiam

na alledrogo pojawił się Denon DCD-3520EX szampański w drewnianej obudowie, piękna maszynka, ale cena zabójcza

http://allegro.pl/denon-dcd-3520ex-odtwarzacz-cd-klasy-high-end-i1912893933.html

DCD-970:

http://allegro.pl/denon-dcd-970-i1920251316.html

Nawet nie wiedzialem ze takie są. Ma selektor do wyboru napiecia. Czyzby jakis model na USA?

Edytowane przez rafal735r

?👈

http://allegro.pl/denon-2700-plus-nowy-laser-w-zapasie-i1908382086.html

A wystarczylo zadzwonic kilka dni temu i mozna go bylo nabyc za 850zł. Niestety spoznilem sie o kilka godzin.

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/odtwarzacze-cd/denon-dcd-2700-czarny-os86803.html

?👈

Witam serdecznie klubowiczów.

Proszę o poradę w temacie jaki wzmak kupić. Jestem szczęśliwym posiadaczem CD Denon 1450 AR ze stopniem lampowym. Gra to jak na moje preferencje bardzo dobrze. Przyznam że z pewnym takim sceptycyzmem podchodziłem do zakupu jako zagorzały użytkownik Sony z serii ES jednak po podłączeniu skompletowaniu reszty klocków ten CD pokazał klasę. Chciałbym dokupic wzmacniacz z tej firmy do porównania raczej na przyszłość pewnie kiedyś będzie jakiś drugi system więc może będzie oparty na Denonie. Jak już wcześniej pisałem ze względu na wcześniejsze klocki obserwowałem na alledrogo 550 ES, jednak aukcja skończyła się i chyba udam się w kierunki marki Donon. Wolę sprzęt w wcześniejszych okresów produkcji, i tu na pewno są modele mniej lub bardziej godne uwagi dlatego pytam Was jako doświadczonych użytkowników jakich modeli szukać? Obecnie posiadam Ariesy, jak już pisałem Denona DCD 1450 na lampce.

Pozdrawiam

Dzis odebralem paczuszke od kuriera z PMA-1080R, DCD-2560, TU-660 i DRS-810 i powiem szczeze ze te PMA-1080R nie jest takie zle jak wiekszosc głosi. Napewno jest lepszy od wychwalanych PMA-925R czy PMA-1315R. Nie razi tak wysokimi i to jego najwiekszy atut. Po jego podpieciu spodziewalem sie ze czasem zajazgocze jak PMA-1315R lub bedzie jazgotał ciagle jak PMA-925R, a tu mila niespodzianka!

dsc06315o.jpg

A tak na marginesie moze jest ktos chetny na DCD-2560 lub DRS-810?

?👈

A co byś polecił ze zwykłych miedzianych do Denonka;) bo srebrny to uważam, że albo brać dobre=drogie, a na to nie mam kasy więc pozostają miedziaki.

Za 300zl kupisz dobre srebro u Sonus Oliwy.

?👈

• 2 tygodnie później...

jestem zwolennikiem tej marki.

Wpisuje sie z wzmacniaczem denon pma 300V najnizszy model z tej serii ale bardzo dzwieczny polecam Ta serie do mdlych kolumn typu Marantz g7.

Jestem pozytywnie zaskoczony tym wzmacniaczem bo mimo niewielkiej mocy wysterowal kazde kolumny nawet takie ktore zeczywistej mocy znamienowej mialy ok 400wat.

O dziwo wzmacniacz posiada calkiem spora przestrzen ale nie polecam go do kolumn ktore maja mocne wysokie tony.

Czytalem kiedys ze seria V byla najdzwieczniejsza. niewiem ile w tym prawdy jest.

Najbardziej jednak podobaja mi sie starsze klocki denona.

bardzo ladna byla seria np 737.

Nowe uzadzenia denona niestety kojaza sie mi marketowo.

Nie lubie okraglego sprzetu swiecacego oraz plastikowego sprzetu grajacego.

Posiadam jeszcze cd denona dcd 1500 mk2.

ladne cd troszke buczy...

Moje pytanie brzmi: czy jakies plyty danej firmy wypalane przez nas lubi ten odtwarzacz i z jaka predkoscia wypalac plytki?

Nie jest to obojetne, bowiem spotkalem sie z odtwarzaczen ktory mial alergie na plytki sony, nie przeczytal ani jednej plyty tej firmy, natomiast verbatimy czytal wszystkie.

DCD-1500MKII na taki sam mechanizm co DCD-1520 i 1560 bodajrze. Rowniez DCD-2560, ktorego obecnie posiadam pracuje na tym mechanizmie i wczytuje on wszystko jak leci. Nawet "marketówki" za 50gr, stare i zajechane.

?👈

• 3 tygodnie później...

mam pytanie jakie tunery denona sa warte spojzenia i tanie do kupienia?

Moze byc cyfrowy moze byc analogowy.ladny analogowy by mi bardziej odpowiadal,w starym stylu denona metalowy plaski front.

mieszkam w miejscu gdzie ciezko zlapac dobry sygnal.Wiec tuner ma duze znaczenie.

u mnie najlepiej spisywal sie stary amplituner sony z wyjsciem na antene 300ohm.

Witam

Mam Denona AVR 1911 chciałby dokupic jakiegoś CD-ka Uzywanego do 500-600 zł co byście polecali w tej cenie .Ostatnio spóźniłem sie o godzininę aby kupic denona cdc 755ar .

Co powiecie o CD Cairn Spiryt CDDM 12? dobrze zagra z Denonem?

Ewentualnie Cambridge Audio 640 ?

Pozdrawiam.

Jeszcze jedno pytanko jaki wzmacniacz polecacie do 1000 zł używany pod kolumny magnata quantum 657 .(180 w mocy stałej)

Edytowane przez Krisby67

Ciekawa rzecz:

http://allegro.pl/denon-dcd-95cr-pilot-choromowany-real-foto-i2003860968.html

Widze zebylo tego wiecej:

kgrhqjhye3uzjjubolurcfb.jpg

Witam

Mam Denona AVR 1911 chciałby dokupic jakiegoś CD-ka Uzywanego do 500-600 zł co byście polecali w tej cenie .Ostatnio spóźniłem sie o godzininę aby kupic denona cdc 755ar .

Za ta kase mozna trafic 1550AR, ja sprzedalem swojego za 560zl, a ostatnio poszedl za 500zl. Wiele lepszy od 755AR.

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.