Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę bardzo:

http://www.denon.pl/Assets/Images/Products/AVR-2313/EL_avr2313_e2_bk_fr.jpg

jeszcze moim zdaniem brakuje 2 wejsc na eurozlącza

Edytowane przez kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Wlasnie stalemate sie posiadzczem denona DVD a1 ciekaw jestem jak wypadnie w porownaniu z moim dac-iem tube magic

niestety dvd A1 ktore ostatnio nabylem poleglo z kretesem w boju z daciem tube magic, szkoda bo to kawal maszyny jest i spodziewalem sie po niej czegos wiecej.

niestety dvd A1 ktore ostatnio nabylem poleglo z kretesem w boju z daciem tube magic, szkoda bo to kawal maszyny jest i spodziewalem sie po niej czegos wiecej.

nie wszystko jeszcze stracone , az wstyd sie przyznac ale zamienilem omylkowo inerkonekty (lewy z prawym), i jak sie mozna bylo domyslec narobilo to sporo zamieszania,

post-44131-0-52441700-1337169736_thumb.jpg

post-44131-0-03684000-1337169746_thumb.jpg

post-44131-0-40226200-1337169752_thumb.jpg

post-44131-0-19818800-1337169759_thumb.jpg

Mam dwa pytania odnośnie CD-ka DCD-960.

Da się coś zrobić, żeby po włączeniu zasilania nie startowało samoczynnie odtwarzanie płyty?

Druga sprawa to pilot. Posiadam model RC-176 w którym nie ma skanowania utworu. Trochę brakuje mi tej funkcji. Są jakieś piloty które posiadają tą funkcję? Może jakiś uniwersalny? Musi też pasować do reszty zestawu (PMA-1315R i TU-580RD)

• 4 tygodnie później...

Witam Klub DENONA.

Od pewnego czasu walczę mechanizmem DENONA DCD335. Problem ten już opisywałem w wątku: http://www.audiostereo.pl/reanimacja-denona-dcd-335_94925.html

Niestety bez skutku.

Może tutaj znawcy Denona coś mi podpowiedzą?

• 2 tygodnie później...

Witam Kolegów, od tygodnia jestem posiadaczem Denona DCD 1015. Jest tam funkcja PITCH (sterowana tylko z pilota), która pozwala na zwolnienie odtwarzanego utworu bez zmiany tonacji. Czy ktoś z posiadaczy tego modelu może podpowiedzieć, czy jest to odsłuchowo znaczące zwolnienie tempa ?

Sprawdzić tego nie mogę, bo w zakupionym odtwarzaczu nie było dedykowanego pilota RC 251. Ta opcja jest dla mnie znacząca, abym mógł wraz z odgrywanym utworem ćwiczyć na saksofonie.

A może ma ktoś do sprzedania wspomnanego pilota Denon RC-251 ? Pozdrawiam.

Przegapil Pan aukcje panie Arturze:

http://allegro.pl/pilot-denon-rc-251-do-odtwarzacza-cd-okazja-i2392902840.html?source=oo

Trzeba szukac innego pilota do CD z ta opcją.

?👈

• 2 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Mam problem z amplitunerem DRA-500AE. Po przejściu z CD na tuner amplituner przestał dawać dźwięk na wszystkich zaprogramowanych stacjach radiowych. Po resecie nie wyszukuje i nie zapisuje stacji Fm w trybie auto. Wydaje mi się, że zmieniła się również skala głośności - gra ciszej niż dotąd. Czy ktoś miał do czynienia z podobnym problemem? Amplituner ma 2,5 roku.

• 4 tygodnie później...

Wlasnie stalemate sie posiadzczem denona DVD a1 ciekaw jestem jak wypadnie w porownaniu z moim dac-iem tube magic

To analfabetów też się w klubie Denona przyjmuje?

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Koledzy, jaka różnica jest pomiędzy Denonem PMA1500R, a PMA 1500R II?

Co zostało poprawione, zmienione i czy faktycznie słychać różnicę?

Pozdrawiam

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witam wszystkich w klubie Denona.

Jako byly zagorzaly zwolennik i posiadacz sprzetu Denona chcialbym dolac troche dziegciu do tej "denonowej beczki miodu".

Dlugo i namietnie sluchalem sprzetu tego producenta i niestety musze powiedziec, ze marketing jest na nalwyzszym swiatowym poziomie w przeciwienstwie do jakosci dzwieku.

A szkoda bo sprzet na prawde fajnie jest wykonany (jak na japonski sprzet przystalo) natomiast obsluga klienta - katastrofa i zenada.

Tak wiec na pewno za podobna lub nieco wyzsza cene mozna miec duzo lepsze zabawki.

I nie pisze tego z jakas satysfakcja w glosie. Po prostu rozmienili sie drobne a szkoda bo to uznany producent - jak by sie moglo wydawac :(

Sam posiadam sprzęt Denon'a i nigdy mnie nie zawiódł w kwestii awaryjności a napewno pod względem dźwięku. Współpracuje to z głosnikami Dynaudio. Jeżeli chodzi o dystrybutora, no cóż w Galerii Mokotów panowie zawsze służą pomocą i niczego nie wciskają, wypożyczają kabelki itp. Więc ja nie mam zastrzeżeń. Chciałbym podpytać szanownych Denon'owców z jakim kolumnami łączycie swoje zabawki, z którymi najlepiej współpracują wzmacniacze Denon'a?

Pozdrawiam

Dj Lucas

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Za obsługę klienta odpowiedzialny jest dystrybutor, a nie producent sprzętu.

Za wybor dystrybutora odpowiedzialny jest ..... producent.

Ponadto nie pisalem o sklepach tylko o generalnym dystrybutorze na Europe.

Z moich doswiadczen z Denonem pozostal tylko niesmak i dlatego zmienilem marke ale pozostal mi jeszcze jeden klocek tzn. CARA - dobry sprzet jak na swoja cene.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.