Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

NIe wiem czy wejda fotki?Moze sie uda ..wie ktos z którego roku taki smieszny wzmaczek Vintage...pytam w imieniu kolegi nieaudiofila.miłosnika staroci.

Nazywa sie to denon PMA-500Z

post-798-081410900 1295543373_thumb.jpg

post-798-055471900 1295543388_thumb.jpg

post-798-061043400 1295543411_thumb.jpg

NIe wiem czy wejda fotki?Moze sie uda ..wie ktos z którego roku taki smieszny wzmaczek Vintage...pytam w imieniu kolegi nieaudiofila.miłosnika staroci.

Prawdopodobnie 1975r. Na 99%.

?👈

Witam,

zapisuję się do Klubu Denona.

Co prawda tylko mocno budżetowe, ale IMO grają wystarczająco dobrze, bym mógł się cieszyć MUZYKĄ w moim pokoju odsłuchowym.

Czego innym z całego serca życzę.

Pzdr.

Nubira2CDX

O ile wzmak daje rade to ja bym sprzedal te CD.

Witam,

jeśli mnie dotyczy, to:

TE cd to zlamizowany na Mullardach z '60 roku ECC88E z przetwornikiami PCM 1702.

Nie zmienię.

Pzdr.

Nubira2CDX

Witam,

jeśli mnie dotyczy, to:

TE cd to zlamizowany na Mullardach z '60 roku ECC88E z przetwornikiami PCM 1702.

Nie zmienię.

Pzdr.

Nubira2CDX

Witam,

miało być: zlampizowany i Mullard E88CC

Pzdr.

Nubira2CDX

Witam, za jakiś czas chcę kupić sobie cd denon-a (miałem iść w pliki ale mam Np1100 , ps3 i doszedłem do wniosku że pliki są jak sms na święta...)

Pytanie mam do Was drodzy forumowicze czy denon miał jakieś felerne cd-p których powinienem unikać (lasery,problemy z odczytem itp.,itd.)

Warunki które powinno spełniać cd to bezproblemowy odczyt cd,cd-r oraz kolor - szampański do kompletu.Więcej od cd nie oczekuję.Budżet to całe 300 do 400zł.Na wiadomej aukcji jest kilka sztuk ,może coś z nich.

Pozdrawiam,sylw.

Za ta kase chyba najlepszym wyborem bedzie DCD-1290. Poczytaj o nim w opiniach. Ale w szampanskiem kolorze to watpie bys znalazl. Nawet nigdy takiego nie widzialem. Teraz na allegro za 300-400zl sa same niskie i slabe modele.

Zajrzyj do mojego tematu:

http://www.audiostereo.pl/cdeki-denona-ktore-warto-kupic_58587.html

Edytowane przez rafal735r

?👈

Dziękuję panowie za naprowadzenie ,coś na pewno znajdę.Trochę lektury i do poszukiwań.Na aledrogo nie lubię kupować bo nie ma tam już "niedzielnych sprzedawców" są tylko całodobowi handlarze :(Ale są inne giełdy .Dopiero skończyłem podstawki do kolumn teraz cd-p i gitarka. Pozdrawiam,sylw.

Edytowane przez sylw
  • 3 tygodnie później...

Ja se sprawilem zlote DCD-1550AR. Zaskoczyl mnie swoja przestrzenia przedewszystkim. We wszystkich starszych i tanszych Denonach jakie mialem, nie bylo takiego powietrza w muzyce. W sumie na plus poszlo praktycznie wszystko. Bas nieco głębszy, ale i delikatniejszy, nieco mniej dosadny. Wysokie jakby subtelniejsze w porownaniu do DCD-1290 czy 835. Zdaje mi sie ze troche za niego przeplacilem, ale...

dsc03906o.jpg

?👈

Witam ! Ja posiadam dwa zestawy stereo od Denona! Jeden to mały Denon df-107 , a drugi to juz pełnowymiarowy PMA 1510 AE , DCD 1510 AE + Tuner 1510 i do tego kolumny Audio Physic tempo 25 .

Edytowane przez greg!

Witam !

Pozwole sie dopisac do klubu z AVR-3808 upgrade.

Mam pytanie. Co sadzicie o DENON DCD 895? szukam jakiegos niedrogiego i dobrego cd do mojego zestawu:)

Edytowane przez 0dido0

Maksymalnie moge wydac jakies 600zl. Wiedz co mozecie mi zaproponowac, jakie cd do mojego zestawu

posiadam Denon AVR 3808 + glosniki Wharfedale Pacific 40.

Do tej pory testowalem 1.audio innovation ALTO,2.technics sl-pg480a i 3.sansui cd-220

urzywam plytki do testowania sprzetu i przy 5kHz glosnikizaczynaja dziwnie trzeszczec i przrywac z cd nr2,cd nr1 zaczynaja tak samo ale dopiero przy 10kHz a cd3 dopiero przy 15kHz ale tak slabiutko. Wiedz sansui wydaje sie byc najlepszy jesliptrzec na moje problemy. Tak naprawde dopiero od niedawna bawie sie kinem i niemam zielonego pojecia o tych wszystkich barwach brzmienia i jak czytam na tych wszystkich forach te kolorowe wypowiedzi na te tematy to czsami w ogule nic nie wiem, ale mam nadzieje ze mi pomorzecie wybrac cos dobrego wielkie dzieki za kazda podpowiedz:)

Czy warto inwestowac w PMA-1500R? Czy jest on lepszy od Marantza PM78, a tym samym 68, 7000 i 8000?

Nie, jest to raczej skok w bok i nic ponad to.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To winno byc w dziale DIY..ale tam nikogo to nie zainteresuje..a to dotyczy Denona DCD-2560...polecam nastepujacy trik wymiana filtru cyfrowego SM5840 na lepszy SM5813AP...poprawa w dzwieku znaczna...miecho, miodzio basior i głębia.

Polecam dla ludków z znajomoscia lutownicy i czytania dokumentów .pdf

post-798-013443800 1300653408_thumb.jpg

post-798-005789800 1300653417_thumb.jpg

Czy może mi ktoś podać różnice pomiędzy wzmacniaczami PMA735 a 1055, oprócz kosmetyki.

post-11280-062089800 1300697669_thumb.jpg

post-11280-052708300 1300697710_thumb.jpg

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

W takim razie skąd różnica w cenach tych wzmacniaczy, no bo chyba nie za obudowę się płaci.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

Widziałem 1055 w srodku ale nigdy nie widziałem 735...cos te fotki mi nie pasią ale z nich wynika, ze to to samo a nwet jeżeli nie mają przekłamań to 735 jest lepiej jakby zrobiony..czyżby tylko kosmetyka panela przedniego...to u denona czeste..kto pamieta DCD-3000 i DCD-s10...wielkich róznic nie było poza ceną i wygladem.

Na to wychodzi, że kosmetyka, nawet serwisówki są niemalże identyczne.

Bo to był typowy układ wzmaków denona w latach 90..podobnie wygladały starsze np PMA500v/700V/900V...zreszto jak firmy konstruuja swoje klocki to z zasady korzystaja z wczesniej uzytych podzespołów..dzisiejsze PMA1500AE ..sa dośc mocno odświezonymi wersjami wczesniejszych modeli..schematowo sie az tak mocno nie różnia..zreszto po co wymyslac koło od nowa..owszem użyli nowszych tranzystorów czy nowszej topologi bo pojawiły sie nowe lepsze elementy..jak słychac i widac warto było i sie udało..bo nie zawsze nowszy model znaczy lepszy..i nie mam na mysli wszędobyskiego ksiegowego który tnie koszty na czym sie da.

Edytowane przez Piotrek608
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.