Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najlepsze, solidna integra. Budowa i funkcyjność, muzycznie to czego szukałem. Gra u mnie z Focal Aria 948 i jest O`K.

Kusi mnie jeszcze przetestować Yamahe A-S2100, ale nie ma skąd wypożyczyć na odsłuch domowy.

U mnie też ten Denon świetnie zgrywa się z Focalami Aria:)

20 lat temu wydawało mi się, że PMA 725 R zgrywało mi się z Mordaunt Short MS30 ale przegrało po latach z Xindakiem A 06, a na razie zbieram kasę na innego CDka oraz okablowanie. Głośniki zostają.

Aha - nadal DRM 740 zgrywa mi się z ampem.

To tyle.

PS. Jakby co - musiałem trochę grzebać w tych kolumnach. Na szczęście są przyjazne dla rozmontowaczy.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Kolego klubowy zyga399 jeśli możesz napisz, co to za płytka stoi na sprzęcie ? Z klubowym pozdrowieniem ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Kurcze a może to wina mojego pilota Logitecha, uruchomię dzisiaj oryginalnego pilota i napiszę co i jak:)

I jak z tą czułością?

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Witam

Szukam kogoś kto ma lub miał styczność z CD Denona DCD 2020ae.

Jestem szczęśliwym posiadaczem PMA 2020ae, gra z Focal Aria 948.

Strumieniuje muzykę z CA 851N (Tidal i radio internetowe, oraz pliki przez USB). Jeśli chodzi o odsłuch CD podpięty mam do CA 851 Oppo 103d jako transport. Wszystko jest O`K. Wzmacniacz pierwsza klasa, po wielu poszukiwaniach jest to co mi odpowiada chyba w 100%, kolumny też ekstra i niczego więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Samo Oppo 103D jako CD nie specjalnie mnie przekonuje. Jako transport chyba bardziej.

CA 851N wbrew niektórym wpisom na tym forum wg mnie jest bardzo dobrym DAC- iem i strumieniowcem w jednym. Miałem kilka różnych (tańszych) i do pięt mu nie dorastają.

Zastanawiam się jeszcze ewentualnie nad zakupem właśnie DCD 2020ae. Mam sporo płyt CD i sentyment do nich, mało tego pomimo Tidala i tak kupuje nowe CD, jeśli coś mi się naprawdę się podoba. Tidal służy do weryfikacji i odsłuchu na szybko. Jestem jednak fanem dobrego CD.

Chciałbym usłyszeć opinię od kogoś kto ma lub miał ten CD, jak się sprawuje jako odtwarzacz CD i jednocześnie jako DAC do odtwarzania plików? Może jest jeszcze "lepszy" niż CA 851N???

Nie znam CA851 i jego możliwości, ale nie dawniej jak miesiąc temu gościłem ich cd 840...jeżeli ten 851 gra podobnie to denon go zwyczajnie wystrzeli w nadprzestrzeń. C.A zagra jak ospały mułek.

Posiadam w swojej kolekcji Denona PMA-737, niedrogi, dynamiczny wzmacniacz. Wyższe modele tej serii (757,777) górują nad nim ciut lepszą barwą.

737.jpg

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Moja przygoda z Denonem DCD-685 zakończyła się tragicznie, czyli stratą czasu i pieniędzy. Kupno lasera do wymiany to 42 PLN, pilot zdalnego sterowania 50 PLN, DCD-685 250 PLN. Od początku irytował mnie w nim strasznie głośny napęd. Diany Krall w nocy nie dało się słuchać. W dzień też napęd był słyszalny. Co z tego jak przetworniki świetne jak reszta do kitu. Próba wymiany lasera zakończyła się fiaskiem. Laser nie dawał znaków życia (zworka została rozlutowana) a przy okazji nie mogłem ustawić szuflady, tak jak to zrobiła fabryka. Więc prawie 350 PLN poszło na zmarnowanie. Mogłem go oddać jak była jeszcze okazja. Teraz żałuję. Nauczkę mam taką, że jak coś nie będzie mi grało w sprzęcie od początku to zwrot i koniec a nie próba życia z tym sprzętem mimo wszystko.

PMA-737 jest sztywniejszy w dźwięku niż 757 i 777 na wejściu ma tranzystorki bipolarne i pracuje bardziej prądowo, przy okazji nieco lepiej "trzyma " kolumny za mordkę.

PMA-777 na normalnych głośnościach bardzo podlatuje mi takim starym dobrze wygrzanym lampowym Luxmanem (!)(o zgrozo dla luxa)

Widzę po schematach, ze w nowszych wzmacniaczach od PMA1500R począwszy na PMA2020AE skończywszy Denon powrócił nieco do konceptu z PMA-7x7 w układzie.

Co ciekawe mam gdzieś schemacior krella i co ciekawe jest bardzo podobny!!

A 737 ma jeszcze jedną drobna zaletę.. diody led zamiast żaróweczek z którymi są kłopoty:)

Posiadałem wszystkie trzy modele, rzeczywiście PMA-737 lepiej trzyma w ryzach kolumienki, jest taki bardziej "agresywniejszy" i "do przodu".

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Witam, czy ktos z was wymienial laser w denonie dcd 1550ar, siedzi tam optyka sharpa H8147, laser jest dostepny w polsce, w jednym sklepie za 25zl i w impelu za 99zl oba wyglaja identycznie, jesli ktos zamawial kiedykolwiek ten laser proszę o namiar na sklep oraz informacje kiedy byla wymiana i czy do dnia dzisiejszego pracuje bez problemu

25zł to raczej nie oryginał, choc 99zł za 6 m-cy gwar to tez ta gwarancja taka sobie. Moze sie okazac ze to ten sam co za 25zł, a ze maja tego na stanie to daja gwar.

?👈

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

to już nie chodzi o gwarancję tylko wiedza z autopsji zresztą w pełni zgodna z opiniami wyczytanymi bodajże na elektroda.pl

Wspominałem o elektrodzie i o przejsciach ludzi z wadliwymi niby nowymi laserami kupionymi w róznych sklepach. Wystarczy poczytac

tego sharpa z impela znajomy włożył do dcd-1650AR i hulalo, nie wiem czy do dziś hula, ja też tam kupowałem do dvd-2930 i też było dobrze.

W cybortechu kupiłem do marantza dv7000 to cd chodziło a dvd nie, ale za 20 zł i tak byłem zadowolony bo odtwarzacz służył jako cd :) Wielu forumowiczów elektrody miało podobne przejścia z tym sklepem.

za 100 to opłaci Ci się nawet odesłać jak będzie wadliwy, za 20 nie ma sensu bo koszt wysyłki podobny, i na to zapewne liczą sprzedawcy tanich laserów :)

o ile pamiętam spod wawy jest ten impel

Na Allegro jakis czas temu kupilem za 50zl z wys jakoś. W tytule aukcji jest błąd, bo pisze SANYO i jest troche inny. Na fotkach (PRka jest taka jak w KSS-240A), a w rzeczywistości normalnie jest niebieska jak w oryginalne i ma napis SHARP.

?👈

I o to chodzi o to chodzi

PS. Ja bym jednak nie zrozumiał o co.

Zbyt skrótowo (jak dla mnie) ale może bez cytowania tytułu tej aukcji uda się.

PPS.

Chciałbym się zapytać czy jest sens dawać jakiś lepszy przewód zasilania do płaskiego gniazda ósemki w DCD 725 ?

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.