Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Z tymi laserkami jest wielki młyn co któryś egzemplarz jest zwyczajnie spartolony, sprzedawcy wiec go wciskają po kilka razy kupującym..co ciekawe u kogoś w końcu niekiedy "zaskakuje". Sam mam chyba z 11 sztuk Kss210A jedne świetnie chodza w DCD-1460 inne nie, ale za to grają w Yamasze CDX880...można wiersze pisać. Sam niekiedy jestem mocno zadziwiony magią jaka się dzieje przy wymianie.A co zrobić jak np. Kss213..w jednym cd (harman) wykazuje objawy swego końca..wstawiasz go do cd exposure i tam gra genialnie czyta deski etc..Ja bym brał najtańszy ale 4 sztuki zawsze jedna będzie ultra super.

Schemat 2020ae był na elektrodzie tylko fragmentaryczny sama koncówka mocy.

Rafał ma rację! Jest na allegro sanyo 8147:)...brać bo tanio. A zapomniałem ten laser od początku produkcji czyli 1998roku był produkowany w chinach...wiec trudno mówić o podróbkach czy oryginałach. Denon jak większość firm dawno przeniósł produkcje drobnych podzespołów do Chin. Made in Japan to z zasady znaczy ze w całość cedek czy wzmak został sklecony w Japonii co akurat dobrze mu robi bo co nie pasi to zostaje odrzucone.

Denon PMA 2020ae

Z powodów losowych muszę niestety sprzedać wzmacniacz kupiony 2 miesiące temu. Stan sklepowy cały komplet z gwarancja polskiego dystrybutora.

Świetny wzmacniacz, niestety potrzebna mi gotówka. Mam nadzieję, że kiedyś będę mógł go jeszcze kupić.

Zainteresowanych proszę o kontakt na priv.

Na szczęście zostaje mi jeszcze amplituner więc będzie na czym słuchać, dlatego padło na wzmacniacz.

Witam koledzy jestem nowy i zastanawiam sie nad zakupem wzmacniacza do muzyki house trance czytam i niewiem co mam zrobic czy wybrac denon 2020ae czy atoll in 200 chodzi o naglosnienie salonu okolo 40 m wiec czy ktos porownywal te konstrukcje chodzi o moc dynamike dobry bas i jeszcze jedno ktore kolumienki do tego monitor audio silver 10 czy b w 683 s2 czy moze Paradigm Monitor 11 v.7 dziekuje z gory za podpowiedz pozdrawiam

Nie spełnia wymogów hi endu za dobrze wykonany z zewnątrz i w środku za tani, nazwa tez nie pasuje.Zeby się załapać musiał by mieć flaki wyprute z chińskiego taniego radia połączone wtyczkami no i obudowę cięta szlifierka kątowa plus oczojebny wyświetlacz za 5 zł z allegro :)

Zastanawiam się czy PMA2020 to HI Fi czy juz High end?

"Hi End" to obecnie "dzieło sztuki "ktorego z brzmieniem rzadko sie łączy . Pma 2020 jest za tani na "Hi end" więc niech lepiej będzie świetnym Hi Fi jak to kiedys za starych dobrych czasów bywało.

W moim przekonaniu wzmacniacze Hi end to takie po kilkadziesiat tys zl ....

Nacieszylem oczyska na http://www.denon.jp/jp/product/hificomponents/amplifiers/pmasx11

A tymczasem zastanawiam sie kiedy zobaczymy nowa integre Denona na rynku Europejskim.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Hi End to określenie czegoś najlepszego .

PMA2020AE jest wykonany perfekcyjnie , z najwyższej jakości materiałów i elementów ( porządne trafa EI ,bdb elementy , wielokomorowa konstrukcja , wytłumiane blachy itd ) .

To jest HI End w przeciwieństwie do wielu innych urządzeń za wybujałe ceny które nie mają nic z tą jakością wspólnego .

Niestety , małe firmy nie są w stanie przeskoczyć możliwości tak dużej firmy która ma całkiem inne rabaty na każdym kroku .

Oficjalnie napisze, ze jezeli wyjdzie jakis nowy ulepszony model integry Denona w cos wiecej jak, tylko nowe cyferki to moj wspanialy PMA2020AE bedzie do kupienia.

Generalnie odkąd kupiłem Denona 2020ae nie loguję się już na to forum. Króliczek złapany. Dzisiaj wpadłem tylko żeby podyskutować trochę o moich kłopotach z kablami, które... no ale o tym nie tutaj będzie mowa.

Co do Denona, może i można taniej i lepiej. Ale jakość wykonania którą czujesz i widzisz jest nie do pobicia. Świetna buda, wzorowe pokrętła, wtyki, no i ten pilot. Długo by zachwalać. Wnętrze wygląda również bardzo ładnie, aczkolwiek sam nie dłubałem go wkrętakiem.

Jak mówię, brzmienie nie zawsze musi się spodobać (choć ja chwalę) ale nikt mu nie zarzuci oszczędności na wykonaniu.

Oszczędności..jakby z przodu było logo znanej audiofilskiej stajni z usa (która może pomarzyć o takim wykonaniu i liczbie nabywców) kosztowałby 44000zł

Oszczędności..jakby z przodu było logo znanej audiofilskiej stajni z usa (która może pomarzyć o takim wykonaniu i liczbie nabywców) kosztowałby 44000zł

dokladnie

"Lampa nie umiera nigdy"

Nie narzekam, a nawet chwalę sobie to co "potrafi" PMA 1500AE" zwłaszcza ostatnie pół roku, kiedy to pracuje tylko końcówka mocy z daciem asusa EONE MKII, ale jak patrzę na PMA 2000AE to jestem przekonany, że takie wzmocnienie starczyło by mi na długie lata, a może nawet do końca ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Witam ... Mam takie pytanko .. Czym się różni Denon Pma 2000ae od Pma 2010ae oraz 2020 ae sa jakieś drastyczne zmiany które wpływają na lepsze brzmienie nowych modeli ?

To juz bylo kilka stron wstecz sam o to pytalem i polecono mi 2020AE. ale mysle, ze jak masz okazje kupic np 2010AE w dobrej cenie to warto.

Nabyłem świeżo odtwarzacz dcd-1550ar, zobaczymy jak wypadnie na tle dvd-2900 :) Lata produkcji i design te same, cena nowego różnica ponad dwukrotna.

Widziałem ze wczoraj poszedł, dobra cena i z pilotem.

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.