Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

A ja mam pytanko:

Posiadam PMA 860 i kolumny

http://audio.com.pl/testy/stereo/zespoly-glosnikowe/434-azure-f-80

Czy da się jakoś ustalić na ile mogę sobie pozwolić pokręcić tą największą gałką ???

Żeby niczego nie uszkodzić .

A czy nie jest tak,  że przy mp3 lecącym po czincze z TV szybciej coś stanie niż przy radiu czy CD ?

Mimo, że analfabeta z Ciebie, warto Ci jednak wyjaśnić.

Sygnał o dużej wartości zniekształceń generowany z dowolnego źródła zawsze będzie niósł ze sobą większe ryzyko uszkodzenia głośnika niż sygnał czysty-bez zniekształceń. Oczywiście, mowa o głośnym słuchaniu i chwilowym wzroście decybeli oraz napięcia.

Edytowane przez Darth Vader

w pierwszej kolejnosci uszkodza sie glosniki wysokotonowe, ale to nie dzieje sie w ulamku sekundy

naprawdę, jesteś pewien?;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Taka mysl dzis mnie naszla ....Waszym zdaniem na co warto by wymienic PMA-2020 ? Dodam, ze musi byc mozliwosc pracy jako koncowka w kinie , mile widziane dwa komplety terminali glosnikowych i auto off.

Oczywiscie wieksza moc tez jest pozadana :) Cenowo 10k-13k za nowy lub uzywke. Tak na start swita mi hybryda Xindak A600E 09 co jeszcze godne uwagi ?

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

zobacz integrę Parasounda dobrze wyposażona i ieści się w budżecie jako nowa

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Musisz sobie odpowiedzieć jak bardzo 2020ae jest wart wymiany na cokolwiek. To dobry sprzęt, a w tej branży i na tym przedziale cenowym im wyżej tym różnice są coraz mniejsze, a czasem i nie koniecznie na plus.

Może warto poszukać poprawy brzmienia gdzieś indziej. Akustyka ma zawsze pierwsze prawo głosu.

Taka mysl dzis mnie naszla ....Waszym zdaniem na co warto by wymienic PMA-2020 ? Dodam, ze musi byc mozliwosc pracy jako koncowka w kinie , mile widziane dwa komplety terminali glosnikowych i auto off.

Oczywiscie wieksza moc tez jest pozadana :) Cenowo 10k-13k za nowy lub uzywke. Tak na start swita mi hybryda Xindak A600E 09 co jeszcze godne uwagi ?

Ten Xindak to nie hybryda to czysty tranzystor, nie ma w pre lampy.

Co do sprzedaży Denka, też uważam że ciężko będzie Go przebić pomimo że nie słyszałem jak gra jednak klocki te są wspaniale zbudowane.

Po zamianie na coś innego pewnie było by inaczej w graniu a czy lepiej... kwestia oczekiwań i gustów.

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Swoją drogą ciekawe, który lepszy brzmieniowo PMA2000AE, czy PMA2020AE? Może ktoś testował, porównywał?

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Cala ta seria 2xxx ( podobna budowa i moc ) ma ta sama sygnature dzwieku, ewentualne roznice to beda niuanse, ktore na jednych kolumnach uslyszysz a na innych nie.

Wez na to najnowszy model 2500 zamiast zwiekszyc moc wyklepali dokladnie to samo dodajac przetwornik c/a , myslisz, ze z cd zagra to inaczej ? :) i tak cisna na europe a zobacz jakie Denony sa na stronie japonskiej ....

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Czy ktoś wie czy w 720AE,1520AE,2020AE jest taki sam pre gramofonowy MM ,czy w 2020 jest juz bardziej rozbudowany ( nie chodzi mi o MC) ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

A co znaczy "lepszy"?

;)

Chodzi o tzw. dźwięk zrównoważony, jednak z lekkim ociepleniem i dobrym basem a góra dająca sporo informacji jednak nie dominuje. Dobry bas to nie bas bułowaty, który trzyma rytm; środek pasma niewycofany i niepodkreślony to tyle w skrócie o dobrym brzmieniu ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

I mamy nastepce serii 1500 w postaci kompaktu DCD-1600 NE oraz integry PMA-1600 NE . Odtwarzacz ma czytać dyski z DSD , AIFF oraz Flac-HD . Intergra podopbnie jak model wyższy przyjmuje sygnały cyfrowe do 384/32 PCM oraz 11,2 MHz DSD.

Bez rewolucji w wyglądzie , ciekawi czy wszystkie kolejne Denony będą jako seria NE ( Next Edition ? ) .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

I mamy nastepce serii 1500 w postaci kompaktu DCD-1600 NE oraz integry PMA-1600 NE . Odtwarzacz ma czytać dyski z DSD , AIFF oraz Flac-HD . Intergra podopbnie jak model wyższy przyjmuje sygnały cyfrowe do 384/32 PCM oraz 11,2 MHz DSD.

Bez rewolucji w wyglądzie , ciekawi czy wszystkie kolejne Denony będą jako seria NE ( Next Edition ? ) .

Możesz podesłać jakiś link?

Czy ktoś wie czy w 720AE,1520AE,2020AE jest taki sam pre gramofonowy MM ,czy w 2020 jest juz bardziej rozbudowany ( nie chodzi mi o MC) ?

Nikt nie wie ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Cześć, dopisuję się do klubu z Denon pma 720ae oraz dcd 735 (do wymiany na dcd 720ae). I tu małe pytanko czy między cd-kami 520ae i 720ae jest wyraźna różnica jakościowa i warto dopłacić parę groszy więcej?

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.