Skocz do zawartości
IGNORED

Lechu czy Bolek?

anastazy

Rekomendowane odpowiedzi

>anastazy, 20 Cze 2008, 10:06

>co się dzieje? a chociażby polowanie na Wałęsę, przeciez to początek- teczkami będzie można grać bez

>końca

Czy lustracja to to samo, co udostępnienie teczek?

A cała ta afera z Wałęsą jest dla mnie śmieszna. Każdy średnio inteligentny czytelnik prasy nie miał chyba wątpliwości, że w latach 70-tych Wałęsa współpracował z bezpieką. Może nie było to nigdzie tak wprost powiedziane jak teraz, ale z różnych fragmentów można było sobie poskładać jakiś obraz wydarzeń. Historia znikających kwitów z jego teczki również była opisana. Więc skąd to nagłe zdziwienie?

>jesteś po prostu złym człowiekiem który broni interesów przestępców , bomu zapłacili albo sam jesteśprzestępcą

No tym to już mnie całkiem rozwaliłeś:-)))!!! Ale jajcarz z ciebie:-))).

Jestem Europejczykiem.

W Grenlandii w lipcu jeżdżą saniami to może i u nas tak zrobimy.

Co mnie obchodzi Czechosłowacja Węgry itd..każdy kraj to inna mentalność i historia.

I jeszcze jedno gdyby nie okrągły stół w POLSCE nie miałbyś przykładu na lustrację!!!

"Ilu ludzi dostało paszporty w 1982 i 1983 i później zeby nie przeszkadzali w przemianach."

Dla mnie to są chore wnioski i żyj sobie biedaku z nimi.

Ubecja sama siebie obaliła żeby w demokratycznych wyborach zdobyć władzę.Tak Tak.

anastazy, 20 Cze 2008, 09:48

>przestępcy powinni siedzieć w więzieniu,

>ale w Polsce nikt nie przestrzega prawa, jesteśmy "dziczą" azjatycką i "bananowa" republiką,

>jedyna nadzieja w Unii, że nas ucywilizują, niestety :-(

To ty jesteś zwolennikiem Unii?

Jestem Europejczykiem.

jar1, 20 Cze 2008, 10:28

>O cholender, już mi się anastazy z anatolem pomylił. Przeciez anatol już wywalony... Teraz czekamy

>na anastazego ;-)

wywalony? przeca tu panuje liberalna wolność słowa LOL

wywalają kaczyści, a nie wy różowe piggies

"wladz-bladz czemu kłamiesz?

mówię o generalnej zasadzie, że UBecy chwalili swoicha ganili uczciwych,jeden buc czy bulc tego nie zmienia.

Ilu ludzi dostało paszporty w 1982 i 1983 i później zeby nie przeszkadzali w przemianach."

dokładnie..

>Horst, 20 Cze 2008, 10:18

>nie ma tam tak, że największy wielki prywatny medialny koncern ITI jest w łapach byłego przydupasa

>ostatniego Genseka- ale dla takich jak ty wladz to jest normalne..

No i co mamy zrobić z tym ITI? Znacjonalizować?

Jestem Europejczykiem.

jar1, 20 Cze 2008, 10:27

>> Horst, ty nie znasz prawdziwej prawdy. BOLEK to JA !

masz urojenia? nie pij tyle :-)

jar1? :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jaro_747, 20 Cze 2008, 10:24

>Każdy średnio inteligentny czytelnik prasy nie miał

>chyba wątpliwości, że w latach 70-tych Wałęsa współpracował z bezpieką...z różnych fragmentów można było sobie poskładać jakiś obraz

>wydarzeń. Historia znikających kwitów z jego teczki również była opisana. Więc skąd to nagłe

>zdziwienie?

więc Wałęsa "współpracował"?

więc w czym problem? w tym, że to nagonka od Kaczorów? czy co?

książek wydaje się mnóstwo, jedna w tę czy w tamtą, czy to że to IPN wydał?

bo teraz nie rozumiem, skoro każdy inteligent wie, że Lech to "Bolek" to w czym problem?

że chcą po Lechu poskakać jak to ujął józwa?? to po co ten Lechu czy Bolek się odzywa?

siedział by cicho i tyle, książka nic nie zmienia ale szum wokół niej tak.

Napisałem już raz i powiem to jeszcze raz: Wałęsa sam mna siebie kręci bat, a to dlatego że zadufany z niego chłopek, O. Fallaci poznała się na nim od razu!

>>jesteś po prostu złym człowiekiem który broni interesów przestępców , bomu zapłacili albo sam

>jesteśprzestępcą

>

>No tym to już mnie całkiem rozwaliłeś:-)))!!! Ale jajcarz z ciebie:-))).

prawda, że fajne :-)

dla przypomnienia i co on ma w tej teczce?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jaro_747

20 Cze 2008, 08:49

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1036 / 1541 / 0 >tomek7776, 20 Cze 2008, 08:03

>ja na tego donosiciela 2 razy glosowalem,wstydze sie tego.

No widzisz, jaki głupi byłeś :-)? Najgorzej, że chyba dalej jesteś, bo reagujesz strasznie emocjonalnie i popadasz ze skrajności w skrajność. Nie jesteś w tym osamotniony, bo jak widać wielu byłych wyznawców Wałęsy obrzuca go teraz błotem. A to przecież tylko prosty chłopek którego historia niespodziewanie wyniosła na szczyty. I teraz usiłuje go stamtąd strącić rękami byłych zwolenników i przyjaciół.

historie ocenia sie z perspektywy czasu,do glowy by mi nie przyszlo w latach 80 i na samym poczatku 90,ze walesa to agent.

dopiero to co on wyczynial z krajem do polowy lat 90,otworzylo mi oczy ,falandyzacja prawa,olszewski,

walesa,taki zasluzony dla polski,a kolebka solidarnosci stocznia gdanska ,zbankrutowala,ursus nie istnieje,co on takiego zrobil?

niemal caly kraj wierzyl w walese,wiec nie pisz mi ze dalem sie oszukac,bo to byla koronkowa robota SB.

walesa nie zerwal sie ze smyczy nawet teraz.

swiadczy to co on w tej chwili wygaduje.

osoba zarzucona takimi faktami,nie mialaby zadnych oporow z wyjawieniem prawdy po tylu latach.

maja na niego zajebistego haka,jest to pewne.

to co opowiada Zacharski to rowniez rzuca cien na millera ,kwasa,ale to bylo jasne od poczatku.

w kolejce czeka obecna ekipa.

wladz

Osoby z tych samych "zródeł" mówią co innego.

pobudka!!!! co innego mowi sie do "kamery" dla pelikanow, a co innego miedzy sobą. ile ty lat zyjesz na tym swiecie.

Ciekawe.Masz bardzo niską oceną samego siebie.Tak to można nazwać kompleksem.

a to analityk umyslow z kolegi, niesamowite. podniecanie sie ekranowymi bohaterami to raczej cecha tych co zyja innymi a nie soba. po wsiach zawsze szeptano co hrabia ma na stole.

>anastazy, 20 Cze 2008, 10:35

>więc Wałęsa "współpracował"?

No przecież piszę, że fakt współpracy Wałęsy z SB w latach 70-tych był tajemnicą poliszynela. Niewiadomą był tylko zakres tej współpracy. Błędem Wałęsy było nieprzyznanie się do tego odpowiednio wcześnie, np. wtedy, gdy był prezydentem. Wtedy większość by to zrozumiała i wybaczyła. A tak sam zapędził się w kozi róg. Wychodzą na jaw przykre szczegóły na temat jego donosów, niszczenia dokumentów itp. Gdyby wtedy ktoś go namówił do wyjawienia prawdy byłoby po sprawie, a tak mamy smród. Jak to on: myślał, że wszystkich przechytrzy a tu trup wyleciał z szafy ;-).

Jestem Europejczykiem.

Powinien zwrócić prezydencką pensję którą bezprawnie tyle lat pobierał z naszych podatków.

P*** oszust! Polacy by nie głosowali na cholernego esbeckiego kapusia - gdyby tylko znali prawdę...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

>tomek7776, 20 Cze 2008, 11:07

>>dopiero to co on wyczynial z krajem do polowy lat 90,otworzylo mi oczy ,falandyzacja

>prawa,olszewski,

fakt, ze prezydentura Wałęsy to jedna wielka porażka. Zwłaszcza to, co działo się w armii, ale tu czuje się rękę Wachowskiego. Doceniam zasługi Lecha, ale zawsze był i będzie prostym chłopkiem któremu w dodatku kompletnie przewróciło się we łbie. Zawsze śmieszyły mnie różne opinie o jego geniuszu i tym podobne bzdury. Ale gdyby przyznał się do błędów i wycofał z polityki po przegranych wyborach zostałby niewątpliwie zapamiętany jako mąż stanu i postać wybitna. Niestety uwierzył we własną wyjątkowość i to go zaślepiło.

Jestem Europejczykiem.

wladz, 20 Cze 2008, 10:50

>dla przypomnienia i co on ma w tej teczce?

Ten "sk..." jak Pan prezydent był Kaczora niedawno nazwać na pewno ma papiery na niego. I jak ostatnio stwierdził Kuczyński,służyć miały do szantażowania nimi Pana Prezydenta. Ciekawe,że nic na tym nie ugrały kaczory. Po zamachu na Olszewskiego przeszli praktycznie na lata do niebytu politycznego....

Przy okazji, pamiętacie jak po cichutku odszedł rzecznik prasowy Prez. Wałęsy? Niedługo potem byłem na kursie przez niego m.in. prowadzonym. Na wstępie zaznaczył ,że nie oczekuje podczas zajęć ani podczas przerw ŻADNYCH pytań na temat pracy w Belwederze.

blomin

Ja nie mam problemów z moim krajem i nie uważam go za skupisko tylko chorych ludzi.Takie teorie głoszone publicznie są objawem choroby.Delikatnie wspominałem o kompleksach.

"podniecanie sie ekranowymi bohaterami" jedną z zdobyczy demokracji jest możliwość komentowania bieżących wydarzeń politycznych publicznie a nie w domowym zaciszu lub ich nie komentowania.

ustroj obecnie panujacy nie ma nic wspolnego z demokracja.raczej mafiokracja.

wracaja stare ,dobre lata 90...

Ukryta Zawartość

elektorat ;po; to zrobil,jemu zawdziecza polska to co nastapi w najblizszym czasie.

Ukryta Zawartość

>tomek7776, 20 Cze 2008, 13:41

>elektorat ;po; to zrobil

A sąsiedzi widzieli Ziobrę z jakąś paczką. Obstawiały go betanki z MP5, a w czarnym Maybachu czekał ksiądz :-).

Jestem Europejczykiem.

basta blomin

rozglądam się i myślę

Są demokratyczne wybory,wolność prasy i mediów, kasa rządzi,Horst non stop od kilku lat to samo i ma się dobrze ja co innego lecz od kilku lat to samo i mam się dobrze,byłem w kilku krajach "zachodniej demokracji" i to samo.

Słucham i czytam wiadomości np.z bliskiej mentalnie PiSdrakom Białorusi i jest tam inaczej.

Jaro_747

20 Cze 2008, 14:03

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1036 / 1541 / 0 >tomek7776, 20 Cze 2008, 13:41

>elektorat ;po; to zrobil

A sąsiedzi widzieli Ziobrę z jakąś paczką. Obstawiały go betanki z MP5, a w czarnym Maybachu czekał ksiądz :-).

z ciebie taki sam mgr co z kwasa,jak widze.

a IQ,to stawia cie w jednym rzedzie z bolkiem.

wybacz,albo sie popraw we wpisach,albo nie pisz w moim kierunku,bo to zenujacy spektakl w twoim wydaniu,

osmieszasz siebie i swoja rodzine.

>tomek7776, 20 Cze 2008, 14:49

Specjalnie dla ciebie biedaku będę większe buźki wstawiał, żebyś zrozumiał gdzie i kiedy sobie jaja robię :-)))).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.