Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  415 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Slucham sobie roznych plyt Savalla z wytworni AliaVox i ogarnia mnie wprost slepy niewyrazalny zachwyt. Dochodze do wniosku, ze nie ma sensu interesowac sie klockami innych firm, gdy juz odkrylo sie Accuphase. Ech, przydalby sie CDP Accu do kompletu... Jak sadzicie - warto ciagnac jakas uzywke z ebay.de?

Podpisuję się pod tym co napisał Kolega Amores999. Wszystko jest dostępne, tylko trzeba zadzwonić do dystrybutora. I ludzie, nie dajcie sobie robić waty z mózgu!!! Lampizacja Accu to jakiś czysty absurd. Nie po to żółci wymyślili takie brzmienie, żeby je teraz patroszyć. Jak się szuka czegoś innego, to polecam Maca. Rozumiem, że w zależności od potrzeb i osobistych preferencji można brzmienie kształtować kablami, ale dajcie spokój z jakąś lampizacją Accu.

Marcin K., 24 Sty 2010, 14:01

>Podpisuję się pod tym co napisał Kolega Amores999. Wszystko jest dostępne, tylko trzeba zadzwonić

>do dystrybutora. I ludzie, nie dajcie sobie robić waty z mózgu!!! Lampizacja Accu to jakiś czysty

>absurd. Nie po to żółci wymyślili takie brzmienie, żeby je teraz patroszyć. Jak się szuka czegoś

>innego, to polecam Maca. Rozumiem, że w zależności od potrzeb i osobistych preferencji można

>brzmienie kształtować kablami, ale dajcie spokój z jakąś lampizacją Accu.

A Ty czytasz wpisy na które odpowiadasz? Dlaczego wyskakujesz nagle jak Filip z konopii z lampizacją Accuphase, o której nikt nic nie wspominał, a mnie ani by do głowy nie przyszło coś takiego robić? No dlaczego? Przeczytaj najpierw wpisy na które odpowiadasz!

Znam i cenię źródła Accuphase, co nie zmienia faktu że lasery do wielu modeli są nieprodukowane już od wielu, wielu lat. Jeżeli nawet producent taki jak Accuphase ma jakiś zapasik, to ten się wkrótce skończy. Dlatego wspomniałem o DACach. Accuphase bardzo dobre DACki. Odpada problem z laserem i jest firmowe brzmienie źródła Accuphase.

Uzywam od 2 miesiecy karty AD-20 w Accu e-450. Gramofon to Transrotor Fat Bob s z ramieniem Jelco i wkladka Merlo Reference. Nie potrafie odniesc tej karty do inncyh przedwzmacniaczy gramofonowych, ale w moim przypadku b. liczy sie , iz nie trzeba wstawiac na polke dodatkowego urzadzenia ( kwestia aranzacji pomieszczenia ) i kupowac dodatkowych kabli. Reobert Szklarz z Nautilusa, ktory sprzedal mi gramofon i karte twierdzi, ze dopiero przedwzamczniacze 2 x drozsze daja poprawe brzmienia.

W moich planach jest kupno oddzielnego zasilacza do Transrotora, co poprawic ma znaczaco brzmienie.

Jedyne co moge napisac o jakosci karty, to iz dla audiofila z 13 letnim doswiadczeniem odsluchowym i torem odsluchowym o znacznej wartosci komplet Transrotor+karta Ad-20 + Accu e-450 na plytach Stockfish brzmi bardzo, bardzo zadowalajaco.

Pzdr

marslo

Konto w trakcie usuwania

No w koncu tekst na poziomie,zapachnialo prawdziwa pasja do muzyki ,gratuluje swietnych warunkow ktore pan stworzyl do sluchania swojej ulubionej muzyki.

Serdecznie pozdrawiam

Witam szanownych klubowiczów i proszę o wpisanie mnie na listę klubowiczów.

Przy okazji mam pytanie czy możne ktoś bardziej obeznany z elektronika nie orientuje się jak jest rozwiązane wyjście słuchawkowe w Accuphase E 350 czy posiada on dedykowany wzmacniacz słuchawkowy jak E-450 czy wyprowadzenie jest jak w E-250 z końcówek mocy.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie

^^ Cytat z powyższego opisu na Allegro: "Bezkompromisowa końcówka mocy z najlepszego okresu działalności Accuphase."

Czy to oznacza, że Accuphase ma teraz "okres działalności" gorszy? ;)

Jestem przeciwnego zdania.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

a ja mam Accu E550,fajowski wzmak, choć już po 2 latach użytkowania kusi mnie na coś innego.... brakuje jakby hmmm "pazura", żeby czasem coś mi powiedział szorstko, obraził się, no nie wiem.. zawsze tak miło, ze słodyczą, z tym szampańskim kolorem... i nie świecą żadne lampy ..hmmm... a miałem też AD-20 w środku i powiem że wymiata wszystkie Graham Slee i u mnie dopiero Klimo Viv zastąpił ten pre-amp gramofonowy... i miałem też DAC-20 ale jakoś tutaj DP-75v znacząco brzmiał lepiej ;)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

witam... wątek zasnął snem zimowym...może koledzy to widzieli ale tak na wszelki wypadek parę recenzji Accu...

http://stereo***.pl/index.php?option=com_content&view=category&id=38%3Asources&Itemid=65&layout=default&limitstart=10

pozdrawiam

Wątek może i zasnął,ale pewnie dlatego,że klubowicze zamiast przed kompem siedzą i słuchają muzyki,w końcu na Accu to niebywała przyjemność ;).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość masza1968

(Konto usunięte)

stefek, 2 Mar 2010, 15:05

>Wątek może i zasnął,ale pewnie dlatego,że klubowicze zamiast przed kompem siedzą i słuchają

>muzyki,w końcu na Accu to niebywała przyjemność ;).

Jest dokładnie jak pisze stefek :)

Czesc. Moj system na bazie Accu brzmi niezwykle muzykalnie i czarujaco, posiada niestety jedna wade: tempo dzwieku jest stosunkowo powolne. Kreacja rytmu i ogolna szybkosc dzwieku

sa kiepskie, choc sama dynamika w skali mikro i makro jest bardzo dobra - wzmacniacz potrafi uderzyc, zagrac poteznie i nigdy nie dostaje zadyszki. Po podlaczeniu Accu przez zwykla komputerowa sieciowke za 10 zl, nastapila zadziwiajaca poprawa tych brakujacych aspektow brzmienia. Dzwiek stal sie szybszy, bas zyskal na kotntroli a zrodla pozorne na definicji, niestety zostalo to okupione calkowitym zszarzeniem dzwieku. Gdzies ulotnil sie caly blask i wielobarwnosc Accu. Oczywiscie sieciowka komputerowa zostala odlaczona, jednakze eksperyment dowiodl, ze winowajca moich bolaczek moze byc nie do konca sam wzmacniacz, a po prostu kiepska aplikacja kabla sieciowego (zwykly Kawasaki 1 mm). Wobec powyzszego, zamierzam sobie kupic porzadna sieciowke do Accu i do glowy przychodza mi 2 propozycje: wyzsze Enerry (Delight/Euphoria) lub DYI na bazie FP-Alpha 3 http://www.highendcable.co.uk/Furutech%20FP-alpha3%20Power%20Cables%20for%20DIY%20users%20at%20High%20End%20Cable.htm i wtykach Furutecha. Co na ten tamat sadzicie? Ktora z powyzszych propozycji moze byc lepsza? Czy Furutech i Accu sie lubia? Z gory dzieki za wszelkie sugestie.

witam,

napiszę jak to widzę - mimo, iż zdaję sobie sprawę, iż zaraz mnie "zakraczą" :) - jakos tak z moich doswiadczeń ze sprzętem audio wynika, że piękna barwa, wybrzmiewanie, cała "otoczka" nie idzie w parze właśnie z rytmem... Dokladnie jak Morven napisałeś, niby jest dynamika mikro i makro, a jednak w tle cały czas jest dręcząca myśl, że brak drapieżności i pazura, w sensie właśnie PRAT-u.

Tak było z systemami lampowymi, tak jest częściowo z linnem. Jest barwa, ale kosztem rytmu.

I odwrotnie - jak jest rytm (np naim czy kolumny epos), to umyka gdzieś to "dopieszczenie" i cyzelowanie smaczków... Jest szybkość, ale "czarowania" dźwiękiem brak.

Być może na jakimś wysokim pułapie hi-endu, do którego nie dotarłem, nie ma kompromisów...

Ponieważ słucham głównie spokojnego jazzu, przedkładam smaczki nad rytm. Gdybym słuchał naprawdę rozmaitej muzyki, miałbym dylematy i frustrację gotową :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.