Skocz do zawartości
IGNORED

Nemesis Audio Project

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam namiarów ,oferty,informacji-zdjęć ,strony internetowej ,czegokolwiek na temat tajemniczej firmy Nemesis Audio Project .

Nic nie mogę znaleźć, żadnej oferty ;-(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44548-nemesis-audio-project/

Cos mi sie wydaje ze oferta sprowadza sie tylko do tego zdjecia z ich strony . Widac ze od 2007 nic nie robili. To chyba jeden z projektow, ktore pozostaly tylo projektami. Osobiscie zmienilbym nazwe na ich miejscu szczegolnie ze firma o prawie identycznej nazwie juz istnieje i dobrze sobie radzi- AudioNemesis.

Nic nie zrobili to lekka przesada bo są w sprzedaży,

Ukryta Zawartość

ale mnie interesują sieciówki i tego nie mogę namierzyć.

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

W końcu dotarłem do firmy Nemesis Audio Project, rozmawiałem z bardzo sympatycznym właścicielem.................. proszę wybaczyć zapomniałem godności ;-(

Zakupiłem "listwę sieciową" , trochę nie bardzo to przypomina listwę , ciężkie i wielkie ze stali nierdzewnej, waży z 15-20kg ,długie ponad 60cm ,wysokość 11cm ,5 gniazd i specyficzny wtyk wejściowy -zasilający Neutrika 16 Amperowy.

Listwa bardziej przypomina duży podłużny kondycjoner ,ale nie ma z nim nic wspólnego,

z rozmowy z właścicielem dowiedziałem się ,ze listwa nie posiada żadnych zabezpieczeń prądowych.

Jest ona tylko filtrem sieci prądowej !!!

Szukałem jakiś czas listwy - kondycjonera (mam problemy z siecią-DEGRADACJA DŹWIĘKU w dni po weekendzie) ,chciałem Shunyatę , testowałem Hydra-2 i się zraziłem bo nie usłyszałem nic.

A Nemesis Audio Project listwa Venom bardzo mile zaskoczenie, działa specyficznie ;-)

1.czarne tło - cisza wokół dźwięków

2.dłuższe wybrzmienia

3.więcej energii

4.przestrzeń

5.gładsze, bardziej precyzyjne dźwięki

6.większa scena

Zmiany są spore ,nawet dla takiego sceptyka kablowego jak ja ;-)

I co ciekawe usłyszałem je dopiero po wypięciu listwy - już nie mogłem słuchać bez niej.

Proszę jakieś pytania ?

Ukryta Zawartość

post-870-100004269 1223059001_thumb.jpg

post-870-100004270 1223059001_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nazwa Venom to chyba z Shunyaty ściągnięta :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth=>

radze posłuchać ,można się mocno zdziwić ;-)

Koszt 5 gniazdkowej 2650zł i 7 gniazdkowej 2850zł - ceny producenta.

Znacznie taniej od Hydry, a chciałbym ją usłyszeć w zawodach z Hydrą 8 ;-) ;-)

Ukryta Zawartość

post-870-100004264 1223060434_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawy jestem, czy przy podłączeniu urządzeń do nowej listwy pamiętałeś, zeby tak samo podłączyć do niej wszystkie kable zasilające (chodzi o polaryzację faza - neutral)... Inaczej porównanie z poprzednią listwą nie ma sensu ;>

pzdr

oj panowie, panowie...

:-)

pzdr

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

eee tam.....

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Frank=>

nie byłbym sobą gdybym nie spytał w tym momencie o "zawrotną cenę " 1kg nierdzewki ,aluminium czy miedzi ??? ;-) Przeciez to grosze !!!

Ale zwróć uwagę to samo jest przy recenzjach kolumn za 20 000 - 50 000zł

Recenzent pisze coś takiego : skrzynki wykonane perfekcyjnie ,stolarka znakomita, sklejenie -wykończenie bardzo dokładne - warte tej ceny .

Przecież to największy idiotyzm audio !!!

Ja mam komodę perfekcyjnie wykonaną z litego olchowego drewna mnóstwo szuflad, zakamarków - wykonana perfekcyjnie - cena........ 1800zł !!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)

Zgadza się ceny Audiograde były jak najbardziej normalne - dla ludzi .

Kabel sieciowy Audiograde za ok.200zł zasila u mnie CD Accuphase DP - 500 i robi to doskonale ,

na razie żadna sieciowka z nim nie wygrała , a startował nawet drogi NBS ;-)

Już mi przynajmniej nikt nie powie ,ze uprawiam marketing na forum bo firmy Audiograde juz nie ma ;-( ;-(

A może jednak .......... ? ?? ;-)

Pozdrawiam

Gutek, moze napisalbys _konkretnie_ jakie zmiany w dzwieku ta listwa wniosla. Tylko juz nie powtarzaj, ze "wszystko sie polepszylo" i ze nie dalo sie sluchac po wypieciu, frazesy nic nie znacza - rzetelnie i analitycznie okresl charakter zmian.

Dzieki.

pzdr

=> gutek

Spróbuj jeszcze najtańszego Furutecha TP 60 za 950 zł - też pustego w środku, ale pięknie wykonanego z filtracją pasywną, moze się okazać ze przepłaciłeś ;), bo ustrojstwo działa - też filtruje ten paskudny prąd nie degradując go :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu masz wszystko wyjaśnione :)

Ukryta Zawartość

foxbat=>

Zdaje się ,że nie rozumiesz co się dzieje wokoło ;-)

Jak jest kryzys należy się za wszelką cenę wyzbyć gotówki , inaczej wszystko ,ładować w towar ;-)

Konkurencja dla kwasówki ;)

Ukryta Zawartość

post-54-100003757 1223728347_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - niezupełnie ;)

Ukryta Zawartość

Nieważne co to jest tylko czy działa ;) Jestem fanem filtrowania pasywnego, zarówno ETP 60 jak i 609-ka Furutecha niczego nie dławi, a wręcz dodaje witalności :) 609-ka jest wulkanem energii przy zachowaniu gładkości i szczegółowości jednocześnie, 60-tka jest taka różwnież, choć brakuje jej że się tak wyrażę organiczności 609-tki ( po prostu więcej zdrowego dźwięku w pokoju), 609 -tka stoi na kolcach antywibracyjnych i ma najwyższe,rodowane gniazdka Furutecha, jest cięższa od 60-tki, obie wykorzystują filtrowanie pasywne GC-303 i obie świetnie się sprawdzają, jakość wykonania wzorcowa, w ETP 60 mamy gniazdka pozłacane również wysokiej jakości.

zyzio=>

ja muszę się przyznać obracałem wtyczkami w lewo i w prawo i najmniejszej różnicy nigdy nie wyczułem .......... ;-(

Swego czasu chyba w Primare 30 miałem taki przyciska na wzmaku i tez zero efektu............. ?

gutek, jezeli mowisz o zamianie wtyku sieciowego to nie wiem czy wszedzie ale najczesciej polaryzacje wytczki słychać.

Darkul zdaje się kiedyś pisał, ze w dobrze zaprojektowanym zasilaczu efekt "słyszenia" polozenia wtyczki bedzie minimalizowany. Znaczy sie zasilanie urzadzeń masz dobre :)

zwolennik łagodności

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.