Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Ten pilot od michi jest super uniwersanly.

Power, volume, mute , zmina kanału w radiu i tuning.

Po prostu ta klapka trochę nie pasuje do całości.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

najpierw długa spontaniczna dyskusja o michi-piczi a później chora oferta na znanym portalu aukcyjnym

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

A jak ma się legenda Klubu Rotela Michi (Pichi) do niekwestionowanej legendy tego forum Sansui? Ktoś porównywał?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A ile kosztował nowy?

nie wiem, ale wg tej strony:

http://www.bwgroupsupport.com/archives/rotel

najdroższy komponent Michi RhB 10 - cena detaliczna wynosiła 2700 $

hahaha

Edytowane przez pawelszuszu

najpierw długa spontaniczna dyskusja o michi-piczi a później chora oferta na znanym portalu aukcyjnym

Na portalu aukcyjnym wszystkie oferty są chore, no chyba, że ktoś coś oddaje za darmo z dowozem do domu.

Tak, ale nei ma ceny rhcd-10, ale ponoć laser jest bardzo trudno dostepny i strasznie drogi.

Na portalu aukcyjnym wszystkie oferty są chore, no chyba, że ktoś coś oddaje za darmo z dowozem do domu.

hahaha

Tak, ale nei ma ceny rhcd-10, ale ponoć laser jest bardzo trudno dostepny i strasznie drogi.

znalazłem coś na japońskiej stronie, ale wciąż cena niewiadoma

http://www.hifido.co.jp/KW/G0401/J/0-50/C06-28887-78092-00/

no ale co

1 jen japoński =

0,0309178098 złotego polskiego

tam są dwie kwoty podane 160 000 i 380 000

uczył sie ktoś japońskiego ? hahaha

przetłumaczyłem na google:

List price: 380,000 yen

Selling price (including tax): ¥ 160,000

to na polskie:

last price: 11 742 zł

Selling price: 4944 zł

Edytowane przez pawelszuszu

売価(税込) --> cena sprzedaży brutto

EEE, jeśli to tyle kosztuje, to ten z polski jest ciut za drogi.

oo, znalazłem

normalna cena sprzedaży 200.000 jenów

Ale czy to prawda ??

Edytowane przez Croowab

Ceny z tej strony, są jakieś zaniżone RB-1080 za 999dolców, ja za nią dałem jeszcze raz tyle, to samo się tyczy RCD-1072, za RC-1082 też dałem więcej . 999 dolarów za RB-1080 to i dzisiaj ciężko wyrwać z drugiej ręki. Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

to jest 6180 zł

To nie jest mało, ale patrząc na jakość wykonania, i ceny preampów i innych rzeczy z tej serii to.. mógl kosztować sporo więcej, ale to tylko moje przypuszczenia.

Obecnie za 6tyś cięzko coś z górnej półki.

Ale przyznam, że bym się nei obraził jak by mi ktoś tego cd-eka sprezentował i b&w 800d

Panowie, to są ceny w USA. I niestety albo stety są prawdziwe. Takie są realia nie tylko z rotelem. Generalnie całe rtv za wodą jest duużo

tansze niż w europie. Na własną rękę ściągnąć też wychodzi niewiele taniej (cło + vat) i praktycznie wtedy bez gwarancji.

Life is brutal:)

Trzeba też dodać, że ceny na znanym portalu aukcyjnym są mocno zawyżone, w rezultacie czego oglądamy perełki, igiełki itp. wystawiane miesiącami. Realne ceny osiągane w normalnych licytacjach są sporo niższe, niż te brane z sufitu przez handlarzy. Ceny nowych sprzętów też są zawyżane, bo jak wytłumaczyć spore rabaty dawane bez specjalnego targowania? 20 - 25% dostaje się właściwie bez problemu, wystarczy zapytać.

Na własną rękę ściągnąć też wychodzi niewiele taniej (cło + vat) i praktycznie wtedy bez gwarancji.

Racja i w dodatku chodzi to na pogańskim napięciu 110V i czasami tylko są przełączniki napięcia na 230V.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Uśmiejesz się, ale nigdy u siebie nie porównywałem RB-1050 z 1070 czy też z 1080, kupiłem go aby zasilał tylnie paczki w KD i tak od początku jak zapuściła korzenie tak tam kwitnie do dzisiaj:) owszem u kolegi porównywałem RB-1050 z innym wzmacniaczem i na innych paczkach, gra to całkiem całkiem, ale nie mam odniesienia jak gra w porównaniu z RB-1070/1080 na moim Stereo. RB-1080 to zupełnie inne szkoła rotela w porównaniu do RB-1070, pisałem już o tym tutaj gdzieś wcześniej, zresztą sam też przetestowałeś kilka ,kilkadziesiąt rotelów, więc wiesz co mam na myśli. PS: Ładna kolekcja fotek RHB-10 , kilka sobie nawet pobrałem, wydmuchaj go trochę z tego kurzu ;))

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

<br />I jeszcze jedno<br />Czym się róznią końcówki o oznaczeniach RB i RMB ?? <br />

.Jaj sobie zemnie robisz?;) RMB to wielo kanałowa końcówka.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

:)rmb rb

przeciez wiem :)

Miałem na myśli, czy ten skrót coś oznacza ?

rb, rc rmb to multichannel..

hahha

czasem włąsna głupota mnie rozwala

Fotki ?? aaa, pogoda okropna i nie ma światła dobrego.

Czekam na słońce.

Fotki ?? aaa, pogoda okropna i nie ma światła dobrego.

Czekam na słońce.

Raczej na deszcz, to z kuzu ją trochę wymyje;))) ha ha ha

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

a ja obserwowałem aukcje d700 i baaardzo słabo poszły

http://allegro.pl/kolumny-glosnikowe-tannoy-d700-i3666918531.html

3850zł

to ja już swoje d500 ktorę sa mniejsze, mają mniejszą efektywność sprzedałem za 4300zl pare miesiećy temu...

w holandii d700 to koszt 1200euro

Jak już ktoś wyżej napisał, na portalu aukcyjnym są chore ceny. Za gramanicą to jest taniutko a w PL 2x wszystko droższe.

D700 kosztowały coś koło 15tyś jak dobrze pamiętam.

Proste każdy chce jak najtaniej kupić. Ja dla odmiany chciałbym kilka rzeczy za darmo dostać.

Ale mieć marzenia też jest fajnie.

Chciałem na początku aukcji walnąć 4000, byłem pewien że pójdą za więcej. Miałbym teraz D700 i wściekłą żonę na karku. Kolumny zacne i w tej cenie okazja.

Miałbym teraz D700 i wściekłą żonę na karku. Kolumny zacne i w tej cenie okazja.

Gdyby żona już ich posłuchała by jej przeszło, gwarantuje ...Tak było u mojego znajomego :-)

Fakt to okazja była a pudła baardzo zadbane :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.