Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Łatwy sposób to papier na dysku na wkretarke aku;-) 5 minut roboty i zalatwione.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Dzisiaj dotarły do mnie Focusy 160. Przesiadka z DM 2/7 i ... przez 3h nie mogłem się od nich oderwać. I też pomyśleć, że zwątpiłem przez chwilę w Dynaudio. Słuchanie muzyki stało się w końcu przyjmne :-)

Udało się je w miarę ustawić w mojej nieszczęsnej wnęce lekko pod kątem i przestały dudnić przy niektórych niższych częstotliwościach. Na szczęście w niedługim czasie zmiana mieszkania i tam pewnie dopiero rozwiną skrzydła. Ale w tej chwili jest na prawdę dobrze z K2 i V-DACiem II.

Edytowane przez remal

Home: Naim 112x + 150x + SMSL M8 (Tomanek) - Chord Cobra + Focal Aria 926 - Jantzen 13AWG 5N aka Supra; LG 65SJ800V + Xbox One;

Office: Musical Fidelity V-DAC II - Chord Crimson + Musical Fidelity V-CAN II + Grado SR80e

Cholera, na co jak na co, ale na papier scierny bym nie wpadl. Malo tego, nie uwierzylbym gdyby ktos mowil mi ze skrobanie gumy cos da ;)

Ja usunąłem gumę zmywaczem do paznokci zeszła bardzo łatwo .

Edytowane przez jacm

Panowie mam do sprzedania w Idealnym stanie i z 3 letnia gwarancja Kandy2 http://www.adverts.ie/home-audio/roksan-kandy-k2-integrated-amplifier-in-black-like-new/4769803

Jesli ktos jest zainteresowany, do zapraszam PW

Wysylka do polski 29 euro

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Zakupilem Naim xs, a Posiadam PMC twenty21

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Z roksan gra srednio, jakos tak krzykliwie. Ale za to testowalem naim 5i i gralo bardzo fajnie, ciepelko z dobra srednica.

Ogolnie pmc bardzo precyzyjne monitory.

ojciec założyciel dopiero teraz sprzedaje M1 NG z sentymentu trzymany, czy to kolejny egzemplarz?

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/07/154717.php

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Jeden sprzedał, drugi kupił. Rotacja jest i dobrze - jak w każdym klubie.

Takie hobby ;)

Ważne, że właściciele Roksana cieszą się nim średnio dłużej, niż koledzy ze sprzętem z innych klubów ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Ja rowniez mialem , pozniej sie pozbylem. Teraz wrocilem:-) A czy kiedy i wogole znow zmienie roksana to ciezko powoedziec:-)

Szkoda ze roksan nie robi rowniez topowych odtwarzaczy cd...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Może i mój cd M1 topowy nie jest, ale raczej się go nie pozbędę nawet, jak może kiedyś zmienię wzmacniacz.

Może i mój cd M1 topowy nie jest, ale raczej się go nie pozbędę nawet, jak może kiedyś zmienię wzmacniacz.

rozumiem, że z sentymentu :)

----------------------------------------------------

Witam wszystkich.

Planuję pozbyć się mojego Roksana Kandy K2, nie dlatego, że coś mi w nim nie pasuje bo jestem z niego bardzo zadowolony. Zresztą bardzo długo go szukałem dla swojego systemu. Powód jest taki, że przechodzę na lampę i chciałbym żeby Roksan mógł cieszyć kogoś innego równie miło jak mnie. Nie jest to oferta sprzedaży jedynie takie pożegnanie z klubem a przy okazji informacja dla tego kto byłby chętny.

Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.

Witam. Mam pytanie. Czy ktoś wie czy pilotem od wzmacniacz Roksan Kandy K1 MKIII, który obsluguje też CD i TUNER można wyłączyć przyciskiem power nie tylko tego wzmaka ale także CD? Bo mam okazje nabyc taki odtwarzacz ale bez pilota. A nie widzi mi się po każdym słuchaniu wylączać odtwarzacza CD z tyłu na wyłączniku.

rozumiem, że z sentymentu :)

Sentymentu specjalnego raczej nie ma. Jest za to jakość i charakter dźwięku, które ciężko znaleźć w cedekach do 10 tysi.

A na pliki na razie przejścia nie planuję.

Edytowane przez whiter1

Dostalem dzisiaj Panowie naim xs, ale to gra z PMC inna klasa dzwieku niz roksan kandy2, dzwiek bardzo poukladany, taki troche lampowy, z masakryczna dynamika a tylko ma 60 watt lol. Jestem ciekaw jak by wyszedl naim kontra caspian :)

Dostalem dzisiaj Panowie naim xs, ale to gra z PMC inna klasa dzwieku niz roksan kandy2, dzwiek bardzo poukladany, taki troche lampowy, z masakryczna dynamika a tylko ma 60 watt lol. Jestem ciekaw jak by wyszedl naim kontra caspian :)

zebys jeszcze posluchal hegla h80 i caspiana...........

XS czy XS-2?

xs :) gra superowo. Robi co chce z PMC slychac, ze ma potencjal ten naim.

Dzieki, masz racje co do wydajnosci, a jestem w szoku. Mialem rowniez ostatnio Lavardina is reference, porazka na calego.

xs :) gra superowo. Robi co chce z PMC slychac, ze ma potencjal ten naim.

Pomyśl jeszcze jesli możesz o źródle, najlepiej Naima albo coś na lampie. U mnie świetnie zgrywa się z Musica Ibuki. Masz też możliwość dodania zasilacza, może być Teddy cap, wtedy Xs wzlatuje w okolice Supernaita, naprawde polecam. Oczywiście też Naca5 . Zapominasz o sprzęcie, zaczynasz słuchać muzyki. Pozdrawiam.

Edytowane przez monopolo

Teddy o widzisz. Chyba jest rowniez tanszy od naima psu

A myslisz ze ten kabelek naca5 robi roznice?

Edytowane przez anxion

Teddy o widzisz. Chyba jest rowniez tanszy od naima psu

A myslisz ze ten kabelek naca5 robi roznice?

Teddy capa można złapać używanego za 1500-1800 razem z kabelkami Snaic 4 i 5. Jest dużo lepszy niż flatcap. Naca 5 robi różnicę, ludzie kombinują z kablami ale i tak wracają do Naca, chyba że kogoś stać na Chorda Sarum;). IC też warto połączyć DIN RCA jeśli zostaniesz przy źródle nienaimowskim, może być Chord Cobra na początek.

Oki znalazlem. Jezu ale bajery mozna zrobicbz tym naimem. Ale faktycznie ten ic daje cos?

Edytowane przez anxion

http://www.kronosav.com/sale/roksan-kandy-ka-1-integrated-amplifier-used.html

jak ktos by chcial kupic w dobrej cenie kandy1, chyba?

Po kandy to chyba wszystko jest dynamiczniejsze ;)

Dodam od siebie tylko ze caspian to narazie najlepszy wzmak jaki mialem.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.