Skocz do zawartości
IGNORED

jak nie thiel cs 1,5 - to co?

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

robix - wątek jest naprawde ciekawy i bardzo audiofilski bo porusza temat audio na przestrzeni ostatnich kilkudziesięci lat i jego pojedynczych jednorożców ktore przetrwały zalew hiendu

wyrzucenie na bocznice zrobi z niego tylko szambo

fakt ze ostro poszedł w osobiste wycieczki ale to można opanowac

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Frank, Twoj wpis choc nic nie wnoszacy zapewne sie utrzyma, za to moje merytoryczne wylecialy....ja pierdziele....co zw kibolska moderacja i grupa wsparcia kolesiowskiego. Elberoth nie wstyd Ci ?

Jedyne osoby ktore w tym watku zniżyly sie do atakow personalnych i slania epitetow to americano i Elberoth i dalej jak widac....zenujące.

zwolennik łagodności

cir, a jak chcesz opanowac wycinanie merytorycznych wpisow ? To ze jozwa byc moze nie ma bladego pojecia o czym piszę, lub jak napisal "nie rozumie" o czym piszę uwazasz ze upowaznia go do moderowania ?:))))

Moderatorem powinna byc osoba kompetentna. W tej chwili jedyna jak mi przychodzi do glowy to atopos :)

Co to za watek z powycinanymi "na zlecenie" wpisami ?

Czytales ze jozwa chce teraz maniakalnie wspierac burczybasy ????:))) No i czy to nie jest super ?:)))

Smieja sie wszyscy z nas jako audiofili i nie powiem ze nie maja czasami racji.

Pozdrawiam

zwolennik łagodności

Frank, przeczytales swoj ostatni wpis niezbyt rozgarnietego 18-latka ? No to przeczytaj raz jeszcze.

A ktore to wpisy Twoim zdaniem nie byly merytoryczne ? hmmmm ? te w ktorych nie bardzo wspieralem americano ???? Przeciez chlopaki porownali Thiela do Tannoy i wyszlo jak wyszlo....bo niiby jak mialo wyjsć...tylko maniakalni fani dobrego brzmienia nie slysza co jest prawdziwsze w takich warunkach :)

I o czym mam rozmawiac z ludxmi ktorzy nie zadali sobie trudu zeby takiego porownania dokonac ?

A dwa ze wypisuja kocopaly. Sprobuj na forum motoryzacyjnym napisac ze porownywales Lanosa z A6 i ze to jest kwestia gustu ktory lepszy...a w swiecie audiofilskim takie porownania przechodza...i jeszcze jeden z drugim napsize : slyszales focala w WA ? WOW....no pewnie ze WOW...i to bardzo:))))

zwolennik łagodności

Nie rozsądzam, ale wg mnie wątek przepadł wraz z pojawieniem się ludzi z konkurencyjnego podwórka. Bawicie się kosztem tutejszych forumowiczów i to jest nieładne.

Ja też już dziękuję i pozdrawiam założyciela temtu.

Wuelem, gdyby nie Ci "ludzie z konkurencyjnego podworka" to lucmaster raczej nie posluchalby Tannoy. A WLM moze i lepsze(nie porownywalem, choc uwazam ze w bezposrednim porownaniu Tannoy RM nie dadzą rady w zadnym aspekcie :)) sa paczkami sporo drozszymi co tu duzo mowic...

Za to ludzie z "tego podworka" okazali sie niesamowicie otwarci i bardzo merytoryczni :)))))

...a moze po prostu ktoś zepsul ustalony "lad i porzadek" rzeczy ? Moze nie nalezy pisac o takich sprawach/urzadzewniach bo....no wlasnie....w koncu sa rankingi, ludzie "wiedzą" z nich co gra lepiej, co gra gorzej.....i tak spory postep ze nie bylo textow w stylu "horny podbarwiają"....niestety w bezposrednim porownanku okazuje sie ze glosnikom stozkowym tez(a mzoe zwlaszcza) zdarza sie podbarwiac....i to w sposob przypisywany hornom - czyli dxwiek jest jak z tuby :)))

Z mojej strony EOT, bo i nie ma sensu dalej dyskutowac na poziomie jaki wprowadzi ludzie nie majacy doswiadczenia paczkami o ktorych piszę. Gdyby nie ten detal i ich zachowanie rozmowa odbywala by sie na najnormalniejszym w swiecie poziomie.

No ale to oczywiscie "nie ich wina"....zwlaszcza americano :))))

Pozdrawiam wszystkich fanów muzyki :)

zwolennik łagodności

Lenamie, (a w zasadzie lancasterze piszący z konta lenama, bo tak chyba powinienem do ciebie pisać).

Rozumiem, że lubisz robić z ludzi czytających to forum idiotów, ale rób to przynajmniej inteligentnie. Inaczej sam wychodzisz na idiotę.

Piszesz, że "Jedyne osoby które w tym wątku zniżyły się do ataków personalnych i słania epitetów to americano i Elberoth" (podczas gdy najgorszym co zrobiłem to uprawnione zarzucenie koledze SR_71 insynuacji i wyssania faktów z palca), podczas gdy ty sam, na tej samej stronie, zniżasz się jak to sam określiłeś – „do ataków personalnych i słania epitetów".

Że zacytuję za Tobą: "Frank, przeczytales swoj ostatni wpis niezbyt rozgarnietego 18-latka ? No to przeczytaj raz jeszcze."

Co to innego jak nie „atak personalny i słanie epitetów” ?

Gdybyś napisał to dwie strony wcześniej, to część ludzi pewnie by to przeoczyła lub o tym zapomniała. Ale pisząc post za postem, sam wystawiasz się na pośmiewisko.

PS. Mógłbym jeszcze dodać, że nie miałem najmniejszego wpływu na to, czy i czyje posty zdecydował się usunąć moderator - ostatecznie usunął również kilka moich postów, które moim zdaniem trafnie podsumowywały zachowanie kolegi SR_71 - ale uważam takie tłumaczenia za bezcelowe, bowiem i tak nie trafią do ludzi - nazwijmy to eufemistycznie "z misją".

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 19 Sie 2008, 18:13

>Lenamie, (a w zasadzie lancasterze piszący z konta lenama, bo tak chyba powinienem do ciebie

>pisać).

Elbi, jak Ci nie wstyd, cóż to za insynuacje! :-)

zwolennik łagodności

=> Elbi

"Rozumiem, że lubisz robić z ludzi czytających to forum idiotów, ale rób to przynajmniej inteligentnie. Inaczej sam wychodzisz na idiotę" - a co to jest jak nie atak personalny iteligencie od siedmiu boleści :)))))

=> rochu

Tak Elbi jest pod specjalną ochroną, nie wiedziałeś o tym ? ;)

Elberoth, naprawde nie mam mocy w które wierzysz:) i nie potrafię z nikogo zrobić idioty.

Ludzie po prostu piszą co piszą....weźmy np. Twój ostatni wpis.

...jakbyś nie zauwazył to Frank pisał o glupocie i 18-latku. Moze Ci sie nawet wydaje ze wykazujesz sie szacunkiem wobec rozmówcy...ale jak już sie do kogoś zwracasz to rób to przynajmniej inteligentnie :)....a nie zaraz wylatujesz z przekupami ssajacymi brudny paluch :)

Pytasz co to jest jak nie atak personalny....no coz Elberoth, pewnych spraw nie bede już wiecej od Ciebie wymagał, bo czlowiek wybiórczy ma swoje ograniczenia jak "trafnie zauważam".

Moze lepiej zorganizowalbyś spotkanko na ktorym posluchalibyśmy WA Sophia vs Tannoy Red Monitor ? Pośmiejemy sie, wypijemy maślankę mrągowską i nie będzie niepotrzebnych tematów.

zwolennik łagodności

Obserwuję ten temat od samego początku i wiem jedno: to forum, przez was panowie zgnije od środka. Po raz kolejny z całkiem ciekawego i co ważniejsze merytorycznego tematu zrobiliście szambo. Łukasza, autora tematu znam osobiście i wiem, że to człowiek z pasją, który potrzebował waszej porady. A wy co?? kilka pierwszych wpisów owszem... na temat, a później ??

Szkoda nerwów...

Luxmany i winyle 

Viniu, 19 Sie 2008, 20:10

>Obserwuję ten temat od samego początku i wiem jedno: to forum, przez was panowie zgnije od środka.

dopiero zgnije? Gratuluję dobrego samopoczucia. Tak to jest - zwrócisz uwagę na gnój - wyjdzie, że jesteś świnią.

Gdybyś to nie TY, Viniu, popełnił powyższy wpis z pewnością więcej bym się nie odezwał...

A tak, chociażby z uwagi na wielką moją sympatię do Ciebie, muszę Cię prosić, byś ponownie od początku przeczytał wątek!

Albo nawet nie czytaj, szkoda czasu - znajdź ostatni post Łukasza i przeczytaj go uważnie!

Wiem, że kierowały Tobą szlachetnie intencje!

Ale wydaje mi się, że jesteś coś kolegom (w tym również Łukaszowi i mi) jeszcze winien!

Podpowiem - słowo składające się z 11 liter i zaczynające się na literę "p", a kończące na literę "m".

Viniu!

Serdeczne pozdrowienia dla Rodzinki i Ciebie!

Na koniec tego zalosnego bicia piany powiem tylko ze osobiscie porownywalem Thiela CS1.5 z Tannoy w obudowie na podstawce takie szersze Stirlingi bylo to u Robtango mysle ze moze to potwierdzic (mimo ze od jakiegos czasu nie przepadamy za soba) to tak zeby nie bylo niedomowien w sprawie ,,zadania sobie trudu porownania bezposredniego,,.

Oswiadczam ze w tamtych konkretnych warunkach Thiel okazal sie godnym partnerem i konkurentem dla Tannoya a nawet przewyzszal go w kilku aspektach (robtango byl innego zdania ale tez byl pod wrazeniem)

robix

robix

>Oswiadczam ze w tamtych konkretnych warunkach Thiel okazal sie godnym partnerem i konkurentem dla

>Tannoya a nawet przewyzszal go w kilku aspektach (robtango byl innego zdania ale tez byl pod

>wrazeniem)

Tak to jest z zazartymi fanami danej firmy czy konstrukcji. Nawet, gdy slysza ze jest lepiej nie sa w stanie potwierdzic faktu.

Dziwne, ze tak oslawione firmy jak Tannoy czy AN przyciagaja do siebie osoby, ktore lubia dosyc "specyficzny dzwiek". Lacza te kolumny najczesciej z dosyc "specyficznym osprzetem" (np AN, lampy na 300b), czy kablami (np kondo). Czy taki dzwiek jest rzeczywiscie blizszy prawdy ? Posiadacze takich systemow nie dadza sobie wmowic, ze jest inaczej - wiedza lepiej ;)

Naprawde musze posluchac tych starych szaf Tannoy i przekonac sie nausznie. Przyznaje sie, ze nie dociera do mnie fakt, ze te juz zabytkowe kolumny (polwieczne!) sa zupelnie bezkonkurencyjne dla nowych topowych kolumn. To tak jakby powiedziec, ze samochod z lat 50 jest super. Fakt ladnie wyglada, moze przyspozyc wiele radosci z posiadania i jazdy, no ale bez przesady ;)

HYBRYD>>> Posluchaj bo kazdy musi sobie wyrobic wlasne zdanie a nie powielac zaslyszane opinie ktore pozniej czyta ktos niedoswiadczony i wyciaga zbyt pochopne bledne wnioski.

Mialem okazje wielkokrotnie sluchac Tannoy na roznych glosnikach i obudowach i znam ich charakter (trzeba do niego dorosnac tak twierdza uzytkownicy)i przyznam ze nie powala mnie na kolana -wysokie tony dla mnie nie do przyjecia.

Jestem ta osoba ktora lubi dzwiek kolumn AN ale nie jestem fanatykiem ktory wyznaje zasade ze tylko te jedyne bo sa kolumny ktore pod wieloma wzgledami sa od nich lepsze tyle ze AN maja ,,dusze,, cos co mozna zauwazyc po dluzszym przebywaniu z nimi (to samo tyczy sie Tannoya).

robix

problemem tego wątku jest chyba to ze zamiast byc kolejną tuba propagandy /jak watek zdjecia nowych hiendów/ stał sie twierdza rewolucjonistów

Hybryd w latach 50 juz były samochody wielozaworowe ,sprężarki nawet wiecej silnik wykonane tak dokładnie ze składało sie je bez uszczelek -kto teraz podejmie sie zrobienia czegos takiego?

złóź sobie nowoczesny silnik bez uszczelek a zobaczysz dokładnosc produkcji seryjnej XXI

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Cir!

Coś w tym jest, co napisałeś powyżej!

Również dzisiaj mieliśmy swoje "Tien An Men"! ;-)

Robix!

Naprawdę uważasz, że do dźwięku AN, czy Tannoyów trzeba dorosnąć???

Ja myślę, choć wielkiego doświadczenia nie mam, że miłośnik muzyki i dobrego dźwięku jest w stanie polubić taki sposób prezentacji chyba już po pierwszym odsłuchu!

Pozdrawiam

robix,

fajny wpis...

a tą górę Tannoya można delikatnie podciągnąć, nie tracąc zbyt wiele na reszcie prezentacji. Jedni to lubią inni wolą "czystego" DC. Mnie podobało się saute, ale po wypróbowaniu dopalacza chyba ciężko byłoby się bez niego obyć.

cir,

Nie jestem fanem motoryzacji, domyslam sie ze dawniej samochody produkowano z wieksza dokladnoscia. BTW ciekawe jak dzisiejsze samochody beda wygladaly za 50 lat ? jesli przetrwaja :)

No ale to juz dyskusja na bocznice. Moze powinienem porownac samoloty z lat 50 do dzisiejszych konstrukcji ?;)

pwit1 ma Tannoy, dawno juz u niego nie bylem, mam nadzieje ze sie wprosze do starego znajomego :)

• Redaktorzy

Żeby nie było wątpliwości: Tannoy to na pewno bardzo dobre kolumny, a Dual-Concentric to ciekawe rozwiązanie. Mam nadzieję, ze gdzieś da się posłuchać wyższych modeli w przyzwoitych warunkach. Czy może dystrybutor zechce się pokazać i coś takiego zaproponować? Bo na razie mam w pamięci głównie Westminstery ze Strussem, co jest jednym z legendarnie złych zestawień Audio Show.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.