Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ja dobrze zrozumiałem źe ma być jeszcze wiekszy model Kawero w dalszej części roku?

Z tego wpisu wynika że modele Kawero Vivace i Classic mogą spokojnie konkurować z Wilsonami Alexandria XLF i Magico Q7

Kawero-Vivace.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kawero-Classic.png

Kaiser-Kawero_FRONT-SIDE-BACK-737px-sulinijomis.jpg?20120607

Kaiser-Kawero-Classic-DETAIL_FON9494-143px.jpgKaiser-Kawero-Classic-DETAIL_FON9604-143px.jpgKaiser-Kawero-Classic-DETAIL_FON9608-143px.jpgKaiser-Kawero-Classic-DETAIL_FON9619-143px.jpg01-Kawero-a02-143px.jpg02-Kawero-c03-143px.jpg03-Kawero-c02-143px.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Magnepan
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Z tego wpisu wynika że modele Kawero Vivace i Classic mogą spokojnie konkurować z Wilsonami Alexandria XLF i Magico Q7

To Niemcy potrafią robić porządny sprzęt audio?

Na tym forum panuje germanofobia więc Magnepan nie wyłamuj się ;)

To Niemcy potrafią robić porządny sprzęt audio?

Na tym forum panuje germanofobia więc Magnepan nie wyłamuj się ;)

I po co tak śpieszno ci było do Francuza ? Chociaż Kawero to INNA KULTURA grania bez dodatkowych efektów [ trawienia ]. Ciekawe czy mój misiaczek poradziłby sobie z najmniejszym modelem Chiara -

też monitorem.Mam zdjęcia tylko muszę je jakoś wkleić , bo za bardzo mój program na to nie pozwala.

Edytowane przez Magnepan
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

I po co tak śpieszno ci było do Francuza ? Chociaż Kawero to INNA KULTURA grania bez dodatkowych efektów [ trawienia ].

Rozumiem ,że skoro piszesz INNA KULTURA mam czytać w domyśle LEPSZA?

"Znaczy się" porównywałeś te dwa produkty bezpośrednio i stąd takie wnioski czy tylko jak zwykle przypuszczasz? ;)

Rozumiem ,że skoro piszesz INNA KULTURA mam czytać w domyśle LEPSZA?

Niekoniecznie lepsza , bardziej dla ' wyrobionego i wysmakowanego słuchacza '

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

, bardziej dla ' wyrobionego i wysmakowanego słuchacza '

No to ze mną się nie dogadasz.

Ja jestem cieńki jak Polsilver i nie chodzę w twojej lidze.

Ale chętnie posłucham twoich cennych rad.

Mit freundlichen Gruessen

jarek

Edytowane przez jarek&ania

Wiem że lubisz mocne tapnięcie , ale i tak dobrze że rozwiodłeś się z anglikiem i przytuliłeś francuza do serca.....ciekawe na jak

długo.Czy przyjdzie czas na niemca ?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wiem że lubisz mocne tapnięcie , ale i tak dobrze że rozwiodłeś się z anglikiem i przytuliłeś francuza do serca.....ciekawe na jak

długo.Czy przyjdzie czas na niemca ?

Kto wie :)

Ten Niemiec to pochodzi z miasta (powiatu) Passau.

Mieszkałem tak trochę.

Piękne położone miasto ale tych kolumn nie spotkałem.

No ale to było ze 20 lat temu i chyba tej firmy jeszcze na świecie nie było.

Opinie w prasie to jedno a opinie użytkowników to czasami zupełnie inna bajka.

Ale kolumn nie znam i choć to może dziwnie zabrzmi , nie będę się na ich temat wypowiadał ;)

Ten Niemiec to pochodzi z miasta (powiatu) Passau.

Mieszkałem tak trochę.

Dokładnie tak.Firma rozpoczęła swoją działalność kilka lat temu i tworzą ją ludzie z ogromną pasją.

Kolumny są na testach w Polsce .Mój znajomy był w ubiegłym tygodniu na wielogodzinnych odsłuchach .Jest pod dużym wrażeniem

ich możliwości dżwiękowych. Napędzała je końcówka stereofoniczna najnowszego Opusculum Reference z niebywałym skutkiem.

Model najwyższy Kawero Classic.

Kawero Vivace i Classic spokojnie mogą konkurować z Alexandrią XLF i Magico Q7 ale prawdopodobnie

firma szykuje [ tak jak zauważyłeś ] większy model. Są to jednak wieści pochodzące z kuluarów.

Natomiast jest 100% potwierdzenie że na odsłuchach w PL Kawero Classic napędzane były/są

świetną końcówką stereofoniczną Opusculum Reference Marka Knagi.

Edytowane przez Magnepan

Oj coraz bardziej ta Wasza pogoń za dźwiękowym Gralem kojarzy mi się z puszczaniem banknotów z dymem; ogień lichy a i dużo dymu :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak,..to jest choroba,.. niektórzy nad tym nie panują, a o zatraceniu rozumu, już nie wspomnę.

Miałem sytuacje,...jako sprzedający,...dwa tygodnie temu,... do dzisiaj mnie sumienie męczy, jak tak mogłem postąpić, nigdy więcej nie wezmę więcej niż system nie jest wart, tym berdziej, że kupujący w porządku byli, tylko za bardzo napaleni, a ja to wykorzystałem.

8346964spalonedollarbil.jpg

Edytowane przez Azus

Oj coraz bardziej ta Wasza pogoń za dźwiękowym Gralem kojarzy mi się z puszczaniem banknotów z dymem; ogień lichy a i dużo dymu :)

Wychodzi na to że trzeszczące radyjko tranzystorowe 'Stokrotka' jest tym co może zaspokoić audiofilskie

potrzeby niejednego z nas ? .......panowie to jest kwestią świadomego wyboru czy potrzebujemy czegoś

więcej do dobrego odtwarzania muzyki czy nie.

Edytowane przez Magnepan

Przychylam się do Megana,

Chorobą moze być np. alkoholizm, bo ten dla siebie samego i otoczenia jest ciężarem, jednak w kontekście audio, to widziałbym te chorobę w pozytywnym znaczeniu.Człowiek winien się rozwijać, dążyć do lepszego, doskonalszego.Poprzez te dążenia, poznaje siebie, swoje zmysły i emocje.

Jeśli kogoś stać na lepsze kolumny, to nie widzę w tym nic złego.

Prośba o powrót do tematu wątku :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jeśli stać, to nie problem, i tutaj nie ma co poleniuchować, ja piszę o zatraceniu głowy, przez tych to dążą, za tym o czym piszesz Piano,.. a nie mają środków na takie dążenie, kredyty, pożyczki itp,

• 3 tygodnie później...

Soulution 701 monoblocks and 711 stereo amplifier

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie mam wyjścia, żeby znów pożyczyć muszę oddać :)

To mi zostało z przed 1980 roku kolega w Krakowie handlował vinylami pod Karlikiem i była tego typu rozmowa czwartek 14;00 "mam 8 płyt oddasz jutro 6:00rano. A ja cóż zrobić Ok oddam. Następnie cały wieczór i część nocy odsłuchiwałem i ustawiałem optymalny poziom nagrania na szpulaku a później sobie na 19.05 cm/s przegrywałem to co mi się podobało (było krucho z taśmami)

Panowie, czy jak ktoś posłucha tych Kawero, to mógłby zamieścić rzetelny opis w osobnym wątku? Najlepiej z odniesieniem do podobnej cenowo konkurencji.

Z góry dziękuję.

Nie , może to wynika z nadmiernej oszczędności posiadania własnych ?

Raczej wynika to z tego że jak już kiedyś pisałem może 3 % wartych jest jakiejś uwagi, po co mi 97% płyt których w ogóle nie będę drugi raz słuchał i kolejne 2,5% które przesłucham może drugi raz?

Raczej wynika to z tego że jak już kiedyś pisałem może 3 % wartych jest jakiejś uwagi, po co mi 97% płyt których w ogóle nie będę drugi raz słuchał i kolejne 2,5% które przesłucham może drugi raz?

Rafaello to te 3% warto mieć.

Rafaello to te 3% warto mieć.

Warto mieć jakieś 0,5% to i tak jest to masa fajnej muzyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi