Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

3000 ojro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Już ma nawet recenzje w pewnych pismach. Widziałem jedną w którymś z niemieckich czasopism. Dobra jakość wykonania i porządny dźwięk. Za 3000 EURO to niezła propozycja jak na tą firmę.

Ukryta Zawartość

McIntosh zaprezentował nowy przedwzmacniacz D100 z wbudowanym przetwornikiem cyfrowym, umożliwiającym odtwarzanie DSD i DXD (DSD64, DSD128, DXD 352.8kHz i DXD 384kHz) poprzez asynchroniczne wejście USB.

Ciekawostką jest zastosowanie gniazda cyfrowego DIN, które ma umożliwić podłączenie kompatybilnego transportu/napędu McIntosha. Poprzez gniazdo DIN będzie możliwość przesyłania sygnału PCM i DSD w optymalnej jakości dźwięku.

XL_D150_Back.jpg

<br />McIntosh zaprezentował nowy przedwzmacniacz D100<br />

Drobny błąd pewnie chodziło Tobie o następce(o ile zostanie wycofany ) D100 czyli D150

Ten DIN ''na oko'' wygląda na I2S ,ale pewny na 100% nie jestem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drobny błąd pewnie chodziło Tobie o następce(o ile zostanie wycofany ) D100 czyli D150

Ten DIN ''na oko'' wygląda na I2S ,ale pewny na 100% nie jestem.

Czeski błąd oczywiście to model D150... Zreszta widać na symbolu z tylu;)

W materiałach firmowych nie chwała sie jaka zastosowali technologie w tym DIN za to piszą ze moze transmitować nim tez sygnał DSD.

<br />W materiałach firmowych nie chwała sie jaka zastosowali technologie w tym DIN za to piszą ze moze transmitować nim tez sygnał DSD. <br />

To drobiazg i szczegół. Z tym DIN em cyfrowym to też się tylko domyślam ponieważ kojarzy mi się z bardzo podobnym wejściem /wyjściem w sprzętach np Audio Alchemy lub Stello,Camelot Technology,a i2s może z powodzeniem przesyłać DSD zobaczymy co będzie.

Może Wadia niedługo pokaże podobny DAC+Preamp i zdradzi więcej na ten temat.

Z tym DIN em cyfrowym to też się tylko domyślam ponieważ kojarzy mi się z bardzo podobnym wejściem /wyjściem w sprzętach np Audio Alchemy lub Stello,Camelot Technology,a i2s może z powodzeniem przesyłać DSD zobaczymy co będzie.

Może Wadia niedługo pokaże podobny DAC+Preamp i zdradzi więcej na ten temat.

No tak ale w Stello chyba nie było możliwości przesyłania DSD do Daca???

D100 Maca i DAC/preamp Wadii to właściwie te same urządzenia w różnych obudowach.

Współczesna Wadia IMO to już nie to samo co dawna Wadia. Teraz to firma korzystająca z rozwiązań Maca bo jest częścią jednej grupy kapitałowej. 15 lat temu to był lider w swojej branży a dziś bazuje na McIntoshu...kiedyś nikt by w to nie uwierzył;-)

<br />No tak ale w Stello chyba nie było możliwości przesyłania DSD do Daca???<br />

Masz racje Stello nie obsłsugiwał DSD to było przed "epoką" plików DSD i rippów z konsoli PS3 :).

<br

/>.kiedyś nikt by w to nie uwierzył;-) <br />

To też fakt.

• 4 tygodnie później...

Nowe Magico Q7 mk 2. Nowy tweeter, nowa zwrotnica i nowy 'grafenowy' średniotonowy (nanorurki to tez grafen, więc ta nazwa to chyba tylko dla picu).

$229, czyli $44k więcej. Właściciele Q7 mk 1 mogą zrobić upgrade do nowej wersji za różnicę w cenie.

Ukryta Zawartość

post-579-0-37423600-1422951228_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nowe Magico Q7 mk 2. Nowy tweeter, nowa zwrotnica i nowy 'grafenowy' średniotonowy (nanorurki to tez grafen, więc ta nazwa to chyba tylko dla picu).

$229, czyli $44k więcej. Właściciele Q7 mk 1 mogą zrobić upgrade do nowej wersji za różnicę w cenie.

44 tyś USD za dwa tweetery, dwa woofery i kilka mundorfów? To się nazywa GESZEFT Mr. Wolf!

Płacz i płać !

Mogico wyjątkowo dobrze zna swoich klietów (jak Wilson). Widocznie doszli do wniosku że ... zapłacą :)

Zrobili wersję limitowaną M-Project (coś a la Q5 na sterydach) @ $129k i wszystkie sprzedały się na pniu.

Wilson teraz przygotowuje nowe WAMM VIII - cena ma wynosić ok $500k ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wilson teraz przygotowuje nowe WAMM VIII - cena ma wynosić ok $500k ...

Ja już nawet wiem gdzie znajduje się grupa docelowa klientów...

katar_kibice_katar2015_650.jpeg

Zgłaszajmy Koledzy propozycje na nazwę dla nowego topowego Wilsona na rok 2022, który będzie kosztował 1 mln USD. Wtedy mamy MŚ w PIłce w Katarze...będzie to dobry czas na fajne prezenty dla działaczy FIFA;-)

Moja pierwsza propozycja to MAMM (kasę) XXII

Edytowane przez moreno1973

Astell&Kern AK500N

Wyświetlacz: Dotykowy 7” WXGA(1280 x 800)

DAC: Cirrus Logic CS4398 x2(Dual DAC)

Pamięć: 1TB SSD MLC (możliwość rozszerzenia do 4TB, wsparcie RAID 0,5)

Wyjścia cyfrowe: AES/EBU x1, BNC x1, Koaksjalne x1, Optyczne x1

Wejścia cyfrowe: AES/EBU x1, BNC x1, Koaksjalne x1, Optyczne x1

Wyjścia analogowe: Zbalansowane(L/R) x2, RCA(L/R) x2

Poziom sygnału wyjścia fixed: 3V(RCA,XLR)

Poziom sygnału wyjścia variable: 7.5V(RCA)/10V(XLR)

Separacja kanałów: >135dB/1kHz

Pasmo przenoszenia: ±0.02dB/20Hz~20kHz, ±0.4dB/10Hz~70kHz

THD(zniekształcenia harmoniczne): <0.0008%/1kHz/10V, <0.001%/10Hz~20kHz/10V

SNR(stosunek sygnału do szumu): 118dB/10V

Wspierane formaty audio: WAV, FLAC, WMA, MP3, OGG, APE, AAC, ALAC, AIFF, DFF, DSF

Wspierane częstotliwości próbkowania: 8kHz~384kHz(8/16/24bit), natywnie DSD: DSD64(1bit/2.8MHz)/DSD128(1bit/5.6MHz)

Porty USB: Typu A(host) x2, typu B(device) x1

Funkcja USB DAC: UAC(USB Audio Class) 2.0 / DSD64, DSD128, PCM

Funkcje komunikacji sieciowej: Wi-Fi 802.11b/g/n(2.4GHz), Ethernet 10/100/1000, DLNA(DMS, DMC, DMR)

Dostępne formaty zgrywanych płyt: WAV, FLAC

Wymiary / Waga: 214 x 243 x 238mm (szerokość x wysokość x długość) / 11.4kg

Cena urządzenia w konfiguracji podstawowej: 50 000 zł

7.jpg

P0158227.jpg

3.jpg

Edytowane przez FlazX

Ja już nawet wiem gdzie znajduje się grupa docelowa klientów...

Główna grupa docelowa klientów Wilsona znajduje się w Azji - to Chiny, Tajlandia, Malezja, Vietnam itd.

Tak samo z Magico.

Jak ktoś ładnie napisał ceny w dzisiejszym High Endzie są nieokiełznane.

240 tys $ - tak tanich klocków nie kupuję, poczekam na Magico 9 za 400 tys zielonych Waszyngtonów, będą za 2 lata ;-)

Główna grupa docelowa klientów Wilsona znajduje się w Azji - to Chiny, Tajlandia, Malezja, Vietnam itd.

Tak samo z Magico.

...niech tylko Katarczycy dowiedzą się, że istnieje coś takiego jak Liga Mistrzów High-End Audio to kupią wszystko co najdroższe;-)

Ulrich von Jungingen ... :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez BoDeX

Jak ktoś ładnie napisał ceny w dzisiejszym High Endzie są nieokiełznane.

240 tys $ - tak tanich klocków nie kupuję, poczekam na Magico 9 za 400 tys zielonych Waszyngtonów, będą za 2 lata ;-)

Nie rozmieniajmy się na drobne ;) Możesz przecież od reki kupić Magico Ultimate III za $600k. Tylko nie wiem co twoja żona powie jak je zobaczy :)

• 2 tygodnie później...

Accuphase M-6200:

Ukryta Zawartość

post-579-0-74873000-1423903474_thumb.jpg

post-579-0-84963300-1423903498_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko nie wiem co twoja żona powie jak je zobaczy :)

Zona jak żona... ważne, że mi córka nie dosięgnie żeby podłączyć okablowanie po dużą tubę i na "domówkach" mi jej nie spieprzy jakimś młodzieżowym bełkotem muzycznym ze scieżkami 20Hz-20kHz +25dB. Więc zawsze to coś ... przynajmniej jeden element mniej do wymiany ... a i w kieszeni zostanie pewnie ze 130.000 tysiaków i będzie jak ulał na zapas krakersów w Biedronce na długie sesje odsłuchowe. Nie wiem czemu nie doszukujecie się pozytywów ;-)

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Accuphase M-6200:

Uff na kwiatki już mam. Zaczynam zbierać na Accuphas'a

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

• 4 tygodnie później...

ARC wprowadza wersje SE swoich wzmacniaczy mocy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi