Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Spór Tytanów nam się szykuje ;)

A Accuphase to ten swój poprzedni DAC DC801 miał strawniejszy. W tym najnowszym z głośników wyłażą scalaki a nie o to podczas słuchania muzyki chodzi ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ale podejrzewam, że jest gdzieś pośrodku.

Dobrze podejrzewasz.

Ale słuchanie samego dac-a DCS-a to jak jedzenie potrawy bez przypraw ;)

DCS nie gra analitycznie a na pewno nie tak jak to sobie wyobrażasz.

Edytowane przez Axolotl

Spór Tytanów nam się szykuje ;)

A Accuphase to ten swój poprzedni DAC DC801 miał strawniejszy. W tym najnowszym z głośników wyłażą scalaki a nie o to podczas słuchania muzyki chodzi ;)

Okazuje się, że w synergii z preampem C-3850 ten DC-901 gra zaskakująco dobrze.

Ponieważ nie mogę się doprosić o powrót do tematu wątku i watek jest dalej zaśmiecany przez niekończące się offtopy, a nie mam innych narzędzi poza prośbą (nie działa) i banem, kolega Stasiop dostał bana na 2 dni.

(Przypomnij mi za 2 dni na PW to ci go zdejmę).

Kolejne offtopy także nagrodzę 2-dniowym banem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Okazuje się, że w synergii z preampem C-3850 ten DC-901 gra zaskakująco dobrze.

To jak gra to na topowe urządzenia moim zdaniem za mało i nie tak! W sumie to już stare urządzenia :)

A może przejściowe?

na pewno urywa łeb i uszy.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Jak macie zdjęcia to możecie wrzucić - poprzednio były tylko rendery. Dyskusję proszę jednak prowadzić w klubie Harpii.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Bardzo to w takim razie smutne jesli to co pisze Joachim jest prawda...dyskutowal merytorycznie i w temacie ktory zapodal sam wlasciciel watku. Bardzo to smutne :(

Moje gratulacje panie Elberoth. Pokazałem panu, że nie potrafi pan opracować wyników testu odsłuchowego. Rezultat - ban w wątku. Z czystej mściwości ;)

Brak umiejętności rekompensuje się przy pomocy guzika. Brawo! To znakomicie kształtuje opinię o panu.

Zostałeś zbanowany jako klon Buma. Tu podziękowania dla Sly za czujność.

Styl pisana czy dyskusji nie ma nic do tego.

Emm wprowadza nowego DACa DA2, następcę DAC2X:

WD-EMM-DA2.jpg

Cena niestety idzie w górę z $15k do $25k :(

Ale przynajmniej obudowa zupełnie innej klasy.

DAC obsługuje DSD x16 (DSD1024) - co na chwilę obecną jest chyba rekordem.

Wszystkie produkty EMM miały zawsze impulsowe zasilacze. Tak jak Linn. Nie sądzę więc, aby teraz nagle coś się miało zmienić.

Z moich rozmów, jakie przeprowadzałem wielokrotnie z osobami projektującymi te urządzenia, wynika jednak niezbicie, że impulsowy nie musi znaczyć gorszy. Gorszy to jest taki chiński za $5 jaki można znaleźć w tanich odtwarzaczach DVD itd. Ale na tanich świat się nie kończy. Wszystko można dopracować, jeżeli się ma:

a) odpowiedni budżet.

b) odpowiednią wiedze na ten temat.

Impulsowe przetwornice napięcia ma nawet dCS Vivaldi, i jakoś mu nie szkodzą. Gdy próbowałem przekonywać osoby to projektujące że liniowe regulatory napięcia były by lepsze, to wzbudziłem ogólna radość zespołu ;)

PS. Bardzo proszę o nieprowadzenie dalszej dyskusji w tym temacie nad przewagą zasilacza liniowego nad impulsowym (Stasiop to też do Ciebie), bo będę musiał napisać: patrz punkt B.

Słynąca z doskonałego brzmienia firma Lector Audio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

. Znając szkołe brzmienia Lectora

Sylwek, słuchałeś kiedyś tego zestawienia .... Lector DIGIDRIVE TL3 / DIGICODE S-192 ...

....mile widziane kilka zdać dotyczące brzmienia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Miroslav1

Sylwek, słuchałeś kiedyś tego zestawienia .... Lector DIGIDRIVE TL3 / DIGICODE S-192 ...

....mile widziane kilka zdać dotyczące brzmienia

....widzę że Sylwek w tym temacie nie pomoże

Panowie, słuchał ktoś te zestawienie?

Na innej w październiku 2015 niż AS wystawie miałem okazję porozmawiać chwilkę z pracownikiem firmy Elzab panem Dariuszem Meiserem. Firma ta jako niszowy produkt swojej szerokiej gamy produktów produkuje obecnie 18kg wzmacniacz lampowy sprzedawany jako G LAB Design Fidelity Cena dla końcowego użytkownika 5000EU. Wstępne partie produkcyjne na zachód oscylują na poziomie 20 sztuk miesięcznie.

Wzmacniacz G LAB Design Fidelity Block wyglądał na targach tak:

Pobór prądu Block-a to 120Wat

No i znaczek C E i inne niezbędne wymagane przepisami certyfikaty i zabezpieczenia są.

link do wzmacniacza G LAB Design Fidelity Block

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Il Cremonese. 31k euro

A loudspeaker paying homage to both history and innovation

At the end of a busy year full of new products and exciting news, Sonus faber proudly introduces Il Cremonese, the latest creation from the fabled Italian manufacturer: a no-compromise, high end loudspeaker to join the most iconic family in the Sonus faber catalogue, the Homage Collection.

As the newest member of the Homage Collection, Il Cremonese shares many features of both form and function. A three-and-a-half way, floorstanding loudspeaker, Il Cremonese is the result of evolutionary product design, and the adaptation of technologies from the Lilium and other Sonus faber speaker projects. The name Il Cremonese is an homage to Antonio Stradivari, and one of his most famous violins, celebrating its 300th anniversary in 2015.

SFcremonese_0095_rosso-800x500_c.jpg

Sf_Il%2BCremonese%2B%25288%2529.jpg

Polska premiera oczywiście za 3 tyg na Audio Video Show :)

Il Cremonese. 31k euro

A loudspeaker paying homage to both history and innovation

At the end of a busy year full of new products and exciting news, Sonus faber proudly introduces Il Cremonese, the latest creation from the fabled Italian manufacturer: a no-compromise, high end loudspeaker to join the most iconic family in the Sonus faber catalogue, the Homage Collection.

As the newest member of the Homage Collection, Il Cremonese shares many features of both form and function. A three-and-a-half way, floorstanding loudspeaker, Il Cremonese is the result of evolutionary product design, and the adaptation of technologies from the Lilium and other Sonus faber speaker projects. The name Il Cremonese is an homage to Antonio Stradivari, and one of his most famous violins, celebrating its 300th anniversary in 2015.

SFcremonese_0095_rosso-800x500_c.jpg

Sf_Il%2BCremonese%2B%25288%2529.jpgPolska premiera oczywiście za 3 tyg na Audio Video Show :)

Franco w grobie się przewraca koszmar !!

Il Cremonese. 31k euro

Polska premiera oczywiście za 3 tyg na Audio Video Show :)

Spokojnie...nie ma się czym ekscytować, to są kolumny na tył do kina domowego opartego na Aidach. Jako ,,tyły" spełnią swoją funkcję w rezydencji Pana Lu w Singapurze oraz u Pana Al Hakima w Dubaju.

Żaden audiofil nie kupi do stereo takiego koszmarku jak w tej samej cenie ma Stradivari...

Ciekawe co HORN do nich podepnie...Topowego Quada? A może Marantza?

Obstawiam, że w ciągu dwóch lat Sonus Faber będzie miał kolejnego dystrybutora w Polsce. Głupota nie boli...

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Ciekawe co HORN do nich podepnie...Topowego Quada? A może Marantza?

Obstawiam, że w ciągu dwóch lat Sonus Faber będzie miał kolejnego dystrybutora w Polsce

Raczej pozyska jakąś markę z grupy FINE SOUNDS GROUP ? :)

Kolejna nowość Audio Research

Tym razem

All in One

post-13845-0-45463100-1445037131_thumb.png

Edytowane przez HarpiaAcoustics

Audio Research Reference 6 preamplifier

$14.000

12165137_10153693158369784_89345845_o-2.jpg

12168657_10153693158419784_2007809813_o-1.jpg

Screen%2BShot%2B2015-10-16%2Bat%2B21.26.35-1.jpg

A completely new chassis has allowed not only a more beautiful aesthetic, but also provides more structural rigidity to assist in the dissipation of electrical and mechanical interferences. Six premium 6H30 tubes are now used in the audio circuit (increased from four tubes in the Reference 5SE) to provide an even quieter background and increased dynamic range. The tube-regulated power supply is also a new design for improved sonics. New circuit boards, circuit designs, and larger power transformer have been implemented to provide robustness and serviceability. A new volume control with ner step gradation and higher performance completes the system.

Slychac nawet dookola szmery muzykow i przewracane nuty,

Ale to chyba standard na w miarę rozdzielczym źródle? By nie robić OT podaj mi proszę na pw płyty, na których usłyszałeś szelesty cielesne i papierowe, bo przyznam szczerze, że jestem lekko zdziwiony - w przyzwoitych nawet realizacjach muzyki klasycznej zawsze słychać ten "plankton"...

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Muzyka z igraszkami cielesnymi na zapleczu? na której to płycie tak niechcący realizator nieświadomie to zrobił; bo o tych świadomych realizacjach to raczej wiemy ;)

Ostatnie trzy tygodnie zrobiłem "dla sportu" ;) takie Mikro Sieciówki. Nazwałem je roboczo Rafaell's Cable Internal Micro Power™ w skrócie Rafaell's Cable IMP™.

Wygląda to niepozornie, może i dobrze :) ale o tym dalej:

Skoro można podpinać "grubego węża" do urządzenia audio i nim zasilać urządzenie to dlaczego nie można skorzystać z typowego kabla audio zasilającego urządzenie (podpiętego na stałe lub odpinanego) dostarczonego przez producenta urządzenia?

Plusy:

Nie musimy mieć po drodze drogich wtyczek gniazd zasilających,e.t.c. idzie zasilanie z gniazda w ścianie po "zwykłym drucie" spora część kosztów odpada!

Możliwość użycia przełączanych (w sumie wygodnie) np. na tyle obudowy paru różnych Rafaell's Cable IMP™ zależnie od upodobania, rodzaju muzyki, e.t.c.

Przy porozumieniu z danym producentem urządzenia możliwość montowania Rafaell's Cable IMP™. już w fabryce u producenta.

Minusy:

Instalacja wewnątrz urządzenia,konieczność rozbierania, konieczność wysłania do kompetentnego serwisanta zależnie od ilości Rafaell's Cable IMP™

Jak to gra, otóż dla "jaj" lub jak kto woli na luzie wstawiłem Rafaell's Cable IMP™ do tunera radiowego, tuner wpiąłem bezpośrednio do monobloków IC Rafaell's Cable Bubble Plus™. Przy odsłuchu z 2PR płyty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) było bardzo sympatycznie, grało to na poziomie dźwięku ze średniej jakości CD, była barwa, bardzo dobra głębia, separacja instrumentów i głosów. Później słuchając audycji słowno muzycznej słyszałem cykanie zegara z boku poza kolumnami na wysokości okna będącego z boku pomieszczenia. Inna ciekawostka siedząc daleko z tyłu pod ściana bas był zarówno po bokach jak i....za mną :) Tak że dobrze BLISKO! dostarczony do trafolka prąd robi swoje po co kombinować; wtyki, gniazda, srutu tutu :)

Tyle podsumowania 3 tygodniowych "zabaw" z sieciówkami.

Ukryta Zawartość

to są hi-endowe nowości ????!!!!!! - kabaretowe nowości a nie hi-endowe

piękne kable ale listwa Sulek audio i tak chyba je przebija - świat oszalał

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Stack Rozdzielczosc ma PIERUNSKA! Slychac nawet dookola szmery muzykow i przewracane nuty, owszem ma niedostatki w muzykalnosci, ale nieporozumienie? PRZESADZILES 747, mocno przesadziles!

Staszek...to słychać na sprzęcie hi-fi jeżeli tylko realizacja na to pozwala...

Ostatnie trzy tygodnie zrobiłem "dla sportu" ;) takie Mikro Sieciówki. Nazwałem je roboczo Rafaell's Cable Internal Micro Power™ w skrócie Rafaell's Cable IMP™.

Wygląda to niepozornie, może i dobrze :) ale o tym dalej:

Skoro można podpinać "grubego węża" do urządzenia audio i nim zasilać urządzenie to dlaczego nie można skorzystać z typowego kabla audio zasilającego urządzenie (podpiętego na stałe lub odpinanego) dostarczonego przez producenta urządzenia?

Plusy:

Nie musimy mieć po drodze drogich wtyczek gniazd zasilających,e.t.c. idzie zasilanie z gniazda w ścianie po "zwykłym drucie" spora część kosztów odpada!

Możliwość użycia przełączanych (w sumie wygodnie) np. na tyle obudowy paru różnych Rafaell's Cable IMP™ zależnie od upodobania, rodzaju muzyki, e.t.c.

Przy porozumieniu z danym producentem urządzenia możliwość montowania Rafaell's Cable IMP™. już w fabryce u producenta.

Minusy:

Instalacja wewnątrz urządzenia,konieczność rozbierania, konieczność wysłania do kompetentnego serwisanta zależnie od ilości Rafaell's Cable IMP™

Jak to gra, otóż dla "jaj" lub jak kto woli na luzie wstawiłem Rafaell's Cable IMP™ do tunera radiowego, tuner wpiąłem bezpośrednio do monobloków IC Rafaell's Cable Bubble Plus™. Przy odsłuchu z 2PR płyty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) było bardzo sympatycznie, grało to na poziomie dźwięku ze średniej jakości CD, była barwa, bardzo dobra głębia, separacja instrumentów i głosów. Później słuchając audycji słowno muzycznej słyszałem cykanie zegara z boku poza kolumnami na wysokości okna będącego z boku pomieszczenia. Inna ciekawostka siedząc daleko z tyłu pod ściana bas był zarówno po bokach jak i....za mną :) Tak że dobrze BLISKO! dostarczony do trafolka prąd robi swoje po co kombinować; wtyki, gniazda, srutu tutu :)

Tyle podsumowania 3 tygodniowych "zabaw" z sieciówkami.

Nie wiem może przeoczyłeś ale na naszym forum jest odpowiednia zakładka.

O tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prośba o zaniechanie autopromocji i wzajemnych ataków personalnych w tym wątku.

Osoby nie potrafiące się stosować do przyjętych zasad zostaną nagrodzone banami.

Nie wiem, czy już było?

Pojawiły się na horyzoncie ciekawe kolumny nowej firmy Kiiaudio : Kii Three z niezłą recenzją w niemieckim Audio. Są także już zapowiedzi Kii Seven

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi