Skocz do zawartości
IGNORED

Antypicownia czyli sprzęty na minie

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

>Wymagasz rzetelności od innych i burzysz się że bużdzetowy wzmak miał wadę fabryczną. Ok, to

>rozumiem. Jednocześnie później chwalisz się że sprzedałeś na allegro naprawiany wzmacniacz jakiemuś

>człowiekowi, który o jego naprawie nic nie wie.

>

>Mam wrażenie że coś tu nie tak. Nie mam pojęcia jak łączysz jedno z drugim.

Chwila. KAŻDY nabywca CA 640C kupuje wzmacniacz z WADĄ FABRYCZNĄ polegającą na zbyt czułym wejściu CD. U mnie tę wadę USUNIĘTO. Kupujący zatem otrzymał sprzęt bardziej sprawny niż fabryczny! Nie sprzedałem mu czegoś, co bylo gorze. Na aukcji nie wspominałem o serwisowej ingerencji (sprawny w 100% czy jakos tak) a nabywca nie pytał o naprawy. I obaj jesteśmy szczęśliwi. To troche jak z ogłoszeniami auto -Sprzedam Audi 100% "bezwypadkowy" oznacza co innego niż Sprzedam Audi (choć jak słyszałem, już różnica się zaciera). Jeżeli w tym drugim przypadku nie zapytasz o przeszłość, to właściciel też nie będzie się przechwalał w ilu rowach lezał.

Nawiasem mowiąc, skoro jesteśmy przy autach - zdajecie sobie sprawę, jak wiele nowych samochodow przyjeżdża do salonow juz uszkodzonych w trakcie transportu? Połamane lusterka to pikuś, gorzej to podrapane dachy i drzwi. Sądzicie że te auta trafiają z powrotem do producenta a ten je zgniata? Nie. Trafiają do pobliskich lakiernikow. Po cichu, pod plandeka. Na jutro jest gotowe. A była dziura w drzwiach.

Oj, wiele jest nieprawości wokół nas.

>Therion,

Skoro przy autach to mam nadzieję, że znany jest przykład np. Mercedesa a dokładnie Sprintera? Część z wyprodukowanych aut nie przeszła kontroli jakości u naszych zachodnich sąsiadów i miała trafić na przemiał/recycling/poprawek... zamiast tego trafiła do polskiego dystrybutora jako w 100% sprawny towar - ot, taka mała nieprawidłowość :)

Jeśli chodzi o sprzęcik audio to zakup tunera Kenwood KT-2080 był nie tyle wtopą co oszustwem sprzedającego. Towar miał być w stanie bardzo dobrym, nawet w rozmowie telefonicznej zapewniał, że wszystko jest w porządku i widać niewielkie ślady użytkowania. Tuner jest sprawny w 100% jednak wygląd to małe nieporozumienie i jedyne dost+ za wygląd mu się należy. Z czego "+" za to że działa. Pognieciona i porysowana górna pokrywa a szybka skrywająca wyświetlacz nieudolnie czyszczona chyba pamierem ściernym :/ Rozumiem, że to sprzęt już kilkuletni ale bez przesady! Stan bardzo dobry to wg mnie stan jak wyciągnięty z pudełka a nie wymęczony i sponiewierany.

Therion, 28 Sie 2008, 00:08

>Pisze trochę w obronie VoiceKraft'a, który fakt - postapił niezbyt uczciwie, ale zaznaczył ( i może

>nawet z tego powodu obniżył cenę) że sie nie zna, nie wie co jest itp. co dla kupującego jest

>wyraźnym sygnalem, że być może kupuje nieboszczyka.

>Chcecie czy nie, ale w podobny postępuje znaczna część społeczeństwa :(

No bomba - czyli mamy to traktować jako normalność ? To chore, jeżeli takie postępowanie będziemy tolerować - to nigdy nie będzie Tu lepiej. Dla mnie VoiceKraft to czystej wody cwaniak i oszust. Spreparował sprzęt żeby go sprzedać i bezczelnie dał opis, który miał te matactwa rozgrzeszyć? Fuj

Ja daje ignoruj dla VoiceKraft...

Zero tolerancji dla oszustów i innych złodziei. To właśnie dzięki tolerancji zjawisk patologicznych na bazarach jest pełno rzeczy kradzionych...

lucasdj, 27 Sie 2008, 23:10 >I tu ku mojemu zdziwieniu kabelki o przekroju 0.25 skutecznie

obcięły szumy (i część dźwięku),<

Chłopie, trzeba było przeprowadzić ślepy test, między kablami nie ma jakiejkolwiek różnicy. Uległeś autosugestii, wpływowi Księżyca, niskiego ciśnienia, zjedzonych niewłaściwie skompilowanych posiłków. Poczytaj linki PawelXYZ

O wtopie już kiedyś pisałem - to Roksan Caspian M Series 1 integra. Wszystko fajnie tyle,że nie z moimi Zollerami. Nie lepiej Nait 5i,ale już postaram się,aby nie było więcej

>Skoro przy autach to mam nadzieję, że znany jest przykład np. Mercedesa a dokładnie Sprintera? Część z wyprodukowanych aut nie przeszła kontroli jakości u naszych zachodnich sąsiadów i miała trafić na przemiał/recycling/poprawek... zamiast tego trafiła do polskiego dystrybutora jako w 100% sprawny towar - ot, taka mała nieprawidłowość :)

O tym piszesz? czy tez to kolejny, nieudany Mercedes?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>No bomba - czyli mamy to traktować jako normalność ? To chore, jeżeli takie postępowanie będziemy

>tolerować - to nigdy nie będzie Tu lepiej. Dla mnie VoiceKraft to czystej wody cwaniak i oszust.

>Spreparował sprzęt żeby go sprzedać i bezczelnie dał opis, który miał te matactwa rozgrzeszyć? Fuj

>Ja daje ignoruj dla VoiceKraft...

>Zero tolerancji dla oszustów i innych złodziei. To właśnie dzięki tolerancji zjawisk patologicznych

>na bazarach jest pełno rzeczy kradzionych...

Calkowicie sie z Tobą zgadzam. Też się wzdrygnąłem jak przeczytałem. Nie mniej intencją tego wątku nie jest OSADZANIE lecz WSKAZYWANIE (znowu się odzywa moja natura dziennikarska :)

Przyznaję, że i mnie zawstydziliście tym, że nie powiedziałem. Zupelnie na to tak nie patrzyłem. Ale z drugiej strony, czy widzieliście kiedykolwiek na aukcji samobójcze wpisy - "Sprzęt w stanie idealnym, po wielokrotnych naprawach w serwisie"? Nie przypominam sobie.

Ja akuratnie do Theriona nie mam pretensji, bo wzmak jest lepszy niż oryginalny, ale to co zaprezentował VoiceKraft jest poniżej krytyki. Ale to troll więc w sumie nie ma się czym przejmować.

Therion, ja tam nie wiem czy kolejny nieudany ale tak obserwuję, że co nowy model (nie tylko Merc) to auta jakoś tak "przyoszczędzone" w produkcji i mniej trwałe :/ Znajomy kupił nową Lagunę i niby wszystko było fajnie ale... gdy z tyłu siadał pasażer to pod naciskiem stóp ściągała się wykładzina. Koleżka nieźle się wkurzał i zrobił mały dym u dealera aż w końcu sprowadzili poprawnie skrojoną wykładzinę z Francji bo u nas braki :)

>Chłopie, trzeba było przeprowadzić ślepy test, między kablami nie ma jakiejkolwiek różnicy. Uległeś

>autosugestii, wpływowi Księżyca, niskiego ciśnienia, zjedzonych niewłaściwie skompilowanych

>posiłków. Poczytaj linki PawelXYZ

steq

Specjalnie dla Ciebie i dla innych sprawdziłem te kabelki jak pisałem prawie-miedziane. Rezystancja 1m tego kabelka to 0,73 Ohma, ale to nic. Przepuściłem przez nie sygnał z generatora i tu okazało się, że bardzo dobrze - wręcz znakomicie obcinają sygnał powyżej 16k. Dokładnie przy 16k sygnał jest o 1/5 słabszy, a już przy 20k o prawie 1/3. Teraz po tym eksperymencie zaczynam się zastanawiać, czy nie przesadziłem pisząc o nich "kabelki" - bo teraz w to wątpię, zwłaszcza, że w tym zestawie najkrótszy odcinek ma 2m, a najdłuższy ok 5m. Jestem po Elektronice i na moje to tak jakby ten "kabelek" to była: szeregowo rezystancja, a równolegle pojemność (niestety nie posiadam przyrządu do pomiaru pojemności) - czyli najprostszy filtr RC 6dB.

Z miłą checią poczytam linki PawelXYZ, choć z tą autosugestią to u mnie raczej nie ma problemu. Tzn. słyszę różnicę pomiędzy kolumną stojącą bezpośrednio na podłodze, a ustawionej na kolcach - ale jak zamiast kolców dam np. klocki lego to już mi to różnicy nie robi - jestem z natury sceptykiem i jak nie zobaczę (patrz: usłyszę) to nie uwierzę.

Jeszcze raz dzięki i pozdro

Kumpel kupił Xindaka C06, w którym pracuje KSS 213C Sony. Po jakimś czasie na bardzo przyjemnej płycie Milesa - Kind of Blue, zaczął się wieszać na nr.2. Dodam że na innych odtwrzaczach płyta gra cała bez przerw. Później przypadłość dotknęła też inne płyty. Jakiś czas nic się nie działo, i pewnego dnia każda płyta się cięła!

Serwis stwierdził że wszystko GRA, mimo iż ze sprzętem dosłana była owa płyta Kind of Blue z nieszczęsnym nr2.

Kumpel po odebraniu nieco poddenerwowany stwierdził żeby sklep podpiął Ushera CD7 - tam siedzi ten sam napęd...I ku zaskoczeniu obsługi - nowy CD7 też skakał na 2 utworze...Żeby nie było że płyta jest wadliwa-odpalaliśmy w sklepie na innych odtwarzaczach i grała bez przeszkód...

Puk puk ja pierwszy raz piszę na forum.

A ja kupiłem wymarzony kompakt 740 CA w marcu, 1.5 roku napalałem się na wzmacniacz 840 CA. Wygodnie siadam w fotelu, podłączam wcześniej sprzęt, kabelki, listwy zasilające za ciężko zarobione pieniążki. 2 dni pograł mi 840A i już 3 tygodnie jest w serwisie.

Czy ktoś miał przygody z 840A?

cześć Sylwek!

Nie słyszalem o jakiejś zwiekszonej awaryjności 840stek, ale to dosyć wysoki (a zatem mniej popularny) model niezbyt kochanej obecnie marki (za spadek jakości zwiazany z przeniesieniem produkcji do Chin).

A co mu doległo? A tak wogóle to nófka czy Allegro vel komis?

ja miałem przygodę jak z monty pythona z Maranzem 6010.

zepsuł się potencjometr od głośności.

Odwiedziłem w Łodzi kilka polecanych przez znajomych muzyków, często naprawiających tak swoje graty, punktów serwisowych.Rezultat był taki,że wzbogaciłem się o następującą wiedzę:

to, że jeden kanał gra ciszej to normalne, producenci przewidują do 15% tolerancji;

w związku z powyższym, dowiedziałem się też po co jest pokrętło balansu:)

po argumentacji,że jednak dał się przekonać,że to trzeba naprawić ale zrobi to pod jednym warunkiem: kupię nowy potencjometr. mówię,że patrzyłem na allegro i ebay i zamiennik stoi ok 60-70zł, więc kupię u doniosę. na co koleżka stwierdził,że on nie będzie instalował nic co zostało zakupione przez serwisy aukcyjne bo....nie wiadomo...dał mi numer do pewnego sklepu, gdzie rzekomo miał być skład wszelkich części zamiennych. Więc zadzwoniłem. po tym jak powiedziałem,że potrzebuję potencjometr Alps, pani bardzo długo milczała dlatego postanowiłem wytłumaczyć, skąd w ogóle taki pomysł. okazało się,że to serwis deawoo, samsung itp. po tym zdecydowałem więcej pana nie odwiedzać.

następnych 4 bało się w ogóle wzmacniacz rozkręcić. Do nie polecanych serwisów drzwi nie pukałem bo generalnie nie ufam panom z umieralni sprzętu rtv.

znalazł się kupiec, który widać nie był tak przerażony i sam wymienił potencjometr.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Nówka z salonu. Pograł 2 dni i włączył się "DC Error" czyli te całe zabezpiecenie. Później pograł znowu tydzień i się wyłączył i koniec. Wziąłem go ze względu na moc i wygląd. Zamierzałem się na Xindaka 6905. Pożyczyłem z salonu Creeka Destiny. To dopiero gra. Nawet moje Avance'y rozwinęły skrzydła.

Pozdro.

nie tak dawno kupiłem na ibeju Lenco-l78. Przesyłka przez Hermes Versandt z naszej strony obsługuje ich DPD (jedna i druga firma to syf z gilem). dostałem w takim stanie. ale uczciwy niemiec jak zobaczył zdjęcie, natychmiast przelał mi z powrotem całą kasę. koniec końców ja odesłałem mu połowę (okrzyknął mnie za to "ebayerem miesiąca") i zostawiłem (naprawiłem)Lenco.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jac660, 31 Sie 2008, 11:40

>nie tak dawno kupiłem na ibeju Lenco-l78. Przesyłka przez Hermes Versandt z naszej strony obsługuje

>ich DPD (jedna i druga firma to syf z gilem). dostałem w takim stanie. ale uczciwy niemiec jak

>zobaczył zdjęcie, natychmiast przelał mi z powrotem całą kasę. koniec końców ja odesłałem mu połowę

>(okrzyknął mnie za to "ebayerem miesiąca") i zostawiłem (naprawiłem)Lenco.

Piękna postawa z obu stron - choć zawiniła firma spedycyjna (no może troche słabo była zabezpieczona przesyłaka) - brawo Panowie. Takie przypadki przywracają wiarę w uczciwych ludzi.

zawiniła i firma i sprzedawca, gramofon był zapakowany beznadziejnie. z drugiej strony jeśli jest naklejka "ostrożnie" to jednak taką 14-kilową paczką kurierzy rzucać nie powinni...

Redaktor

31 Sie 2008, 10:48

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1885 / 2092 / 0 Na prośbę forumowiczów przejrzałem wątek i wyciąłem głupi dowcip VoiceKrafta i pochodne wpisy.

oj tak mało dokładnie....

a swoją drogą skąd taka dbałość o reputację VK? znowu ma teraz carte-blanche?

wydaje mi się, że w zaistniałej w wątku sytuacji nie ma potrzeby działania na jego korzyść..

a raczej powinno być odwrotnie....

no ale zapomniałem, że tu panuje pewna do..wolność interpretacyjna...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Redaktorzy

Przepraszam, nie rozumiem pretensji. Było, żeby wywalić tę wiochę, to wywaliłem. To co, mam za karę trzymać, aby zrobić w ten sposób gościowi subtelne kuku? I żeby przy okazji niezorientowani pomyśleli, że forumowicz chwali się, jak orżnął kogoś na allegro? Wolne żarty. Znikam, miłej dyskusji.

koniec końców ja odesłałem mu połowę

>(okrzyknął mnie za to "ebayerem miesiąca")

Gratuluję!

Może dzieki takim ja TY wreszcie zmienią o nas opinię na właściwą. A swoją drogą strach kupować. Czsami zdarzają się tam fajne rzeczy, ale są one fajne jako jedna, zwarta całość. Rozpołowione, jakoś nie cieszą podwójnie :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.