Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

hazardzista5, 26 Wrz 2008, 21:18

Najwcześniej za rok, gospodarka to nie pudełko z matchboxami wysypujesz i przyjeżdżasz z za oceanu

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak w ogóle jest dokładnie odwrotnie, sporo firm likwiduje przedstawicielstwa w EU tylko po to żeby się lepiej skupić na swoim dużym rynku

Jestem świeżo po Heathrow audio show i myslę,że firmy z Usa i Uk mają się bardzo dobrze i na pewno mają nasz lilipuci rynek gdzieś. Widziałem ludzi, którzy zamawiali systemy za dziesiątki tysięcy funtów, po krótkim odłuchu, albo brali w ciemno, bo martin logan dobrze komponuje się z nowymi meblami

tak ale realny kryzys w tych krajach nasila się od dobrych paru miesięcy, przecież nie rozpoczął się dużymi spadkami na giełdzie w ub. tygodniu, bo to zawsze jest skutek i manipulacja giełdą dobrze poinformowani wtedy wygrywają ogromną kasę na kontraktach terminowych, najpierw 2 sesje - ostro w dół potem nagle ogłasza się chęć pomocy bankom i tyle samo w górę,

ale nie mam zamiaru wywoływać w tym temacie sporu w zakresie ekon.,

po prostu liczę na spadek cen pewnego renomowanego producenta audio z GB właśnie pod wpływem kryzysu.

oczywiście odnosiłem się do wypowiedzi Wełnianego,

można się skupiać na własnym rynku po warunkiem, że tam jest popyt,

każdy towar ma swoją specyfikę, ale zasada ekon. jest oczywista jeżeli u nas jest niższy popyt to szukamy na innych rynkach, szczególnie jeżeli chodzi o produkty "nie pierwszej potrzeby" i luksusowe.

hazardzista5, 26 Wrz 2008, 21:44

Utrzymanie rynku to tylko 5% kosztów zdobycie nowych rynków to 95%kosztów Jeśli się ma duży ponad 230 milionowy rynek to sie go nie oddaje konkurencji dla jakiegoś ryneczku w centralnej Eu mającego 0,65 wartosci koncernu Total i mającego dyrekcję w Warszawie. Kryzys wymusza walkę o własnego klienta.

Jeszcze raz powtarzam na Audio Show będzie w tym roku ubogo w sprzet mimo sporej liczbie rezerwacji pokoi hotelowych według mojego szacunku w stosunku do zeszłegoroku 25% do 40% produktów po prostu nie zobaczymy

Wełniany - napisałeś swoje zdanie, ok wszyscy już je znamy, jeżeli nie chcesz nie przyjeżdżaj, ale daj cieszyć się imprezą innym. Proponuję zamknąć dyskusję na ten temat lub przenieść ją do innego wątku - tu chcielibyśmy zamieszczać info o wystawie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Less, 26 Wrz 2008, 23:00

No właśnie wyobraż sobie duże powierzchniowo stoisko Polsoundu na targach Music Media w Krakowie dwa stoliczki cztery krzesełka z boku mała gablotka przeszklona a na ścianie loga firm i dwóch panów.A rok temu głośniki sprzety cuda na kiju,suweniry i hostessy.W tym roku nawet nie było hostes

To samo widzę będzie niedługo wyrażnie widoczne na Audio Show :( Przecież w umowie wynajmu powierzchni wystawieniczej elberoth nie zaznaczył że trzeba wystawić minimum sprzetu za 2Kzł na m2 powierzchni

Elberoth, 26 Wrz 2008, 23:20

Dobrze że jesteś czy masz zaplanowane jakieś konkretne działania mobilizujace sprzedawców żeby coś takiego nie wystapiło na Audio Show. Normalnie ludzi krew zaleje jak zarezerwuja miejsca w hotelach przejada pół kraju a tu posucha

Elberoth, 26 Wrz 2008, 23:20

>Wełniany - napisałeś swoje zdanie, ok wszyscy już je znamy, jeżeli nie chcesz nie przyjeżdżaj, ale

>daj cieszyć się imprezą innym. Proponuję zamknąć dyskusję na ten temat lub przenieść ją do innego

>wątku - tu chcielibyśmy zamieszczać info o wystawie.

Wyjątkowo się z tobą zgadzam Elb !

Panowie, bądźmy poważni ...

Dlaczego taki Audio Klan bierze w tym roku 5 sal zamiast 3 ? Żeby pokazać mniej sprzętu ?

A takich wystawców jest kilku. Nautilus rok temu 1 w tym roku 3 sale. Audio System 6 zamiast 5. Moje Audio 4 zamiast 1. Itd.

Jest tyle zgłoszeń i tak duże zainteresowanie wystawą ze strony zwiedzających, że musieliśmy dołączyć 3 hotel i kolejne piętro w Sobieskim (6-te). To chyba najlepiej świadczy o kondycji branży w Polsce. Rozmawiam z dystrybutorami praktycznie codziennie i jakoś nie słyszę aby narzekali ... wszyscy twierdzą że jest sporo lepiej niż jeszcze 2-3 lata temu (choć oczywiście zawsze może być jeszcze lepiej).

O kondycji targów w Krakowie się nie wypowiadam, bo po prostu nie wiem. Na ich słabą kondycję (jeżeli jest to prawda) może mieć wpływ bardzo wiele różnych czynników.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

branża hifi nam się w kraju rozwija... rozumiem, że as 2009 będzie już w czterech hotelach? ;)

ale to dobrze, znak że już ludzie przywykli wydawać więcej i pkb znowu nam urośnie... same dobre wieści...

Ja w ubiegłym roku byłem pierwszy raz na AS i w tym roku się już też doczekać nie mogę. Jak dla mnie to jedyna możliwość posłuchać szerokiej gamy sprzętu z którego coś zawsze się szczególnie spodoba na tyle by obrać sobie nowy cel. Tak więc pozdrawiam gospodarza imprezy :-) Oby tak dalej.

• 2 tygodnie później...

Udało nam się załatwić bardzo specjalne stawki na pokoje na czas wystawy, czyli od piątku do poniedziałku.

Cena pokoju podstawowego zaczynać się będzie od 69 EUR dla jedynki i 81 EUR dla dwójki (obie opcje ze śniadaniem!).

Rezerwacje proszę robić na hasło "AUDIOSHOW" w dziale rezerwacji:

e-mail: [email protected]

tel: 022 579 1025

022 579 1028

fax: 022 658 1366

W tym roku wybieram się pierwszy raz na Audioshow ... mam w związku z tym małe pytanko a nawet dwa:

1. czy można robić zdjęcia na własny użytek ?

2. czy parking samochodowy w bristolu dla gości jest za darmo ?

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

sorki za te słowa ale do k**wy jak ktoś podczas słuchania muzyki wejdzie pomiędzy sprzęt a ludzi to go wypierdole przez okno ... bo to co było na zeszłorocznym AS to szczyt chamstwa. Ludzi słuchają a jakieś cieniasy robią zdjęcia macro diodom w CD .... niech ich szlag. I z muzyki zostają tylko dzwięki otwierajacych sięmigawek. Ktoś chcę fote to niech albo poczeka aż się kawałek skonczy albo zrobi ją na zoomie z tyłu. Tyle na temat. Dziękuję :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.