Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD North Star Design Sapphire

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Ukryte

Kondensatorki KMG to "normalna" seria Firmy Nippon Chemicon..te kondensatorki wręcz gwarantują dobry mocny basior..ale tego w opisie nie widzę..całość wykonania wewnątrz jest naprawde warta tych 8000zł..piękna solidna robota....Echh drogi Redaktorze gdyby tak były jeszcze PCM1704...to by cudo było..

Ukryte

Za co te 8.000? Stary napęd Philipsa z plastikową tacką a'la Technics 770D, jedno toroidalne trafko, wszystko zgrupowane na jednej badziewnej płytce. LOL! Nie wiedziałem, że reczna robota w Skandyawii tyle kosztuje! Za takie same pieniążki można kupić Primare CD31. Zupełnie inaczej wygląda w środku, gra na wysokim poziomie. Oczywiście kwestia prawidłowej aplikacji. Jeszcze taniej można nabyć polskiego Bitofona - 3 razy lepiej wygląda w środku, podejrzewam, że tego karzełka wstrząchnąłby na dzień dobry. A jak ktoś ma 8 koła do wydania, to może od razu dokrzesać do 10.000? Olbrzymie wrażenie - w tej cenie - zrobił na mnie ayon CD-1. Równie dobrze mógłby kosztować 15.000. A wykonanie- rarytas.

Ukryte

stumm

Sorry Winnetou. Nie czytałem tego "ach-och-ech" bo nie ma takiej potrzeby. Zresztą podejrzewam, że włoski shitex smakuje podobnie jak norweski. Wielkiej gafy więc nie ma - i tak nikt tego nie kupi:) Test tego nieszczęsnego Denona 1500 to Twój? To zasadź sobie okularki i znajdz mi grubasny przedni panel:) To tak np.:)

Ukryte

Wij...Ja i testy?Chyba coś Ci się pomyliło;)Denon?Brrr! Nie wiem jak działa rzeczony North Star bo nie miałem okazji go posłuchać,wiec nie dyskutuję.Podoba mi się wygląd,co wyraziłem w wcześniejszym wpisie.No i nie traktuje tego jako gafy,każdemu się zdarzyć może.Pazdrawlaju:O)

• Redaktorzy
Ukryte

podczas poprzedniego odsłuchu dzielonego Trafomatica dane mi było rzucić uchem na ten player i jest na prawdę niezły. Gra bardzo równo, ale szału nie ma - wyraźnie odstawał od (trzeba od razu zaznaczyć, że wielokrotnie droższego) toru analogowego Alka. Ostatnio miałem tez możliwość posłuchania dzielonych konstrukcji North Stara (M192 CD-Transport + Extremo DACna zmianę z Model 192 DAC)i przy obecnych cenach sugerowałbym zainteresować się właśnie nimi. CD za 8kzł bez przynajmniej jednego wyjścia cyfrowego to delikatnie mówiąc "małe faux-pax", ale patrząc od strony producenta to logiczne posunięcie - nie będzie przecież strzelał sobie w kolano, skoro może później zaproponować osobno transport i DACa (po 8kzł każde) ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy
  • 4 tygodnie później...
Ukryte

IMO porządnie wykonany player jak na 8k zł.

Tani transport Philipsa to akurat jego zaleta, bo jest dobry ... i tani :-) Aktualnie jest to jeden z ostatnich popularnych mechanizmów CD-only jaki jeszcze jest produkowany. Można go znaleźć i w droższych playerach.

Że jedno trafo mało ? Ponownie - wiele 2-3 droższych playerów ma jedno trafo, i grają. Ważne żeby były oddzielne odczepy z tego trafa na różne sekcje odtwarzacza - analogową, cyfrową, mechanikę, display itd. A tu widzę przynajmniej 5 mostków prostowniczych.

Najważniejsze chyba jak gra. The proof is in the pudding.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."