Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  321 członków

Kef Klub Kolumn
IGNORED

Klub milosnikow kolumn Kef

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem nfb28 ale to tylko dac i grałem z R300

A moje R300 teraz grają z Mingda mc88c i czuć moc nie powiem.

Czyli Sabre. Sam jestem ciekaw jak to brzmi na tym przetworniku. Osobiście mi gra na Ref 10.32, jest git - chociaż czekam aż mi się zupełnie kolumny otworzą :)

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Pod kazdym. Ale ja mam specyficzne pomieszczenie. Przede wszystkim BMN sa wentylowane w dwoch stron, zero podbic. Na początku bylem zniesmaczony, ale jak po godzinie podlaczylem spowrotem to poczułem się jakbym się przesiadl ns swoje stare Diory, slabe zejscie i te podbicia. Sek w tym że BMNow to nie rusza. Bas jest niski, zwiewny, nie dudni ani grama. Zachowują się jak KEFy w dużym pokoju. Gora i średnica tez w ogóle inna.

?👈

• 3 tygodnie później...

W listopadzie premiera KEF LS50 Wirelles. Cena 2299 Euro

ls50w-detail-frontandrear.jpg?w=860&h=573

KEF-LS50-Wireless-06.jpg

KEF-LS50-Wireless-08.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Studio 16hz do lampy to świetne połączenie. Słuchałem i bylem pod wielkim wrażeniem. Co prawda były wpięte pod inny sprzęt jak Twój venom ale myślę że i u Ciebie się sprawdzi. Pozdro!

A ja z kolei odkrywam na nowo dźwięk R300. W podstawkach wykręciłem kolce, dzięki czemu bas stał się masywniejszy, grają inaczej teraz

Mi nie chodzi o bas jak nie zmienię teraz kolumn to pewnie długo jeszcze nie będę miał sposobności. A zależy mi na jak najlepszej jakości

Pogoń za jakością jest jak pogoń za królikiem, nigdy jej nie odnajdziesz. To jest choroba.

Spokojnie ja KEFy już rok mam dlatego sądzę że za często nie zmieniam

Hi hi jak dzisiaj powiedziałem żonie że kupię jej prezent na urodziny to spytała czy to nie będzie jakiś kolejny klocek :-) a jak powiedziałem że te kolumny które już mam to zakup na lata to spojrzała na mnie i parsknęła śmiechem. Chyba już ogarnia że to się tak nie skończy.

Edytowane przez Kejup

Ja najczęściej zmieniałem DACi i stwierdziłem że większego sensu w zbyt drogie nie ma co się pchać bo większości grają podobnie a różnice jak na ten moment które wylatuje są z różnych kością nich zamontowanych.

Dla przykładu powiem porażka któryś że SMSL M8 gra nie gorzej od Audiogd NFB 28 amanero koszt 4 krotnie mniejszy.

A najlepiej z dac ów które miałem to grał Simple Audio Roomplayer plus ale miał możliwości ograniczone troszkę w szzekoglosci brak wejścia usb B

Gość rydz

(Konto usunięte)

No i gdzież te zestawienia grające Kef + okaleczony Nad się podziały ? :)))

Powinny pójsć za te siano, swoje popchałem za 3600zł ze standami.

Pisałem że pójdą :)

Pozdrówko ....wszystkim .

No i gdzież te zestawienia grające Kef + okaleczony Nad się podziały ? :)))

Pisałem że pójdą :)

Pozdrówko ....wszystkim .

Ten okaleczony Nad grał u mnie najdłużej że wszystkich sprzętów jakie miałem. Dlaczego bo byłem z niego bardzo zadowolony i będę go zawsze chwalił

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.