Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  321 członków

Kef Klub Kolumn
IGNORED

Klub milosnikow kolumn Kef

Rekomendowane odpowiedzi

Tu nie ma żartów. Sadzonki o odpowiednich wysokościach, objętościach, z odpowiednimi możliwościami tłumiąco rozpraszającymi. Oczywiście w różnych wersjach i zastosowaniach za co najważniejsze odpowiednią kwotę.

Na dodatek trochę pseudoaudiofilskiego bełkotu i sukces murowany.

...a raczej sadzony :)

Pomysł na nazwę dobry, ale wymaga poprawy. Angielskie nazwy są bardziej chwytliwe. Niech będzie "Bush", albo...

"PolishBush" (Wypolerowany Krzak).

Znajomy ma szklarnie po pieczarkach, powiem mu że ten biznes już się nie opłaca, zamiast grzybków lepiej produkować audiofilskie krzaki i trzepać kapuchę w zielonych (no bo tak prestiżowa firma musi mieć cennik w $). Myślę, że po 150-499$ w zależności od modelu :)

pozdrawiam

Siedzę w kuchni przy stole spoglądam przez okno-jest super roślina rośnie szybko i jest niedroga.Właśnie krzak musi być gęsty i w miarę duży by dobrze tłumił i budził zaufanie potencjalnego audiofila, taka np. tuja ,ideał.Nazwa proszę bardzo thuja brabantus acousticus.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Hi zgadzam się musi wyglądać poważnie nie żadne kwiatki 20cm to musi być krzak a najlepiej drzewoAle żeby ludzie nie za bardzo się poświęcili Chodowli bo zapomną o muzyce

Musimy też pomyśleć o jakiś witaminach audio dla nich to coś w stylu wymiana kabli w systemie i dopiero będzie pięknie

I co jak gra roksan pewnie cieplutko, kefy to lubią a do tego jeszcze moc?

Ja pochylę się jeszcze nad ls50, czy wydaje Wam się wskazane uzupełnienie ich brzmienia o dołączenie suba?

Może ktoś bardziej obeznany, napisać jaki to model w/w widnieje na zdjęciu poniżej?

th_273052704_b13b45d3cb1194c4780b978ce5ca239b_122_156lo.jpg

Ja pochylę się jeszcze nad ls50, czy wydaje Wam się wskazane uzupełnienie ich brzmienia o dołączenie suba?

Może ktoś bardziej obeznany, napisać jaki to model w/w widnieje na zdjęciu poniżej?

Te suby na zdjęciach nijak nie pasują to filigranowych LS50.

To czy Tobie do LS50 sub jest potrzebny czy nie sam musisz sobie odpowiedzieć . Kwestia muzyki jaką słuchasz oraz Twoich preferencji .

No i kwestia czy w cenie LS50 + 2 suby nie lepiej kupić inne kolumny .

Dobry sub kosztuje tyle co para LS50 . Dobry , bo bardzo dobre sa jeszcze droższe a do LS50 warto dać bardzo dobry sub ...

• 2 tygodnie później...

Mam pytanko odnośnie LS50, czy taka integra jak Bel Canto S300i jest w stanie je "uciągnąć" ? Czy będzie słyszalna różnica podłączając zamiast tejże integry, wmacniacz mocy S300 plus PRe3 ?

Jak dobrze sobie przypominam to spora moc w klasie D. Jeśli tak to będzie dobrze pod względem wysterowania nie wiem natomiast jak pod względem jakości to trzeba samemu sprawdzić.

• 3 tygodnie później...

Kapitalna przestrzeń scena, rozdzielczość , wysokie średnica i naprawdę niezły bas , bez sybilantów z dystansem, bardzo dobrze ułożone kulturalne brzmienie bez ofensywności , nadmiernej ostrości czy efekciarstwa. Świetne wysokie tony.

Focal + Naim

No za te pieniążki to Hi-End. Niedługo zawitają u mnie w drugim systemie.

Myślisz,że wybór LS50 to lepszy pomysł od R300?,myślę trochę o sobie.

Jak potrafimy żyć bez niższego basu i mamy mocny wzmacniacz oraz pomieszczenie do 20m2 to LS50 są wyraźnie lepsze od R300. Śliczne są nowe białe z niebieskimi głośnikami.

mam bezpośrednie porównanie do dynek 160 i zejście jest niewiele gorsze lepsza kontrola ale mniej basu ogólnie , mniejsza podstawa basowa mniej masy mięsa ale też mniej chimeryczne w ustawieniu wg mnie.

rozdzielczością i przestrzenią wyraźnie są lepsze od f160.

Focal + Naim

Dzięki Panowie,pokój ma ok.20m2,ale w rzeczywistości ok.14m2 jest do nagłośnienia, jak widać nie dużo.Muszę w takim wypożyczyć do odsłuchu.

mikson wspomnij jeszcze która obudowa wydaje się solidniejsza i która kolumna jest lepiej wykonana ?:)

jakość obu jest na wysokim poziomie do lakierowania nie mam się jak przyczepić choć mniejsze kefy waża praktycznie tyle co focusy to wydają się bardzie zbite zwarte wagowo, estetyczniejszy jest kef dla mnie ale to rzecz gustu, ma nowoczesną formę oryginalną, dynki to stary klasyczny wygląg z dziurkami na atrapy.

Focal + Naim

Dzięki Panowie,pokój ma ok.20m2,ale w rzeczywistości ok.14m2 jest do nagłośnienia, jak widać nie dużo.Muszę w takim wypożyczyć do odsłuchu.

mam ten sam problem...

kef r300 i ls50? ale czy za te pieniadze nie dostaniemy lepszych konstrukcji?

moje q500 poszły do żyda i teraz myśle nad monitorami do 12m2 pan ktory sprzedawał r300 za 800f powiedział że nie mam co ich od niego brać do 12m2 bo mają takie zejście że u niego przy 20m2 jest już go sporo myśle że mowił prawde bo jednak już chciałem je kupować a sprzedawca sam mi odradza...żadko spotykane

może właśnie ls50???

mam ten sam problem...

kef r300 i ls50? ale czy za te pieniadze nie dostaniemy lepszych konstrukcji?

moje q500 poszły do żyda i teraz myśle nad monitorami do 12m2 pan ktory sprzedawał r300 za 800f powiedział że nie mam co ich od niego brać do 12m2 bo mają takie zejście że u niego przy 20m2 jest już go sporo myśle że mowił prawde bo jednak już chciałem je kupować a sprzedawca sam mi odradza...żadko spotykane

może właśnie ls50???

To może lepiej Kef R100 słuchałem je właśnie na ok 12 metrach i było naprawdę super.

Jak w 20m2 miał za dużo basu, to myślę że problemem była u niego akustyka. Wszystkie kefy radzą sobie dobrze w ciasnych lokalach.

Jak masz gotówkę to wejś dogadaj się ze sprzedawcą, kup obydwa zestawy (R300 i LS50) a potem te "gorsze" oddaj.

To już szkoda nie dopłacić do LS50. Będą o wiele lepsze od R100.

Wiesz to tak do końca oczywiste nie jest. Zależy jaki podepnie się wzmacniacz. Słyszałem jedne i drugie na 12 metrach z kilkoma wzmacniaczami w okolicach 2 tyś zł (nad 326, jakiś pioneer, rotel 11, cambridge 651) i właściwie trudno było wskazać które grają lepiej, ale sprzedawca mówił, że klient który był na odsłuchach ze wzmacniaczem za ok kilkanaście tyś zł (chyba accuphase) wybrał kef ls50 i wtedy było czuć różnicę na korzyść ls50. Pytanie tylko czy mamy w planach zakup tak drogiego wzmacniacza. W mojej ocenie zarówno ls50 jak i r100 to kapitalne monitorki. Sprzedawca za kef r100 zaproponował mi cenę ostateczną 2700 zł, a za ls50 3900 zł więc trochę różnicy w cenie jest.

Mam ofertę na ls50 za 500f czy to dobra cena?

a r100 nowe za 500-600f

no w takiej sytuacji to lepiej ls50

...cena bardzo dobra

Edytowane przez lowfi81
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.