Skocz do zawartości
IGNORED

Klub milosnikow Cambridge Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Czy ktoś z Was posiada 851A?

Wstepnie go przesłuchałem i odsłuch całkiem OK, wyraźna różnica porównując ze wzmakiem PM7000 marantza nawet po przeróbkach.

Ale wciąz nie jestem pewny, czy jest warty swojej ceny, czy w tej cenie nie zagra coś lepiej. (posiadam Paradigmy Studio 60v4)

Pytanie,

Czy jest wydajny prądowo i faktycznie oddaje te 200W przy 4ohm,

Oraz czy znacie miejsce, w którym mozna kupić ten wzmacniacz z dobrym rabatem. Póki co znalazlem za 4900zł, czy da sie znaleźć taniej?

Pozd

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Panowie , może ktoś mi pomóc ? Czy ktoś z klubowiczów wie może jaki napęd siedzi w CA D500 .Czy jest możliwość wymiany samego laseru czy lepiej cały napęd? Jaki może być koszt ?

Panowie , może ktoś mi pomóc ? Czy ktoś z klubowiczów wie może jaki napęd siedzi w CA D500 .Czy jest możliwość wymiany samego laseru czy lepiej cały napęd? Jaki może być koszt ?

laser KSS-213C

http://www.dutchaudioclassics.nl/the_complete_d_a_dac_converter_list/

Potrzebny Ci laser z mechaniką możesz Tomku kupić :

http://soltronik.pl/cd-laser-kss-213c-z-mechanika/p-3728.html

http://allegro.pl/ShowItem2.php/itemNotFound/?item=2961111694&title=laser-kss-213c

http://www.cybor-tech.com.pl/i50641-kss-213c-laser-cd-z-mechanizmem.html

lub sam laser bez głowicy :

http://www.tomelektron.pl/KSS-213-C/2512/produkt.aspx

Jak już nabędziesz laser z mechanizmem , to powiem Ci , jak go wymienić - 5-10 minut robótek ręcznych .

Piotr

• 1 miesiąc później...

Zastanawiam się nad wymianą mojego Rotela ra-02 na coś ze stajni CA, znalazłem ciekawego 840A, niestety nie mam możliwości odsłuchu, więc raczej zakup w ciemno - choć po przeczytaniu niektórych negatywnych ocen tego wzmaka na forum mam pewne wątpliwości. CA 840A v.2 - moje pytanie, czy wg Was ta cena jest ok?

• 1 miesiąc później...

Witam

Dolaczam z Azur 640a v2 i Tannoy M2.

Nie widzialem takiego zestawienia jeszcze tutaj, a musze powiedziec ze z tymi kolumnami (jak dla mnie) 640a v2 gra duzo lepiej niz sprzedany wlasnie NAD c320bee. Tez gral dobrze ale 640a v2 gra duzo jasniej i ma szersza scene, co akurat bardzo trafia w moj gust. Jestem na etapie poszukiwan cd z tej samej stajni i najlepiej tej samej serii.

Narazie jestem bardzo zadowolony, ale nie bede nic nikomu polecal bo kazdy ma inne uszy. Jak dla mnie bomba za ta kase. NAD tez byl dobry, ale ja swoich kolumienek narazie nie mam zamiaru sprzesawac (mam je od nowosci), Dlatego zapadla decyzja o zmianie wzmacniacza.

Zapomnialem dodac ze mam jeszcze podlaczony do pre out subwoofer JBL e150p i zadnego basu teraz nie brakuje.

Pozdrawiam

Witam,

Dopisuję się do Klubu CA z integrą 651A, stream Magic i 6 i Monitor Audio RX 6. Gra to u mnie od 10 miesięcy. Jestem zadowolony - bardzo uniwersalny zestaw.

Pozdrawiam

Witam, ja właśnie sprzedałem swojego starego NAD-a. W domu zagościł Stream Magic 6. Mam dylemat szukając wzmacniacza - CA 851A a może starszy 840A. Może ktoś słuchał obu i ma wiedzę jaka jest różnica w brzmieniu obydwu wzmacniaczy. Wzmak ma napędzić Minasy Anory III ze stajni Studia 16 Hz. Proszę forumowiczów o pomoc.

P.S. może wiecie gdzie można utargować dobrą cenę za 851A.

Pozdrawiam Klubowiczów

radeklw

Bez problemu napędzi CA840 lub 841.

Mój Xindak tylko 20W/8Ohm w klasie A prowadzi pięknie Minas Anor IÍIr :-)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

• 2 tygodnie później...

Hej :)

Kto z Was może się podzielić opiniami odnośnie szkoły grania/charakteru CA 851A?

Jakie plusy, minusy tego wzmaka, z czym porównywaliście jakie różnice.

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Witam czy ktoś miał okazje porownywac Azura 651A lub poprzedni z NAD 356, czy tez Azur moze swobodnie konkurowac z tym NADem ?

Ja porównywałem powyższe wzmacniacze z monitorami USHER V 601.

Wybrałem CREEK EVOLUTION 2

Z tego co pamiętam 2 miejsce zajął AUDIOLAB 8200A. Cambridge zagrał lepiej niż NAD. NAD to taki boombox.

Ja porównywałem powyższe wzmacniacze z monitorami USHER V 601.

Wybrałem CREEK EVOLUTION 2

Z tego co pamiętam 2 miejsce zajął AUDIOLAB 8200A. Cambridge zagrał lepiej niż NAD. NAD to taki boombox.

Ja jestem po przesiadce z NAD c320bee na Azur 640a v2, oba wzmacniacze graly u mnie z Tannoy M2. Jestem bardzo zadowolony ze zmiany, dzwiek jest zywy, energiczny i jasniejszy co dla mnie ma duze znaczenie.

W nastepny czwartek jade po Monitor Audio Silver 5i, podobno w polaczeniu z azurem stanowia dobrze dobrana para. Jesli nie bedzie za ciekawie to wezme MA RX2 ktorych juz sluchalem z moim wzmakiem i bylo pieknie.

NAD moze nie gra jak boombox, ale prezentuje troche przycmione brzmienie jak dla mnie.

W nastepny czwartek jade po Monitor Audio Silver 5i, podobno w polaczeniu z azurem stanowia dobrze dobrana para. Jesli nie bedzie za ciekawie to wezme MA RX2 ktorych juz sluchalem z moim wzmakiem i bylo pieknie.

Zatem przyjemnych odsłuchów Cambridge z Monitor Audio.

NAD to taki boombox.

sarkastyczne uproszczenie ;)

ja sparowałem MA i NAD. Rzeczywiście NAD nie iskrzy w wysokich rejestrach ale to dla mnie błogosławieństwo jako, że słucham sporo muzyki metalowej i właśnie obawiałem się ataku wibrujących blach czy tez sybilantów. Na ten zestaw gorąco namawiał mnie znajomy sprzedawca i mimo, ze początkowo nie potrafiłem zaakceptować estetyki jaka prezentuje NAD to teraz mogę tylko mu podziękować.

Hej :)

Kto z Was może się podzielić opiniami odnośnie szkoły grania/charakteru CA 851A?

Jakie plusy, minusy tego wzmaka, z czym porównywaliście jakie różnice.

pzdr.

Info że ceny niższe na komponenty CA na pewno i u Nas :)

http://www.hifi4ce.eu/download/!MOC/CambridgeAudio.pdf

oraz wiele nowości z serii 851.

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

• 2 tygodnie później...

Cześć.

Ma ktoś z Was odtwarzacz CA 851c ?

Lub chociaż miał/słuchał dłużej ?

Z czym i jak grał ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam,

dołączam do klubu z CA 640A v.2, CA640C v.2. Gra to z kolumnami Paradigm Monitor 7v.5 przez kable TARA Prism. Interkonekt Dreamcaster. Dźwięk nieraz korektowany Technicsem SH-GE70. Wieczorami, jak domownicy udają się na odpoczynek - Senheiser HD600. Jak na rodzaj muzyki, którą lubię jestem zadowolony z dźwięku, a takie zespoły jak Genesis, Manfred Mann's, Yes grają na tym sprzęcie cudownie. Klasyka, szczególnie Pavarotti zagrała na nim gorzej. Mimo że posiadam ten zestaw od mniej więcej 4-5 lat zastanawiam się nad zamianą tego sprzętu na CA 851A+ CA851C. O kolumnach i kablach jeszcze nie myślałem. Czy ktoś może słuchał 851? Porównywał ten sprzęt z starszymi CA? Proszę o opinii, A może ktoś jest zainteresowany zestawem 640?

Pozdr.

Dzisiaj miałem w domu CA851A+851C. Powalił mnie na kolana precyzją i kulturą dźwięku. W porównaniu z modelem 640 - jest to spory krok do przodu w każdym calu. Nie wiem, czy w tej cenie uda się kupić coś lepszego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.