Skocz do zawartości
IGNORED

sugden. Prosba o opinię.

chuligan_wolnosci

Rekomendowane odpowiedzi

tranzystorek - po za tym może ci wytłumaczę łopatologicznie - mam dwa wzmaki sugdena21se i atc si2-150 może będę sprzedawał ATC (na sugdena jeżeli zostanie atc ma chrapkę mój znajomy) - czy mam kuźwa bić pianę że on jest zaje.... dać pięć wirtualnych ogłoszeń za 15 tys po czym wyskoczyć z super okazyjną ceną? - ty tak robisz bijesz pianę jak nie krell to mf 300 jest zajebisty - a jak chcesz coś kupić bawisz się w drugą stronę - jakie są do dup...

masz ludzi za MATOŁÓW myślisz że jesteś taki cwany ?

Człowieku to chodzi o zwykłą przyzwoitość i przestanie robienia z ludzi matołów

jedynym wyjątkiem z mojej strony bicia piany był tutaj sugden - ale zresztą sam mówiłeś mi jaki on zajebisty i tak mało osób o nim wie ... niestety

no własnie Adamo po co to? zastanow sie nad tym co piszesz?

"tylko ceny raz w gore raz w dół ... i po co? rynek sam osądzi... chyba że liczy się na frajerów co nie potrafią dostrzec

>dziwnej zbieżności"

napisałes rynek sam osadzi,obydwoje znamy w miare ten rynek,wiec wiemy mniej wiecej co po ile chodzi.Ja w ciagu roku sprzedaje co najwyzej kilka klockow,raczej wymieniam na inne,Ty jak mowiles handlujesz sprzetem ktory jak twierdzisz sciagasz z komisow z anglli nawet raz chciałes mi opchnac "cudowny wzmacniacz" ktory to niby jak by Tobie nie zagrał to ja bym miał kupic.

Wiec pewnie jak pojawi sie ogłoszenie sprzetu ktory sprzedajesz i to taniej niz Ty chcesz zedrzec to od razu szukasz winnego... z tych rzeczy ktorych sprzedawales interesował mnie tylko a21a ktorego kupiłem od Ciebie,notabene z CD ktorego nie mogles sprzedac przez długi czas i jak sam twierdziles ze "zrobilem Ci przysluge" bo sie z nim bujałes długi czas.

Teraz chyba trzeba uwazac zeby nie sprzedawac tego co Ty bo mozna sie narazic.A moze wszedłes w droge nałogowym handlarzom i chca cie wykonczyc.................

artiq

chyba bym nie chcial tego 308 bo jest cieniutki inaczej bys nie sprzedawał,Mam duzo lepszy od ponad roku nie mysle go zmieniac.Czy mnie stac ,coż ,pewnie mnie było stac i raczej go nie ukradłem,sa ludzie ktorzy nie sa zbyt zamozni i nie oceniaja tak jak ty napuszony bufon kogos po tym czy go stac na taki czy taki sprzet.

tranzystorek - widzisz ja to ja w tych ogłoszeniach a nie jakiś wirtualny klon nie mam 5 nr telefonów nie kombinuje z nickami ani z e-maliami, nie mam nic do ukrycia - i TYM właśnie się różnimy

nie sprzedaje nie wiadomo ile klocków - dla mnie to czyste hobby - jest zabawa mogę dzięki temu posłuchać trochę rzeczy o których w innym przypadku mógłbym poczytać "wirtualne wpisy na forum"

raz jest się na zero raz do tyłu a i czasami jakiś grosik wpadnie aby zrekompensować transporty...

i nie ma nic złego w zmienianiu klocków - zmieniajmy bawmy się słuchajmy - na tym to polega - ale nie róbmy innym sieczki z mózgu

i KOŃCZĘ to mój ostatni wpis

czytelnicy i tak wyciągną odpowiednie wnioski

Witam Panowie,

Widzę że pod moją nieobecność niszczycie mi wątek.

Ja już prawie tydzień słucham a21a plus sp 2/2 i jestem coraz bardziej zachwycony.

Duży wpływ ma na to że odzyskuję zmysł słuchu po grypie... ;)

Uważam to połączenie za znakomite. Docelowo będę szukał trochę większej kolumny (sp 1/2 moze?), ale naprawdę to jest zestaw skończony, kompletny (poza zrodlem i kablami moze). Może się podobać lub bardzo podobać. Chyba że ktoś nie lubi muzyki.

pozdrawiam wszystkich

MK

chuligan_wolnosci - wiedziałem że będziesz zadowolony spendory i sugden to wg. mnie super zestawienie - ale tym bardziej jest mi miło słyszeć to od ciebie

Z kolumn możesz spróbować z 1/2 spendora - masz duży pokój, ew. weź pod uwagę jeszcze jakieś podłogówki od spendora np. S5e, S8e, S9e - sugden powinien sobie z nimi poradzić

Przepraszam cię za zaśmiecenie ci wątku - możesz założyć mi bana - ale nie mogłem się powstrzymać aby nie "powalczyć" z klonami na forum...

warto by było założyc moze klub Sugdena w odpowiedniej zakładce? Albo przeniesc ten watek (usowajac niepotrzebne kłotnie)?

To moze ja z innej beczki pociagne temat. Czy ktos z Was moze słuchal Sugdena z gramofonem? Pytam bo mysle zeby stworzyc sobie nowy tor analogowy do muzyki i zakupic jakis patefon. Jaki jakosciowo jest przedwzmacniacz wbudowany w Sugdenie? Warto dokupywac osobny??

Aha, odnosnie gramofonu - ja słuchałem. Byłem chory, zakatarzony więc mogę się mylić...ale...mam wrażenie...że nie jest najlepiej jeśli chodzi o ten moduł gramofonowy. Jeszcze dzisiaj, jutro posłucham, ale wydaje mi się że trochę jest "na odczepnego" ta opcja.

Preamp phono w sugdenie jest słabiutki, o ile wogole jest,jesli nawet sa gniazda phono to wcale nie znaczy ze tam jest.Powinna w srodku byc płytka koło gniazda phono.Jesli jej nie ma to wejscie phono jest zwykłym liniowym.Lepiej zainwestuj w jaki dodatkowy za 200-400 zł ,np.rewelacyjny preamp cambridge 540 albo 640, kosztuje niewiele i jesli poważnie myslisz o winylu to lepiej od razu kupic dobry phono-preamp.

540 kosztuje smieszne pieniadze a brzmi rewelacyjnie.Idac jeszcze wyzej mozna kupic pro-ject z lampami -ten brzmi czysto supermuzykalnie i potrafi wiele wydobyc z winylu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo wyzsza liga:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co racja to racja,

ja tez uważam, że warto zainwestować w dobre pre gramofonowe, bo ma ono znaczący wpływ na brzmienie gramo,

zazwyczaj pre w integrze jest słabej jakości (oczywiście bywają wyjątki),

a ten Pro-Ject wygląda świetnie, ciekawe jak gra...

Jeśli kogos interesuje i miał do czynienia troche z elektroniką to podsyłam schemat sugdena a21a "lepszej" wersji udoskonalonej i niestety patrzac na schematy wersje prosdukowane jako kolejne roznia sie od siebie ,zwłaszcza zastosowaniem tranzystorow koncowych mocy.

Sam układ jest dosc prosty a oto link ze schamatem z sieci:

Ukryta Zawartość

wartosc uzytych elementow na dwa kanały wliczajac transformator i dobrej jakosci kondensatory elektrolityczne w zasilaczu ,nie powinna przekroczyc 500 zł + obudowa.

Wiem ze ten link powinien byc w dziale DIy ,ale moze tu łatwiej ktos go znajdzie i sproboje wykonac kopie.

Ukryta Zawartość

mam pytania 2.

1. Do A21a - Jaką radzicie SIECIÓWKĘ i INTERKONEKT. Zaznaczam że chodzi mi o rozwiązanie "budżetowe". Czyli ma być "dobrze i niedrogo" raczej niż "bardzo dobrze i drogo". Za jakiś czas poproszę Was o radę gdzie priorytet będzie odwrotny, taka mam nadzieję..Zgóry zakladam że "bardzo dobrze i niedrogo" się nie da..

2. Ciekawi mnie rzecz następujaca - podłaczony do prądu wzmak minimalnie drży we wysokiej częstotliwości. Nawet gdy jest wyłaczony. Czym to jest spowodowane? Czy tak jest z każdym wzmacniaczem?

Tania sieciowke mozesz kupic na allegro:

Ukryta Zawartość

albo jak chcesz sie pobawic to mozesz kupic osobno kabel na metry i wtyczki i samemu zrobic kabel sieciowy.

Ukryta Zawartość

u tego samego goscia mozesz kupic jeszcze wtyczki i wyjdzie jeszcze tanie.

Do sugdena najlepiej kupic gruby kabel 3x2,5mm ze wzgledu na duzy pobor pradu.

Wazne zebys dobrze podpiał faze we wtyczce dolaczanej do wzmacniacza.

Kable zwłaszcza interkonekt dobry bylby srebrny np.Silitech ,albo albedo,argentu.Czesto mozna kupic uzywany ponizej poł ceny.

chuligan a co to znaczy ze wzmacniacz drzy? opisz to dokładniej

To jakies nienormalne zjawisko, u mnie nigdy z zadnym wzmakiem sie nic takiego nie działo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do drżenia - to jest takie ledwie wyczuwalne, ale realne drżenie, naprawdę wysokiej częstotliwości o minimalnej amlpitudzie. Nie wiem jak to inaczej opisać. Mam taką wstępną opinię znajomego (nie widział tego "na żywo") że to może być zwiazane z falami radiowymi, jakiś rezonans, coś w tym stylu. Na ten moment stoi sobie wzmacniacz technicsa (su 670), na nim onkyo cedek i na nim sugden. I drżenie jest ZARÓWNO gdy podłaczony jest technics jak i sudgden. cedek nie drży gdy podłaczone są wzmaki, wzmaki drżą kazdy z osobna i razem, wówczas cedek też drży gdyż drgania się przenoszą na cały zestaw. Czyli to nie dotyczy tylko sugdena ale i technicsa. Może uziemienie by pomogło?

A co sadzicie o tym interkonekcie? Brać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sam cały czas szukam interkonektu i troche dziaduje bo nie mam chwilowo funduszy. Zastanawiam sie czy nie sprobowac na przetrzymanie zrobic cos samemu np kupic 1m Groneberga Quattro Reference plus jakies wtyki lub moze Furutecha FA-220? Mysle ze zmieszcze sie w ok 200zł. Oba kable wychwalane ale czy zagraja ze Sugdenem to nie wiem...

Co do sieciowek to sam osobiscie jade na zwyklym DIY Lappa z ładnymi przezroczystymi koncowkami. Jednak bardziej traktuje te kable jako bizuterie niz cos co moze miec wpływ na poprawe dzwieku.

do czodaboy

Swego czasu jak miałem jeszcze Sugdena po wielu próbach z interkonektami bardzo dobrze wypadł Straight Wire Encore II grało to naprawdę zacnie i został w systemie.Notabene sprzedałem go razem z Sugdenem i nabywca tez był bardzo zadowolony

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.