Skocz do zawartości
IGNORED

Projekt Orion

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marko

sam szarpałem sie z poniszczonymi przesyłkami bo nawet jak masz spisany protokół to zaczynaja sie schody z wycena produktu,opinia rzeczoznawcy co do kosztow naprawy szczerze gehenna i tygodnie czekania

niestety jesli macie cos wartosciowego i duzego to tylko samemu- przyczepa czy bus ostatnio nawet pozyczaja za nieduze pieniadze albo robionyna wymiar pojemnik sarkofag i paleta

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Hmm...

Jakieś pół roku temu zamówiłem u Marka obudowy do monitorków według własnego projektu i również mnie spotkało opuźnienie spowodowane "lekkim" podejściem lakiernika...na które Marek wpływu niemiał, nawet wspomnianego lakiernika starał się przyspieszyć-napewno niezostawił sprawy ot tak.

Ale do sedna

Wykonanie skrzynek przez Marka, według mojej oceny reprezentuje bardzo wysoki poziom. Fotki z każdego etapu produkcji wraz z opisem dostawałem na bieżąco a efekt końcowy całyczas cieszy moje oczy :)

Sama wysyłka to osobny temat bo tak dobrze zabezpieczonej paczki jeszcze niewidziałem, każda warstwa opakowania chroniła przesyłke bardzo konkretnie a takich warstw było kilka. Rozpakowanie paczki trwało z 30min...Marek materiału na zabezpieczenie paczki napewno nieszczędzi.

Marek jest napewno solidnym człowiekiem oczym sam się przekonałem w jak najbardziej pozytywny sposób.

Na forum jest temat (coś w stylu) "kurier DHL totalna klapa" i pięknie tam widać co potrafią wyrabiać przewoźnicy...czasem najlepsze zabezpieczenie niema szans...pozatym od tej strony wypadałoby zacząć.

Bo do solidności wykonania Marka z jego skłonnością do sztywnych/solidnych obudów niemam żadnych wątpliwości.

EEEEEEE tam

w całej tej sprawie najsłabszym ogniwem jest XYZPaweł :)

a reszta to już uboczna sprawa (stolarka to nie laser - rozumiem przejazd o 3 cm - no ale z tego co widzę Marko3T przyznał siędo błędu i poprawł - ale 3 mm na całości konstrukcji to już wybaczcie - ale nie rozumiem - chyba ża XYZPaweł zapłacił 10 000 złotych i kategorycznie zażądał tolerancję np do 0,1 mm)

Słucham tylko muzyki.

kurna, 5 miesiecy oczekiwania, a jest wogole w polsce mozliwosc zrobienia obudów na zamowienie w jakichs normalnych czasach realizacji i za normalne pieniadze? nbo ten Pan henryk piatek to tez przeciez miesiacami cos tworzyl dla kolegow z forum i klopoty byluy i kasa jakas niemozebna, to moze zna ktos jakiegos stolarza co zrobi obudowy bez problemu? moze nie ma zadnego takiego w polsce? bo ja nie znam...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gość

(Konto usunięte)

Widzę, że Marek ma dużo obrońców...

Szkoda, że tak mało wiedzą w sprawie.

Może jesteście przyzwyczajeni do bylejakości, ja nie. Uważam, że należy się wywiązywać z danego słowa itd. Może jestem staroświecki.

Jeśli dla was to jest norma, że jak się obiecuje 5 tygodni a nie realizuje po 5 miesiącach...

Nie mieści mi się w głowie, jak można wysłać robotę do klienta z odchyłkami rzędu 3 cm ?!?

Jeśli chodzi o kontakt z Markiem, to też był kiepski, odpowiadał z reguły po 2 dniach, o postępy trzeba było się dopraszać.

Przypominam, że głównym problemem nie było to, że stłukły się rogi, tylko to że boki były kiepsko przytwierdzone i, oczywiście, wymiary.

Jeśli chodzi o końcówkę współpracy, to dajmy się wypowiedzieć Markowi:

post-18950-100003920 1234626114_thumb.jpg

najlepszy w tym wszystkim jest mail od kzysiek łukasiak:

"krzysiek łukasiak > ty frajerze"

hhahahahahhahha

no coment

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Montaż końcowy we wtorek wysyłka miała być w czwartek, kolumny nie wyszły.

Na Twoje PW odpisałem "istotnie ale wyjdą..." i miały wyjść w piątek, ale jak pisałem mogłem czekać do 17 na kuriera dłużej nie. Nie ma tu żadnego mataczenia, ale nie mam też zamiaru publicznie tłumaczyć sie z mojego życia prywatnego.

Napisałeś mi w PW(przytoczę sens tego PW) ze martwisz sie czy dostaniesz to czego oczekujesz i że zobaczymy...

To był ten powód dla którego nie wysłałem ich po raz drugi, bo cały czas pamiętałem o odchyłce 5mm i oddałem zaliczke.

Możemy tak ciągnąć tą dyskusje i ciągnąć, tylko po co? Jesteś niezadowolony i masz prawo , ja to rozumiem, straciłeś czas i 124pln za odesłanie ich. Ja mam nadszarpniętą reputacje i jestem w plecy ponad 1000pln, ale czegoś sie nauczyłem.

Pozdrawiam.

xyzPawel

no chcialbym, marze o tym, ale widze ,ze na pierdoly kupe czasu straciles, a linkwitz pisze, ze taka obudowa to pestka jest i tak patrzac na rysunki pogladowe to sie wydaje latwizna, a tu prosze...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gość

(Konto usunięte)

TUX, 20 Lut 2009, 10:31

>Po przeczytaniu tego wątki zastanawiam się czy jest w Polsce człowiek lub firma która solidnie i

>terminowo potrafi wykonać obudowy według projektu klienta ?

Firma od obudów do pre i zwrotnicy robiła je dwa razy, ale im się udało :)) (za drugim)

TUX

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

firma robio obudowy zadaj pytanie o termin i cene to zobaczysz że lepiej długo poczekac :)

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)

Czas leci, cisza w temacie, aż tu nagle...

YES, YES, YES :)) tadam, tadam :)))

Obudowy zawitały w me skromne progi :)

Moja wiara w stolarzy wróciła: obudowy są ładne, wymiary zgadzają się co do milimetra (mierzyłem z duszą na ramieniu...), poślizg z robotą był... PÓŁ TYGODNIA, łza popłynęła mi ze wzruszenia... od zlecenia do zrobienia: 2,5 tygodnia, wydaje się niemożliwe, a jednak. W dodatku cena była naprawdę dobra, nic dziwnego, że stolarz się W OGÓLE nie ogłasza, roboty ma aż nadto.

Jeszcze tylko zrobienie otworów pod wkręty (będzie problem z niskotonowymi: kiepski dostęp) i w weekend pierwsze odsłuchy :))

post-18950-100000293 1237325649_thumb.jpg

post-18950-100000294 1237325649_thumb.jpg

To co zaznaczyłem na fotce, to zamierzony efekt?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

kubedes, 18 Mar 2009, 08:38

>To co zaznaczyłem na fotce, to zamierzony efekt?

nieee, też to zauważyłem później, ale się nie rzuca w oczy więc oleję... tylko drobny efekt estetyczny, najważniejsze, że kluczowe wymiary się zgadzają i generalnie robota jest zrobiona bdb.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.