Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Monitor Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Porównywać można tylko nie bardzo jest w tym sens - ale zawsze można zobaczyć jak takie głośniki grają...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Cześć

Pytałem już w "klubie Atoll", ale zapytam również tu. Czy ktoś z was ma doświadczenie z kombinacją Atoll IN100SE + Monitor Audio Silver 8 i mógłby cokolwiek mi doradzić w kontekście takiej kombinacji? W "klubie Atoll" ktoś mi poradził, że odsłuchiwał taki zestaw i zabijał on basem. Będę wdzięczny za jakąś radę z waszej strony (Posiadam już Monitor Audio Silver 8 i właśnie zastanawiam się nad tym wzmacniaczem).

Nie sluchalem Atolla 100 tylko 200 i z innymi kolumnami ale są ludzie którzy słuchalio i 100 i 200 i twierdzą że warto dołozyć jest do 200 ... może przynajmniej odsłuchaj sobie i porównaj...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Dzieki lolek. Dylemat nie mam czy wziac 100 czy 200 (roznica w cenie jest prawie x2, model 200 odpada na chwile obecna z powodow cenowych) tylko czy Monitor Audio Silver 8 + Atoll IN100 to jest nietrafiona kombinacja i lepiej obchodzic ja szeroko lukiem?

i trzecia to że bas porównujemy do Silver 10 a to już duże podłogowe kolumny :)

aaah pardon myslalem, ze chodzi o silver 2

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

No właśnie to napisałem - że nie ma co porównywać pod kontem basu kolumny podłogowej i podstawki :)

Wiadomo, ze z monitora bas znacznie lepszy;)..jakis czas temu kupilem dla checy MA GR10. Napedzane referencyjnym Naimem zawstydzilby wiele konstrukcji duuuzo drozszych :)

A tak sie prezentuja:)

post-21780-0-55716400-1439493392_thumb.jpg

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

Wiadomo, ze z monitora bas znacznie lepszy;)..jakis czas temu kupilem dla checy MA GR10. Napedzane referencyjnym Naimem zawstydzilby wiele konstrukcji duuuzo drozszych :)

A tak sie prezentuja:)

Dla mnie bomba :) Super sprzęt, w świetnie urządzonym pokoju :)

Zawsze mi się to zielone "oczko" Naima podobało :)

Pozdr.

PS. Jakimi kablami głośnikowymi masz je podpięte?

Edytowane przez bronx99

Dla mnie bomba :) Super sprzęt, w świetnie urządzonym pokoju :)

Zawsze mi się to zielone "oczko" Naima podobało :)

Pozdr.

PS. Jakimi kablami głośnikowymi masz je podpięte?

Ja uzywam kabli Naima, 2x8m...cos a propos "zieleni" ;)

post-21780-0-25755200-1439494981_thumb.jpg

Edytowane przez twinslaver

Kochani klubowicze ze smutkiem rozstaje się ze swoimi RS 6 w kolorze czarnym, szczegóły w dziale ogłoszenia

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/kolumny-podlogowe/monitor-audio-rs6-czarne-os108424.html

Przepraszam, popełniłem błąd i z powodu braku możliwości edycji ogłoszenia musiałem zamieścić nowe

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/kolumny-podlogowe/monitor-audio-rs6-czarne-os108438.html

O czyli GS10 zgrywają się dobrze z Naimem ? Zawsze chciałem posłuchać Naima niestety jeszcze mi się to nie udało ja mam GS20 ale z tym basem to chyba trochę żartujecie ? Ja a słuchałem GS10 i dla mnie basu miały za mało więc kupiłem GS20 być może dlatego że ja lubię poczuć bas na sobie a nie tylko go słyszeć ;)

O czyli GS10 zgrywają się dobrze z Naimem ? Zawsze chciałem posłuchać Naima niestety jeszcze mi się to nie udało ja mam GS20 ale z tym basem to chyba trochę żartujecie ? Ja a słuchałem GS10 i dla mnie basu miały za mało więc kupiłem GS20 być może dlatego że ja lubię poczuć bas na sobie a nie tylko go słyszeć ;)

To sa GR10, ale mysle ze to, to samo co GS10 :) fajnie sie zgrywaja:) co prawda, moja elektronika pokazuje limitacje tych kolumn zwlaszcza w zakresie naturalnosci przekazu i barwy i na pewno nie beda to glosniki docelowe, ale slyszalem duzo drozszych paczek, ktore prezentuja nizszy poziom. Zaczynslem przygode z audio od GS20 wlasnie z podstawowym Naimem, do tej pory pamietam ten dzwiek. Bardzo dobre glosniki, niektorzy mowia, ze jeden z najbardziej udanych modeli MA i tak naprawde, GR10 kupilem z sentymentu do GS20.....bas z monitora nie ma masy i fundamentu podlogowki, ale bardzo czesto jakosc tego basu/ kontur sa lepsze niz z podlogowki, ale....jezeli chodzi o GS20, pamietam, ze mialy bardzo dobry bas...:)

To sa GR10, ale mysle ze to, to samo co GS10 :)

Myślałem że to literówka z tym GR10 a tu faktycznie były takie MA bardzo podobne do GS10 . Z Kontrolą basu to wiadomo że w podłogowych często nie jest idealnie ale ogólnie GS20 dają radę co prawda moja lampka nie potrafi idealnie kontrolować ich basu ale za to całość dźwięku jest na dosyć wysokim poziomie i mnie zadowala pewnie można lepiej ale ja nie jestem audiofilem i nie gonię w nieskończoność króliczka ;) GS20 potrafią fajnie zagrać większość muzyki i to mi się w nich podoba są dosyć uniwersalne .
<br />GS20 potrafią fajnie zagrać większość muzyki i to mi się w nich podoba są dosyć uniwersalne . <br />

Dokładnie, z tego właśnie względu je kupiłem. W tym przedziale cenowym trafiały się kolumny które ten czy tamten aspekt dźwięku miały nieco lepszy, ale z kolei inne aspekty dużo słabiej. GS20 okazały się dobre lub bardzo dobre w każdym aspekcie i przez to najbardziej uniwersalne. I co wówczas było dla mnie ważne - nie wymagały osiłka do napędzenia.

• 4 tygodnie później...

Witam

Dołączam do klubu kupilem MA GS 60 , dopiero leci z UK.

Mam nadzieje ze dobrze zagrają z koncówka mocy Nakamitchi PA 5 SE , reszta toru w opisie

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy marki :)

Witam

Dołączam do klubu kupilem MA GS 60 , dopiero leci z UK.

Mam nadzieje ze dobrze zagrają z koncówka mocy Nakamitchi PA 5 SE , reszta toru w opisie

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy marki :)

Gratuluje :) bardzo miło wspominam serie GS :)

dziekuje , mysle ze maja dobry stosunek ceny do mozliwosci :) zastanawialem sie jescze nad nowymi silver ale chyba 6 - 7 letnie GSy beda jednak sporo lepsze , wziolem w ciemo jedynie sluchalem serii Gx na audioshow...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

• 3 tygodnie później...

Witam, czy jest ktoś tutaj z uzytkownikow rx 8-mek, kto robił modyfikację zwrotnicy? Gdzieś słyszałem że są bardzo podatne na modyfikację, ile w tym prawdy nie wiem. Pozdro

Moim zdaniem lepiej nic nie majstrowac ktos Ci naopowiada cuda wiankow i na koncu spier... serii pl z tego nie zrobisz, jesli masz niedosyt to po prostu z czasem wymien rx8 na lepsze kolumny. Pozdro

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Cześć, dołączam do klubu z MA GS20 - bardzo fajnie grają, chociaż miałem przejścia aby do tego dojść :) Niesamowita detaliczność, coś pięknego.

Super że jesteś zadowolony też mam od dawna GS20 napisz z czym grają u Ciebie skoro już Ci się udało coś fajnego do nich dobrać ;)
  • 2 tygodnie później...

szukam jakies propozycji koncowki mocy do GS60 , obecnie graja z nakamitchi PA 5 E , niby gra to fajnie , rozdzielczo , slodko bardzo analogowo ale czuje ze doszedlem do sciany i szukam czegos co. gra bardziej czysto z uzywek hi end do 5000 zl

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

• 3 tygodnie później...
Gość Lestek

(Konto usunięte)

Witam , prosiłbym was o jakieś opinie na temat silver 2 i porównanie ich do RX2, chciałbym przy zakupie dobrać do nich wzmacniacz, który zaokrągliłby kontury wysokich tonów i dodał trochę basu (pokój 15 m2, docelowy w przyszłości 20 m2 słucham prawie wszystkiego oprócz rocka i metalu, obecnie gram na Marantz 5008 do kwoty 3000 zł) Dziękuje i pozdrwiam

Witam serdecznie.

Dopisuje sie do klubu z ostatnim nabytkiem GX100, ktore zastapily kef q900. Blisko bylo gx200, bo cena byla niewiele wyzsza, ale zona stwierdzila, ze kolor orzech nie pasuje do niczego, a natural oak juz tak:(

Gra to z koncowka densena i dac auduolaba.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.