Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Monitor Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzięki za popowiedzi ale lampka nie wchdzi w gre-niestety. Kompletnie nie mam miejsca na lampke i jeszcze małe dziecko, także tylko w grę wchodzą te dwa wzmacniacze. Anxion może Ty słuchałeś tego Audiolaba , wcześniej miałeś Nad'a także miałbyś porównanie.

Pozdrawiam

Witam. Dzięki za popowiedzi ale lampka nie wchdzi w gre-niestety. Kompletnie nie mam miejsca na lampke i jeszcze małe dziecko, także tylko w grę wchodzą te dwa wzmacniacze. Anxion może Ty słuchałeś tego Audiolaba , wcześniej miałeś Nad'a także miałbyś porównanie.

Pozdrawiam

czesc

sluchalem rx8 z audiolabem fajnie gralo troszke lepiej od nada , Nad bardziej cie atakowal dzwiekiem i meczylo troche po czasie ale z audiolabem bylo fajnie .

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

GX seria ma być w styczniu w polsce, miałem przyjemność już zobaczyć na żywo model GX200 jako jeden z pierwszych na świecie, wygląda wyśmienicie jak gra nie wiem bo nie była podłączona

Witam a cos wiecej mozna o nich sie dowiedziec/ Mozesz cos wiecej napisac te co ty widziales to jakies male kolumny tak? A zamiast gs 60 jaki model ma byc i jak to bedzie wygladalo tez prostokatne czy owalne jak kef ? Pozdrawiam i czekam na wiadomosc.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Potrzebuje rady a dokladnie IC do zestawienia Monitor Audio RS8 z elektroniką Primare który troszke cofnie wokale ale nada im jednoczesnie ciepła.Złagodzi wysokie tony, jednoczesnie potrzebuję wiekszego zróznicowania na basie,odrobine więcej odwagi w najniższych rejestrach. Obecnie w system wpieta jest Tara Labs 2200i

Jakies propozycje od bardziej doswiadczonych kolegow?? Czy ktos sluchal zestawienia Primare+MA..

testowałeś głośnikowy atlas hyper 2.0? troszkę ociepla górę i fajnie prowadzi bas pozostając detalicznym w przekazie,

Nie testowalem - obecnie za glosnikowiec robi u mnie Audionova Illuminator mk3 na gore - a na dól Kimber 4PR jak wiadomo połączenie Bi-wire.

jak możesz przetestuj i jak się spodoba to mam na sprzedaż hypera 2.0 :)

mam kimbera 4vs całkiem fajny jest jeszcze zostaje :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

jak możesz przetestuj i jak się spodoba to mam na sprzedaż hypera 2.0 :)

mam kimbera 4vs całkiem fajny jest jeszcze zostaje :)

Widzialem, że masz na sprzedaż... Z grzeczności nie rzucałem linki :)

Jeśli bede mial mozliwość przetestowania to na pewno to zrobie...

Dzieki za informacje

Witam, wpadły mi w ręce Monitor Audio RS8. Czym je napędzić? Budżetu dużego nie mam.

Myślicie, że tymczasowo PianoCraft E400 da radę z nimi dobrze zagrać, bo to na chwilę obecną posiadam?

• 2 tygodnie później...

witam

Chcialem sie zapytac jaki kabalek glosnikowy polecacie ktory troche uspokoji gore??

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

atlas hyper 2.0

fajnie ocieplający górę i średnicę, ale bas nie jest tak mocny jak w odysseyu

lub reson ale hyper przyjemniejszy i moim zdaniem diaboliczniejszy

Focal + Naim

A mi górę udało się opanować interconnectem: Albedo Flat One miedzy pre a końcówkę. Wysokie tony są diablo detaliczne i czyste, ale minimalnie wyciszone - i o to chodziło. Inne kable jakie testowałem ograniczając górę w większym lub mniejszym stopniu ograniczały też detaliczność, przy Flat One niczego takiego nie było.

• 3 tygodnie później...

Dopisuje się do klubu MA, gdyż od kilku godzin jestem szczęśliwym posiadaczem Monitor Audio GS20 i na chwilę obecną przesiadka z Epos M22 na GS20 to naprawdę niesamowity skok do przodu.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Dopisuje się do klubu MA, gdyż od kilku godzin jestem szczęśliwym posiadaczem Monitor Audio GS20 i na chwilę obecną przesiadka z Epos M22 na GS20 to naprawdę niesamowity skok do przodu.

niezłe jaja

ja też się dopisuję, od kilku godzin jestem szczęśliwym posiadaczem Monitor Audio GS10 a przesiadłem się z EPOS M5

różnica w dźwięku znaczna, zwłaszcza góra pasma "poraża" szczegółowością... pozostałe wrażenia jutro ;)

Stoney widzę, że z podobnej marki się przesiadłeś jak ja. Czy miałeś okazję porównywać wersje podłogowe?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Stoney widzę, że z podobnej marki się przesiadłeś jak ja. Czy miałeś okazję porównywać wersje podłogowe?

w moim metrażu 4x4 + aneks 4x2 monitory to optymalne rozwiązanie, tak więc w podłogówki nie wchodziłem z zasady

wcześniej Epos'y M5 były wspomagane SUBem DIY na Peeress "10 + Hupex DS 2.o, ale od czasu jak zmieniłem NADa 320BEE na NAIMa Nait 5i nie było takiej potrzeby

swoją drogą Eposy M5 to świetne kolumny ;)

pozdrawiam

Prezentują się naprawdę interesująco i widzę u góry wstęgę :)

Edytowane przez kivlov

http://www.homecinema-fr.com/forum/viewtopic.php?f=1031&t=29817374&start=1560

http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=272799&st=0&p=3092558entry3092558

fotki

będzie duży monitor , ale jakoś tak coś nie do końca wyważony projekt plastyczny

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Nie widać póki co odpowiednika GS 20 :( czyli 2 głośniki basowe i 1 sopran. Bo podłogówki mają po 3 basowe i 1 sopran. W sumie te "słoneczko" na basowcach troche lipnie wygląda według mojej opinii.

"Lampa nie umiera nigdy"

Nie widać póki co odpowiednika GS 20 :( czyli 2 głośniki basowe i 1 sopran. Bo podłogówki mają po 3 basowe i 1 sopran. W sumie te "słoneczko" na basowcach troche lipnie wygląda według mojej opinii.

Ja tam widzę 2 basowe, 1 średnio tonowy i jeden wysoki.

Jak dla mnie odpowiednikiem GS 20 jest GX 200

Ciekawe jakie ceny? Chyba znacznie wyższe od serii GS

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.