Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Monitor Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Ale słuchałeś starych Platinum więc skrobnij coś później :) jak wg. tego co pamiętasz wygląda dźwięk nowej wersji vs stara.

Ja pamietam, tylko tyle, ze platinium graly pieknie i to jest moj dzwiek.

Sory, ale nie ma szans zebym z pamieci porownal je do nowej serii. Ja nie z tych co slysza przekroj i kierunkowosc sieciowki :))

Z pamieci to moge napewno porownac budowe/wykonanie kolumny.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

HIFIBLOKE jak będziesz je odsłuchiwał weź załóż ta ala maskownice na głośniki i zobacz jak to w Twojej opinii wygląda w stosunku do tradycyjnych maskownic.. plus wykonanie czy coś jest lepiej i jak wyglądają z tyłu w stosunku do pierwszej serii ......

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• 2 tygodnie później...

Czym je zastępujesz? masz już coś na oku?

Nie wiem jeszcze co to będzie cały zestaw chyba będę zmieniał i lampę też niestety pożegnam bo nie mam czasu na słuchanie godzinami a włączać ją na godzinkę to nie ma sensu . Jak już coś kupię co zastąpi GS20 to napiszę tu w klubie co to i jak się ma do GS20 .

Widzę, że wszystko o kolumnach i głośnikach ale czy ktoś miał lub ma gramofon Monitor Audio ET 500 ? jedyny gramofon tej firmy. ?

DSC00460.jpg

Przepiękny. Nieźle się napracowałeś przy odrestaurowaniu - winszuję efektu i pozdrawiam.

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Gość

(Konto usunięte)

Wygrzewam swoje gold GX 50 płyta atlasa która została mi się po kablach. Ciekawe mnie ile jeszcze poprawi się brzmienie :) na razie jest coraz lepiej. No i piękne są bo wykończenie to bubinga (drzewo afrykańskie)

Sam posluchalbym Platinum tylko nie ma jak niestety...

Bardzo ładne...

Przepiękny. Nieźle się napracowałeś przy odrestaurowaniu - winszuję efektu i pozdrawiam.

Nie, nie - to jeszcze nie mój ale myślę że będzie wyglądał co najmniej podobnie. W tej chwili oddany jest do konserwacji i będą zainstalowane w nim dwa ramiona Micro Seiki MA-505 oraz MA-77 mk II. Jak już będzie po wszystkim to go pokażę. Ma trochę inny fornir i pociągnięty będzie politurą na szelaku. Ale faktycznie wygląda ładnie. Szukam w klubie może trafię na kogoś kto ma ten model. Jak na razie to wiem o 2 szt tego gramofonu w Polsce. Może jeszcze ktoś ma.

Pozdrawiam

Witam,

mam do sprzedania MA RS6, fornir w kolorze czarnym. Kolumny są w stanie idealnym. W komplecie maskownice, kolce, kartony.

Aktualne zdjęcia jako załącznik.

post-24563-0-09943400-1455217950_thumb.jpg

post-24563-0-74300500-1455217959_thumb.jpg

post-24563-0-17263300-1455217981_thumb.jpg

post-24563-0-14299100-1455217987_thumb.jpg

Witam,

mam do sprzedania MA RS6, fornir w kolorze czarnym. Kolumny są w stanie idealnym. W komplecie maskownice, kolce, kartony.

Aktualne zdjęcia jako załącznik.

Witam serdecznie.

Posiadam ten sam model MA, który Pan sprzedaje jak również kucyki ze stajni Arcama napędzają u mnie te kolumny. Trafia się zatem okazja aby podpytać o kilka spraw jeżeli odpowiedzi nie sprawią kłopotu.

U mnie Arcam to A32, co też gra u Pana i jakie cd? Jakimi kablami podawany jest sygnał do kolumn?

Nie wiem czy zaglądał Pan do środka aczkolwiek bardzo ciekawi mnie kwestia wytłumienia - jak to wygląda u Pana? U mnie komora z głośnikiem średnioniskotonowym i wysokotonowym nie jest w ogóle wytłumiona...

To tak z ważniejszych pytań:) Prosiłbym o odpowiedzi tutaj czy też na priv.

Ciekawość nakazuje zapytać o te dużo większe kolumny stojące obok - mniemam że to one są powodem sprzedaży:)

Dzięki z góry za uprzejmość.

Pozdrawiam :)

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

U mnie Arcam to A32, co też gra u Pana i jakie cd? Jakimi kablami podawany jest sygnał do kolumn?

A18 + CD17 , przewody głośnikowe to jakieś Chord-y, modelu natomiast nie pamiętam i nie bardzo mam jak sprawdzić bowiem przebywam poza PL. Zestaw był składany bardzo budżetowo stąd kable głośnikowe to również budżetowy model :)

Nie wiem czy zaglądał Pan do środka aczkolwiek bardzo ciekawi mnie kwestia wytłumienia - jak to wygląda u Pana? U mnie komora z głośnikiem średnioniskotonowym i wysokotonowym nie jest w ogóle wytłumiona..

Nie zaglądałem do środka :)

Ciekawość nakazuje zapytać o te dużo większe kolumny stojące obok - mniemam że to one są powodem sprzedaży:)

Powodów zmiany systemu były dwa:.... większy metraż i niesatysfakcjonujące brzmienie

Zmieniłem głośniki na Dynaudio S3.4 LE i amplifikację na Accuphase E-470. Wkrótce postaram się zabrać za temat źródła (aktualnie CA SM6).

Powodów zmiany systemu były dwa:.... większy metraż i niesatysfakcjonujące brzmienie

Zmieniłem głośniki na Dynaudio S3.4 LE i amplifikację na Accuphase E-470. Wkrótce postaram się zabrać za temat źródła (aktualnie CA SM6).

Co do kolumn to ostatnio często omawiany przeze mnie model.Mój osłuchany kolega bardzo dobrze się o nich wypowiadał i był pod wrażeniem jak potrafią się znakomicie obronić na tle innych wyższych cenowo modeli.Jeżeli tak naprawdę jest to Gratuluję udanego zakupu!!!

Co do kolumn to ostatnio często omawiany przeze mnie model.Mój osłuchany kolega bardzo dobrze się o nich wypowiadał i był pod wrażeniem jak potrafią się znakomicie obronić na tle innych wyższych cenowo modeli.Jeżeli tak naprawdę jest to Gratuluję udanego zakupu!!!

Jestem pod dużym wrażeniem w jak muzykalny sposób potrafi moje nowe stereo zagrać pomimo nieszczególnych warunków akustycznych. Pomimo ze tragedii nie ma, rzeczywistości zakłamywał nie będę :) Aktualnie wygrzewane grają lepiej i lepiej.... :)

Jestem pod dużym wrażeniem w jak muzykalny sposób potrafi moje nowe stereo zagrać pomimo nieszczególnych warunków akustycznych. Pomimo ze tragedii nie ma, rzeczywistości zakłamywał nie będę :) Aktualnie wygrzewane grają lepiej i lepiej.... :)

Nie ma nic lepszego jak poprawa brzmienia i zadowolenie własnego ucha ;-)

W ilu metrach gra zestaw?

Nie ma nic lepszego jak poprawa brzmienia i zadowolenie własnego ucha ;-)

W ilu metrach gra zestaw

Ponad 40m2... niestety niesymetryczny układ i przestrzeń otwarta na długi korytarz. Echa brak :) Edytowane przez piecia30

Ponad 40m2... niestety niesymetryczny układ i przestrzeń otwarta na długi korytarz. Echa brak :)

Pomijając fakt że kolumny się wygrzewają to napisz w kilku słowach jak sobie radzą w tak dużym metrażu i czy dolnych rejestrów nie brakuję??

Jeżeli nie jest to tajemnicą to napisz mi na priv ile udało Ci się utargować i jaką cenę zapłaciłeś.Z góry dzięki!

Witam,

Czy różnica w jakości dźwięku pomiędzy GX300, a PL300 (200) jest warta choćby płowy różnicy w cenie?

Słuchałem PL300, ale były niewygrzane, oczywiście inna elektronika i pomieszczenie...

Grały OK, ale jakiegoś wielkiego postępu w stosunku do GX300 dla mnie nie było.

Może miał toś okazję porównywać je bezpośrednio?

Witam, chciałoby się któremuś z kolegów zrobić fotkę jednego kolca z kolumn rx8, i jakoś to zwymiarować?, przy przeprowadzce zapodziały mi się niestety a nie były mi do teraz potrzebne. Tam chyba potrzebny gwint M6 jak się nie mylę?! Z góry dzięki

Witam,

Czy różnica w jakości dźwięku pomiędzy GX300, a PL300 (200) jest warta choćby płowy różnicy w cenie?

Słuchałem PL300, ale były niewygrzane, oczywiście inna elektronika i pomieszczenie...

Grały OK, ale jakiegoś wielkiego postępu w stosunku do GX300 dla mnie nie było.

Może miał toś okazję porównywać je bezpośrednio?

PL300 sluchalem (osobno) te kolumny by dobrze zagraly potrzebuja naprawde solidnego wzmacniacza lub pary monoblokow. PL200 wyszly znacznie pozniej od PL300 na necie nawet czytalem wypowiedzi kolesia, ktory zmienil z PL300 na PL200, bo te mu graly duzo lepiej.

PL200 i GX300 porownywalem bezposrednio. Na ile byly wygrzane kolumny tego dokladnie nie bylo wiadomo.

W tych kolumnach napewno jest roznica choc przeskok w jakosci dzwieku moim zdaniem nie jest tak oczywisty jak z serii rx na gx. RX tez mialem.

Sluchajac roznej muzy mozna dojsc do stwierdzenia, ze sa kawalki gdzie wyzszosc serii pl jest wyraznie slyszalna a sa tez i takie kawalki gdzie sie trzeba troche wsluchac by wyczuc roznice.

Przeskok cenowy na pl jest naprawde spory a czy warty tego dzwieku to juz kazdy musi sam zdecydowac... choc podejrzewam, ze wiekszosc powiedzialaby nie.

oficjalny cennik detaliczny nowej serii platinium II

(za pare)

PL100 II 17 900zl

PL200 II 35 900zl

PL300 II 45 900zl

PL500 II 86 900zl

PLC150 II 11 900zl

PLC350 II 17 900zl

PLW215 II 19 900zl

PL100 stand 2 890zl

PL350 stand 1 990zl

To sa ceny bez rabatu, ale powiedzmy sobie szczerze.... nawet z rabatem schodzic jak swieze buleczki to nie beda ....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.