Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  107 członków

Usher Klub
IGNORED

Klub miłośników marki Usher

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Dune napisał:

Pierwsza cena za V601 gdy były nowe to było 2,4 kzł jakieś 15 lat temu.. i kolumny nadal są produkowane to o czymś świadczy, tylko nie podobają mi się wykończenie obudów tej serii V polecieli z jakością niestety moim zdaniem wcześniej brzoza wiśnia i 7 warstw lakieru, a teraz czarne facjaty brzydkie za to V 602 dostał cokół przez co zwiększyła się waga.

Co do czarnych frontów, wyglada to bardzo dobrze Moim zdaniem lepiej się prezentują Jakość wykonania tez bardzo dobra Wersja V 602 z czarnym cokołem prezentuje się wybornie 

• 4 tygodnie później...

Dzień dobry czy ma ktoś ma zbyciu albo wie gdzie kupić głośnik nisko średniotonowy 5201W lub ksw2-5029b to są głośniki od S520 pierwszy to późniejszy drugi to wcześniejszy. W audiofaście mieli tylko jeden. Laudspeakershop też nie ma w ofercie. Proszę o namiar jak ktoś coś wie albo ma.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

17 minut temu, paweljazz napisał:

Dzień dobry czy ma ktoś ma zbyciu albo wie gdzie kupić głośnik nisko średniotonowy 5201W lub ksw2-5029b to są głośniki od S520 pierwszy to późniejszy drugi to wcześniejszy. W audiofaście mieli tylko jeden. Laudspeakershop też nie ma w ofercie. Proszę o namiar jak ktoś coś wie albo ma.

Pozdrawiam, Paweł

Ciężko będzie je dostać. 

No ciężko ale warto zapytać może koś kupił i nie wykorzystał bo kiedyś były w "Laudseakershop".

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• 2 tygodnie później...

Witam.

Jest szansa że mój wzmacniacz Onkyo A-9070 napędzi Usher V 601 ? Jestem w trakcie poszukiwania kolumn podstawkowych. Więcej w temacie 

A tu zła wiadomość, ceny Usherów od 1 marca szybują w górę ☹️ 

https://www.audiofast.pl/pl/usher/v-601

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

40 minut temu, rd79 napisał:

Jest szansa że mój wzmacniacz Onkyo A-9070 napędzi Usher V 601 ? Jestem w trakcie poszukiwania kolumn podstawkowych. Więcej w temacie

Napędzi 👍

PS Ceny podskoczyły wiec monitory i kolumny Usher też. Tak długo były w starej cenie 😊

Np. W Styczniu 2021 roku jak kupowałem wzmacniacz lampowy CAYIN A55TP cena katalogowa wynosiła 7990 zł.

Obecnie cena katalogowa wynosi 8990. Różnica 1000 zł 🙂 

5 minut temu, rd79 napisał:

Mam tylko 2 dni na zamówienie nówek, albo 1 wersję używanych za 2400 🤔

Na Twoim miejsce kupiłbym nowe monitory. 

Nowe monitory posiadają nowy głośnik średnio-wysokotonowy (ten duży) oraz mają zmodyfikowaną zwrotnicę. Z czarnym przodem prezentują się lepiej / ładniej 👌

Edytowane przez mdavis
8 minut temu, rd79 napisał:

W nowych mam 14 dni na zwrot 😁

TAK. PS. Nowe potrzebują wygrzania powyżej 300 godzin. Ale już po 150 godzinach już jest to brzmienie. 

PS. Moje Usher V 602 też podrożały. Kupowałem w maju 2020 roku. 

A mnie zaciekawiło takie cuś 😁

Ushery v601 2 edycja.

Kolumna z ciemniejszą okleiną ma głośnik średnio-niskotonowy z "purchlami" a jaśniejsza okleina ma gładką membranę. Modele głośników posiadają taki sam symbol, ciekawe czy to ma jakiś wpływ na brzmienie.

Poniżej pierwsza edycja Usher V 601 

image.thumb.png.4846b266aa28e4fbb2a59516cdb6aca2.png

Drugie zdjęcie pierwsza edycja Usher v 601 po liftingu !!!

image.thumb.png.41e14b6bef3dcaf76d1216320bb563dc.png

Trzecie zdjęcie Usher V 601 wersja druga z nowym głośnikiem średnio - niskotonowym oraz nową zwrotnicą OBECNA PRODUKCJA

image.thumb.png.7f3983c6393cfba31e99eeadc5f1c6ce.png

Edytowane przez mdavis
6 minut temu, rd79 napisał:

Już wszystko jest jasne i klarowne. Dzięki 😀

To drugie zdjęcie (pierwsza edycja po liftingu), to ten model różni się tylko czarnym przodem w stosunku do pierwszego zdjęcia (pierwsza edycja).

Dopiero druga edycja (obecnie produkowana) zawiera modyfikacje, o których pisałem wcześniej.

PS. Co postanowiłeś w stosunku do tych monitorów ?

• 2 tygodnie później...

W numerze Audio Video 02/2022 jest test kolumn podstawkowych (10000–15000 zł) m.in. USHER SD-500

Atohm GT1-HD, Paradigm Founder 40B, Spendor Classic 3/1, Triangle Signature Theta, Usher SD-500

Usher SD-500 zajęły 2 pozycję za Paradigm 👍

Edytowane przez mdavis
  • 4 tygodnie później...

Jeśli jest ktoś chętny z klubowiczów, to mam do sprzedania Ushery V-601  Stan idealny. Zapraszam na priv zainteresowanych. Nie mogłem tu wstawić zdjęć lepszej jakości 😉1437355376_IMG_20220303_0629512.thumb.jpg.063268d1e7615637d8ac0e951dac82a2.jpg

• 1 miesiąc później...
  • 5 miesięcy później...
6 godzin temu, Kw202 napisał:

Cześć koledzy. 

Miał ktoś styczność z compass cp 730? 

Chodzi mi jak u nich z średnicą, czy nie jest wycofana. 

Tutaj są na sprzedaż. Możesz zadzwonić i porozmawiać na temat brzmienia konkretnego modelu

https://www.olx.pl/d/oferta/usher-compas-cp-730-CID99-IDR0wzH.html

17 godzin temu, Kw202 napisał:

Miał ktoś styczność z compass cp 730? 

Czyli zamierzasz kupić powyższy model ? PS Czy słuchałeś kiedyś kolumny / monitory USHER ?

Gość Kw202

(Konto usunięte)
48 minut temu, mdavis napisał:

Czyli zamierzasz kupić powyższy model ? PS Czy słuchałeś kiedyś kolumny / monitory USHER ?

Właśnie nie miałem nigdy okazji, dziś może się uda 😉

Te Ushery to dość stare już kolumny z 2003r ogólnie Usher przez lata ulepszał serie od tych Cp 730 dzisiaj mogą grać już lepiej budżetowe Ushery V 602 byłbym ostrożny,  w przyszłości Cp 730 też będzie dużo trudniej sprzedać 

2 godziny temu, Dune napisał:

Te Ushery to dość stare już kolumny z 2003r ogólnie Usher przez lata ulepszał serie od tych Cp 730 dzisiaj mogą grać już lepiej budżetowe Ushery V 602 byłbym ostrożny,  w przyszłości Cp 730 też będzie dużo trudniej sprzedać 

To prawda 👌

W dniu 23.10.2022 o 10:07, Kw202 napisał:

Właśnie nie miałem nigdy okazji, dziś może się uda 😉

Odsłuch dokonany ?

W dniu 22.10.2022 o 22:00, mdavis napisał:

Ushery sprzedane. Nowy nabywca może cieszyć się słuchając muzyki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.