Skocz do zawartości
IGNORED

Co z tą Trójką - Skowroński odwołany.

Ocasek

Rekomendowane odpowiedzi

Magda Jethon dyrektorką, no ciekawe, jak to się skończy dla Trójki ;-) Ale przynajmniej zna to radio. No i trudno coś wróżyć, bo za pół roku - jak ma być nowa ustawa medialna - znów może się zrobić ruchawka w mediach publicznych; więc nie wiadomo, jak ona długo poszefuje PR3...

A Skowroński? cóż, prócz zasług dla Trójki, miał też zasługi dla... ancient regime'u ;-) i za "dziennikarstwo zaangażowane politycznie" wyleciał.

Skowroński to inteligentny człowiek. On wie, że PiS dał mu prezesurę, więc i wiedział, że jego prezesura jest "polityczna" i kadencyjna. Niepotrzebne te rozdzieranie szat. Trójka to świetne radio z wieloma zdolnymi redaktorami. Dadzą sobie radę.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Violet,

nie, no ja nie przeczę - Skowroński, to inteligenty facet, zmienił trochę Trójkę, pchnął ją do lekko przodu; ale był "zaangażowany", to taki los w mediach publicznych. a i dostał od PiS nie prezesurę, tylko dyrektorski gabinet ;-) Też myślę, że to radio sobie da radę, już kilka miało kilka takich "wolt" ;-)

Problem w tym, że u nas patrzy się na to kto go powołał na to stanowisko,

a nie co zrobił podczas gdy je piastował. Według mnie w tym czasie Trójka

zmieniła się na lepsze, wróciła odmienność, jej indywidualny charakter.

Zobaczymy czy to zostanie zachowane.

Jak dla mnie, to p. Skowroński "zawrócił" Trójkę z niezbyt nieudanych prób znalezienia "nowej formuły" na stare wypróbowane i lubiane "tory". Mi to radio za jego "rządów" najbardziej przypominało Trójkę która pamiętam z czasów kiedy słuchałem jej najczęściej i najchętniej, czyli z lat 89 - 93. I dobrze. W przeciwieństwie do innych dyrektorów z PiSowskiego nadania nie spaprał, tylko zrobił lepiej. Jak pomyślę sobie o człowieku z tego samego rozdania, który zniszczył kompletnie radio BIS, to nóż mi się w kieszeni otwiera. Co do odwołania p. Skowrońskiego - to niestety, stołek miał polityczny i z nadania partii, która ostro "odzyskiwała" media, więc polecieć musiał, niezależnie od wyników. Dodatkowo w wynikach audytu zrobił się mały smrodek z nieprawidłowościami z kasą. Ile w tym prawdy? Audyt robiła jakaś zewnętrzna firma, trudno więc ją posądzić o jakieś polityczne zaszłości i zależności (taką mam przynajmniej nadzieję). Co do nowej dyrektor - p. Magda kojarzy mi się jak najlepiej, nie myślę żeby zaczęła psuć radio, z którym jest od tak dawna kojarzona.

Danie Skowrońskiego "w adstawku" - to skandal! Facet był przez kogoś mianowany - a co to jakiś grzech pierworodny? A kto mianuje Jethon? Nie zauważałem w jego dziennikarstwie żadnego biasu czy wywdzięczania się swoim "rodzicielom". To jeden z niewielu dziennikarzy bardzo inteligentnych i jednocześnie o wysokiej kulturze osobistej w przeciwieństwie do takiej na przykład Moniki Olejnik. Przywrócił Trójkę do życia, znów mozna było słuchać tej stacji z przyjemnością.

Nie wiem jakim Jethon będzie menedżerem ale zapamiętałem ją jako fatalną dziennikarkę tworzącą wiecznie tą samą tandetę, mini-rozmówki z gwiazdami na poziomie pisemka bulwarowo-kobiecego, ktore tułały się całymi latami po wszystkich antenach Polskiego Radia.

Podpisujcie list otwarty:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja myślę, że danie "w adstawku" Skowrońskiego to część wiekszej operacji. W niedzielę w Programie I żegnali się ze słuchaczami Marcin Wolski i Stefan Friedmann, prowadzący dotąd audycję satyryczną "ZSYP".

Im pewnie też "audyt" nie wyszedł?

pasztecik, nie oburzaj się tak - to twoi koledzy z LPR i Samoobrony szurnęli Skowrońskiego z jego pryncypałami za drzwi, więc się teraz tak nie ciskaj. nie zapominaj, że Skowroński przyszedł do PR z Czabańskim, Targalskim, Sobalą - tego autoramentu PiSowskim "radiowcami". niestety, wystarczyło rzucić na jego poranne wywiady, żeby usłyszeć, czyją stronę on trzyma... taki był z niego "niezależny" dziennikarz. kilka lat temu było inaczej... np, ale to było kilka lat temu.

Powtarzam - Skowroński Trójkę starał się poprawiać, a raczej przywrócić jej dawny blask ;-) tak go oceniam, mimo, że coraz mniej słucham PR3 przeniosłem się na Dwójkę. Szczególnie w dzień PR3 jest dla mnie "mało słuchalne", wieczorami - w audycjach autorskich - coś sobie zawsze znajdę ;-)

pisorski dyrektor Programu Pierwszego PR - zapomniałeś dodać paszteciek - Marcin Wolski też na antenie się pożegnał ze słuchaczami? o, no wreszcie i jego wymiecie z Al. Niepodległości ;-)

krzych, 26 Lut 2009, 14:25

>nie zapominaj, że Skowroński przyszedł do PR z Czabańskim, Targalskim, Sobalą

To jest dokładnie to samo myslenie, które zarzucacie pisiorom.

Normalne myslenie to nie "skąd przyszedł" a co potrafi i co robi.

> wystarczyło rzucić na jego poranne wywiady, żeby usłyszeć, czyją stronę on trzyma...

Ja twierdzę że Korwina-Mikke! Dwa programy z kompletnie egzotycznym politykiem z absolutnego marginesu w przeciągu kilku tygodni - mówi wszystko!

> wieczorami - w audycjach autorskich - coś sobie zawsze znajdę ;-)

Moze poszło o to że mason i szabesgoj Bugalski ma audycj tylko wieczorami a powinien mieć do dyspozycji cały dzień?

krzych, 26 Lut 2009, 14:28

>pisorski dyrektor Programu Pierwszego PR

Ja wiem krzych, tu kacapie jeden, ze tęskno ci do czasów gdy dyrektorami Polskiego Radia byli "bezpartyjni fachowcy" pokroju Józefa Różańskiego (prawdziwe nazwisko Goldberg) - po zakończeniu poprzedniego etapu kariery przy rwaniu paznokci.

RZECZ MA SIĘ TAK. Jak nowy szef coś zacznie psuć to Trójka straci słuchaczy, i go wywalą. Jak będzie dbał o tych co już ma to może i nowych pozyska, i Trójka dalej się będzie rozwijać.

arturross, 26 Lut 2009, 17:30

>RZECZ MA SIĘ TAK.

Chyba "rzecz jest taka" jeśli już lecimy Panem Bogdanem. ;)

>Jak nowy szef coś zacznie psuć to Trójka straci słuchaczy, i go wywalą. Jak

>będzie dbał o tych co już ma to może i nowych pozyska, i Trójka dalej się będzie rozwijać.

Niby ślicznie ale później będzie to wykorzystane do kłamliwej propagandy: to MY żeśmy zbudowali, MYŚMY mieli wyniki, patrzcie, HA!

i taka z tobą pasztetówka dyskusja, jak w Polskim Radio za rządów Targalskiego z Czabańskim i Wolskim... i ze Skowrońskim na dokładkę.

Pamięć masz dobrą, ale krótką - przypomnij sobie zakuta faszyzująca pało, co pisiory wyprawiali w mediach publicznych, jak dorwali się do władzy... teraz wrzask podnosisz? że niby taka to niesprawiedliwość tych "fachowców" z nadania pisowskiego z publicznych mediach spotkała i jak ich trzeba doceniać, a nie od razu odwoływać... LOL a właśnie, że odwoływać - za to, że są dyspozycyjni politycznie na antenie - odwoływać. a taki był m.in. red. Skowroński... jest tam jeszcze kliku taki cwaniaczków, m.in. jeden z bliźniaków Karnowskich (ich nie odróżniam ;-) kolejny "zaangażowany" dziennikarz, szkoda, że tylko politycznie zaangażowany...

I zamiast podnoszenia wrzasku, przyjrzyj się jeszcze raz uważnie - nie na darmo mówiłem - to wszystko robią twoi koledzy z LPR i Samoobrony. boś ty poglądami z tego samego co oni chlewika, pasztetówa ;-P

Tak nie broncie goscia. Pono zdefraudowal mase forsy. Widzialem na wlasne oczy, ze zaplacil w Juracie za fladre karta platnicza Trojki - 6.90,- A jak sie glupio tlumaczy! Zapomnial gotowki!

pzdrw

'

soso

Lubię Skowrońskiego za pewnego rodzaju "niezależość" intelektualną, ale nie wybaczę mu np. tego, że jeździł osobiście do prezia Kaczyńskiego, aby dzień wcześniej nagrywać z nim wywiad (oczywiście bez "trudnych" i niepolitycznych) pytań, aby następnego dnia rano dopiero ten wywiad nadać - podczas gdy WSZYSCY inni goście porannego pasma Trójki pojawiają się "na żywo". Poza tym "zwichrował" Trójkę politycznie wprowadzając służalców PiS-u w rodzaju redaktora Karnowskiego czy Kwieka, o lizusie Semce nawet przez litość już nie wspomnę (ale on nawet zdaje się już wcześniej pojawiał). Skowroński także się ugiął przed "władzą" z LPR-u i wprowadził obowiązkowe cytaty z "Naszego Dziennika" pana Rydzyka podczas porannych przeglądów prasy. To zdaje się już nie jest żadna "niezależność", a wręcz odwrotnie.

Inną sprawą jest przywrócenie dawnego "rytu" Trójki w postaci audycji np. Manna, Chojnackiego, Wassowskiego, etc. To jest duży plus Skowrońskiego, ale nie zapominajmy, że jednocześnie odszedł Niedzwiedzki, który był wyraźnie zdegustowany towarzystwem "oficerów politycznych" w 3PR - Kydryński też o mało co nie odszedł, bo przecież został prawie całkowicie zmarginalizowany do Siesty. Zabrano mu jego wielotetnie pasmo jazzowe w środy i pozbawiono możliwości pojawiania się w Trójce za wyjątkiem Siesty. Takich kwiatków jest więcej i pokazują one niestety ciągłe upolitycznienie Polskiego Radia, a ja pragnąłbym aby to było prawdziwe radio publiczne, a nie polityczne, z sączącymi się rano "ustępami" z Naszego Dziennika.

Konkludując, Skowroński "dał ciała" i tyle. Bilans zysków i strat wychodzi na zero. Muzyka - plus, polityka wp Pisu - minus.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Nie mogłem i tak wisałem:

Skowoński za spolegliwoścć względem prezia Jarusia powinien odejść. Nie może być tak, że byle frajer z PiSu życzy sobie przyjazdu w celu zrobienia wywiadu a dziennikarz bierze d… w troki i jedzie. To nie jest dziennikarz - to pisarczyk z nadania politycznego. Niestety Skowroński zrobił tak z Jarusiem - moim zdaniem Skowroński, którego do tej pory ceniłem - popełnił samobójstwo. Skowron - nie będę Cię żałował! Dałeś d…

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.