Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś do kogo w kwestii Harbetha mam 100% zaufania napisał mi przed zakupem:weź Skylany i dożywotnio zamykasz temat.W ten sam sposób radzę Tobie.Sam po czasie odkryłem jak cholernie ważne jest umiejętne zasypanie tych standów.Wpływ na dźwięk ma nie tylko czym, ale do jakiej wysokości.Reasumując kup Skylan a do tego Sky Premium Fill, możesz też spróbować Qbricks, choć te ostatnie u mnie skaszaniły sprawę bo zrobiło się za wysoko.Jeśli kupisz nowe to zobaczysz jaki Noel ma dystans do audiofilizmu, nie będę Ci psuł niespodzianki.Pod tym względem z pewnością może podać sobie rękę z Alanem:)

czy to o te chodzi? http://www.sklep.kezard.com.pl/harbeth-foundation-stands-shl5-para-gwarancja-audio-system-transport-gratis.html

jakiś czas temu napisałem jak nieodpowiednie standy potrafią zdegradować dzwięk Harbetha

miałem p3.....na StandArt-8 koszmar.....na Skylanach bajka.....w każdym razie nigdy więcej StandArta

ja tych standów nie chciałbym nawet za darmo.....Dynaudio S25 też stały na SA8 I miałem problem

one mają jedną podstawową cechę.....przygaszają brzmienie nie dają się rozwinąć kolumną

chyba że komuś właśnie na tym zależy... ,,przygasić brzmienie,, wtedy sprawdzą się na 100%....

jakiś czas temu napisałem jak nieodpowiednie standy potrafią zdegradować dzwięk Harbetha

miałem p3.....na StandArt-8 koszmar.....na Skylanach bajka.....w każdym razie nigdy więcej StandArta

ja tych standów nie chciałbym nawet za darmo.....Dynaudio S25 też stały na SA8 I miałem problem

one mają jedną podstawową cechę.....przygaszają brzmienie nie dają się rozwinąć kolumną

chyba że komuś właśnie na tym zależy... ,,przygasić brzmienie,, wtedy sprawdzą się na 100%....

ale przecież są kolumny, którym takie podstawki służą - sam używam StandArta 6 i dla ProAców nie widzę innej opcji - zresztą sam producent zalecał do nich ciężkie Targety.

Wiem, że to klub Harbetha i te najlepiej grają na Skylanach - mam nadzieję niebawem się o tym przekonać ;)

----------------------------------------------------

ale przecież są kolumny, którym takie podstawki służą - sam używam StandArta 6 i dla ProAców nie widzę innej opcji - zresztą sam producent zalecał do nich ciężkie Targety.

Wiem, że to klub Harbetha i te najlepiej grają na Skylanach - mam nadzieję niebawem się o tym przekonać ;)

pewnie są takie kolumny w których SA się sprawdzi......ja tego już nie chcę sprawdzać

z tego co pamiętam W.Pacuła i J.Kłos również zalecali pod SHL5 ciężkie podstawki...

moje doświadczenie podpowiada mi co innego.... pod SHL5 dałem Skylan

kiedyś rozmawiałem z gościem który przerobił wszystkie z możliwych podstawki pod SHL5

najgorzej wypadły StandArt i Rogoz.....chwalił Skylany ale najlepiej się sprawdziły te (otwarte) nie pamiętam nazwy

Czy ktoś w woj. warmińsko-mazurskim ma u siebie P3ESR ? Nie ukrywam, że chętnie wprosiłbym się na 30 min. odsłuchu :)))

Cześć Piotr,

a może chciałbyś posłuchać jak Gainclone , którego mi kiedyś zrobiłeś, gra z "5" ?

Też daje radę. Zapraszam! :-))) Z czym chcesz te "3" połączyć?

Ktoś mówił o zakupie 40.1. Są aktualnie do sprzedania za 25 000 zł. Trzy lata użytkowane.

HARBETH M40.1 cherry stan idealny I właściciel

Zainteresowani mogę zerknąć : http://allegro.pl/harbeth-m40-1-cherry-stan-idealny-i-wlasciciel-i4008329635.html

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

To i ja się przywitam.

Poznajemy się z SHL5 dzięki uprzejmości Pana Darka z Poznania. Wybaczcie profanację krzesełkową - standy oczywiście będą. Pierwszy raz słyszę, że to nie głośniki są wąskim gardłem systemu - a będzie jeszcze lepiej...

Spokojnych świąt!

post-18476-0-67066300-1397898820_thumb.jpg

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Gratulacje kvist stałeś się posiadaczem kolumn, produkowanych przez Geniusza.Będziesz Pan zadowolony:) tylko standy dokup,a potem przekonasz się szybko,że jeśli coś Ci nie domaga w torze to shl-ki szybko to pokażą:)

Ja z innej beczki, gdzie można w naszym pięknym kraju wypożyczyć Foundation Stands?chciałbym p3esr posłuchać, jak śpiewają na otwartych podstawkach.

Czym napędzasz?

Przecież ma w "o mnie"

Czym napędzasz?

Pokój do gigantycznych raczej nie należy, nie duszą się?

Też się tego obawiałem ale nie jest źle. Mam troszkę ponad 22m2 w miarę zaadoptowane (jeszcze pracuję nad dyfuzorem na tylnej ścianie).

Zagrały Weather Report, King Crimson, Floydów, Archiwe - super! Zapuściłem Toola, Creeda, Tiamat, Behemoth - bez problemu. A to wszystko na krzesłach...

Nie słuchałem głośno tylko kameralnie - i miałem ładnie podane całe pasmo. Jest tempo, kontrola, barwa. Nie ma efekciarstwa - i o to mi chodziło.

Myślę, że SHL5'tki zostaną - wtedy będzie czas na Skylane'y - na pewno niczego nie popsują...

Jeszcze plakietka klubowa :-)

post-18476-0-23536900-1397928599_thumb.jpg

"Ja z innej beczki, gdzie można w naszym pięknym kraju wypożyczyć Foundation Stands?chciałbym p3esr posłuchać, jak śpiewają na otwartych podstawkach."

Nie wiem jak z wypożyczeniem ale dostępne są w dwóch sklepach mianowicie: http://sklep.kezard.com.pl/category/kolumny-podstawki-pod-kolumny/5

Oraz http://blueaudio.pl/podstawki-kolumn-c-1_29.html?page=1&sort=2a

Plus http://customdesign.co.uk/products

Standy ala uk bardzo podobne do foundation.

Witam, czy ktoś z szanownych klubowiczów może "skrobnąć" kilka słów odnośnie harbeth monitor MK4 ( z końca lat 80)?

Słuchałem z obecnych Shl5 i oczarowały mnie. Czy MK4 to podobna prezentacja? Czy warto się nimi zainteresować do repertuaru spokojnego (gł. jazz). Jak z basem, jak ze stereofonią i "masą" dźwięku. Za wszelkie informacje będę wdzięczny.

Nie słuchałem głośno tylko kameralnie - i miałem ładnie podane całe pasmo. Jest tempo, kontrola, barwa. Nie ma efekciarstwa - i o to mi chodziło.

Bo SHL5 to naprawdę bardzo dobre głośniki, można je zaliczyć do nielicznej grupy tych głośników, które potrafią pięknie po cichu zagrać.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Witam, czy ktoś z szanownych klubowiczów może "skrobnąć" kilka słów odnośnie harbeth monitor MK4 ( z końca lat 80)?

Słuchałem z obecnych Shl5 i oczarowały mnie. Czy MK4 to podobna prezentacja? Czy warto się nimi zainteresować do repertuaru spokojnego (gł. jazz). Jak z basem, jak ze stereofonią i "masą" dźwięku. Za wszelkie informacje będę wdzięczny.

IV-ek nie słuchałem ale miałem III-ki przez prawie rok. A 5-ki mam teraz tez już prawie rok.

Moim zdaniem dzwięk ładniejszy od 5-ek, z duszą, o przepięknej barwie. Moim zdaniem to zasługa kopułek Audaxa. Za to duzo mnie szczegółowe od 5-ek, z gorszą sceną 3D i troszke poluzowanym basem. Do dziś biję się z myślami, że trzeba było je zostawić zamiast 5-ek.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

bez wyjątku wszystkie H. dobrze grają cicho

Wszystko zależy co do nich przypniemy. Może to się wydać dziwne ale M30 ze Stingrayem tak kolorowo nie jest, owszem ciekawie i łanie ale na niskich poziomach z SHL5 większy współczynnik satysfakcji.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

IV-ek nie słuchałem ale miałem III-ki przez prawie rok. A 5-ki mam teraz tez już prawie rok.

Moim zdaniem dzwięk ładniejszy od 5-ek, z duszą, o przepięknej barwie. Moim zdaniem to zasługa kopułek Audaxa. Za to duzo mnie szczegółowe od 5-ek, z gorszą sceną 3D i troszke poluzowanym basem. Do dziś biję się z myślami, że trzeba było je zostawić zamiast 5-ek.

Pozdro

Dziękuję za info. Rozumiem, że w IV też jest kopułka Audaxa?...a może wiesz jaki jest tam średnio-niskotonowy? ...czy ten bas bardzo poluzowany był, czy w ogólnej prezentacji to nie przeszkadzało? Rozumiem, że odnosisz się do nowych SHL5?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.