Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana TV - 42 -46 cali - plasma czy lcd

creasy

Rekomendowane odpowiedzi

Wroce jeszcze do wielkosci TV.Od 8 miesiecy jestem posiadaczem plazmy Panasonic TH-50PZ80E i razem z zona doszlismy do wniosku ze nastepny TV to napewno cos wiekszego .TV ogladamy z odleglosci ok.3 metrow i naprawde w tej chwili juz brakuje tych paru cali wiecej.Naprawde filmy HD to rozkosz dla oka,a i kanaly z Cyfry daja rade ,poza malymi wyjatkami.Wiec polecam wieksza przekatna.

piskle smoka, 10 Wrz 2009, 23:53

TV ogladamy z odleglosci ok.3

>metrow i naprawde w tej chwili juz brakuje tych paru cali wiecej.>>>

nic nie stoi na przeszkodzie abyście usiedli sobie bliżej.

50" i 3 metry dla HD jest odległością optymalną. Siedząc bliżej zatraca się całość obrazu a zaczyna się podświadomie szukać szczegółów obrazu. To ślepa droga i można sobie cos uszkodzić.....

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

zaznaczę znów na temat przekątnej - zobacz stronkę centrumdobregoobrazu.pl a następnie o tym jak najszybciej zapomnij. z 4 metrów 40 - 42 cale to optimum i rozsądek. a każdy kto stwierdzi że rozmiar jest ważniejszy niż jakość niech skonsultuje się z jakąkolwiek kobietą.

"1. 52 cale i najmniejsza odległośc 182 cm.

2. aby wyczyścić LCD nalezy go najlepiej ZDJAC ZE SCIANY i położyć na stole."

centrumdobregoobrazu.pl- co za bzdury wypisują na tej stronce.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witam.

Czy ktoś juz próbował podłączyć moduł CI do gniazda i ustawił odbiór kanałów z satelity.

Chodzi mi o podłączenie modułu CI z Cyfrowego Polsatu z kartą Pre-Paid. Oraz czy tuner w tym telewizorze umożliwia odbiór kanałów w jakość i HD?

Czy działa ona z tymi telewizorami czy nie warto zawracać sobie głowy.

Ważny jest i rozmiar i jakość. Im lepsza jakość tym większy może być obraz, oczywiście w pewnych granicach.

Ja z 4,5 m oglądam 120" i uważam, że jest ok. jak dla BD. Dla 42" oglądanych z 4 m to nie ma sensu kupować BD, chyba, że ktoś ma słaby sygnał z kablówki.

• 3 tygodnie później...

Telewizor powinien wisieć "jak mówi książka" na takiej wysokości ażebyś dolną krawędź obrazu miał na wysokości oczu w pozycji "siedzącej"

Natomiast w praktyce wygląda to tak że Tobie i Twoim widzą ma się dobrze oglądać film bez dręczącego bólu kręgów szyjnych

Pozdrawiam

bigben79, 2 Paź 2009, 14:59

>Telewizor powinien wisieć "jak mówi książka" na takiej wysokości ażebyś dolną krawędź obrazu miał

>na wysokości oczu w pozycji "siedzącej"

To do d... ta książka ;)

Już sensowniejsze jest umieszczenie tak by oczy były na wysokości środka ekranu.

zeby nie pisać nowego wątku, pozwolę dołączyć się do istniejącego.

jestem zainteresowany kupnem telewizorka 42 max 46 cali, budżet to okolo 5000zl, tv będzie mi służył do oglądania tv satelitarnej, sd i hd, do dvd, bluray, również sporadycznie do tv po kablu antenowym. zastanawiam sie nad tv led i plazma w full hd, po wstępnych oględzinach znalazłem modele:

PANASONIC TX-P42V10E

SAMSUNG VE46B800

LG 42SL8000

bardzo proszę o podpowiedz który wybrać, ewentualnie propozycje innego, 42 max 46 cali.

dziekuje wszyskim za pomoc

zukosok, 2 Paź 2009, 19:58

Heh żeby zawsze decyzja była taka prosta :-)

Philips 46pfl9704H/12

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może ciut większa plazma 50'Samsung PS50B650 ? tak samo test jest na hdtv.pl (jego albo Sam'a B850, już nie pamiętam... generalnie obraz ten sam, jest tylko różnica w wyposażeniu)

zukosok, 2 Paź 2009, 20:28

>dzieki sukces, to teraz mam kolejnego konkurenta, jak tu wybrać, może ktoś wie, zna jakies

>rozwiązanie, albo widział te telewizory?

Absolutnie nie bierz TV z glarą, więc co pozostaje :-) Philips ma wszystko na pokładzie i wyposażeniem bije chyba wszystkie TV na rynku, a taki ambilight niby bajer ale jaki fajny :-)

ok czyli wiem co to glara :), don111 większy zdecydowanie nie, 42 ale lub max 46.

Philips, Samsung, Lg, Panasonic, sam już nie wiem co o tym myśleć, osobiście cały czas myslalem nad Panasem.

wybacz ale wpis tylko LCD, jakos do mnie nie przemawia, nie podajesz żadnych argumentów...

zresztą czemu nie plazma, wiem ze zużywa więcej energi elektrycznej, ale obraz przecież tez fajny.

don111, 2 Paź 2009, 23:30

>akurat najważniejsze czyli jakość obrazu przemawiają zdecydowanie za plazmą (porównując w tej samej

>cenie i wielkości matrycy)

Jesteś fanboyem plazm i nie dociera do ciebie że plazma pod tylko pewnymi wzgl. jest lepsza od LCD podobnie jak LCD jest lepsze tylko pod pewnymi wzgl. od plazm.

Gość

(Konto usunięte)

...Jesteś fanboyem plazm i nie dociera do ciebie że plazma pod tylko pewnymi wzgl. jest lepsza od LCD podobnie jak LCD jest lepsze tylko pod pewnymi wzgl. od plazm...

No właśnie!!!

TYLKO I WYŁĄCZNIE LCD!!!

Mówie ci!

Kyle

>Jesteś fanboyem plazm i nie dociera do ciebie że plazma pod tylko pewnymi wzgl. jest lepsza od LCD

>podobnie jak LCD jest lepsze tylko pod pewnymi wzgl. od plazm.

jasne, znowu zaczynasz tą swoją gadkę, wszyscy wiemy ze sam jesteś fanboyem LCD

ja przynajmniej miałem do czynienia z różnymi LCD, sam byłem właścicielem, widziałem w sklepach, u znajomych, od czasu do czasu testy też przeglądam i widzę co jest grane

a sam zmieniłem LCD na plazmę i nie żałuję, nie wspomnę jakiego złoma z LCD w dodatku o mniejszej matrycy musiałbym kupić gdybym nie wybrał plazmy :)

ok konkrety, bo ich zawsze unikasz... skoro tak twierdzisz to znajdź mi w tej samej cenie i o tym samym rozmiarze matrycy, porównywalny jakościowo LCD do plazmy, proszę o kilka konkretnych modeli...

jakoś jestem dziwnie przekonany, że będziesz unikał odpowiedzi :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.