Skocz do zawartości
IGNORED

referencyjne, testowe plyty -> download

xajas

Rekomendowane odpowiedzi

jeszcze jedno w tym temacie poruszana tutaj wcześniej sprawa jakości płyt; większość ludzi myśli ,ze jak już kupuje CD to kupuje coś jakościowo extra,nic bardziej mylnego mam trzy oryginalne CD Ciemnej Strony PINK FLOYD i każda jest kaszaniasta,najlepszej jakości jest FLAC ściągnięty z NETu,zaraz po winylu wydanym przea ruską Melodię

i teraz co ?? zareklamuję te płyty bo są żle wydane, nagrane,żle zmiksowane,zły remaster-- kogo ze sprzedających to obejdzie ,a odsłuchać przed zakupem można na jakichś badziewnych słuchawkach poklejonych plastrem w jakości gorszej od mp3 i to TO JEST UCZCIWE?? być może sa gdzieś sklepy lepiej traktujące klienta u mnie takiego (Radom) nie znalazłem

Jeśli płyta z lat 80-tych w pierwotnym, znakomitym masterze jest obecnie niedostępna do kupienia, a w jej miejsce sprzedaje się remasterowane loudnessem substytuty, to ja traktuje takie nagrania jako abandonware ;P

PS. A i tak mimo że zarabiam nieco więcej niż te 1000zł miesięcznie, potrafię dać ponad 100zł za jedną używaną płytę z lat 80-tych, bo przynajmniej wiem że płacę za pełnowartościowe nagrania.

I love the sound of crashing guitars

Dzięki za link. Własnie tak chciałbym kupować muzykę. Bez czekania, kalkulowania ile to jeszcze trzeba by kupić co by koszty przesyłki się opłacały no i cła z VATem, lub co najmniej VATu.

• 4 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

używa tego ktoś jeszcze???

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

nie wiem czy audiofilska ale brzmi świtnie i to w dodatku z winyla

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• 9 miesięcy później...

Witam.

Gdzie można ściągnąć w dobrej jakości tą płytkę: "O-Zone Percussion Group- " La Bamba"?

Tutaj do posłuchania kilku sekund każdego utworu:

Ukryta Zawartość

Może ma ktoś na dyskach? Kiedyś była na rapidsharach ale to przeszłość...

pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

• 6 miesięcy później...

Wszystkim polecam film o ,,prawach autorskich,, to pierwszy part-

a jak ktoś nie chce całego to podsumowanie

co z tego ze ciekawie sie wypowiadaja jak nastal kapitalizm wiec o jakims tworzeniu dla dobra korzystaniu i innych ciekawostkach mozna zapomniec, przeciez w kapitalizmie pozwolono zeby zarabiac nie wytwarzajac i zeby rozwarstwienie przekraczalo dopuszczalne granice to jak moga dopuscic do swobodnego dostepu do kultury? ludziom wyprano mozgi ze kapitalizm to wolnosc ale ci bardziej inteligentni wiedza o co chodzi...

a teraz na temat: Stokfish Records - Close The Music - referencyjne nagranie - niestety jak na razie nie mam tej plyty u siebie

chwilowy brak działalności w audio.

stumm, 2 Lut 2010, 16:36

>Pisałem już o tym,ale napisze jeszcze raz.Czemu nie było takich problemów jak kopiowało się setki

>płyt na kasetach lub szpulach magnetofonowych?Wtedy to nie było okradanie?Jakoś nikt nie

>protestował,a teraz?Płacz i zgrzyt zębów.

może kiedyś chodziło o degradację brzmienia przy każdej kolejnej kopii. a teraz panie to można rąbać w domu setki kopii tanim kosztem. plus internet ułatwił dystrybucję. czyli dopiero w ostatnich dziesięcioleciach problem piractwa stał się bardzo dotkliwy dla wydawców.

Zapędziłeś się Waćpan. Mam w domu nagrywarkę audio, do której kupuję specjalne (Czytaj takie same, tyle że droższe) CDRy, z ceny których część ceny przekazywana jest na wynagrodzenie firm posiadających prawa autorskie. Pożyczam płyty z wypożyczalni i na własny użytek kopiuję. W żadnym razie nie mam poczucia, że kradnę. Ty natomiast udowodnij mi, że jest inaczej.

Powrót po dłuższej przerwie...

Zapędziłeś się Waćpan. Mam w domu nagrywarkę audio, do której kupuję specjalne (Czytaj takie same, tyle że droższe) CDRy, z ceny których część ceny przekazywana jest na wynagrodzenie firm posiadających prawa autorskie. Pożyczam płyty z wypożyczalni i na własny użytek kopiuję. W żadnym razie nie mam poczucia, że kradnę. Ty natomiast udowodnij mi, że jest inaczej.

oooo to sa wypozyczalnie plyt cd? nie wiedzialem gdzie takie sie znajduja?

chwilowy brak działalności w audio.

• 4 miesiące później...

Wypożyczalnie płyt istnieją. O ile sobie dobrze przypominam, to w Legnicy były płyty nawet w jednej z biblotek. Nie wiem tylko, czy nadal są.

BTW... Na polskich serwisach z torrentami pojawiły się wstawki dwóch płyt w formacie FLAC, których długo szukałem.

Tom Russell - 1999 - The Man From God Knows Where

Elisabeth Karsten - 1999 - Flux

Linków nie podaję, aby nie denerwować "świętoszkowatych hipokrytów", ale w sumie są one zbędne. Google radzi sobie z tym bez problemu.

oooo to sa wypozyczalnie plyt cd? nie wiedzialem gdzie takie sie znajduja?

W PL nie widziałem. W DE korzystałem z działu audio w normalnej biliotece. Obecnie korzystam z tzw. mediateki - są to płyty z muzyką, winylami, grami na PS3 i inne konsole, filmami DVD, bajkami, filmami blu-ray i nie wiem czym jeszcze.

Powrót po dłuższej przerwie...

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.