Skocz do zawartości
IGNORED

Jest SACD w odtwarzaczach BluRay

asfanter

Rekomendowane odpowiedzi

Zbig, 29 Mar 2009, 00:06

>

>A które albumy? Te zespoły nie miały szczęścia do dobrych realizacji.

Co do Brothers in Arms - Dire Straits bym się kompletnie nie zgodził. Według mnie jest jedna z najlepiej zrealizowanych płyt, szczególnie w SACD. A podane przez Ciebie tytuły chętnie posłucham. Oczywiście jak kupię.

---------------------------------------

Genesis- Invisible Touch

The Police- Every Breath You Take

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Kacperek, 29 Mar 2009, 00:24

>

>i jeszcze jedno sittek. Do czego służy ci Twój DVD Denona ?

Nie twierdzę,że mam referencyjny sprzęt, jestem świadomy jego braków i niedoskonałości. Na osobne zestawy mnie na razie mnie stać, choć z pewnością chciałbym je mieć. I z łaski swojej odwal się od mojego sprzętu; już ci to przecież pisałem. Chcesz zaczepki to możesz ją mieć. Tylko potem mnie znów nie przepraszaj.

Kacperek, 29 Mar 2009, 00:20

>

>A jakie masz doświadczenia z serwerami muzycznymi, że tak twierdzisz ?

Za młody jesteś synku aby pytać mnie o doświadczenia.

sittek, 29 Mar 2009, 03:08

>Nie twierdzę,że mam referencyjny sprzęt, jestem świadomy jego braków i niedoskonałości.

To nie o to chodzi sittek. Twój DVD jest tak samo kombajnem AV jak ten Oppo. Też ma kilka funkcji. Odtwarza DVD i CD i co w tym złego ?

Kacperek, 29 Mar 2009, 03:14

> Twój DVD jest tak samo kombajnem AV jak ten Oppo. Też ma kilka funkcji.

>Odtwarza DVD i CD i co w tym złego ?

Jak już wcześniej wspomniałem mój sprzęt ma związek bardziej z ograniczeniami niż zamiłowaniami. I tu się zdecydowanie różnimy. Sztuka kompromisu.

sittek, 29 Mar 2009, 03:22

>Jak już wcześniej wspomniałem mój sprzęt ma związek bardziej z ograniczeniami niż zamiłowaniami. I

>tu się zdecydowanie różnimy. Sztuka kompromisu.

Zobacz kilka postów wyżej ten kombajn AV Denona. Uważam, że to ciekawa sprawa. Jedna skrzynka odtwarzająca wszystko. Jak dźwięk wbudowanego DAC-a nie pasuje, to można wysłać sygnał na zewnętrzny przetwornik przez optyka albo przez coax. Nie widzę tam jakiś kompromisów. Jest kombajn AV ? Jest ? Dla leniwej młodzieży ? Nie sądzę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

revert

29 Mar 2009, 11:47

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1455 / 153 / 0

takie w miare dobre hybrydy robi accuphase. powiedzmy że reszta poniżej to tylko bicie piany o SACD.

Tyle ze na tym Accuphase porownanie CD vs SACD wychodzi problematycznie dla niektorych.

no dla mnie zawsze to było problematyczne - moim zdaniem przesiadka nie ma sensu. Podobnie jak na systemy wielokanałowe -ale jak tutaj komuś wytłumaczyć, że parametry, nalepki SACD, DVD-Audio wniosą tu mniej niż klasowy CD, Wzmacniacz, i zestawy głośnikowe. Jak nigdy nie używam tego określenia to SACD i DVD-A to dla mnie typowy marketingowy bełkot. Może lepiej zadać sobie rochę trudu i skompletować dobrą konfigurację.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

revert widzisz probowalem pisac o tym juz dawno. Za kazdym razem dostawalem po glowie. Nie wiem co sie stalo z tym forum i w jakim kierunku ono idzie ale pochwala Tonsila i plastikowego chlamu przechodzi ludzkie pojecie. Wyglada na to ze kazdy chce sie poczuc znawca tyle ze niektorzy robia z siebie idiotow.

Propoponuję podnosić stare ciekawe wątki stereo do góry bo robi się naprawdę śmietnik stereo na forum.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Przebrnalem z trudem przez " dyskusje " w tym watku ...

Ze smutkiem musze skonstatowac ze poziom chamstwa i glupoty niektorych zabierajacych glos dyskutantow jest bardzo duzy :-( Niespotykany na angielskich i francuskich forach ....

discomaniac71, 29 Mar 2009, 13:51

Wyglada na to ze kazdy chce sie poczuc znawca tyle ze niektorzy robia z

>siebie idiotow.

Pierwszy raz zgadam się z tobą w tym wątku disco. Robią z siebie idiotów wydając opinię o sprzęcie którego nie słuchali.

Gdyby to Oppo nazywało się Mekitosz albo Akkufejz to mlaskaniom nie byłoby końca, oczywiście również bez odsłuchu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kacperek

29 Mar 2009, 14:03

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 214 / 388 / 0

Pierwszy raz zgadam się z tobą w tym wątku disco. Robią z siebie idiotów wydając opinię o sprzęcie którego nie słuchali.

Gdyby to Oppo nazywało się Mekitosz albo Akkufejz to mlaskaniom nie byłoby końca, oczywiście również bez odsłuchu.

Zdaje sie ze mowisz o sobie. Gdyby to nazywalo sie McIntosh czy Accuphase to nie wygladaloby jak plastikowy szajs nie kosztowaloby 500 USD i mozna byloby tego posluchac a tak szkoda czasu. Jak na razie Oppo bardziej przypomina zewnetrznie Philipsa niz Accuphase. Tak wiem zaraz napiszesz o Goldmundzie ale daruj sobie:) Poza tym zadna z w/w firm nie produkuje cudeniek ala wszystko w jednym poniewaz nie ma targetu hipermarketowego:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Lubisz obrazac przez co stajesz sie zenujacy. Nie masz odwagi powiedziec tego komus prosto w oczy wiec ograniczasz sie do pisania inwektyw na forum. Czyzby jakies problemy z potencja?

Odtwarzacz Blu-ray z funkcja odczytywania SACD to przeciez zadna rewelka - tak samo bylo (jest) z DVD-Playerami - mnostwo, nawet bardzo tanich modeli odtwarza SACD - jest to raczej bajer, dodanie dodatkowej funkcji, niz uklon w strone audiofili.

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.