Skocz do zawartości
IGNORED

Jest SACD w odtwarzaczach BluRay

asfanter

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

XYZPawel, 26 Sie 2009, 15:57

>Paweł Skurzewski, 26 Sie 2009, 15:34

>

>>Przyłączam się do pytania i ponawiam prośbę.User o nicku xyzPaweł uprawia książkowy trolling

>

>czytasz złe książki

Ty nic nie czytasz,czego dowód dajesz w każdym wątku.

Redaktorze ponawiam prośbę.

P

Gość

(Konto usunięte)

Paweł Skurzewski, 26 Sie 2009, 16:00

>>>Przyłączam się do pytania i ponawiam prośbę.User o nicku xyzPaweł uprawia książkowy trolling

>>

>>czytasz złe książki

>Ty nic nie czytasz,czego dowód dajesz w każdym wątku.

:)) To ciekawe, bo dużo ludzi twierdzi, że czytam wręcz za dużo :)))

>Redaktorze ponawiam prośbę.

Psze Pani, a on się zaczepia !!! Mamusiu !!!!!!!

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

XYZPawel, 26 Sie 2009, 16:35

>Paweł Skurzewski, 26 Sie 2009, 16:00

>

>

>>>>Przyłączam się do pytania i ponawiam prośbę.User o nicku xyzPaweł uprawia książkowy trolling

>>>

>>>czytasz złe książki

>>Ty nic nie czytasz,czego dowód dajesz w każdym wątku.

>

>:)) To ciekawe, bo dużo ludzi twierdzi, że czytam wręcz za dużo :)))

>

Rozumę,że to taka sofistyczna sztuczka,mająca pokazać ,że Ty masz jakiś znajomych?biedaku,kto w to uwierzy??

Kończę z tobą kolego tą głądną gadkę,licząc na to,że jak tu następnym razem zaglądne,po twoich wpisach w tym watku nawet smród nie zostanie a twoja "działalność oświatowa" zostanie ograniczona do autorskich wątków, w których sam ze sobą będziesz się branzlował linkami z audiocritic.

P

Gość

(Konto usunięte)

Paweł Skurzewski, 26 Sie 2009, 17:17

>wpisach w tym watku nawet smród nie zostanie a twoja "działalność oświatowa" zostanie ograniczona >do

>autorskich wątków, w których sam ze sobą będziesz się branzlował linkami z audiocritic.

jaka działalność oświatowa jakie linki ?!? Przecież ja nic nie czytam ?!? ;)

To sa linki do filmików ? ;)

Pawciu, idź włącz sobie myślenie, bo ci szwankuje...

XYZPawel, 26 Sie 2009, 16:35

po co tu włazisz?

jak byłeś młody matka wieszała ci kiełbasę na szyi aby choć psy się z tobą bawiły.

widzę że to ci zostało. I zapamietaj tutaj też nikt z tobą nie chce się bawić.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Firebird dzieki za wpis na temat i opis Twoich wrazen.

Wiele piszacy tu zapomina o tym za dla wiekszosci ludzi powaznie zainteresowanych audio odtwarzacz BluRay/SACD lub jakikolwiek uniwersalny jest zazwyczja drugim lub trzecim odtwarzaczem. Zazwyczj jest on zakupiony wlasnie ze wzgledu na uniwersalnosc.

• 3 tygodnie później...

nowy SACD/BD player Marantza UD8004

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Taka mala dygresja: audioholiku za te 3kzl ktore wydales na nieszczesnego Pioneera mogles kupic Meridiana lub troszke dolozyc i kupic Krella nawet KAV 250CD. One co prawda nie maja SACD ale zjadaja na sniadanie Twojego cudownego PD-D9J w SACD czy w czym tam chcesz:)

discomaniac71, 13 Wrz 2009, 17:16

>A odtwarzacze uniwersalne z torem wizyjnym mozesz sobie w buty wsadzic:)

z tego co się orientuję tor wizyjny jest deaktywowany za pomocą funkcji 'pure audio'

• 2 miesiące później...

Przegladam to "archiwum" i mam zapytanie do kolegi Karolucha:

>Innymi słowy wszelkie odtwarzacze fizycznych nośników typu CD/SACD gwałtownie tracą u mnie na

>znaczeniu.

>......

>Wszystko co się tyczy stereo ma się u mnie znaleźć na dysku HDD serwera. Mowa o plikach FLAC 2.0

>16/44.1, FLAC 2.0 24/96 skopiowanych z płyt DVD-Audio oraz zgranych z internetu jako Studio Master.

>Mój dysk jest pojemny i przyjmie bez problemu wersje 16/44.1 czy AC3, czy DTS. Od przybytku głowa

>nie boli. Warto mieć wybór podczas odtwarzania.

>.....

>Gdy tylko wyjdzie player sieciowy wyposażony w HDMI z sensownym jitterem to na jego dysku pojawią

>się również pliki FLAC 5.1 24/96 skopiowane z DVD-Audio. W tym momencie nośnik DVD-Audio jako

>kompletnie przegrany na HDD będzie się kurzył na półce.

>.....

>SACD w mojej filozofii nie pasuje. Jeżeli twierdzicie, że wytrzymuje konkurencję z plikami FLAC

>16/44.1 to tym bardziej z plikami FLAC 24/96. Można nawet już sobie posłuchać płyt "HDAD" (np. "I

>Robot" Parsonsa) z plików FLAC 24/192. Niestety u mnie na razie tylko z laptopa przez USB na DAC'a.

A skąd bierzesz wspomniane wyżej pliki ..??

niewiem jak dla innych ale dla mnie przewaga SACD nad cd jest poprostu wyrazna - zreszta to samo zawsze potwierdzaja znajomi ktorych to szczeze srednio intresuje - zawsze jest ze bardziej gladko, mniej cyfrowo i wogole wszystko lepsze - niewiem czy to samo staranie nad nagraniami wytworni w przypadku SACD ale fakt jest faktem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Cieszę się że wątek który załóżyłem cieszy się taką popularnością. W momencie zakładania były to tylko pogłoski, teraz już wszyscy wiedzą że przyszłość odtwarzaczy na świecie to właśnie wieloformatowe BluRay 3 generacji z odczytem DVDAUDIO i SACD. Ciekawe kiedy potentaci Samsung i LG zaprezentują swoje audiofilskie maszyny z SACD i czy też będą miały okazję zdobyć nagridy EISA. Wszystko to cieszy bo płyty CD wychodzą z produkcji i nie ma juz alternatywy, albo gęste płyty albo juz tylko pliki internetowe flac itp.

• 3 tygodnie później...

dobra informacja dla osób poszukujących odtwarzaczy blu-ray/sacd z niższego przedziału cenowego (ile to kosztował Marantz SACD/BD, 20000zł?), Sony przedstawiło na CES 2010 nową generację odtwarzaczy Blu-ray 3D, które wspierają format SACD.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.