Skocz do zawartości
IGNORED

Accuphse - ceny - ZGROZA

adam3city

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie - ceny z Nautiliusa...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/50670-accuphse-ceny-zgroza/

Ceny raczej wracają do stanu normalnego dla stajni Accuphase ;-)

Tylko w zeszłym roku było tak "tanio",

Kupowałem DP-500 cena była ok.19 000zl, ale odkąd pamiętam ceny na Accu były zwariowane.

Gość

(Konto usunięte)

adam3city, 8 Kwi 2009, 23:21

>jak w temacie - ceny z Nautiliusa...

>

>http://piksel.p1718.futuro.pl/cenniki/accuphase.pdf

Co się dziwisz, to jest sprzęt "elitarny", on musi być drogi, inaczej nie byłby elitarny. Efekt snoba w pigułce.

Jaką mają ładną drabinkę cenową, tak jak drabina społeczna :)

ata77, 9 Kwi 2009, 00:20

>tuner za 16000!!! Swarowsky robił gałki czy jak?

>:0 Jednym slowem pozycjonowanie produktu jako alternatywa dla jakości i wartości praktycznej.

>Kupujcie!!!

No, wygląda jakby ze zlota był.I nie wiadomo ile tam "techniki" w środku siedzi.

Mnie się wydaje,że jeśli jest kryzys i ludzie mniej kupują to ceny powinny iść w dół,nie w górę.

Produkty będą zalegać na półkach jak będą takie ceny i kryzys może się nakręcać sam.Zresztą czy nie ma innych firm,które nie zwariowały i wcale nie są gorsze np.McIntosh?Ten z tego co widać,nie podrożał.

Dystrybutor accuphase, ma jakieś dzikie fazy z tymi cenami :D No ale wiadomym jest, ze od pewnego pułapu cenowego ludzie (oczywiscie nie wszyscy) zaczynają kupować po cenach i metkach. Im większa kwota i zacniejsza marka, tym goście będa bardziej mlaskać... No bo nie wiem jaki normalny audiofil kupuje im te tunery za 16 koła?

Gość

(Konto usunięte)

GT, 9 Kwi 2009, 08:31

>kwota i zacniejsza marka, tym goście będa bardziej mlaskać... No bo nie wiem jaki normalny audiofil

>kupuje im te tunery za 16 koła?

chcesz powiedzięć, że wzmak za 50kzł jest OK ?!?

Dla mnie ceny Accuphase są całkowicie obojętne. Gdyż na klocki z tej stajni nie było mnie stać po starych, ani po obecnych cenach. Mogą sobie iść dalej w górę. Nigdy nawet nie śnił mi się w nocy żaden klocek w złotym kolorze.

A tak w ogóle to chętnie posłuchałbym sobie T-1000.

Słucham Accu T 1000 codziennie i zapewniam was wart każdej złotówki , gorąco polecam.

Za jedyne 16 000zł można mieć jeden z najlepszych tunerów wszech czasów - to taniocha ;-)

Tuner z wyjściem cyfrowym na zewnętrzny przetwornik !

Żenujący jest paskudny z tandetnego plastiku wykonany pilot.

Ok. 9 lat temu kupowałem używany CD DP -65 , cena nowego ok.34 000zł !!!

Swego czasu końcówka mocy A 50V kosztowała ok. 16 000 euro !!

Tylko w zeszłym roku w sumie przez stosunkowo krótki okres gdy $ spadł do ok.2 zł ceny poleciały w dól .

Trzeba było kupować . Kto skumał ,że zawsze tak nie będzie to sobie zakupił ;-)

Gość

(Konto usunięte)

gutekbull, 9 Kwi 2009, 09:38

>Słucham Accu T 1000 codziennie i zapewniam was wart każdej złotówki , gorąco polecam.

>Za jedyne 16 000zł można mieć jeden z najlepszych tunerów wszech czasów - to taniocha ;-)

:) Masz chłopie poczucie humoru :))) za kilkaset złotych masz identycznie brzmiący :))

>Tuner z wyjściem cyfrowym na zewnętrzny przetwornik !

>Żenujący jest paskudny z tandetnego plastiku wykonany pilot.

za 16kzł powinien być ze złota. To już gorzej niż bezczelność.

>Tylko w zeszłym roku w sumie przez stosunkowo krótki okres gdy $ spadł do ok.2 zł ceny poleciały w

>dól .

>Trzeba było kupować . Kto skumał ,że zawsze tak nie będzie to sobie zakupił ;-)

A kto NAPRAWDĘ kuma to kupuje za max parę kzł (duża moc) i ma to SAMO, tylko, że w innej obudowie i z ładniejszym pilotem...

Wiadomo że to głównie popyt kształtuję podaż, jednak w tej chwili raczej mamy do czynienia z czynnikiem Podaż>Popyt czyli to że klient może wybierać i przebierać w ofertach i wybierać te które mu odpowiadają, tu firmy które nie chcą stracić powinny urządzać skuteczny marketing. Jednak spokojnie to co się nie sprzeda, pewnie będzie za kilka(naście) miesięcy w promocji, wiadomo że Gospodarka bez zasobów nie istnieje. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie ma co biadolic nad tymi cenami. Prawda jest taka, ze Accu bylo u nas tansze niz na zachodzie a teraz ceny sie w zasadzie wyrownaly. Rozumiem, ze to moze bolec kiedy taki E-213 koztowal ok.9kzl a jego nastepca E-250 kosztuje... 15,9kzl. Trzeba jednak pamietac, ze te "niskie" ceny na Accu spowodowane byly bardzo niskim kursem jena. Z glownych, swiatowych walut to wlasnie jen podskoczyl najmocniej (w skrajnym momencie bylo to niemal 100%) co sie przelozylo na wszelki import z Japonii (znajomy handluje sprzetem medycznym z Jp i tam ceny poszly niemal 100% do gory). Zeby nie bylo, sam sie zastanawiam nad cedekiem od Accu i tez bym wolal zaplacic mniej niz wiecej, ale mowi sie trudno ;-)

"Prawda jest taka, ze Accu bylo u nas tansze niz na zachodzie"

To jest pewna nieścisłość !!!

Ceny u nas na Accu były zawsze zwariowane !!!

Pewnym odstępem od tej reguły było kilka miesięcy zeszłego roku , wtedy potaniało z wiadomego powodu ;-)

Ja mówię o cenach Accu u nas przez pryzmat ostatnich 10 -12 lat ,

Nieprawdziwe jest postrzeganie cen Accu na podstawie cen zeszłorocznych.

proszę sobie poszukać cen w starych numerach Audio czy Hi Fi sprzed ok. 8lat ( nie pamiętam ,ale gdzieś były) . Był okres ,że w ogóle nie było dystrybucji Accuphase i pozostawał zakup z Ebayu itp.

Ci którzy się tą marką interesują dłużej niż ostatni rok, to wiedzą o czym mówię ;-)

>>Gutek

Masz racje, ceny byly jakie byly, ale mysle, ze ten ton oburzenia na aktualny cennik to wlasnie efekt cen z zeszlego roku - zrobilo sie taniej a potem nagle sporo drozej i wielu ma wrazenie, ze ktos tu kogos dyma. A co do generalnie wysokich cen - w hajendzie ceny zawsze byly i sa brane z d...py i to nie jest tylko kwestia Accu, ale ogolnie calego hajendu.

Gość

(Konto usunięte)

DawidM, 9 Kwi 2009, 10:02

>Wiadomo że to głównie popyt kształtuję podaż, jednak w tej chwili raczej mamy do czynienia z

>czynnikiem Podaż>Popyt czyli to że klient może wybierać i przebierać w ofertach i wybierać te które

>mu odpowiadają, tu firmy które nie chcą stracić powinny urządzać skuteczny marketing. Jednak

>spokojnie to co się nie sprzeda, pewnie będzie za kilka(naście) miesięcy w promocji, wiadomo że

>Gospodarka bez zasobów nie istnieje. ;)

To jest marka luksusowa i tu nie działają zwykłe prawa.

tutaj im większa cena tym większy popyt :)

Kryzys też dotyka takie marki w mniejszy sposób.

Dziwi mnie cena DP - 600 49 900zł !?

Miał to być klocek cenowo pośredni pomiędzy DP-500 , a DP-700 Troszkę chyba nie wyszło ;-)

600 kosztuje niewiele mniej od 700, a sporo więcej od DP-500 , trochę bez sensu ???

Inaczej jak ktoś ,będzie rozważał zakup DP-600 to musi bardzo uważnie posłuchać DP-700 bo różnica w cenie stosunkowo niewielka ;-)

DP-500 22 900zl

DP-600 49 900zł

DP-700 64 900zł

gutekbull@ być może, że jest wart każdej złotówki. Mój tuner też jest wart każdego $ dolara jaki za niego zapłaciłem.Również ma dodatkowe wyjścia. Nawet kilka razy więcej od Acuu. Ale to nie jest istotne.

Mnie ciekawi inna rzecz. Wiadomo, że jakość sygnału FM ma u nas stałą niezbyt wysoką jakość. Mówiąc trywialnie, żaden tuner wyżej nie podskoczy jak jakość nadawanego sygnału. I tutaj w tym obszarze ciekawi mnie przewaga (jeżeli istnieje T1000) nad resztą tunerów.

Bo co innego CD, wzmacniacz. Tu można wskazywać wyższość w niekończoność. Ale sygnał radiowy jest taki jaki jest i już. Dlatego napisałem, że chciałbym posłuchać T1000.

=> GT

>No bo nie wiem jaki normalny audiofil kupuje im te tunery za 16 koła?

Np. taki który ma resztę zestawu od Accu, chce mieć tuner do kompletu, stać go i ma w d... ile to kosztuje ;)

Pzdr

• Redaktorzy

No niestety, kurs jena najpierw zepchnął ceny Accuphase w Polsce sporo w dół, a potem w ciągu paru miesięcy, wywindował w stratosferę. Nic na to nie poradzimy, nie znam marginesu dystrybutora, ale w końcu kupuje to w Japonii, więc związek bardzo ścisły być musi. Ci, co mają szczęście, kupili w zeszłym roku. Gdyby był to wielki koncern, mógłby błyskawicznie wprowadzić odchudzone modele i dla wzmocnienia efektu jeszcze zejsć z zysku. Ale to nie jest wielki koncern. Z naszej strony ceny Accuphase wygladają teraz niezachęcająco. Ale wolę być w takiej sytuacji, gdy mam wybór, niż w sytuacji właściciela Accuphase, który musi w tych jenach produkować i za jeny sprzedawać.

Kolejany bolszewicki wątek. Płaci się za jakość, ale także za wartość dodaną. Mnie też nie stać na Bentely'a, choć raz takim samochodem jechałem i bardzo mi się podobało. Nie pomstuję jednak na zdzierstwo producenta i sprzedawców. Gdyby wszystko miało kosztować 2 zł, to wszyscy jedlibyśmy gówno z Biedronki. No, ale byłoby sprawiedliwie...

Przeproaszam ze ten ton, ale nie mówimy tu o dobrach powszechnego użytku, ale o luksusie. Nikt to dziecim mleka od ust nie odejmuje.

HM69=>

Tunerami interesuje się od lat ,to jakby osobne hobby obok audio ,znajdziesz moje wpisy na początku wątku o "Ślicznych tunerach".

Miałem Accu T-11 (to samo co T-108) , T-107, mam Kenwooda Kt1100 i mam parę innych tańszych ,ale starych tunerów, wiele innych starych -nowych słuchałem. Walczyłem też z antenami , sprowadzałem min. antenę Hirschmanna z Niemiec !?

Do tej pory najmilej wspominam Accu T-107 .

Oczywistym jest dla każdego audiofila ,że słuchanie radia to raptem parę audycji autorskich w Trójce (muzyka puszczana z płyty ) parę na lokalnych stacjach no i program 2.

Nie mówi się o tym za wiele bo wszyscy zainteresowani o tym wiedzą .

Dźwięk Accuophase T-1000 to jakby kilka tunerów , możesz go słuchać normalnie poprzez RCA , poprzez XLR i poprzez wyjście cyfrowe wykorzystując zewnętrzny przetwornik.

To ostatnie rozwiązanie daje niesamowite możliwości, u mnie z Tunera cyfrowo idzie przez GDL na przetwornik w CD Accu

Normalnie jak jest koncert na żywo ze studia lub z płyty CD to tuner gra na poziomie CD za ok 5-8000zl .

Porównując do wszystkich tunerów jakich miałem okazję słuchać to po prostu przepaść.

Więcej znajdziesz w podanym wyżej wątku o tunerach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.