Skocz do zawartości
IGNORED

Audioquest Copperhead

smax

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze na wątku stereo,bo tu jakos jest więcej wpisów.Kupuje przewody do polączenia blu raya i Rotela RSP 1098.Czy cena 1400 zł za 6 przewodów 2m kabla audioquest copperhead jest ceną przystępną? Czy dostane cos w tej cenie lepszego

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

https://www.audiostereo.pl/topic/50706-audioquest-copperhead/

Tak, dostaniesz coś lepszego za 100 zł - Procab LS15. Miałem Copperheada, mam ProCaba. Wolę tego drugiego (bardziej klarowny, żywy, etc.)

1300 zł wydaj na wakacjach (mi możesz wysłać flaszke, albo fajną płytę z muzyką fado ;p)

www.onstage.pl

Hmm,nie usłysze różnicy ? :( A może sie odezwą odbrońcy audioquesta lub użytkownicy droższych kabli.Wydaje mi sie taki Copperhead to taki złoty środek,żeby nie przesadzać z wydawaniem kasy,bo póżniej to już faktycznie moge nie poczuć różnicy.

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

AQ Copperhead to świetny kabel w swojej cenie. Słyszałem go w testach porównawczych m.in. z w/w procabem. AQ zagrał z większą ogładą i życiem, był bardziej nasycony i zrównoważony. Te bajdużenia lete można wsadzić w buty. Niestety ktoś z moimi może powiedzieć to samo, bo u niego AQ się nie wpasował. Najlepszy był by odsłuch. Jeżeli to nie możliwe, skazany jesteś na wiarę, że będzie dobrze. Dodam tylko, że w przypadku Copperherda to ryzyko jest niewielkie. To łączówka sprawdzona i uznana nie tylko u nas. Tańsza odmiana wyśmienitej armi AQ. Polecam.

blitz, niestety Copperhead to zaledwie srednie stany niskiej polki. Chodzi generalnie o to, aby kolega zaoszczedzil te 1300 zl - wydatek zupelnie nieuzasadniony moim zdaniem.

Copperhead brzmi jak typowy miedziak. Mialem go przez 3 lata, a nie tylko "porownywalem". Teraz od roku uzywam procaba i jakos nie ciagnie mnie do powrotu. Roznice miedzy tymi kablami nie sa warte wylozenia 1300 zl doplaty.

Jezeli juz, pomyslalbym o czyms z wyzszej polki.

lete

Zgadza sie, ale chciałem zobrazować koledze jak należy traktować opinie: wywal tego, weź tamtego.

Aby ukierunkowc czyjś wybór należało by napisać z czym grał dany kabel, jakie są preferencje słuchającego i wskazać różnice brzmieniowe pomiędzy zawodnikami.

>blitz, niestety Copperhead to zaledwie srednie stany niskiej polki----- i co z tego wynika?

Można to odczytać jako plus, bo te stany są tanie, a grają świetnie.

A zresztą ,to przecież forum audiostereo...i mądrale...

coperrheada kupiłem chyba w 2001 roku. wtedy za 0,75 m dałem dużoooo mniej - nie pamietam dokładnie ale w okolicach 400-500 zł. najpierw spinał mi cd i wzmak, po zmianie sprzętu, kilka lat temu, łączy tuner i wzmacniacz. dobrze się z nim czuję, ale ja nie jestem kablomaniakiem i nigdy nie robiłem żadnych z nim testów - kupiłem go wtedy dla lepszego samopoczucia;)

1400 zł to sporo kasy, sam musisz odpowiedzieć sobie czy warto.

liczy się tylko Twoje samopoczucie.

pozdr

ale zaraz zaraz .... przeciez metr copperhead`a jakis czas temu kosztował 50 zł .. 2x50 = 100x6 = 600 zl a nie 1400... to raz. Dwa to to że nie zarto kupowac tego kabla bo moze i jest tani i gra swietnie (to świetnie jest bardzo płynne) ale jest tez wiele tańszych tez grających rownie "świetnie".

za 12m kabla powinno się płacić 300 zł a nie 1400.... obraz nie będzie bardziej hi-endowy a dzwięk - bedzie taki se ... jak cały copperhead i inne kable z tego przedziału cenowego.

Napisalem do kolegi na pw, za ile by mi zrobił takie kabelki,ale nie odpowiada :(

Copperhead fajny kabel, tylko dlaczego aż 6szt ? To tylko kino domowe. Ja bym kupił 2, max 3 szt. Copperheada (front, ew. center), a resztę pociągnął jakimś najtańszym Tara Labsem za 150zł/para. Albo od razu 3 pary Tara Labsa.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość

(Konto usunięte)

smax, 10 Kwi 2009, 18:29

>Pisze na wątku stereo,bo tu jakos jest więcej wpisów.Kupuje przewody do polączenia blu raya i

>Rotela RSP 1098.Czy cena 1400 zł za 6 przewodów 2m kabla audioquest copperhead jest ceną przystępną?

nie, to jest naciągactwo

>Czy dostane cos w tej cenie lepszego

oczywiście, kup najtańszy IC, będzie równie dobry.

Polecam te kabelki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

smax, 14 Kwi 2009, 12:06

>O jakim konkretnie kablu Tara Labs piszesz?

Przepraszam, nazwy nie pamiętam, ale chodzi mi o ich podstawowy model (albo drugi od dołu).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.