Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Przypominam, że terminale będą tak zrobione, że będzie je można zamontować do Phoebe czy Hyperionów.

Panie Michale, jaka jest oczekiwana zmiana brzmienia w przypadku nowych terminali i kolumn AA Rhea?

Dzięki Gregonio za opis.

Te kolumny też niemiłosiernie obnażają jakość nagrań.

Ta opinia, która zresztą się powtarza trochę mnie niepokoi. Szkoda byłoby kupować i słuchać tylko nagrani z audiofilskich wydawnictw.

Gregonio jak odbierasz różnice pomiędzy Hypkami, a Rhea w kwestii stereofoni, czy jest wyraźna różnica dokładności rozlokowania dźwięków w przestrzeni ?

Co do terminali to mi osobiście przeszkadza tylko ich głębokość, w moich Hyperionach są zbyt płytkie, kable z zakończeniem rurkowym jak Chord Epic Twin dobrze się trzymają, ale klasyczne banany już nie za bardzo, moim zdaniem to trochę lipa.

Dla mnie taki wygląd kolumn jest optymalny. Bardzo lubię proste skrzynie. Jeśli kogoś kręci skóra lub jakieś tam skosy i "wyginańce" to zachęcam do szukania gdzie indziej, jest tego bez liku na rynku. Kolumny Pana Michała cieszą moje ucho i oko :-)

Lepsze terminale to dzisiaj konieczność, ale chyba już niebawem będą takowe implementowane w kolumnach AA - tak przeczuwam.

Jeśli chodzi o obudowy to ja należę do grupy osób, które chętnie by widziała lekkie urozmaicenie w obudowach, zwłaszcza tych droższych modeli. Dla przekory odpiszę ile można patrzeć na proste, klasyczne skrzynie ;)

Nie mówię, że trzeba od razu zrobić jakieś powyginane pokemony, ale drobne urozmaicenia poprawiające estetykę oraz tworzące niepowtarzalność produktu i rozpoznawalność firmy czemu nie.

Edytowane przez omen
<br />No tak, terminale będą. Ale obudowy? Przecież są bardzo ładne :) Klasyka w swej prostocie :) <br />

Ale ja nie pisałem, że obecne są brzydkie ;-). Czasami mały drobiazg wystarczy.... :-)

Po prostu wiem jak ludzie kupują kolumny... i nie mam tu Was drodzy forumowicze na myśli.

Terminale WBT poprawią przede wszystkim jakość wysokich tonów, gdzie góra stanie się jakby bardziej rozdzielcza, drobniejsza, z lepszym wybrzmiewaniem.

Terminale WBT poprawią przede wszystkim jakość wysokich tonów, gdzie góra stanie się jakby bardziej rozdzielcza, drobniejsza, z lepszym wybrzmiewaniem.

Jakiego rzędu będzie to koszt w przypadku Rhea i czy sposób montażu umożliwi podmianę na nowe, odsłuch i w razie potrzeby powrót do oryginalnych?
Witam wszystkich

Z tego że jestem tu nowy Proszę o wyrozumiałość i o pomoc.

Chcialbym złożyć sobie system stereo właśnie na kolumnach audio academy phoebe iii i wzmacniacz Denon pma 720 ae plus cd też tej seri denon.

Czy ten denon poradził by sobie żeby dobrze wysterować te głośniki czy bedzie za słaby.

Ja mam denona PMA 710ae, CD 710ae, DNP 720ae. Nie ma problemu z napedzeniem Phoebe III. Zestaw audio (klocki) kupowalem jakies 3-4 lata temu, jako tzw. "starter kit" :-) czyli cos na poczatek. Teraz niesmialo sie rozgladam za czyms lepszym, ale rowniez w zestawie (moze Cambride Audio seria651?). Moze zmienie tylko wzmak na denona 1510 lub 1520? sam jeszcze nie wiem.

Reasumujac, denon 720 na start spokojnie wystarczy :-)

Edytowane przez Marek76

Terminale będą kosztować jakieś 500zł za kpl. Montaż będzie bardzo łatwy. Trzeba mieć tylko lutownice lub kolegę z takim urządzeniem.

Pewnie jakieś osoby z okolic Łodzi, będą mogły wypróbować terminale, albo przyjechać do mnie na porównanie.

Terminale będą kosztować jakieś 500zł za kpl. Montaż będzie bardzo łatwy. Trzeba mieć tylko lutownice lub kolegę z takim urządzeniem.

Pewnie jakieś osoby z okolic Łodzi, będą mogły wypróbować terminale, albo przyjechać do mnie na porównanie.

Jestem z Łodzi, proszę mnie zapisać do kolejki do odsłuchu :)

Ja mam denona PMA 710ae, CD 710ae, DNP 720ae. Nie ma problemu z napedzeniem Phoebe III. Zestaw audio (klocki) kupowalem jakies 3-4 lata temu, jako tzw. "starter kit" :-) czyli cos na poczatek. Teraz niesmialo sie rozgladam za czyms lepszym, ale rowniez w zestawie (moze Cambride Audio seria651?). Moze zmienie tylko wzmak na denona 1510 lub 1520? sam jeszcze nie wiem.

Reasumujac, denon 720 na start spokojnie wystarczy :-)

Dzięki Marek76 za swoją opinię bo niestety w podobnych pieniążkach to ciężko coś znaleźć do phoebe 3 nawet z używek żeby był już wzmak i cd w podobnych pieniążkach.

Niestety na takie pytania właściwie nie ma odpowiedzi, bo dla jednego będzie bardzo dobrze a drugiemu będzie mało, np. z racji większego doświadczenia w tym temacie.

Jeśli jesteś na początku tej drogi to możesz kupić Phoebe III, a za jakiś czas, jak Cię to wciągnie, to i tak zmienisz elektronikę, żeby wydobyć z kolumn więcej informacji - albo za ich pomocą.

No tak, terminale będą. Ale obudowy? Przecież są bardzo ładne :) Klasyka w swej prostocie :)

Dziękuję za podpowiedź

Panie Michale i tobie Marek76 za wypowiedz z własnego doświadczenia. Ja myślę że w tych pieniążkach co kosztuje denon pma720ae wzmak i cd to ciężko będzie coś znaleźć nawet z używanej elektroniki do głośników phoebe 3.

Dzięki Marek76 za swoją opinię bo niestety w podobnych pieniążkach to ciężko coś znaleźć do phoebe 3 nawet z używek żeby był już wzmak i cd w podobnych pieniążkach.

Słyszałem połączanie Phoebe III z tym Denonem i tak jak Ci podpowiadają przedmócy, taki zestaw może być dobrym starterem. Z czasem jak będziesz chciał zbudować lepiej grający zestaw zostaną Ci kolumny jako baza, bo wzmacniacz może tu być i za 5tys. Jak musi nowa elektronika w tym przedziale poszukaj Yamahy jest wydajniejsza niż Denon i ma lepszy bas, bardziej punktowy to przy kolumnach AA ważne. Poszukaj nawet miksu serii z Yamahy np. wzma z serii 500 kompakt z 300, myślę że będzie lepiej niż z Denona. Ale sam musisz posłuchać.

Grałem z właśnie tym Denonem przez krótki czas. Powiem wprost - to raczej nie jest konstrukacja najwyższych lotów, więc szału nie było. Od ponad 2 lat gram z lampowcem i nie mam powodów do zmian.

Ja myślę że z całą pewnością temat akustyki ,sprzętu grającego odświeżane co kilka postów można przenieść do zaprzyjaźnionego klubu ,zwłaszcza porady Pana Omena .

Niedawno Pan pisał że w prosty sposób można podnieść zakres niskich tonów poprzez ustawienie korektora graficznego (parametrycznego) ,zatem to proste udzielił Pan porady wyczerpującej ,zatem jak mniemam kupno urządzenia lub korektora załatwi sprawę .Pisze Pan iż iż bez odsłuchu kupił sprzęt a ja się pytam czy sprzęt firmy EMOTIVA to Pan kupił po odsłuchu ? bo doskonale pamiętam nasze rozmowy telefoniczne . Należy dodać jeszcze że w tym pomieszczeniu Morfeusza zagrały jeszcze inne kolumny 2 drożne ,wie Pan jakie ? zagrały lepiej ?

--------------------------------------------

Napisano dziś, 08:49

Wyświetl postUżytkownik morfeusz_ dnia 16.04.2015 - 12:41 napisał

Elmero, ja nie twierdze ze kolumny wprowadzaja zamet, tylko raz w jednej kwestii- odnosnie polaczenia w przeciw fazie balem sie ze moze jakis przypadkowy blad, lecz z innymi kolumnami jest tak samo i wyjasnilem to jakies 2 dni temu, zreszta jakbym mial zastrzezenia, sprzedalbym je bez mrugniecia okiem, a tak? jest mi ciezko nawet o tym myslec.

Jak sam zauwazyles i co zreszta zaczelo Cie juz meczyc pisalem przede wszystkim o problemach z akustyka. Niejako ze powiazany z Minasami wiec wolalem pomocy szukac tutaj, ale masz racje, za co przepraszam Ciebie i innych.

Swoje slowa przez rozpacz skierowalem raczej ku piszacym przewrotnie.

Nie masz za co przepraszać, po to jest forum żeby dyskutować, tym bardziej szukać pomocy gdy jest problem, bo przecież jak jest dobrze to jest dobrze i tyle.

No chyba, że wątek ma mieć tylko charakter pochwalny to przepraszam.

Ja rozumiem Twoją frustrację zarówno nieszczęsnym dźwiękiem, z tego co by nie było drogiego systemu, jak i niektórymi poradami.

Wiesz, moim zdaniem sprzęt powinien grać i tyle, i właśnie albo gra albo nie, bez przesady z tymi wszystkimi zabiegami bo wyjdzie na to, że powinieneś kolumny postawić za oknem, albo na stole i usiąść na suficie, bo sprzęt na 100% jest dobry tylko Ty masz wszystko do dupy łącznie ze słuchem i strefa klimatyczną.

Nie twierdze, że sprzęt jest zły, ale u Ciebie się nie sprawdza. Trochę kolumn już u siebie miałem i różnice w aspektach o których piszesz są bardzo duże. Też miałem u siebie podłogówki, które basu miały jak na lekarstwo, a inne były diametralnie lepsze w tym temacie. Oczywiście wtedy wyrównuje się całe pasmo i czuć całościową poprawę.

Dziwią mnie porady kolegów przekazywane z taką pewnością, że kolumny są na 100% ok więc musisz szukać gdzie indziej. Nie jest powiedziane, że nie są ok, ale w tym pomieszczeniu mogą akurat nie grać i tyle, co nie znaczy, że inne nie zagrają. Wiem, że wstawiałeś tam inne, ale nie pisałeś jakie, więc trudno się do tego odnieść.

Ja zawsze uważałem, że adaptacja pomieszczenie jest dobra, ale bez przesady, nasze "salony odsłuchowe" to najczęściej pokoje wielozadaniowe i trzeba w nich również wygodnie, komfortowo i estetycznie żyć.

Dobrze dobrany sprzęt powinien w miarę normalnym akustycznie pokoju wstawiony na dzień dobry grać przyzwoicie, pewne korekty w rozstawieniu kolumn, jakieś lekkie zmiany w umeblowaniu ok, ale wszystko w granicach rozsądku. Jak jest na dzień dobry jak u Ciebie to moim zdaniem nie ma co walczyć i wydawać dużej kasy na adaptację, bo można się nieźle spłukać, a efekt niepewny.

Uszy do góry, przejechałeś się, zapłaciłeś za naukę, między innymi taką, że sprzętu bez odsłuchu w miejscu docelowym nie należy kupować. Wierzę, że ochłoniesz i z czasem uda Ci się złożyć satysfakcjonujący komplet pozwalający czerpać przyjemność z ulubionej muzyki ;)

Użytkownik omen edytował ten post dziś, 08:49

Panie Grzegorzu niepotrzebnie się Pan tak denerwuje.

Sprzedaje Pan wiele kolumn i to normalne, że jednym zagra innym nie i nie wszyscy będą opisywać nirwanę. Człowiek ma problem, napisał o tym na forum, dokładnie w klubie 16Hz bo to chyba najlepsze miejsce na taką poradę.

Z góry stwierdzono, że sprzęt super, tylko akustyka do niczego i odesłano go właśnie do działu akustyka. Moim zdaniem za wcześnie jest aby o tym przesądzać i to starałem się przekazać, że są jeszcze inne opcje.

Niedawno Pan pisał że w prosty sposób można podnieść zakres niskich tonów poprzez ustawienie korektora graficznego (parametrycznego) ,zatem to proste udzielił Pan porady wyczerpującej...

Dziękuję, nie wiedziałem, że w tym klubie istnieje wydzielany limit postów, czy wypowiedzi, który można napisać. Zawsze myślałem, że jest to forum ogólnodostępne i ludzie mogą dyskutować swobodnie w określonym temacie. Jedni ludzi starają się pisać pomagając innym ludziom i robią to bezinteresownie - no prawie wszyscy. Taki jest cel istnienia forów.

Pomysł z korektorem był tylko jedną z opcji.

Ja myślę że z całą pewnością temat akustyki ,sprzętu grającego odświeżane co kilka postów można przenieść do zaprzyjaźnionego klubu ,zwłaszcza porady Pana Omena .

Problem nie został rozwiązany więc jest aktualny i dlatego się o tym pisze.

Pana porady nie przyniosły pożądanego skutku u Mofreusza, więc dlaczego dyskredytuje Pan moje ?

Znowu podkreślę, że nie wiedziałem, że w tamtym klubie można pisać tylko w określonym tonie i nie przekraczając limitów wypowiedzi - z góry przepraszam.

Ja zostałem przez Pana tutaj pouczony, a niezadowolony Morfeusz w klubie 16Hz, więc już każdy wie, że ma ucichnąć, piszemy albo dobrze albo wcale, bo poruszanie jakiegokolwiek problemu jest czystą herezją. Jeszcze raz przepraszam, że obaj zakłóciliśmy tę audiofilską nirwanę, to już się więcej nie powtórzy.

Generalnie to nie rozumiem idei całej Pańskiej wypowiedzi, producent powinien bronić się swoimi produktami i one powinny mówić za niego, a nie strofować odbiorców produktów.

Najzabawniejsze jest to, że ja nigdzie nie skrytykowałem Pańskich kolumn, nigdzie nie napisałem, że są złe, jedynie, że najprawdopodobniej nie wpasowały się w to konkretne pomieszczenie i nie grają tam dobrze.

Należy dodać jeszcze że w tym pomieszczeniu Morfeusza zagrały jeszcze inne kolumny 2 drożne ,wie Pan jakie ? zagrały lepiej ?

Skąd mogę wiedzieć skoro Morfeusz nie napisał jakie, napisał tylko, że nie było lepiej to jednak niczego nie przesądza.

.Pisze Pan iż iż bez odsłuchu kupił sprzęt a ja się pytam czy sprzęt firmy EMOTIVA to Pan kupił po odsłuchu ?

Dziwi mnie, że Pan jako producent znający pewnie temat od podszewki neguje moje zdanie, że zakup sprzętu bez odsłuchu to duże ryzyko i błąd.

Co do zakupu Emotivy to uprzejmie odpowiadam, o czym kiedyś w Pańskim klubie wyjaśniałem, że kupiłem Emotivę bez odsłuchów ponieważ jest to Amerykańska firma prowadząca tylko i wyłącznie sprzedaż bezpośrednią, nie posiada żadnych importerów, dystrybutorów itp. tak więc nie ma możliwości odsłuchu.

Podjąłem ryzyko i jestem zadowolony, jednak mogłoby być inaczej i wtedy również miałbym problem. Patrząc z perspektywy czasu prawdopodobnie drugi raz już bym tak nie postąpił.

Nadmienię też dla równowagi, że w tym klubie również pisałem o dobrych i słabszych stronach kolumn AA jako aktualnie posiadający takowe. Także to nie jest tak, że widzę niedostatki tylko w danej firmie, chociaż o niedostatkach 16Hz nigdzie nie pisałem. Różnica polega jednak na tym, że żaden tutejszy klubowicz, ani producent AA nie robi mi z tego powodu wyrzutów, tylko jest merytoryczna dyskusja, wymiana argumentów. Zresztą jako klient danej firmy nie jestem zobowiązany do peanów pochwalnych na jej cześć.

pozdrawiam i życzę miłego dnia oraz wzrostu dynamiki sprzedaży.

Dzieki stachus pewien gość raz napisał na forum że yamaha robi dobre motory a nie sprzęt audio ale to jest każdego indywidualne zdanie. Ja myślę że warto rozważyć każdą propozycje a odsłuch rozwiązał by sprawę.

gzreh ja też nie uważam denona PMA 720ae za jak to napisałeś konstrukcja wielkich polotów ale za tą cenę to też nie ma co dużo oczekiwać i porównywać do konstrukcji za kilka tyś zł.

Napisałeś że teraz słuchasz lampy ja osobiście obawiam sie lampy może niesłusznie?

Tak czy inaczej wszystko wiąże się z budżetem.

Pozdrawiam Wszystkich.

Gość

(Konto usunięte)

Ja zostałem przez Pana tutaj pouczony, a niezadowolony Morfeusz w klubie 16Hz, więc już każdy wie, że ma ucichnąć, piszemy albo dobrze albo wcale, bo poruszanie jakiegokolwiek problemu jest czystą herezją. Jeszcze raz przepraszam, że obaj zakłóciliśmy tę audiofilską nirwanę, to już się więcej nie powtórzy.

Szklaneczka :-)

Pozdrawiam serdecznie

Panie Grzegorzu niepotrzebnie się Pan tak denerwuje.

Sprzedaje Pan wiele kolumn i to normalne, że jednym zagra innym nie i nie wszyscy będą opisywać nirwanę. Człowiek ma problem, napisał o tym na forum, dokładnie w klubie 16Hz bo to chyba najlepsze miejsce na taką poradę.

Z góry stwierdzono, że sprzęt super, tylko akustyka do niczego i odesłano go właśnie do działu akustyka. Moim zdaniem za wcześnie jest aby o tym przesądzać i to starałem się przekazać, że są jeszcze inne opcje.

Świadomie przeniosłem zagadnienie do klubu Audio Academy a to za sprawą faktu iż problem Morfeusza nie został rozwiązany i przeniósł się na tory Audio Academy. Już piszę dalej .Wywody okazały się nieskuteczne nas wszystkich co do adaptacji akustycznej ,porad typu : wymień wzmacniacz, wymień kolumny ,zamień na inne, zostały nawet wypożyczone dyfuzory akustyczne i te także zawiodły. Morfeusz sam pisał iż powodem brzmienia które go nie zadowala najprawdopodobniej nie będą kolumny.

A mogą też być ,w końcu jeżeli innym grają u niego niekoniecznie mogą się sprawdzić .

Otóż do pomieszczenia Morfeusza zostały postawione kolumny Phoebe i następnie Hyperiony w celu sprawdzenia czy aby nie spiszą się korzystniej ,w celu wymiany doświadczeń ,nie upatruję tutaj żadnego drugiego dna żeby była jasność.Często jest tak iż ,produkt A nie sprawdzi się ,a sprawdzi się inny,dla mnie to byłby fakt oczywisty iż sam wymieniłbym ten element toru który spowodował lepsze brzmienie w tym konkretnym trudnym akustycznie pomieszczeniu. To jak najbardziej normalne że każdy z nas chce rozwiązania problemu który kosztował Morfeusza dużo pieniędzy ,mam na myśli kompletny zakup wszystkich zabawek audio.

Porada padła od p.Omena zmień kolumny ,zatem do interesujących wniosków można było dojść po sprawdzeniu Phoebe i Hyperionów. . Rozmawiałem z Michałem (AA) o tym jak to zagrało ,podkreślę ze między nami jest obopólna zgoda co do życzliwości wobec siebie ,zatem można było merytorycznie odnieść się do faktu brzmienia w tym trudnym pokoju akustycznie zachwianym. Korzystniej wypadły Phoebe (2 drożne) ,mniej korzystnie Hyperiony (2,5 drożne) w tym konkretnym pokoju pod kątem prezentacji niskich tonów ich ilosci ,wypełnienia ,co wydaje sie byc dziwne bo Hyperiony są większe i z racji większej energii proponowane do większych pomieszczeń.

Tutaj Michał przyznał iż coś na rzeczy jest ponieważ obie konstrukcje 2,5 drożne (Minas ,Hyperion) ,są większymi kolumny i wypadły gorzej pod katem prezentacji basu niż mniejsze Phoebe.Michał zaproponował aby sprawdzić jeżeli b.ędzie okazja mniejsze MIMO 16Hz oparte o jeden midwoofer . Coś na rzeczy jest zapewne z konstrukcją 2,5 drożna lub wogóle z konstrukcja dwóch midwooferów w jednej kolumnie .W Minas Anor filtr dolnoprzepustowy to I rząd bardzo łagodnie filtrowany dolny woofer.Morfeusz nawet pisał że jedna kolumna gra zdecydowanie bardziej pełnym dźwiękiem niż dwie kolumny ,ta druga kolumna znosi połowę dźwięku niskich tonów drugiej .

Problem Morfeusza nie został rozwiązany ,sprawdzi jeszcze kolumny MIMO na pojedynczym midwooferze ,a ponieważ wiele postów w klubie 16 Hz zapełniają wpisy dotyczące porad co ma robić Morfeusz ,gdzie żadna porada nie okazała się skuteczna .Na dzień dzisiejszy konstruktywny wniosek pochodzi od Michała iż pojedynczy midwoofer w jednej kolumnie sprawdza się korzystniej .

Pisze to wszystko aby rozwiać wszelkie spekulacje ,podkreślę też że intencją Michała nie było zasugerowanie "sprzedaj Minasy kup moje'', także w tym co pisze staram się być bardzo wyważony i nad wyraz obiektywny ,bo tutaj nie było rywalizacji a wyłonienie problemu Morfeusza ,na dzień dzisiejszy nie udało się .Sadzę że Morfeusz napisze w klubie AA lub 16Hz jakie jego zdaniem wnioski popłynęły ,bo na dzień dzisiejszy stoi wszystko w miejscu. Myślę także że do czasu kolejnych kroków Morfeusza warto wstrzymać się z kolejnymi radami chyba ze ktoś był u niego w pokoju słuchał i proponowane eksperymenty które zaowocowały.

Wszystko się zgadza. Pojechałem do Morfeusza z kolumnami i faktycznie Hyperiony zagrały tak, że ja ich bym nie kupił. Natomiast bardzo przyjemnie słuchało się Phoebe III. Było wypełnienie na środku i głębia. Bas nie powalał, ale muzykalność była.

Wniosek jest taki, że kolumny 2,5 drożne do pokoju Morfeusza się nie nadają z racji podbicia basu w takiej konstrukcji i z racji pomieszczenia, gdzie ściany pracują, bo są z KG.

Silne generowanie fal o niskiej częstotliwości i odpowiedź na te fale KG, spowodowało zniesienie się pewnych częstotliwości, co skutkowało brakiem basu. Dodatkowo symetryczne rozstawienie kolumn w pokoju, również nie ułatwiało nam sprawy. Jedna kolumna grała dobrze, ponieważ dźwięk płynął z jednego rogu pokoju po jego przekątnej i miał wiele okazji aby się odbić i nie wywołać wzajemnego znoszenia się fal.

Poleciłem zatem przesłuchanie kolumn Mimo, bo są dwudrożne i z racji tego będą znacznie mniej wpływać na płyty KG.

Wszystkim "akustykom" polecam robić doświadczenia a nie pomiary...

Panie Grzegorzu...

Nie chcę ciągnąć przypadku Morfeusza i rozkładać na czynniki pierwsze, zresztą nie to było meritum mojego poprzedniego postu.

Napiszę najbardziej ogólnie.

W paru wątkach klubowych pisuję, kilka innych czytuję, nigdzie jak do tej pory nie spotkałem takiej cenzury jak w klubie 16Hz i naprawdę nie chodzi o ten przypadek bo obserwuję to od dawna.

Ja kibicuję każdej fajnej Polskiej inicjatywie gospodarczej bo nadmiaru ich nie ma, tym bardziej jest smutne, że to dzieje się właśnie w wątku Polskiego producenta.

Ja rozumiem, że dla małego producenta jak Pan, wątek o jego produktach na poczytnym forum jakim jest audiostereo jest ważnym kanałem marketingowym, jednak wszystko ma swoje granice.

Rozumiem również, że dla większości z nas jest to tylko Hobby i traktujemy to na luzie, w moim przypadku jedno z wielu, natomiast dla Pana to źródło utrzymania więc może dla tego reaguje Pan inaczej.

Proponuję więcej luzu, po co te ciągłe napinki o każde pierdnięcie. Czasami nawet niepochlebną uwagę trzeba przyjąć na klatę, uśmiechnąć się i żyć dalej.

Proszę pamiętać, że konstruktywna i merytoryczna krytyka, wyłapywanie niedociągnięć jest także motorem rozwoju i ulepszania produktu.

Sprzedaje Pan coraz więcej sprzętu i naturalną sprawą jest, że nie każdy będzie zadowolony, nie każdemu pańskie kolumny urwą cztery litery z zachwytu, każdemu z nich też się ust nie zamknie, trzeba do tego dojrzeć i zmienić nastawienie bo inaczej można popaść we frustrację.

Trochę telefonicznie przegadaliśmy jak zastanawiałem się nad zakupem Pańskich kolumn i je testowałem, stąd wiem, że można z Panem fajnie merytorycznie i fachowo porozmawiać, dlatego życzę więcej luzu i uśmiechu, być może dobre wakacje i odpoczynek pozwolą na właściwą refleksję.

Omen krytyka krytyki nic nie wnosi w problemie Morfeusza tym bardziej że zmiana kolumn na inne ,mniejsza jakiej firmy ,jest tylko półśrodkiem a nie usuwaniem przyczyn . Dwóch producentów pochyliło czoła aby pomóc człowiekowi oby tak dalej Michał i Grzegorz, pozdrowienia

Dwóch producentów pochyliło czoła aby pomóc człowiekowi oby tak dalej Michał i Grzegorz

:) Super sprawa. pozdrawiam.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Poleciłem zatem przesłuchanie kolumn Mimo, bo są dwudrożne i z racji tego będą znacznie mniej wpływać na płyty KG.

A dla mnie jest budujące to, że jeden producent, jeśli nie ma w swoim portfolio konkretnego urządzenia, potrafi zasugerować klientowi produkt innej firmy. To podejście niebiznesowe, ale za to niezwykle ludzkie. Brawo Panie Michale!!!

Dobra:)Postawiłem na tego Densena, wczoraj dotarł DM-10 i Beat 400Plus:)Choć właściciel dał mi tydzień na ewentualny zwrot sprzętu, już wiem, że u mnie zostanie:) Jest super.Sporo różnica po przesiadce z Azurów. Hehe. Dźwięk jest aksamity, bardzo rozdzielczy. Densen brzmi w sumie jak wygląda -minimalistycznie, czysto, ascetycznie, z dużą elegancją. Myślę, że jeszcze rozwinie skrzydła po zmianie kabli, na razie są resony.

Myślę, że jeszcze rozwinie skrzydła po zmianie kabli, na razie są resony.

Reson jest bardzo dobrym kabelkiem, dokup jeszcze dodatkową długość i podłącz podwójnie złączone taśmy, dodaj po jednej nitce na + i - srebrnego kynara i zobaczysz co będzie się działo;0)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.