Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, dzięki za info. Lampki zamówię najpóźniej we wtorek. W środę powinny być na miejscu :) Full Music nie gra wcale spektakularnie, wręcz przeciwnie - jest bardzo naturalnie i analogowo. Dla mnie to wyrafinowanie i kultura jest fantastyczne! :)

Hejka,

Pestek zainteresował mnie Twój wpis odnośnie bezpieczników :) Może i ja bym spróbował? ;) Gdzie to tak wypożyczają i ile kosztuje takie cudo?

PS. Pojawił się nowy Vincent SV-237MK. Od dzisiaj go rozgrzewamy... Jak pogra dam znać, ale już mogę powiedzieć iż gra inaczej od SV-237.

Pozdrawiam,

Goliatpl

Aha i jeszcze jedno - jakby ktoś szukał używanego Monolitha 2x2.5 (taśma) to mam do odsprzedania.

Szczegóy na priva.

http://www.verictum.pl/

zakładka kontakt.

Naprawdę warto wypróbować.. Dla zachęty powiem, że naprawdę dużo wnoszą szczególnie komplet.

Cena X-Fuse 325 zl / sztuka

natomiast są jeszcze nieco tańsze X-Fuse Model X2 - o nieco innym wpływie na dźwięk. Wszystko wyjaśni Pan z firmy Verictum.

Wiem już jaki mają wpływ na brzmienie. Z tej perspektywy kupiłbym bym je nawet za większe pieniądze... Niech to bedzie zachętą do wypróbowania. Mam nadzieję, że jeśli je wypróbujecie to podzielicie się również opinią.

Pozdrawiam

Edytowane przez Pestek

Goliat, koniecznie podziel się wrażeniami z odsłuchu po założeniu tych bezpieczników. Ja już byłem zdecydowany na zakup tychże gdy przeczytałem Twój post , że w Vicku 226 mkII są aż 4 - zabolało. Nie raz ściągałem obudowę tego wzmaka ale nigdy się specjalnie nie skupiałem na bezpiecznikach. Mam nadzieję , że chodzi o bezp. 5x20 bo jeśli te większe to jeszcze bardziej zaboli. No i niestety na razie muszę się wstrzymać, póki co muszę domknąć temat nowych kolców do Rhea. Zachwytom Pestka się nie dziwię, znam opinię z innego zaufanego dla mnie źródła - są równie pochlebne. Zatem czekamy na Twoją opinię. Ciekaw jestem jak zareaguje Vincent 226MKII.

Pozdrawiam

Dla informacji posiadam Vincenta 226mk2.

Ja w swoim wzmacniaczu wymieniłem główny bezpiecznik oraz analogicznie w odtwarzaczu CD.

Nawet nie pomyślałem o wymianie kolejnych bezpieczników (nawet nie orientuję się ile i czy są jakieś inne..

Także u mnie najpierw wymieniłem we wzmacniaczu a dopiero po jakimś czasie w CD. Można i tak. Nie trzeba od razu dwóch czy większej ilości.

Goliat, koniecznie podziel się wrażeniami z odsłuchu po założeniu tych bezpieczników. Ja już byłem zdecydowany na zakup tychże gdy przeczytałem Twój post , że w Vicku 226 mkII są aż 4 - zabolało. Nie raz ściągałem obudowę tego wzmaka ale nigdy się specjalnie nie skupiałem na bezpiecznikach. Mam nadzieję , że chodzi o bezp. 5x20 bo jeśli te większe to jeszcze bardziej zaboli. No i niestety na razie muszę się wstrzymać, póki co muszę domknąć temat nowych kolców do Rhea. Zachwytom Pestka się nie dziwię, znam opinię z innego zaufanego dla mnie źródła - są równie pochlebne. Zatem czekamy na Twoją opinię. Ciekaw jestem jak zareaguje Vincent 226MKII.

Pozdrawiam

Co Ci nie pasuje w firmowych kolcach w Rhea?

Na jakie planujesz zmienić?

Pozdrawiam

W sumie w 226mkII jest 5 :) Jeden główny wykręcany na tylnej obudowie i cztery wewnątrz :) 20mm to wersje europejskie, więc zakładam, że jest tam pięć takich. Nie wiem jakie wartości mają te wewnątrz, ale ten zewnętrzny to 6.3A

W CD-S2 oraz tunerze STU-3 zewnętrzne to 0.5A. Nie wiem czy tam jest coś jeszcze w środku. Muszę poszukać rozbieranych zdjęć :)

Edytowane przez goliatpl

Witam

A czy Koledzy zastanowili się nad tym, że dobrze byłoby przed wymianą bezpiecznika fabrycznego na audiofilski wymienić pewne elementy w torze zasilania?

Mam tu na myśli chociażby gniazda IEC w obudowach, bo te fabryczne są bardzo marne, z materiałów o kiepskim przewodnictwie. Wszak bezpiecznik jest tuż za gniazdem albo w gnieździe (w Vicku SV-237 jest w gnieździe).

Moim zdaniem wstawienie bezpiecznika za cenę rzędu 300 PLN i doprowadzenie do niego prądu gniazdem za cenę

kilku PLN z pewnością pozwoli na pokazanie jedynie ułamka możliwości bezpiecznika.

Pozdrawiam Klubowiczów i Miłośników AA.

Edytowane przez MartinS

Pestek, dzięki za informacje. Taki news z samego rana i świat znów jest kolorowy. Moja reakcja na Twój post była zbliżona do tego co obrazuje Twój awatar.

Goliat, aż się boję wywoływać Ciebie do tablicy :) Co post to więcej tych bezpieczników. Choć jeśli chodzi o te rozbierane zdjęcia ...

Bogus18 z kolcami sprawa wygląda tak. Rhea stały na firmowych kolcach na płycie marmurowej grubości 2 cm. Od jakiegoś czasu zamierzałem troszeczkę poprawić brzmienie systemu, chodziło mi o uzyskanie troszkę głębszej sceny (do takiej przyzwyczaił mnie Baltlab) i leciutko dociążyć dźwięk , dołożyć mu trochę "mięsa" . Manipulowałem lampami i pierwszy cel osiągnąłem. Natomiast z dociążeniem było gorzej. I jak się okazało to czego nie mogłem poprawić lampami osiągnąłem ściągając kolumny z kamienia. Póki co stoją na pumeksach (naturalnych, żadnych sztucznych kolorowych) A ja domykam temat kolców. Jak już będą to zamieszczę fotki i opiszę wrażenia. Mam nadzieję , że będzie conajmniej tak jak na pumeksach. Rozwiązanie, które zastosowałem pozwoli na zmianę talerzyków, zacznę od dębowych potem w planie mosiężne i tworzywo sztuczne.

Pozdrawiam

Pestek, dzięki za informacje. Taki news z samego rana i świat znów jest kolorowy. Moja reakcja na Twój post była zbliżona do tego co obrazuje Twój awatar.

Goliat, aż się boję wywoływać Ciebie do tablicy :) Co post to więcej tych bezpieczników. Choć jeśli chodzi o te rozbierane zdjęcia ...

Bogus18 z kolcami sprawa wygląda tak. Rhea stały na firmowych kolcach na płycie marmurowej grubości 2 cm. Od jakiegoś czasu zamierzałem troszeczkę poprawić brzmienie systemu, chodziło mi o uzyskanie troszkę głębszej sceny (do takiej przyzwyczaił mnie Baltlab) i leciutko dociążyć dźwięk , dołożyć mu trochę "mięsa" . Manipulowałem lampami i pierwszy cel osiągnąłem. Natomiast z dociążeniem było gorzej. I jak się okazało to czego nie mogłem poprawić lampami osiągnąłem ściągając kolumny z kamienia. Póki co stoją na pumeksach (naturalnych, żadnych sztucznych kolorowych) A ja domykam temat kolców. Jak już będą to zamieszczę fotki i opiszę wrażenia. Mam nadzieję , że będzie conajmniej tak jak na pumeksach. Rozwiązanie, które zastosowałem pozwoli na zmianę talerzyków, zacznę od dębowych potem w planie mosiężne i tworzywo sztuczne.

Pozdrawiam

Właśnie miałem też zasugerować abyś wyrzucił te marmury ;)

Co do bezpieczników na początek wymienię ten jeden główny we wzmacniaczu, odtwarzaczu i tunerze :) Zobaczymy co i jak...

Jak dojadą i pograją dam znać.

Pozdrawiam,

Goliatpl

Twoja radość jest moją radością jak mawia mój serdeczny kolega audiofil.

A czy Koledzy zastanowili się nad tym, że dobrze byłoby przed wymianą bezpiecznika fabrycznego na audiofilski wymienić pewne elementy w torze zasilania?

Mam tu na myśli chociażby gniazda IEC w obudowach, bo te fabryczne są bardzo marne, z materiałów o kiepskim przewodnictwie. Wszak bezpiecznik jest tuż za gniazdem albo w gnieździe (w Vicku SV-237 jest w gnieździe).

Moim zdaniem wstawienie bezpiecznika za cenę rzędu 300 PLN i doprowadzenie do niego prądu gniazdem za cenę

kilku PLN z pewnością pozwoli na pokazanie jedynie ułamka możliwości bezpiecznika.

Czy ten ułamek możliwości to 9/10 5/10 czy 1/10? Pewnie dobre gniazdo też będzie miało wpływ. Trzeba by było sprawdzić.. Pewnie kiedyś ktoś zapragnie spróbować i z tym. Teraz jednak poruszyliśmy temat bezpieczników, które u wielu ludzi robią dużo z dźwiękiem. Pamiętać należy, że nie wszędzie się sprawdzą te bezpieczniki. Dużo zależy od tego czy w systemie wszystko gra, bo jeśli są błędy to bezpiecznik może nic nie dać lub nawet pogorszyć sytuację. To pewnie też wielu z Was wie. Audio jest nieprzewidywalne :) a może inaczej - przewidywalne dla doświadczonych i może dlatego u mnie one się sprawdziły. Ja miałem to szczęście, że dobierałem sprzęt bazując na wskazówkach doświadczonych ludzi. Słyszałem, że np. takie kabelki Albedo Monolith też nie grają w każdym systemie. Dlaczego? Przecież to takie dobre kable...

Co do bezpieczników na początek wymienię ten jeden główny we wzmacniaczu, odtwarzaczu i tunerze :) Zobaczymy co i jak...

Jak dojadą i pograją dam znać.

Jeszcze kilka słów o bezpiecznikach. Pewnie Pan z Verictum powie jak to robić, ale napiszę o swoich doświadczeniach.

Bezpieczniki są kierunkowe, więc należy sprawdzić, która nam odpowiada najlepiej. Są ponoć przypadki, że niektórzy wybierają ostatecznie niezalecany kierunek, ale różne są widać gusta, Ten pożądany kierunek daje dźwięk z odpowiednią barwą itd.. ten odwrotny kierunek daje dźwięk matowy płaski ... więc trzeba słuchać i wygrzewać. U mnie po kilku dniach zmieniłem kierunek i okazało się, że jest lepiej po zmianie. Ale co najciekawsze po paru miesiącach ponownie zmieniłem kierunek, bo coś wydawało mi się, że nie jest na tyle fajnie i że być może warto spróbować. No i zmieniłem ponownie i się okazało, że teraz dopiero jest tak jak powinno być :) więc można się pomylić z tą kierunkowością.

Niestety po oznaczeniach na bezpiecznikach nie da się stwierdzić jak należy go włożyć.

Z innej beczki! Jakby ktoś chciał kupić dobre lampy 12AX7 z bieżącej produkcji polecam chińskie Full Music! Miałem je przed wakacjami na testach a teraz kupiłem dla siebie! Wyśmienite bańki. Najlepsze jakie słyszałem z tych produkowanych obecnie i godne aby konkurować z dobrymi NOS'ami.

Brzmienie kremowe, naturalne z delikatną górą, pięknym analogowym wokalem i ciepłym, energetycznym dołem. Fajna głębia i oddech. Tung Sole Gold w porównaniu grają jaśniej, bardziej technicznie i nie mają tej analogowej zawiesiny. Nie spodziewałem się że można jeszcze dostać takie granie :) Ciekawe kiedy je spi***rzą?! ;)

Goliatpl - Ciekawy jestem czy te lampy nie spowodują, że dźwięk się zrobi aż za bardzo kremowy i analogowy (ciemny?)

Bardzo jestem ciekawy jak to zagra: Full Music + Verictum :) bo oba mają podobny wpływ na charakter brzmienia. Tak myślę. Ja akurat lubie ciemniejszą stronę mocy, ale dobrą neutralność z lekkim naciskiem na analogowy również :) Grunt by dźwięk nie drażnił.

Pozdrawiam

Dla zainteresowanych test bezpieczników. Poniżej link :)

http://highfidelity.pl/@main-2693&lang=

Edytowane przez Pestek

Czy ten ułamek możliwości to 9/10 5/10 czy 1/10? Pewnie dobre gniazdo też będzie miało wpływ. Trzeba by było sprawdzić.. Pewnie kiedyś ktoś zapragnie spróbować i z tym. Teraz jednak poruszyliśmy temat bezpieczników, które u wielu ludzi robią dużo z dźwiękiem.

Oczywiście nie wiem jaki to ułamek. Wiem natomiast, że dany system gra tak dobrze, jak jego najsłabszy element.

Jeśli będę wymieniał bezpieczniki na audiofilskie (a pewnie tak będzie), to na pewno po wymianie gniazd IEC fabrycznych na wykonane z materiałów niemagnetycznych, które mają dobre albo b. dobre przewodnictwo elektryczne. Zresztą już sobie takowe zamówiłem, bo jestem na etapie poprawiania całej "elektrowni" (choć jeszcze jakiś czas temu zarzekałem się sam przed sobą, że nie będę inwestował w lepsze przewody, wtyki itp. ale widać mam słabą wolę ;-))

Po prostu uważam, że skoro system ma dobre zasilanie, tj. listwę zasilającą, wtyki, kable itd., to trzeba również wyeliminować "wąskie gardło" jakim jest niskiej jakości gniazdo IEC. I to tyle na ten temat.

Pozdrawiam

Twoja radość jest moją radością jak mawia mój serdeczny kolega audiofil.

Czy ten ułamek możliwości to 9/10 5/10 czy 1/10? Pewnie dobre gniazdo też będzie miało wpływ. Trzeba by było sprawdzić.. Pewnie kiedyś ktoś zapragnie spróbować i z tym. Teraz jednak poruszyliśmy temat bezpieczników, które u wielu ludzi robią dużo z dźwiękiem. Pamiętać należy, że nie wszędzie się sprawdzą te bezpieczniki. Dużo zależy od tego czy w systemie wszystko gra, bo jeśli są błędy to bezpiecznik może nic nie dać lub nawet pogorszyć sytuację. To pewnie też wielu z Was wie. Audio jest nieprzewidywalne :) a może inaczej - przewidywalne dla doświadczonych i może dlatego u mnie one się sprawdziły. Ja miałem to szczęście, że dobierałem sprzęt bazując na wskazówkach doświadczonych ludzi. Słyszałem, że np. takie kabelki Albedo Monolith też nie grają w każdym systemie. Dlaczego? Przecież to takie dobre kable...

Jeszcze kilka słów o bezpiecznikach. Pewnie Pan z Verictum powie jak to robić, ale napiszę o swoich doświadczeniach.

Bezpieczniki są kierunkowe, więc należy sprawdzić, która nam odpowiada najlepiej. Są ponoć przypadki, że niektórzy wybierają ostatecznie niezalecany kierunek, ale różne są widać gusta, Ten pożądany kierunek daje dźwięk z odpowiednią barwą itd.. ten odwrotny kierunek daje dźwięk matowy płaski ... więc trzeba słuchać i wygrzewać. U mnie po kilku dniach zmieniłem kierunek i okazało się, że jest lepiej po zmianie. Ale co najciekawsze po paru miesiącach ponownie zmieniłem kierunek, bo coś wydawało mi się, że nie jest na tyle fajnie i że być może warto spróbować. No i zmieniłem ponownie i się okazało, że teraz dopiero jest tak jak powinno być :) więc można się pomylić z tą kierunkowością.

Niestety po oznaczeniach na bezpiecznikach nie da się stwierdzić jak należy go włożyć.

Goliatpl - Ciekawy jestem czy te lampy nie spowodują, że dźwięk się zrobi aż za bardzo kremowy i analogowy (ciemny?)

Bardzo jestem ciekawy jak to zagra: Full Music + Verictum :) bo oba mają podobny wpływ na charakter brzmienia. Tak myślę. Ja akurat lubie ciemniejszą stronę mocy, ale dobrą neutralność z lekkim naciskiem na analogowy również :) Grunt by dźwięk nie drażnił.

Pozdrawiam

Dla zainteresowanych test bezpieczników. Poniżej link :)

http://highfidelity.pl/@main-2693&lang=

Full Music nie gra ciemnym dźwiękiem :) Ma lepszy kontur i drive od Mullarda z długą anodą a mimo to zachowuje swoją barwę i analogowość. Analogowość to nie spowolnienie ani przyciemnienie tylko naturalność ;) Czy z naturalnością można przesadzić? Nie! ;)

Edytowane przez goliatpl

Oczywiście nie wiem jaki to ułamek. Wiem natomiast, że dany system gra tak dobrze, jak jego najsłabszy element.

No pewnie tak jest. Ciekawy jestem jaki te gniazdo ma rzeczywisty wpływ na brzmienie. Jeśli jest to wpływ znaczący to na pewno wyciągnie dodatkowe atuty bezpiecznika. Pytanie czy są gniazda, które są tak zaawansowane jak te bezpieczniki.

Full Music nie gra ciemnym dźwiękiem :) Ma lepszy kontur i drive od Mullarda z długą anodą a mimo to zachowuje swoją barwę i analogowość. Analogowość to nie spowolnienie ani przyciemnienie tylko naturalność ;) Czy z naturalnością można przesadzić? Nie! ;)

Myślałem, że z analogowym dźwiękiem można też przesadzić, ale po tym co goliat piszesz widzę świetną prognozę na jeszcze lepszy dźwięk :-) Nic tylko się cieszyć.

Te lampki też do tanich nie należą. Choć biorąc pod uwagę cenę tych jeszcze droższych to nie są to jakieś wygórowane pieniądze.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Pestek

Witam i dołączam do klubu z Phoebe 3 .Wzmacniacz Exposure 1010 i SM 6 v 2.Okablowanie Atlas Integra i Qed Ruby .

Edytowane przez jarr

No to witamy

i o zdrowie pytamy...grozny.gif

U mnie trwa rozgrzewanie membran, rodzina na wychodnym, więc....

Tidal Hi Fi i

Archangelica "Enter my garden" kapela.gif

Polski zespół, polskie kolumny...na polski wzmacniacz mnie nie stać...0blush2.gif

Edytowane przez Rokownik

Yamaha R N803D, CD J&M CDD 201V, Hyperion IV

Witamy

Jakie kolumny miałeś? Jaka różnica ?

Załącz zdjęcie

Miałem dali zensor 7 w 16-17 M2 były za duże no ten bas w zensorach . Dopiero dzisiaj przyjechały także ustawiam raz z kolcami i bez tylko gruby filc pod podstawy średnica jest super to zgranie z Exposure który też ma średnicę bdb.Myśle że Zensory bardziej nadają się do kina Napiszę coś jak się wygrzeją .Nie wiem czy nie zamówić podstawy granitowe.Wykonanie kolumn super i kolor heban ammara taka klasyka bez wodotrysków wysoki połysk i inne.Jak wysłać zdjęcie? Edytowane przez jarr

Jak wysłać zdjęcie?

Fmix (darmowy) > rejestracja > wgraj zdjęcie > otwórz to zdjęcie na fmix > skopiuj link "zdjęcie na forum" > wklej w pisany post

Yamaha R N803D, CD J&M CDD 201V, Hyperion IV

Rhea to niesamowite kolumny!!!

Zmieniając Atola 200 na Haiku Sol ll Rhea pokazała swoją

klasę wspaniałą barwę wypełnienie kolorowy bas , piękne

głosy damskie i męskie.

Szybkość, górę pasma na wysokim poziomie .

Separację instrumentów głębię planów.

Słuchałem z ogromną satysfakcją.

I trafiła się okazja zamiany kabli głośnikowych z VdH The Wind Mk ll

na Albedo Monolith to co usłyszałem przeszło moje najśmieszniejsze

oczekiwania po prostu nirwana.

Witam po pierwszych testach bezpieczników! :)

Nowi Klubowicze pewnie nie będą wstanie się odnaleźć, ale muszą to jakość znieść! ;) Tak jak obiecałem to opisuję :)

Nabyłem drogą kupna trzy sztuki Hi Fuse. Po jednym do wzmacniacza (6.3A), odtwarzacza CD (500mA) oraz tunera FM (500mA). Wszystkie są bezpiecznikami zwłocznymi z literką T, takie miałem fabryczne. Bezpieczniki mają ceramiczny korpus, antywibracyjne wypełnienie, złocone technicznie końcówki i kosztują 30zł/szt. :)) Nie wszedłem od razu na głęboką wodę i nie kupiłem tych po 350zł ;) Asekuracyjnie zacząłem od tańszych.

Test zacząłem od najtrudniejszego elementu jakim jest tuner radiowy. Generalnie pies by to ...! :) Po pierwsze dzisiejsze audycje w radiu są na żenująco niskim poziomie, po drugie musiałem się streszczać bo porównania chciałem dokonać na jednym kawałku a ten trwał wiecie ile - 2.5 może 3 minuty i dupa! :) Ciężki kawałek chleba. Zabawa dla wyczynowców znających doskonale swój system i akustykę. Rezultat jest taki iż na radiu efekt był poniżej mojej percepcji. Zmiana kierunku bezpiecznika również niczego nie zmieniła. Próbowałem kilkukrotnie aż wróciłem do mojego standardowego. W tym przypadku wydaje mi się nawet iż ten gra lepiej. Tak zostawiłem.

Następnie wziąłem się za wzmacniacz. Wrzuciłem płytkę, odsłuchałem kawałek i przepiąłem na tym samym utworze nowy bezpiecznik. Tutaj zmiana była już słyszalna na plus. Po 10 minutach odwróciłem kierunek bezpiecznika i teraz gęba zaczęła się cieszyć :) To jest to pomyślałem. Tak zostało. Różnice w dźwięku jakie zaszły po wymianie to po pierwsze więcej blasku w mikro-detalach, słychać, że są dźwięczniejsze i jednocześnie nieco wyciszyło się tło pomiędzy co poskutkowało tym iż średnica zrobiła się bardziej czytelna. Dźwięki w nieznaczny ale słyszalny sposób się uporządkowały. To może 3-5% poprawy całości, ale każdy kto dobrze zna możliwości swojego zestawu usłyszy to.

To na co warto zwrócić uwagę to kierunkowość. Faktycznie są różnice i każdy musi to ustalić sobie indywidualnie. Nie ma tutaj żadnych gotowców. U mnie przy właściwym kierunku wyszła nieco do przodu średnica i dźwięk nabrał subtelnej ogłady. Plankton się lekko wyciszył i dzięki temu zyskał na subtelności. W mojej ocenie z tą kierunkowością jest tak iż jak już ją usłyszymy to będziemy wiedzieli która opcja bardziej nam odpowiada. To tak jak z dobieraniem np. kurtki. Przymierzamy dwa takie same rozmiary i jedna jest za długa albo za ciasna a druga mimo takiej samej numeracji leży idealnie! ;)

Za odtwarzacz dzisiaj się już nie biorę, nie mam siły.

Na koniec dodam tylko, że to zabawa dla wyczynowców znających swój sprzęt dogłębnie. Jest trudniej niż z kablami, czy listwami o lampach już nie wspomnę.

Na chwilę obecną bezpieczniki wygrzewam, zobaczymy czy coś się zmieni np. za 2-3 tygodnie. Jeżeli efekt nadal będzie zadowalający być może pokuszę się o przetestowanie droższych czopków. Należy również pamiętać iż na jednym sprzęcie zmiany będą duże a na innym mogą być symboliczne albo żadne. Nie mniej jednak uważam iż warto spróbować. Przecież mamy gonić tego króliczka... :)

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy!

Goliatpl

post-12821-0-03168100-1508531283_thumb.jpg

Edytowane przez goliatpl

Rhea to niesamowite kolumny!!!

Zmieniając Atola 200 na Haiku Sol ll Rhea pokazała swoją

klasę wspaniałą barwę wypełnienie kolorowy bas , piękne

głosy damskie i męskie.

Szybkość, górę pasma na wysokim poziomie .

Separację instrumentów głębię planów.

Słuchałem z ogromną satysfakcją.

I trafiła się okazja zamiany kabli głośnikowych z VdH The Wind Mk ll

na Albedo Monolith to co usłyszałem przeszło moje najśmieszniejsze

oczekiwania po prostu nirwana.

Panie Bogdanie proszę napisać jakie zmiany zaszły? :)

Wy z tymi bezpiecznikami na poważnie czy to są żarty?

Rozmawiałem jakis czas temu z nabywcą mojego Sol II, który zakładał jakis bezpiecznik do Sonneteera Alabastra za ok 400-500zł, człowiek raczej dobrze osłuchany - twierdzi, że nie mógł wyjść z podziwu jak znacząca poprawa nastąpiła.

Może i coś w tym jest.

Moim zdaniem audio to taka jednostka chorobowa, że jak chory ma już złożony kompletny system i jest z niego zadowolony i nie ma się już do czego przyczepić, to wtedy zaczyna wymieniać bezpieczniki, podstawki itp.

Edytowane przez Akim03

Moim zdaniem audio to taka jednostka chorobowa, że jak chory ma już złożony kompletny system i jest z niego zadowolony i nie ma się już do czego przyczepić, to wtedy zaczyna wymieniać bezpieczniki, podstawki itp.

Myślę, że jeżeli zachowa się w tym zdrowy umiar nic złego się nie dzieje :) Wolę kupić bezpieczniki po 30zł niż wydać na papierosy albo jakieś "szczeniaczki" od rana pod sklepem spożywczym. Chociaż faktycznie, Ci drudzy nie wzbudzają takiego politowania. W tej materii staje się to normą ;)

Edytowane przez goliatpl

Coś w tym jest :)

Z drugiej strony kiedyś w kable też nie wierzyłem. Usłyszałem i dla mnie to już nie jest kwestia wiary. Kto wie może kiedyś dojdę i do bezpieczników.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.