Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

A może jesteś tak leniwy ,że nie chcesz się wysilić aby znależć użytkowników tych paczek a jak masz odwagę to zadzwoń do Grześka bo to są kolumny jego autorstwa ,zresztą seas jest w ofercie S16Hz ,podać nr telefonu?

Paweł nie daj się wciągnąć w zaczepki kolegi od batonów

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

A może jesteś tak leniwy ,że nie chcesz się wysilić aby znależć użytkowników tych paczek a jak masz odwagę to zadzwoń do Grześka bo to są kolumny jego autorstwa ,zresztą seas jest w ofercie S16Hz ,podać nr telefonu?

Nie to Ty twierdzisz, że były Minasy z Seasem. Czy jesteś tak leniwy i nie możesz się wysilić, aby poprzeć swoje twierdzenie?

Edytowane przez PH7

hehe, dobre.

Nikt z nas jeszcze kolumn nie słyszał a już niemal płoną na stosie :)

Pasjonująca pasja. Ale z 2giej strony, tak jest wszędzie - iPhonowcy kłóca się z androidowcami, OS Xowcy z windowsami, wyznawcy Audi z wyznawcami BMW, motocykliści od Shadow z tymi z Virago itd, itd

A ja w takiej sytuacji nie chcę takich mieć :)

Oj, jak dziś pamiętam porównanie Hypków III 8 ohmowych z 4 ohmowymi. 8ohmowe wyglądały lepiej i brzmiały lepiej. 4ki poszły w kąt. Słuchałem tylko 8mek. Ostro, dynamicznie, przestrzennie. Ale, jako że miałem już się rozstać z 4kami, to wypadało je na koniec podłączyć i posłuchać. Włączyłem i... było pozamiatane. Zostały.

Pamiętam tez porównanie Sennheiserów 600 z 650kami. 600 miałem, lubiłem. Ale cóż, 650ki kuszą - całe Audiostereo, HI FI i M aż huczy że są lepsze. Wypożyczyłem je na tydzień. Z siebie wychodziłem, żeby usłyszeć ich "lepszość". Kasa już czekała na ich zakup. No ni cholery - w każdym aspekcie były gorsze od moich starych, dobrych 600tek.Kasa wróciła do skarpety, 600ki mam do dziś.

Kolego Therion chyba nie rozumiesz o co tutaj chodzi.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Ja pier**le, przepraszam, ale co się z Wami ludzie dzieje?! Jak p.Michał zrobił świetne kolumny, ale na tanim głośniku to źle. To teraz zrobił na lepszym, to jeszcze gorzej, a pomijam fakt, że jeszcze nikt ich nie słuchał. Kopia? Plagiat? Rezysław, najpierw posłuchaj, a potem oceniaj stopień ewentualnego skopiowania. Po czym wnosisz, że to bliźniacza konstrukcja Mimasów? Po obrazku?

Nie to Ty twierdzisz, że były Minasy z Seasem. Czy jesteś tak leniwy i nie możesz się wysilić, aby poprzeć swoje twierdzenie?

Szukaj Szukaj Pawełku a na pewno znajdziesz tylko jak Ci pisałem w klubie Studio 16 Hertz

Nawet ufunduję Ci nagrodę ,przekonam kolegę z klubu aby Cię zaprosił do siebie na odsłuch....o nie przecież Ty nie jeździsz na odsłuchy

Nie przejmuj się coś wymyślimy

Ja pier**le, przepraszam, ale co się z Wami ludzie dzieje?! Jak p.Michał zrobił świetne kolumny, ale na tanim głośniku to źle. To teraz zrobił na lepszym, to jeszcze gorzej, a pomijam fakt, że jeszcze nikt ich nie słuchał. Kopia? Plagiat? Rezysław, najpierw posłuchaj, a potem oceniaj stopień ewentualnego skopiowania. Po czym wnosisz, że to bliźniacza konstrukcja Mimasów? Po obrazku?

coś Ci się pomyliło Mimas to konstrukcja AA

https://www.google.pl/search?q=audio+academy+mimas&espv=2&tbm=isch&imgil=EUJ4IifBwoiNKM%253A%253Bx3jY6QQC62Hx8M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Farchiwumallegro.pl%25252Faudio_academy_mimas_ii_sapela_real_fotki_okazja-239988645.html&source=iu&usg=__YTLxkPaqPQmkK5GUcRHwaz55sSU%3D&sa=X&ei=lJ_7U7TdGoWQ7Aa-xoGwDw&ved=0CEcQ9QEwAQ&biw=1280&bih=705#facrc=_&imgdii=_&imgrc=EUJ4IifBwoiNKM%253A%3Bx3jY6QQC62Hx8M%3Bhttp%253A%252F%252Fimages13.fotosik.pl%252F63%252Fedaff3b28fc1bd78.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Farchiwumallegro.pl%252Faudio_academy_mimas_ii_sapela_real_fotki_okazja-239988645.html%3B1280%3B960

No Piszczu o to qrwa chodzi, że właśnie po obrazku. Kolegom z zaprzyjaźnionego klubu, popieprzyło się, że kolumny to nie zabawa w znajdź 10 szczegółów różniących oba obrazki.

A mnie zawsze zastanawiało-czemu w jednym salonie AUDIO nie ma obu konstrukcji.Michała i Grzegorza-a może są ale nic o tym nie wiem :)

Czyżby Panowie się nie lubili-i swoje produkty izolowali-żeby w jednym czasie porównania nie można było zrobić?

Szukaj Szukaj Pawełku a na pewno znajdziesz tylko jak Ci pisałem w klubie Studio 16 Hertz

Nawet ufunduję Ci nagrodę ,przekonam kolegę z klubu aby Cię zaprosił do siebie na odsłuch....o nie przecież Ty nie jeździsz na odsłuchy

Nie przejmuj się coś wymyślimy

Widzę drogi Pawełku, że w dalszym ciągu nie potrafisz podeprzeć swojej tezy. Ja w klubie 16 Hz nie zamierzam szukać. Nie lubię grzebać w trupach (konstrukcjach, które powstały w pojedynczych egzemplarzach). Chociaż nagrodę chętnie bym jakąś przytulił. Może Minasy? Co ja mówię. Nie jestem ich godzien. Co do odsłuchów to już Ci mówiłem, że "przyjeżdżają" do mnie.

Wybierz sobie któryś to Ci zaaplikuje wiesz kto

Powiem tak. Wsadź sobie sam.

Edytowane przez PH7

Widzę drogi Pawełku, że w dalszym ciągu nie potrafisz podeprzeć swojej tezy. Ja w klubie 16 Hz nie zamierzam szukać. Nie lubię grzebać w trupach (konstrukcjach, które powstały w pojedynczych egzemplarzach). Chociaż nagrodę chętnie bym jakąś przytulił. Może Minasy? Co ja mówię. Nie jestem ich godzien. Co do odsłuchów to już Ci mówiłem, że "przyjeżdżają" do mnie.

Powiem tak. Wsadź sobie sam.

w odróżnieniu od Ciebie większąść tych głośników słyszałem a połowę z nich miałem

O widzę że jesteś nieuprzejmy nieładnie

Forum to nie jest żaden wyznacznik dostępności czy sprzedaży a jak nie potrafisz znaleźć ,widocznie słaby ten seas ,że tylko w AA

Napisz do Akima03 i mnie już nie męcz

tylko nie nasyłaj ABW na niego :)

Witam,

Heh widzę, że się spóźniłem z newsem?! :)

Chciałem oficjalnie poinformować, iż długo wyczekiwany nowy model od AA już za chwilę...wejdzie do sprzedaży! :)

Jeszcze tylko mała kosmetyka, następnie beta-testerzy i ... ;)

Swoją drogą zawsze miałem chęć bezpośredniego porównania obu polskich manufaktur i serdecznie do tego zachęcam innych! Proponuję tak po Salomonowemu, jałowe dyskusje zachować na później a w pierwszej kolejności cierpliwie poczekać na pierwsze egzemplarze, posłuchać i dopiero potem wyrażać swoje opinie. Ze swojej strony mogę tylko dodać, iż poziom nowego modelu AA jest bardzo wysoki! ;)

Pozdrawiam,

Goliatpl

post-12821-0-61729400-1409004847_thumb.jpg

post-12821-0-57483100-1409004949_thumb.jpg

Chłopy!

Stare z Was konie a tak się kopiecie :-(

To Nasze wspólne hobby, szanujmy się.

Zapewne konstruktorzy się znają, jeśli byłoby coś nie tak to omówili by to. Po co mieliby sobie robić pod górkę? Razem wspierać by ich produkty były lepsze od zagranicznych firm.

Spokój powiadam!

ps. włączcie swoje sprzęty i cieszcie się z tego/relaksujcie :-)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

A mnie zawsze zastanawiało-czemu w jednym salonie AUDIO nie ma obu konstrukcji.Michała i Grzegorza-a

Są... w Rybniku w salonie Uniwex. Piszecie tu bzdury. Kto Wam każe kupować wyroby Michała??? Nie chcecie - nie kupujcie. Dajcie człowiekowi produkować co chce. To jego ryzyko - najwyżej nikt jego produktów nie kupi. Ja mam Phoebe III i jestem z tego powodu mega szczęśliwy.

Panie Michale, proszę się nie dać prowokować tym pieniaczom. Super, że robi Pan coś nowego i mam nadzieję, że zawita Pan z tym produktem na Górny Śląsk - chętnie pofatyguję się posłuchać.

Z jednej strony ja rozumiem, że użytkownicy 16Hz zobaczyli te same przetworniki w AA i skojarzyło im się, że podobne. Jeśli te projekty byłyby identyczne od A do Z to bym się zgodził, że plagiat, ale na razie jest za mało informacji aby takie wnioski wysuwać, tym bardziej, że już na dzień dobry jest poważna różnica 2 i 2,5 drogi.

Pomyślcie jednak logicznie, to że jeden producent używa danych przetworników, to znaczy, że drugi już nie może ? Nie widzicie bezsensu takiego rozumowania ? Tym bardziej że są to przetworniki ogólnodostępne i może je kupić każdy.

Wybierz sobie któryś to Ci zaaplikuje wiesz kto

Rezysław i co teraz AA nie może zastosować żadnego z tych głośników na zdjęciu bo kiedyś być może użyło ich 16Hz ?

Pewnie jeszcze nie raz będą wzajemnie używać tych samych elementów.

A jaka bedzie cena tych nowych pudel?

To jest dobre pytanie :)

Myślę, że jakoś bardzo drogo nie powinno być, konkurencja nie śpi :)

Pytanie do Pana Michała. Co nowego, dobrego według Pana wnosi zastosowana wysokotonówka w porównaniu do aplikowanego seasa w Hypkach ?

Edytowane przez omen

Witam

A ja myślę że krytyka nowej konstrukcji Pana Michała bierze się z OBAWY przed nie znanym ;)

Wyobrażcie sobie choć trochę co sie stanie jak znowu Michał Audio Academy odniesie SUKCES ;)

Ja wierze w konstrukcje i sens Michała .

Pokładam wielką nadzieję że może na Targach się spotkamy i pogadamy a może i usłyszymy.

Trzymam kciuki za nową konstrukcję, tak nawiasem mówiąc a raczej pisząc to niezłe zamieszanie się tworzy przy nowej konstrukcji co to będzie jak będą w sprzedaży :0

Konkurenci drżyjcie Michał wypuszcza KRAKENA !!!!

Edytowane przez Robo8080

Dokładna cena nie jest jeszcze ustalona, ale będzie oscylować w granicy 7500 - 8000zł w fornirze standardowym, czyli w sapeli. Orzech, jak ktoś się uprze tylko na zamówienie. Uważam, że to wykończenie nie pasuje do tych głośników i seryjnie nie będę robił takich obudów. Dąb bielony też fajnie wygląda z tymi membranami.

Co do sklepów, to były dwie dziwne sytuacje. Miałem kiedyś kolumny w Bydgoszczy w Elektropunkcie, ale po jakimś czasie sprzedali je w cenie promocyjnej i więcej nie zamówili. Potem pojawiły się w tym sklepie kolumny 16Hz.

Prawie to samo było w Rybniku. Kiedyś moje kolumny bardzo im się podobały i chętnie je sprzedawali. Miałem okazje pojechać do nich jakieś dwa lata temu z Phoebe III, bo byli na nie klienci. Dwie pary sprzedałem w pół godziny i trzecią zostawiłem na sklepie. Długo się nie sprzedawała a ja zaciekawiłem się dlaczego i zacząłem wypytywać sprzedawce. Odpowiedział, że przegrywają z innymi kolumnami w odsłuchach. (???) Powiedziałem, że skoro tak, to dalsze handlowanie nie ma sensu. Po krótkim czasie pojawiły się tam kolumny 16hz.

Polska to jest dziwny kraj.....

Pytanie do Pana Michała. Co nowego, dobrego według Pana wnosi zastosowana wysokotonówka w porównaniu do aplikowanego seasa w Hypkach ?

Napiszę coś więcej wieczorem. Idę teraz do pracy pobawić się z nowym modelem :)

Fajnie że są nowe kolumny AA nie wiem po co te wojenki . Ciekawi mnie jak zagra bas w tych nowych AA na buraczkach bo w konkurencyjnych Mianas Anor 2 drożnych basu było jak na lekarstwo kiedyś jak o tym wspomniałem w klubie 16Hz zostałem prawie zlinczowany a za chwilę większość posiadaczy która krzyczała tam na mnie że głupoty opowiadam zmieniała zwrotnice na 2,5 drogi ciekawe po co skoro mówili że w tych 2 drożnych mieli taki bas że im klaty masowało :) Teraz już fabrycznie Minasy są 2,5 drożne no ale tak to już jest w tamtym klubie sielanka i naj naj naj a jak ktoś ma inne zdanie to się nie zna ma zły wzmacniacz i ogólnie najlepiej niech się tam nie odzywa a jak za dużo powie to i tak wykasują jego wypociny taka niestety jest prawda .

Ok wystarczy już o tamtym klubie bo nie po to tu jestem i żeby nie było nie trzymam kogoś stronę bo miałem kolumny AA i miałem Minasy 16Hz a teraz mam jak to się o nich mówi marketowe Monitor Audio :)

Panie Michale pisał Pan że udało się wydobyć z tych buraczków super bas i ja w to wierzę bo to dobre głośniki a dobra konstrukcja 2 drożna potrafi zagrać lepiej niż 2,5 drożna . Czy może Pan zdradzić jakieś parametry tych nowych kolumn ? Wiem wiem parametry nie grają ale miło jest jeśli np. pasmo zaczyna się od około 30Hz .

Edytowane przez sebolx

A ja w takiej sytuacji nie chcę takich mieć :)

Therion tylko, że Ty masz Hyperiony trójki, a ja czwórki, więc to jednak inne kolumny. Nie wiem czy słyszałeś czwórki bo ja takich jak Twoje nigdy, więc ciężko porównywać dźwięk, czy oczekiwania.

Dokładna cena nie jest jeszcze ustalona, ale będzie oscylować w granicy 7500 - 8000zł w fornirze standardowym, czyli w sapeli. Orzech, jak ktoś się uprze tylko na zamówienie. Uważam, że to wykończenie nie pasuje do tych głośników i seryjnie nie będę robił takich obudów. Dąb bielony też fajnie wygląda z tymi membranami.

Też uważam, że z Dębem bielonym będzie fajnie. Zastanawiam się jak będą wyglądać takie buraczkowe głośniki w obudowie Heban ammara. Jak będzie Pan miał akurat w produkcji jakieś kolumny w tych fornirach można by zrobić fotkę z burakami i wrzucić poglądowo, chętnie bym zobaczył kolorystycznie takie zestawienie. Zwłaszcza ten drugi fornir bardzo mi się podoba, zarówno na zdjęciach jak i na żywo, widziałem go u jednego z kolegów na Phoebe, naprawdę super.

Therion tylko, że Ty masz Hyperiony trójki, a ja czwórki, więc to jednak inne kolumny. Nie wiem czy słyszałeś czwórki bo ja takich jak Twoje nigdy, więc ciężko porównywać dźwięk, czy oczekiwania.

No własnie słyszałem i dlatego nie zdecydowałem się na 4ki. Czekam na "swoje" brzmienie.

Tylko że ze mną może być duzy problem, bo ja od paru lat mam "dogonionego króliczka" i nawet mimo, że dziś mógłbym przeznaczyć znacznie wiekszy budżet na audio niż jeszcze parę lat temu, to nie robię żadnego kroku by nie zburzyć tego co mam i lubię.

Wysokotonówkę wziąłem właściwie z automatu z poprzednich Tethysów, bo dobrze się zgrywała z tym głośnikiem.

Teraz też nie żałuje, bo fajnie to brzmi. Jest dużo szczegółów, powietrza i blasku. Brzmienie jest nieco drobniejsze niż w Hyperionach, gdzie zastosowane jest zresztą inne zbocze dla głośnika wysokotonowego, więc takiego idealnego porównania i tak nie będzie. Trzeba by to było sprawdzić na tych samych filtrach. Poza tym niech będzie trochę zróżnicowania jeśli chodzi o brzmienie.

Panie Michale, czy w tym roku AA będzie na Audioshow z nowymi kolumnami ?

Nie wiem czy będę na AS. Wolałbym się nie stresować wpisami ludzi, którzy byli w pokoju, ale tylko pod tylną ścianą, jak i tymi, którzy słyszeli dźwięk z przedpokoju i już wiedzą wszystko o dźwięku :)

Może wypromuje nowy produkt w jakiś inny sposób.

Panie Michale pisał Pan że udało się wydobyć z tych buraczków super bas i ja w to wierzę bo to dobre głośniki a dobra konstrukcja 2 drożna potrafi zagrać lepiej niż 2,5 drożna . Czy może Pan zdradzić jakieś parametry tych nowych kolumn ? Wiem wiem parametry nie grają ale miło jest jeśli np. pasmo zaczyna się od około 30Hz .

Udało się, ale jest bardzo cienka granica w przegięciu w tą czy w drugą stronę jeśli chodzi o litraż obudowy.

Dobrze jest, jeśli przy 30Hz mamy również odpowiedni impuls, bo bez tego, basu praktycznie nie odczujemy.

Nowy model schodzi niżej niż Hyperiony IV, ale nie aż tak nisko. Może być lekko poniżej 40Hz, ale nie to jest przecież najważniejsze.

Też uważam, że z Dębem bielonym będzie fajnie. Zastanawiam się jak będą wyglądać takie buraczkowe głośniki w obudowie Heban ammara. Jak będzie Pan miał akurat w produkcji jakieś kolumny w tych fornirach można by zrobić fotkę z burakami i wrzucić poglądowo, chętnie bym zobaczył kolorystycznie takie zestawienie.

Mam takie obudowy dla Hyperionów, to postaram się przykręcić głośniki i zrobie jakąś fotkę.

Edytowane przez Audio Academy

Jakby ktoś jeszcze nie wiedział to przypominam, iż jesteśmy również na Facebooku :

https://www.facebook.com/pages/Klub-Audio-Academy/350637121629101

Pozdrawiam,

Goliatpl

A ja mam pytanko. Czy jest jakiś duży problem konstrukcyjny aby maskownica montowana była na magnesy? Od dawna chodzą mi po głowie hebanowe Hyperiony gdyby tylko bez tych dziur. A jak już tu mnie przywiało to czy ktoś z Poznania lub bliskich okolic ma takie klocki i byłby uprzejmy zaprosić na choćby króciutki odsłuch.

Hehe, to już było postulowane kilka razy, może w końcu Pan Michał się przekona :)

Na ciemnych fornirach to jeszcze jako tako nie rzuca się w oczy, ale np. w dębie bielonym nieładne są te dziury pod maskownice. W kolumnach z buraczanymi membranami jest jeszcze gorzej.

Bezczelnie sobie pozwolę. Z używek, które sprzedaję, mam między innymi znakomitą integrę Vicka SV-231. Miałem go sobie zostawić do drugiego systemu, ale pourlopowo-finansowa czkawka mnie dopadła. Ponadto widać nowe kolumny na horyzoncie :) Jeśli ktoś zainteresowany to proszę o kontakt na PW. Ta autoreklama to przypadek incydentalny i tylko dlatego, że wzmak jest wyjątkowy.

Edytowane przez PH7
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.