Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

No nie widzisz, że to jest ten sam układ? Takie trudne to jest do wyłapania?

Szymon daj już spokój. Nie zawsze atak jest dobrą obroną. Ze strony AA padło sporo ostrych słów i niesprawiedliwych, ale jestem za tym żeby zakopać topór wojenny.

Uważam, że jesteś bardzo w porządku człowiek, bo normalnie potrafisz rozmawiać. Nie znasz natomiast faktów, które zaistniały między mną a Grześkiem, który kilka razy mnie oszukał i to w bardzo perfidny i świński sposób.

Was też oszukuje i dowody tego są na tym forum, ale nikt tego nie widzi, bo tak jest wygodniej.

Uwierz mi, że tutaj nie chodzi o topór wojenny :) Szymon dostał na mnie zlecenie i jego zadaniem jest zniszczyć moją firmę.

Edytowane przez Audio Academy

Silver. A w jakim celu wszedł tutaj ten z awatarem świńskiego ryja i obwieścił, że będzie odsłuchiwał Rheę i dziwnym trafem w ślad za nim kilku gości?

Jednak to już było trochę później. Złośliwości wcześniej już poleciały, ale i tak zgadzam się z Tobą , że to było niepotrzebne. Szyman ma sprzęt innej klasy więc Rhea nie będzie zainteresowany (Minasami też nie bo to nie ta półka).

Jednak to już było trochę później. Złośliwości wcześniej już poleciały, ale i tak zgadzam się z Tobą , że to było niepotrzebne. Szyman ma sprzęt innej klasy więc Rhea nie będzie zainteresowany (Minasami też nie bo to nie ta półka).

Tak jak Ci napisałem wyżej. Szymon nie jest zainteresowany żadnymi kolumnami :)

Uważam, że jesteś bardzo w porządku człowiek, bo normalnie potrafisz rozmawiać. Nie znasz natomiast faktów, które zaistniały między mną a Grześkiem, który kilka razy mnie oszukał i to w bardzo perfidny i świński sposób.

Was też oszukuje i dowody tego są na tym forum, ale nikt tego nie widzi, bo tak jest wygodniej.

Możliwe, że tak było. Nie wiem. Myślę, że najlepiej by było jakbyście to załatwili między Sobą (jeśli się da) niekoniecznie na forum publicznym. Jeśli nie bzyknął Panu żony (albo Pan jemu) to można się dogadać :) żart oczywiście. Myślę, że przez tą wojnę oboje tracicie.

Możliwe, że tak było. Nie wiem. Myślę, że najlepiej by było jakbyście to załatwili między Sobą (jeśli się da) niekoniecznie na forum publicznym. Jeśli nie bzyknął Panu żony (albo Pan jemu) to można się dogadać :) żart oczywiście. Myślę, że przez tą wojnę oboje tracicie.

Ależ myśmy się już właśnie dogadali poza forum i po tym dogadaniu nadal jest tak jak było.

Tu rozmowy nic nie dadzą, takiej osoby nie można już zmienić a tym bardziej dogadać się z nią.

To jest walka o być albo nie być i to nie ja ją zacząłem.

Jestesmy w klubie Audio Academy, co oznacza, że akceptujemy produkty AA, ale to nie oznacza, że nie możemy rozmawiać na inne tematy.

Owszem możecie o wszystkim. Tylko jak zaczniecie np. pisać, że kolumny Monitor Audio to wielkie badziewie to się dziwcie, że ich użytkownicy tu wejdą i będą pisać, że się z tym nie zgadzają. Zresztą w wielu klubach często piszą różni forumowicze nie zawsze miłośnicy. Myślę, że klubowicze AA też pisali w innych klubach. Zresztą na forum jest taka formuła, a nie inna. To należenie do klubu jest mocno umowne. Członkostwo nie jest na zaproszenie tylko są to tematy otwarte. I dobrze bo jest ciekawiej do puki nie ma takiej jazdy.

Temper ja jestem przerażony. Użytkownicy skaczą sobie do gardeł jakby to, które kolumny są lepsze było najważniejsze na świecie. Nie potraficie rozmawiać ze sobą, straszne to jest. I najciekawsze, że żaden nie chce porównać tych kolumn. Rozumiem, że bicie piany i zamęt jest Wam wszystkim na rękę. Inaczej wiałoby nudą.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Piotrek, jakie ty pranie mózgu musiałeś przejść......

I tu właśnie jesteś w strasznym błędzie. Jak już pisał Silver_85 nie wyczułem u Grzegorza żadnej nachalności.

Oczywiście swoje sprytne sposoby przyciągania ma :) Niech pozostanie to w jego nieświadomości, że ja o tym niewiem :)

Ale właśnie to jest to o czym pisałem Ci już wyżej.

Zainwestuj w studia lub przynajmniej kurs skoro nie masz tego we krwi. Po tym zabiegu może wreszcie zrozumiesz na czym polega zdobywanie klienta.

Biorąc powyższe pod uwagę, bliski Support od domu i wiele innych pozytywów o których już pisałem wybrałem 16 Hz.

Zwróć uwagę proszę, że ja nigdzie nie napisałem iż RHEA jest gorsza.

W przeciwieństwie do Twojego zadowolonego klienta, który ma jakieś obsesje na temat wyższości RHEA a nawet Hyperionów nad Minasami. Czasem to już zaczynam mu serdecznie współczuć.

A tu mamy zwrotnicę od Minasów a właściwie tylko część, bo jest to sekcja wysokotonowa.

Jak widać mamy tu zwyczajną wartość jaka występuje w szeregu, czyli najzwyklejsze 4,7uF, no ale jest to Audyn, więc musi grać.

Grzegorz nie robi swoich zwrotnic z taką dokładnością jak ja, bo pewnie uważa, że i tak nie będzie nic słychać, więc najlepiej będzie jak zaokrąglimy wartości do tych pełnych, które występują w szeregu.

Najważniejsze w tym wszystkim są jednak dwa rezystory i najprawdopodobniej jest to tłumik zrównoważony. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że tłumik jest kompletnie od czapy. Mamy tam dwie wartości: 3,9 i 3,0. Patrząc w tabelę L-pad możemy jedynie domniemywać i przyjąć, że wartość szeregowa to 3,9ohm. W tabeli L-pad dla szeregowego 3,9 jest wartość 8,4 a tu jest rezystor 3,0. Rozbieżność między tymi dwoma rezystorami wynosi ponad 6dB!!!! Ja rozumiem, że ktoś sobie może lekko manipulować górą i coś tam podnieść o 0,2 czy 0,5dB, ale nie o ponad 6!!!. Kiedy odwrócimy sytuacje i założymy, że szeregowy to 3,0 a równoległy to 3,9 będzie jeszcze gorzej.

Tabela L-pad jest świętością i tego się nie rusza. Z tego się korzysta. Wpisujemy w okno wartość równoległą a kalkulator oblicza nam wartość szeregową i absolutnie nie może być inaczej. Jak coś nam w tym położeniu nie gra, to szukamy gdzie indziej a nie grzebiemy w czymś w czym nie powinniśmy grzebać.

Dobra. Przyjmijmy, że tłumik jest dobrze policzony i dla wartości 3,9 mamy 8,4 równolegle. Z tabeli będzie wynikało, że jest to tłumienie 5,5 dB.

Jeśli dwa głośniki buraczkowe mają w sumie efektywność na poziomie 92dB a zwykły Morel ma 89dB i na dodatek jest 8 omowypost-1595-0-18214800-1467490509_thumb.jpg, to po jaką cholerę tłumimy go o kolejne 5,5dB, skoro on sam bez tłumika nie starcza, żeby wyrównać pasmo w kolumnach????!!!

Tak oto mamy przedstawione dwa gigantyczne błędy, tylko w sekcji wysokotonowej.

Ten filtr jest tak spieprzony, że możemy podłożyć tu jakikolwiek głośnik wysokotonowy bez żadnej ingerencji w zwrotnicę, bo to i tak nic nam nie da.

OK jak widze konflikt rozwija sie w najlepsze, kolejne wojenne wpisy będa skutkowały punktami a osoby zbanowane w watku i piszące w watku nadal otrzymaja blokade konta na całe forum

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

jak widzicie ban na watek nie działa , jesli pojawia sie kolejne wpisy rozwalające watek przenaczony dla osób zainteresowanych kolumnami AA to wtedy pojawi sie blokada punktowa ale juz na całe forum

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

I tu właśnie jesteś w strasznym błędzie. Jak już pisał Silver_85 nie wyczułem u Grzegorza żadnej nachalności.

Oczywiście swoje sprytne sposoby przyciągania ma :) Niech pozostanie to w jego nieświadomości, że ja o tym niewiem :)

Ale właśnie to jest to o czym pisałem Ci już wyżej.

Zainwestuj w studia lub przynajmniej kurs skoro nie masz tego we krwi. Po tym zabiegu może wreszcie zrozumiesz na czym polega zdobywanie klienta.

Biorąc powyższe pod uwagę, bliski Support od domu i wiele innych pozytywów o których już pisałem wybrałem 16 Hz.

Zwróć uwagę proszę, że ja nigdzie nie napisałem iż RHEA jest gorsza.

W przeciwieństwie do Twojego zadowolonego klienta, który ma jakieś obsesje na temat wyższości RHEA a nawet Hyperionów nad Minasami. Czasem to już zaczynam mu serdecznie współczuć.

Oczywiście, że nie wyczułeś, bo na tym właśnie to polega :)

W co ja mam zainwestować. Mam być taki jak on???

Bliski support??? A co ty będziesz tam z nimi na badania jeździł.

Piotr, mnie nie chodzi o to że kupiłeś Minasy. Znam cię od roku i na podstawie twoich przygód i zmian wyciągam wnioski osobowościowe, które wydaje mi się są mocno zaburzone. Miałeś w domu szerokopasmowe Bodnary, które tak chwaliłeś i nagle kupujesz Minasy? Piotrek, ty najpierw musisz się zdecydować czego tak na prawdę chcesz.

Mimo wszystko i tak wydajesz mi się sympatyczny i nadal mogę z tobą szczerze rozmawiać. I jak za jakiś czas sprzedasz Minasy i do mnie zadzwonisz, to oczywiście na początku powiem - a nie mówiłem, ale dalej spokojnie mogę prowadzić z tobą konwersacje.

A gdzie jest taki kurs jak zostać szczwanym skurczysynem?

Oczywiście, że nie wyczułeś, bo na tym właśnie to polega :)

W co ja mam zainwestować. Mam być taki jak on???

Bliski support??? A co ty będziesz tam z nimi na badania jeździł.

Piotr, mnie nie chodzi o to że kupiłeś Minasy. Znam cię od roku i na podstawie twoich przygód i zmian wyciągam wnioski osobowościowe, które wydaje mi się są mocno zaburzone. Miałeś w domu szerokopasmowe Bodnary, które tak chwaliłeś i nagle kupujesz Minasy? Piotrek, ty najpierw musisz się zdecydować czego tak na prawdę chcesz.

Mimo wszystko i tak wydajesz mi się sympatyczny i nadal mogę z tobą szczerze rozmawiać. I jak za jakiś czas sprzedasz Minasy i do mnie zadzwonisz, to oczywiście na początku powiem - a nie mówiłem, ale dalej spokojnie mogę prowadzić z tobą konwersacje.

I będę jeszcze wiele konstrukcji chwalił. To, że nie ma kolumn które zagrają wszytko dobrze (przynajmniej w moim budżecie ) to już wiem od dawna. Dlatego dość często zmieniam kolumny.

W ten sposób zdobywam doświadczenie oraz możliwość poznania rożnych brzmień.

Minasy to zapewne nie moje ostatnie kolumny.

Wobec powyższego jak już pewnie się domyśliłeś nie palę mostów za sobą.

Mam w domu jedną parę kolumn opartych na głośnikach peerles z jakąś chińską wstęgą (nie pamiętam modelu) i BR do dołu. Nabyłem je za śmieszne pieniądze od konstruktora, miłośnika DIY. Wierz mi nie oddał bym tych kolumn za żadne pieniądze.

To nie jest tak jak piszesz, że nie wiem czego chcę. Ja chcę zmieniać, słuchać co mają do powiedzenia inne konstrukcje.

Pożyczenie kolumn na kilka dni to dla mnie mało. Słucham tylko weekendy.

Kupuję więc co jakiś czas inne.

Może kiedyś przestanę :)

Co do prania mózgu. Spójrz co Ty robisz.

A gdzie jest taki kurs jak zostać szczwanym skurczysynem?

No comment.

Edytowane przez Piotr_57210

Co do prania mózgu. Spójrz co Ty robisz.

No, ja właśnie nic nie robie. U mnie klient siada i słucha. Nie biegam za nim i nie zmieniam mu głośników na lepsze, obiecując, że będzie lepiej. Ja nie jeżdżę do klienta z nowymi kolumnami i nie mówię, że jak się wygrzeją to będzie lepiej.

Ja nie mówię, że jak ma pan mało basu, to mogę panu dołożyć dwa bass reflexy z tyłu. To nie są moje metody.

No, ja właśnie nic nie robie. U mnie klient siada i słucha. Nie biegam za nim i nie zmieniam mu głośników na lepsze, obiecując, że będzie lepiej. Ja nie jeżdżę do klienta z nowymi kolumnami i nie mówię, że jak się wygrzeją to będzie lepiej.

Ja nie mówię, że jak ma pan mało basu, to mogę panu dołożyć dwa bass reflexy z tyłu. To nie są moje metod

Poczytaj kilka swoich postów oraz Pita wyżej w rozmowie ze mną. Czy to nie pranie mózgu ?

Teraz to Ty robisz się dzieckiem. Nie zamierzam Ci upraszczać i podkreślać co pisałeś żeby mnie zniechęcić. Oczywiście w trosce o mnie :)

Oj brakło by strony od tych cytatów :)

Piotrek, to nie jest konkurs ani żadna zgadywanka. Albo rozmawiamy, albo idziemy spać.

Jak mogłem ci coś teraz pisać, żeby cię zniechęcić, skoro już kupiłeś kolumny?

Gdybym to robił przed zakupem, to tak. Była by to manipulacja i chęć zdobycia nowego klienta.

Pamiętasz jak dzwoniłeś do mnie chyba w kwietniu i chciałeś, żebym przyjechał do ciebie z Rhea? Ustaliliśmy, że przyjadę w maju i miałem czekać na twój telefon. Nie zadzwoniłeś. Ja też nie dzwoniłem i nie dopytywałem się dlaczego nie dzwonisz. Nie pisałem maili i nie wysyłałem smsów z pytaniem co się stało, bo to nie w moim stylu. Gdyby padło hasło, że się zdzwonimy, to wtedy pozwalam sobie na telefon, bo działam zgodnie ze swoim sumieniem.

Nie, nie będę pospolitym marketingowcem i nie będę nagabywał klientów.

• Użytkownicy+

osoby zbanowane w watku i piszące w watku nadal otrzymaja blokade konta na całe forum

Napisano 30.06.2016 - 13:21

Użytkowników perfidnie omijających ban, oznaczę jako spamerów, co skutkuje całkowitym uniemożliwieniem zamieszczania wpisów na forum.

http://www.audiostereo.pl/forum-watek-techniczny_118624.html/page__view__findpost__p__3863516

Edytowane przez palton

Odpowiedz krótko i na temat: Czyj jest projekt płytki?

Twój, ZbyRomex, JanBo czy jeszcze kogoś innego?

Prościej już nie potrafię zapytać :)

Wynika z tego to, że jest to cały czas ta sama topologia zwrotnicy, zmieniają się tylko wartości.

k**wa mać, czy na tym forum zostali już sami debile?

To jeden z najgłupszych tekstów jakie można było ostatnio przeczytać.

Powiedzenie o słoniu, który depcze ucho ma się nijak do strojenia zwrotnicy, bo tą się oblicza a nie stroi.

No i najlepszy fragment - "A strojenie zwrotnic to zbytek luksusu który nic nie wnosi."

Grzesiek,

Kogo ty mi tutaj podsyłasz? Przecież to sami idioci są, co nie potrafią się nawet dobrze wysłowić.

Bez komentarza.

Odpowiedz krótko i na temat: Czyj jest projekt płytki?

Twój, ZbyRomex, JanBo czy jeszcze kogoś innego?

Prościej już nie potrafię zapytać :)

No, teraz nie ma zgadywanek i jest konkretne pytanie.

Płytkę zaprojektowała firma Janbo i z jej projektów korzystałem od roku 2001. Obecnie firma Janbo nie produkuje już zwrotnic a ja mam pozwolenie na używanie wszystkich rodzajów płytek.

Nasuwa mi się pytanie. Co to zmienia w całej tej nienormalnej sytuacji? Jakie to ma znaczenie, że firma zewnętrzna projektowała dla mnie zwrotnice? Z czego tak na prawdę się śmiejecie, bo tego najbardziej nie mogę zrozumieć. Z tego, że filtr górnoprzepustowy to drugi rząd a dolnoprzepustowy to pierwszy z korektorem impedancji?

Jeśli możesz, to teraz ty mi odpowiedz, co cię bawi w tym temacie? Tylko odpowiedz normalnie, bez żadnych podtekstów.

Grzesiek,

Kogo ty mi tutaj podsyłasz? Przecież to sami idioci są, co nie potrafią się nawet dobrze wysłowić.

Panie Michale, nie jestem ani zwolennikiem i użytkownikiem AA ani S16Hz ... ale takimi wpisami, strzela Pan sobie w stopę (niezależnie jak jest Pan zdenerwowany) ... odstrasza Pan przyszłych nowych potencjalnych klientów. Idzie Pan dokładnie drogą Pana Harpia ... chodzi mi styl zachowania na forum ... i żeby było jasne, Szymon zrobił "oborę" w Waszym wątku, kompletnie nie popieram takiej retoryki jaką stosuje Szymon (niezależenie czy ma rację pisząc o technicznych aspektach czy nie), ale Pan nie powinien tak odpowiadać i wdawać się w takie dyskusje .. one są bez sensu.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

...jestem pierwszy raz w klubie....mówię sobie zajrzę a co mi tam

w pierwszej chwili myślałem że AA i Harpia to ta sama osoba...identyczny sposób pisania

AA nie popełniaj tego samego błędu co Harpia....szczerze to piszę....będzie to ze stratą dla

potencjalnych nabywców jaki dl Ciebie....

i już znikam z klubu ;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.