Skocz do zawartości
IGNORED

Zdjęli Cejrowskiego z TVP? Nareszcie!!!

noster

Rekomendowane odpowiedzi

Nooooo, i widzisz, władz.

Ciężko byłoby mi znaleźć przykład, z którym niezgodził bym się bardziej.

Ibisz utożsamia dla mnie najgorsze, co możliwe w mediach- profesjonalny oportunizm. Już bardziej letnim być nie można...

• Redaktorzy

"nie wiem czy zdenerwowanie prezesa farfala to jest jakis wyznacznik dobra i zla, nie wydaje mi sie...wielu idiotow zostaje prezesami bo do bycia prezesem nie potrzeba zadnych kwalifikacji..."

W dodatku w tym wypadku Farfał został prezesem przypadkowo. Samo w sobie jest to coś niesłychanego: prezesem TVP zostaje osobnik bez kwalifikacji, z silnymi antykwalifikacjami (neofaszysta) i w dodatku na skutek zbiegu okoliczności. To już jest materiał na powieść sensacyjną z życia peonów w interesujących krajobrazach Ameryki łacińskiej.

Wasylek nie jestem namiętnym oglądaczem TV i nawet nie wiem czy Ibisz występuje w TV państwowej czy tylko w prywatnych....oglądając kilka programów z nim widziałem profesjonalistę w prowadzeniu programu bez politycznych ambicji...skoro dla Ciebie niezbędna są polityczno ideowe wkręty w programach rozrywkowych czy kulturoznawczych to dużo straciłeś po upadku PRL.

Ten "zbieg okoliczności" to taktyka genialnego stratega Jarosława Kaczyńskiego....Facet ma problem z analizą skutków własnej taktyki...

Mimo wszystko jestem pełen podziwu jak taki gość mógł zostać bardzo ważnym politykiem w kraju....

W sumie szkoda faceta, lubiłem jego programy na bosaka. A że zrobił wypad z ręki prezesa Farfała za udział w spocie Marka Jurka to już moja mózgownica pojąć tego nie może!

Apolityczna misyjna telewizja wywala za poglądy???

W sumie ten Farfał w porzo gość! Dowiedziałem się, że jako były kibol spowodował przesunięcie magazynu polskiej ligi na godzinę 20 z minutami co by młódź mogła obejrzeć (pardon: oglądnąć). Chwała Farfałom w TVP za tak mondre decyzje!

Może któryś z bocznicowych mendrcuw może wyjaśnić tę zmaitość tematyczno - logiczną: prezesunio brunatny kibol wywala z państwowej tv zasłużonego katola - prawicola za poparcie jeszcze bardziej prawego katola - prawicola w tzw. spocie. Czyli co, nie grajom do jednej bramki chłopaki?

>electro, 29 Maj 2009, 02:00

>nie wiem czy zdenerwowanie prezesa farfala to jest jakis wyznacznik dobra i zla

W jakiś dziwny sposób kolega to widzi. Jakie znowu dobro i zło?

Radziłbym spojrzeć na to wszystko w kategoriach kabaretowych bo na nic więcej nie zasługuje. Farfała w końcu kiedyś wykopią, Cejrowski wróci w glorii chwały i dalej będzie wygłaszał swoje poglądy typu "precz z pedałami". Wszyscy będą się cieszyć, tylko z czego?

Jestem Europejczykiem.

Też mi się tak wydaje, że kruk krukowi oka nie wydziobał. Teraz WC będzie chodził w aureoli męczennika za wiarę, honor i plemniki, a Farfał wykreuje się na bezstronnego strażnika apolityczności w telewizji. Może nawet wcześniej uzgodnili wspólnie tę akcję.

Co by o religijnych oszołomach nie powiedzieć, to łeb do PR-u zawsze mieli.

Nawiasem mówiąc, Cejrowski to naprawdę niezły reporter. Dlatego powątpiewam że szczerze wierzy w to co wygaduje. Jest zbyt inteligentny i obyty, aby faktycznie w ten sposób postrzegać dobro i zło. Po prostu znalazł sporą niszę i zdał sobie sprawę że potrafi umiejętnie ją zagospodarować. Przecież wszyscy jego "towarzysze broni" mają płaty czołowe gładkie jak policzki Liv Tyler, a on jeden potrafi lotnie formułować swoje zdanie. No, jeszcze Korwin-Mikke, ale obaj panowie nie wchodzą sobie w drogę. Wielu ludzi woli być lwem pośród osłów niż pośród lwów.

wladz

Ja sie nie zastanawiam jakie poglądy polityczne lub z kim sympatyzuje Cejrowski. Oglądałem "Boso przez świat" z zainteresowaniem, można sie było czegoś dowiedzieć. To był zupełnie inny program podróżniczy.

A czego mogę sie dowiedzieć tracąc czas na Ibisza? Ibisz to salonowa kukła, wymuskana lala w spodniach. Z szerokim uśmiechem prowadzi jakieś program dla zidiociałych telewidzów. No strata czasu.

markot3T

porównaj programy rozrywkowe prowadzone przez Ibisza I Cejrowskiego...

Nie znam cyklu programów podróżniczych sfinansowanych przez TV polską z udziałem Ibisza...natomiast porównując obu panów w programach rozrywkowych jestem pewien przepaści jakościowej pomiędzy narracją Cejrowskiego a Ibisza..oczywiście na korzyść Ibisza..

wladz, 30 Maj 2009, 12:23

>markot3T

>

>porównaj programy rozrywkowe prowadzone przez Ibisza I Cejrowskiego...

Właśnie, to rozrywka na dwóch zupełnie róźnych poziomach i wybieram ten może czasem dosadny, a może i chamski styl Cejrowskiego.

Odpowiedzmy sobi na pytanie z którego z nich mamy większy pożytek, skoro już zdecydowaliśmy sie poświęcic czas na tv.

Polska zaczeła się już wpisywać w europejsko lewacki nurt poprawności politycznej. Europa w związku z tą poprawnością wybiera USA czarnego prezydenta (ciekawe dlaczego u siebie nie wybrała nigdy Pakistańca, Turka czy Algiera). Nie można już dostadnie i szczerze mówić o pewwnych rzeczach. Nie można używać już słowa Pedał itd. TV to lekkostrawna gładziutka papka bez grudek dla gawiedzi. Ibisz, bracia mrok, doktor burski, kasia jełopek... lukrowane nierealne i poprawne postacie z marsa karmią nas bzdurami nie wymagającymi nagłych reakcji naszego muzgu. Nie zgadzam się w wielu sprawach z Cejrowskim a w latach wczesnej młodości dałem się porwać lewackim bredniom szczerze nienawidząc WC kwadransu:) Teraz uważam, że to facet potrzebny w poslkich mediach. To osoba która jest w stanie poruszyć tych kilka szarych komórek ostałych w otępiałym społeczeństwie.

Będę niecierpliwie czekał na cejrowskiego w trójce.

babciom można wcisnąć wszystko - nie tylko węża z afryki;) i to jest problem - zostały pozbawione umiejętnosci samodzielnej oceny pewnych zjawisk - głównie przez radio pozbawione pluralizu:)

Seba78, 30 Maj 2009, 13:33

>babciom można wcisnąć wszystko - nie tylko węża z afryki;) i to jest problem - zostały pozbawione

>umiejętnosci samodzielnej oceny pewnych zjawisk - głównie przez radio pozbawione pluralizu:)

Wiesz babciom dużo szkodzi. Ale nikomu nie szkodzi POliz:)

Telewizji nie oglądam, już od tylu lat że jak widzę polskojęzycznych prezenterów na ekranie to czuję się cokolwiek dziwnie i nieswojo.

Internet mi wystarcza w zupełności - i tam Cejrowski się broni, jako że w porównaniu z programami anglojęzycznymi jest przynajmniej oryginalny. Natomiast takie Ibisze - zapyziałe prowincjonalne bagienko w porównaniu z anglosasami, kopiujące tamtejsze wzorce sprzed lat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.