Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA 700 AE + Denon DCD 700 AE

Kriso81

Rekomendowane odpowiedzi

Denon PMA 700 AE + Denon DCD 700 AE + Magnat Altea 5 posiadam obecnie taki zestaw, odpowiada mi w nim dynamika, bas i szczegółowość, ale jest jeden poważny problem, tzn. ten zestaw potrafi zagrać bardzo ostro u góry i kłująco, czy jest jakiś sposób na złagodzenie tego ostrego kłującego dźwięku, słyszałem o interkonekcie Van Den Hull The Name czy lepiej kupić kable jakieś głośnikowe?

https://www.audiostereo.pl/topic/54470-denon-pma-700-ae-denon-dcd-700-ae/

Według mnie kable niewiele pomogą. Zakup wyższego modelu też. Bedzie bardziej dynamiczniejszy a problem pozostanie. I kłuje nie góra a chyba górna średnica. Jest to niestety często wada tych modeli gdy nie wceluje się w idealną konfigurację.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Wymienic kolumny.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Wg. mnie to może być CD, nie wiem jak ten w 700, ale ten w 500 grał wyraźnie zaznaczonym dźwiękiem i trochę ostro, sucho. Może zmień CD na Ushera lub MF. Powinno się trochę uspokoić i zrobić bardziej muzykalnie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Używałem jakiś czas tego kompletu połączonego VdH The name. Kabelek trochę wygładza dźwięk - słyszalnie, ale to jest jednak dość subtelna zmiana. Podejrzewam, że odpowiednie dobranie kolumn wyeliminuje problem. U mnie grało to z taniutkimi Infinity Primus 150, było żywo i szybko, ale nie ostro. Brakowało mi trochę niższego basu, ale to akurat było ograniczeniem samych kolumienek. Jeśli chodzi o średnice i wysokie, nie czułem dyskomfortu z powodu jakiejkolwiek ostrości.

Witaj,

zdecydowanie pomyśl o zmienia kolumn. Twój denon nie jest systemem ostrym, problem jest w kolumnach. Zwróć uwagę na kolumny Monitor Audio serii Silver - zachowasz dynamikę, przestrzeń, natomiast będzie bardzo duża poprawa w górnych rejestrach. Przede wszystkim nie będzie już tak ostro

Kriso81, 29 Maj 2009, 18:30

Jeśli nie odpowiada Ci charakter dźwięku tego zestawu proponuję wymienić. Okablowanie zmieni niuanse, a na poziomie tego sprzętu może nawet nic. Zamiast wydawać setki złotych proponuję sprzedać cały zestaw i poszukać czegoś innego. NAD, Rotel,CA,Marantz- każdy gra inaczej. Może coś znajdziesz dla siebie. Nowy Denon z najniższej półki jest twardy i niezbyt muzykalny- jak dla mnie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 2 tygodnie później...

Twój problem leży przede wszystkim w kolumnach. Nie chcę się przesadnie mądrzyć ale kolumny to najważniejszy - moim zdaniem - składnik toru audio. Twoje (bez urazy) są beznadziejne i nie rokują bez względu na dobór/wymianę pozostałych elementów. Po prostu sprzedaj je natychmiast i kup coś co może być godnym partnerem dla przyzwoitego zestawu który aktualnie posiadasz i dać perspektywy przy wymianie go w przyszłości na coś lepszego. W typowaniu modeli zgodzę się z wcześniejszym wpisem użytkownika "jlesien" Monitor Audio mogą być cudownym lekarstwem. W szczególności RS6. Polecam.

Zgadzam się z opinią że twój zestaw nie systemem ostrym.Sam to przerabiałem.Zaczynałem od serii 700 a obecnie mam zestaw 2000.Panuje opinia że nowe denony zagrają z każdymi kolumnami.Niestety tak nie jest.Zdecydowanie szukaj innych kolumn.Zapropnowałbym ci jakieś monitory dynaudio np.audience 42.Należy jednak pamiętać żemonitoy tej firmy są dość wymagające prądowo.Nic na ślepo.

Włącz jeszcze "Pure Direct " w cd.To powinno też trochę złagodzić brzmienie(lepsza i bardziej różnorodna srednica)

Pozdrawiam !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.