Skocz do zawartości
IGNORED

Klub audio Irlandia

Rekomendowane odpowiedzi

My z narzeczona lecimy, trzeci rok pod rzad. Fajna impreza. Lot troche slaby bo w piatek o 23.00 dopiero bedziemy w Warszawie.

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

tez bym polecial ale niestety brak wolnego czasu

Sony 85 XH 9505.JVC DLA-X5000.Anthem MRX-1140. Sony UBP-X800M2 .Klipsch RF-7.Klipsch RC-64II.Klipsch RP-250S.Klipsch R-14S.Klipsch SW-310

No fakt trochę kiepsko ucieknie jeden dzień wystawy , ale jak się dobrze zorganizujesz to 2 dni też wystarczą. Sporo ciekawostek w tym roku  i spotkanie jako gość z Anną Marią Jopek . Będzie ciekawie. 

Panie i Panowie w Imieniu CloneyAudio chce Zaprosic wszystkich zainteresowanych na Audioshow ktore odbedzie sie w dniach 16-17 Listopad w  Clayton Hotel Burlington Rd Dublin4

Edytowane przez Surykatka

O wreszcie coś się dzieje na tej wiosce. Postaram się wpaść ?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

On 11/1/2019 at 6:50 PM, roberto20 said:

No fakt trochę kiepsko ucieknie jeden dzień wystawy , ale jak się dobrze zorganizujesz to 2 dni też wystarczą. Sporo ciekawostek w tym roku  i spotkanie jako gość z Anną Marią Jopek . Będzie ciekawie. 

Wiesz co, skorzystalismy z tej specjalnej oferty noclegowej w Radissonie takze daleko nie bedzie. Poza tym bardzo duzo pokojow odlsuchowych "dziala" po godzinach, przy drinie lub kielichu i tez jest bardzo ciekawie. 

On 11/2/2019 at 12:53 PM, Surykatka said:

Panie i Panowie w Imieniu CloneyAudio chce Zaprosic wszystkich zainteresowanych na Audioshow ktore odbedzie sie w dniach 16-17 Listopad w  Clayton Hotel Burlington Rd Dublin4

o kurcze fajnie warto by sie wybrac.moze zmontujemy jakas ekipe co wy na to??

Sony 85 XH 9505.JVC DLA-X5000.Anthem MRX-1140. Sony UBP-X800M2 .Klipsch RF-7.Klipsch RC-64II.Klipsch RP-250S.Klipsch R-14S.Klipsch SW-310

• 2 tygodnie później...

Focal zdecydowanie najlepsze granie. Zarówno Scala Utopia EVO  to także najnowsze tanie Chora. Zagrały wręcz bardzo dobrze jak na swoją cene i relatywnie dobrze w porównaniu do niektórych pokoi.

Największe rozczarowanie KEF. Dźwięk ofensywno-wrzaskliwy. Może Linn tu nie pomagał ale cała prezentacja moim zdaniem nie udana. KEF R w pokoju HiFiHut gdzie grały z najnowszą Regą już grały lepiej, łagodniej.

Racja. Do KEFa nie było po co wchodzić. Tragedia. Ten Linn chyba nie pasował kompletnie do tych głośników.Samo pomieszczenie pewnie dodatkowo spaprało to co już było spaprane i głuchy koleś z tabletem serwował coś co wcześniej już dwukrotnie było spaprane. Po takim zabiegu sprzedaż spada o 100%. Focal Z Naim poezja - z odpowiednim materiałem- bo za pierwszym podejściem nie podobało mi się wcale za drugim byłem w jak najbardziej pozytywnym szoku.

Ja tylko żałuję że Focal Kanta nie było, których chciałem posłuchać.

..... najfajniej było tutaj (i to nie tylko moja opinia).Najdłuższe posiedzenie. Muzyczka z drapaka Technics z VDH i słusznych rozmiarów CD Meridian . Super to grało. Wzmak Aavik.Głośniki rewelka - nazwy nie pomnę :) cena ok14kFunta- o ile dostałem dobre info, no i najmniej "sztywna" postać która naprawdę zadbała o swoją prezentację .

as1.jpg

Kurde, to może jednak tam byłem ale nie zapamiętałem ? 

W dniu 29.11.2019 o 09:18, BRZUCHU napisał:

:):):) ale fotkę PASS i Jadis wrzuciłeś -  to tam stało.

A pamiętasz kto jest dystrybutorem Focal na Ire? Jeden z tych co prezentował powiedział mi że byli z Belfastu ale nie zapisałem dokładnie nazwy ani adresu sklepu.

Tak. Belfast. Ale żadnych info nie posiadam bo Focal czy choćby B&W kompletnie mnie już nie interesują.

Zawiodłem się na pokazie KEFa -  od lat mam kefy ref. i kompletnie nie myślę o zmianie na cokolwiek innego , a jeśli nawet to nie będzie to Focal czy Bowers.

A mnie Focal dopiero od tych najnowszych serii zaczyna przekonywać ?

Haiku Audio SOL4 sprzedam lub zamienie na Naim Supernait 2

Wszystkie moje ogloszenia na irlandzkim portalu a***rts ?

Edytowane przez David_65062

• 2 miesiące później...
On ‎10‎/‎27‎/‎2019 at 8:54 PM, roberto20 said:

Hej PanQ

Jaki teraz zestaw u Ciebie gości , bo jeśli się nie mylę masz świetne kolumny .może jakieś spotkanie.?

Serwus. Dawno mnie tu nie bylo. Wyprzedalem wiekszosc starego zestawu I obecnie gra u mnie MC402 + C2500 + Wadia16 na zylkach Western Electric gw16a z BW 801N. Spotkanie? Dlaczego nie? Spiszmy sie na priv. ok?

• 4 miesiące później...
W dniu 28.11.2019 o 12:02, BRZUCHU napisał:

..... najfajniej było tutaj (i to nie tylko moja opinia).Najdłuższe posiedzenie. Muzyczka z drapaka Technics z VDH i słusznych rozmiarów CD Meridian . Super to grało. Wzmak Aavik.Głośniki rewelka - nazwy nie pomnę ? cena ok14kFunta- o ile dostałem dobre info, no i najmniej "sztywna" postać która naprawdę zadbała o swoją prezentację .

as1.jpg

byłem słuchałem ,potwierdzam ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.